Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
czesc :-)
Ja wlasnie siedze i kawke sobie pije.Odprowadzilam malego do przedszkola,drugi spi bo zasnal mi po drodze,a ja mam chwilke dla siebie.Niedlugo musze sie wziasc za odrabianie lekcji hihi bo mam zadane ze szkoly ;)
syjonka,mozesz jeszcze klasc czesciej maluszka na brzuszek.I ta woda przegotowana na czczo dobry pomysl.Nawet mozesz malemu ja podac.
Anastazja nie mam pojecia jaka moze byc przyczyna tego,ale moj malutki tez czasami zgrzyta zabkami i w sumie nie wiem dlaczego tak robi...O robakach nie slyszalam.Pozniej poczytam u wujka googla ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Hej dziewczyny, tak wiec stalo sie, zostawilam core w przedszkolu. Dostala klej i bibule wiec bez najmniejszych problemow sie pozegnala. Ogolnie przedszkole sprawia dosc mile wrazenie, panie tez. Zobaczymy jak bedzie jak wroci.

Co do zgrzytania zebami to wlasnie dzieci tak robia jak maja owsiki. Jakis czas temu zauwazylam ze moja corka tak wlasnie robi, do tego zdarzylo jej sie zsikac w nocy i zaczela obgryzac paznokcie, tez bylam przekonana ze nie moze ona miec owsikow ale okazalo sie ze jednak miala. Zastanawialo mnie skad one sie wziely i tak okazalo sie ze moja mala bawila sie z synkiem kuzynki ktory chodzi do przedszkola a tam wlasnie ktores z dzieci mialo owsiki i "sprzedalo" je calej grupie. Dobrze sie zlozylo ze akurat przypadlo to na czas kiedy robilam jej statnadrowo podstawowe badania i tak sie dowiedzialam bo inaczej do tej pory bym pewnie nie wiedziala, takze mysle ze naprawde watro zrobic dzieciom badanie kalu na obecnosc pasozytow bo je nie zawsze widac w kupce, u mojej Goski nie bylo widac :neutral:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Znalazlam cos takiego,na temat zgrzytania zebami

http://www.we-dwoje.pl/gdy;dziecko;zgrz ... 13396.html

Ewela a corcia mala jeszcze jakies inne objawy? bo moj maly oprocz tego zgrzytania zadnych innych objawow nie ma,co by wskazywalo na to ze te owsiki mu sie zalegly :mad:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

ewela,wez mnie nie strasz...Chyba bede musiala sie wybrac na wizyte do medical centre.W sumie juz by sie przydalo nam pojsc sprawdzic wage,wzrost itp. i wtedy helath visitor sie spytam.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

No tak jak pisalam wczesniej, oprocz zgrzytania zebami zdarzalo jej sie zmoczyc w nocy co nigdy wczesniej jej sie nie przytrafialo (od kiedy oczywiscie przestala korzystac z pieluchy) no i obgryzanie paznokci, oprocz tego oczywiscie zdazralo jej sie drapac po pupie, ale niezbyt czesto i ogolnie byla placzliwa i niespokojna, miala slaby apetyt i czasami bywala taka senna. Ja na Waszym miejscu dziewczyny sprawdzilabym, wystarczy pobrac mala probke kalu i dac do analizy
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

No moj oprocz tego zgrzytania zabkami,innych objawow nie ma typowych dla owsikow,ale chyba masz racje lepiej to sprawdzic,tylko ciekawe czy oni bez problemu takie badanie wykonaja moze najpierw paracetamol przepisza :-P Bedzie trzeba cos jeszcze nasciemniac bo tu tak trzeba niestety jak chce sie na swoim postawic.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

syjonka, marchewka czasem zatwardzenia moze powodowac, sprubuj sliwki zjesc,platki owsiane/blonnik itp .albo na czczo wypij wode przegotowana z lyzka miodu i cytryna( jesli twoj maly nei jest uczulony oczywiscie).
malemu wode przegotowana aje albo koper wloski czy rumianek z HIppa.

