chrzest dziecka w anglii
Napisane przez Anka » 29 lip 2007, 17:31 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- Anka
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez wsiaz » 29 lip 2007, 21:34 Re: chrzest dziecka w anglii
albo niedorozwojami, organizmu ludzkiego nie da sie oszukac...
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputacja: -1
Napisane przez Anka » 1 sie 2007, 10:44 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- Anka
- Raczkujący
Napisane przez wsiaz » 1 sie 2007, 18:42 Re: chrzest dziecka w anglii
Anka napisał(a):niektorzy nawet wazne rzeczy sprowadza do banału>ja rzycze powodzenia w załatwianiu przeciez nie o was chodzi tylko o dziecko a ono nie zawinilo nikomu.Napisz jak poszlo?
jezeli to bylo do mnie, to informuje, iz jestem realista i to ze ksiadz jak nie wspolzyje z kobieta ( tak jak powinno byc) to pewnie ma w nocy piekne sny i budzi sie mokry, taki jest organizm ludzki, uczyli tego na biologii
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane przez 21milka » 4 wrz 2007, 10:49 Re: chrzest dziecka w anglii
Tu wiem, że księża są o wiele milsi, inaczej podchodzą do problemów, są bardziej pomocni...
Ostatnio nawet kumple opowiadał mi , jak po mszy podszedł do księdza koleś i powiedział że właśnei wyszedł z więzienia i nei ma za co zyć... no i ksiądz wyciągnła mu 20 funciaków..... no to się nazywa pomoc, nie ma co porównywać tego do polskich księży....
-
- 21milka
- Raczkujący
Napisane przez olivka » 4 wrz 2007, 20:57 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez bratok » 4 wrz 2007, 22:15 Re: chrzest dziecka w anglii
wrzuc na luz. a tak na marginesie to twoje wypowiedzi to objaw projekcji. dla wyjasnienia podaje definicje :mrgreen:
Projekcja (od łac. proicere, wyrzucać przed siebie) — w psychologii jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię.
Przykład. Matka krzyczy na dziecko. Sądzi, że dziecko jest wyjątkowo agresywne. W rzeczywistości sama jest agresywna.
Jak zwykle w przypadku mechanizmów obronnych mamy tu dwa aspekty: uniknięcie frustracji (matka nie musi się czuć winna za niesłuszne skarcenie dziecka) i zniekształcenie rzeczywistości (dziecko cierpi i nie rozumie, czemu jest karcone).
Badania wykazały, że ludzie nie projektują swoich cech ani na osoby zbyt podobne do nich (mogłoby to utrudnić udowadnianie, że samemu się tych cech nie posiada), ani na osoby zbyt odmienne (wówczas teza projekcji wydawałaby się niewiarygodna).
Projekcja często uzasadnia agresywne zachowania poprzez podbudowywanie wiary w agresywne nastawienie całego świata i konieczność samoobrony. Staje się to wówczas typowym symptomem paranoi.
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 23:16 ]
zanim mnie obrzucisz blotem przeczytaj to uwaznie
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 23:27 ]
aha jeszcze tylko przepraszam mile panie ze tu zajrzałem bo podobno tu jedynie dzial dla pań. pozdrawiam :roza: :roza: :roza: :roza:
-
- bratok
- Raczkujący
Napisane przez savanah » 5 wrz 2007, 07:12 Re: chrzest dziecka w anglii
Wsiaz tego potrzebowal!!! :mrgreen:
-
- savanah
- Początkujący
Napisane przez Anka » 5 wrz 2007, 08:07 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- Anka
- Raczkujący
Napisane przez 21milka » 11 wrz 2007, 08:24 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- 21milka
- Raczkujący
Napisane przez olivka » 11 wrz 2007, 12:59 Re: chrzest dziecka w anglii
-
- olivka
- Zadomowiony
Napisane przez wsiaz » 16 wrz 2007, 14:47 Re: chrzest dziecka w anglii
bratok napisał(a):WSIAZ kurcze ty to jestes chyba jakis chory facet. DYZURNY ANTYKLERYKAŁ PORTALU Bham.pl.
wrzuc na luz. a tak na marginesie to twoje wypowiedzi to objaw projekcji. dla wyjasnienia podaje definicje :mrgreen:
Projekcja (od łac. proicere, wyrzucać przed siebie) — w psychologii jeden z narcystycznych mechanizmów obronnych; przypisywanie innym własnych poglądów, zachowań lub cech, najczęściej negatywnych. Przyczyną jest większa dostępność tych poglądów, zachowań i cech u osoby, która je posiada, a tym samym łatwiejsze podciąganie pod daną kategorię.
Przykład. Matka krzyczy na dziecko. Sądzi, że dziecko jest wyjątkowo agresywne. W rzeczywistości sama jest agresywna.
Jak zwykle w przypadku mechanizmów obronnych mamy tu dwa aspekty: uniknięcie frustracji (matka nie musi się czuć winna za niesłuszne skarcenie dziecka) i zniekształcenie rzeczywistości (dziecko cierpi i nie rozumie, czemu jest karcone).
Badania wykazały, że ludzie nie projektują swoich cech ani na osoby zbyt podobne do nich (mogłoby to utrudnić udowadnianie, że samemu się tych cech nie posiada), ani na osoby zbyt odmienne (wówczas teza projekcji wydawałaby się niewiarygodna).
Projekcja często uzasadnia agresywne zachowania poprzez podbudowywanie wiary w agresywne nastawienie całego świata i konieczność samoobrony. Staje się to wówczas typowym symptomem paranoi.
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 23:16 ]
zanim mnie obrzucisz blotem przeczytaj to uwaznie
[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 23:27 ]
aha jeszcze tylko przepraszam mile panie ze tu zajrzałem bo podobno tu jedynie dzial dla pań. pozdrawiam :roza: :roza: :roza: :roza:
Przykro mi ale na razie twoje marzenie sie nie spelni, nie mam zamiaru sie denerwowac
-
- wsiaz
- Zadomowiony
Napisane przez olivka » 26 paź 2007, 08:04 Re: chrzest dziecka w anglii
jak w kosciolku, jak w domku - czy robilas jakies male przyjecie, bo chyba sie robi cos takiego? ja musialam przelozyc chrzest dziecka na przyszly rok przez niektorych ludzi i jestem zla na siebie bo powinnam zrobic chrzest nie patrzac na to zeby wszystkim dogodzic z terminem. to inni powinni sie dostosowac a nie ja dziecko dostosowuje do "rodzinki"... no ale co sie odwlecze to... :wink:
-
- olivka
- Zadomowiony
-