ja jestem za to padnieta;/
moj maly 2 zien marudzi w dzien w nocy sie budzi co jakis czas, niewiem moze mu te zeby ida bo warge przysysa i te marudzenie,
w nocy marudzi bo cos tam mu ne pasuje a w dzien marudzi bo sie nie wysypia ahhh i ja przy okazji;/
Kitty, bardzo chetnie bym sie spotkala szkoda ze tak pozno powiedzialas ze tod zis:DD bo ja nieznam za bardzo lotniskowych rejonow i mosialabym sie rozeznac , ipogoda dzis lipa:(

co o spotkania w jakis weekendzik moze udaloby mi sie wymknac na troche, ale za pewne nie za dlugo moj malzonek by przeszedl test bojowy, maly jje juzrozne rzeczy wiec mozna mu cos dac zamiast cyca no ale czasami sie drze bo po prostu chce sie przytulic i juz, tymbarziej ze cale dnie siedzi ze mna tylko.
raz zostal z mezem z 4 godziny to grzecznybyl, jak pojechalam do szpitala bo mi oo podrapal:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 27 wrz 2010, 12:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Witam :-)
Juz mame odwiozlam :cry:
Co do zgrzytania zebow, to kiedys sie dowiedzialam,ze takie malenstwa zgrzytaja jak moja pierwsze zabki ;) . Nie wiedza co to im w tej buzi wyroslo i sobie sprawdzaja. Trwa to okolo 2 tygodni, po czym przestaja ;) . No i w takich momentach najlepiej nie upominac, bo dziecko moze sie zorientowac, ze nas to denerwuje i bedzie jeszcze bardziej zgrzytalo. U mnie synek tak robil przez kilka dni, po czym sie mu znudzilo, i zadne robale sie mu nie zalagly, takze dziewczny nie siejcie paniki :!:

malaroksi i iwona38, to moze jak Wam tez pasuje Wolverhamton to spotkamy sie tak kiedys we trzy(no chyba, ze jeszcze inne kobietki dadza rade) :mrgreen: A koncem pazdziernika mozemy w Birmingham. Jeszcze tylko date musimy ustalic, ale to juz zostawmy organizatorce agg :-D :-D

bogini8, wlasnie troche za pozno powiedzialam. W sumie to i dobrze, ze sie nie spotkalysmy, bo dzisiaj strasznie zle sie czuje :cry: Glowa mnie boli i sie stresuje, ze znowu cos sie zaczyna dziac :cry: W sumie po przyjsciu do domu zjadlam troche i tak jakbym lepiej sie poczula, takze mam nadzieje, ze to zle samopoczucie spowodowane bylo glodem.
A Twoj maly pewnie niezadowolony, bo mu zabki ida ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

cześć dziewczynki,
a ja dziś od rana mały kosmos miałam, gaz mi się zaczął ulatniać, zadzwoniłam na emargancy nr., przyjechali i porozłaczali wszystko i teraz siedzę i marznę :-( czekam na landlorda żeby naprawił. sąsiadka mi zupy nagotowała, to przynajmniej mamy co jeść. dobrze, że w powietrze nie wylecieliśmy.

syjonka zaparcia może powodować zarówno marchew jak i jabłka bo to dieta wysoko peptydowa. mój mały tak się załatwił w wakacje, przez tydzień kupy nie robił aż trafił do szpitala bo już spanikowałam.
ja tez myślałam, że jabłka pomagają i jeszcze go zachęcałam a tu lipa jest odwrotnie. jeśli jabłka to tylko z kompotu, w przypadku zatwardzeń, a najlepiej śliwki i maliny ;) . jednak jesli mały jest tylko na twoim mleku to spokojnie, może robić kupę raz na pieć dni i też jest ok. ponieważ twój pokarm zawiera bardzo mało substancji, które dziecko nie trawi i wtedy jest mniej kupek

barwnie
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Berwnie no to niezle z tym gazem,swoja droga to az sie dziwie ze tu na takich prowizorkach wszystko jako tako funkcjonuje jeszcze,ja to sie strasznie tych piecykow gazowych boje

Ale nudy masakra normalnie :mad:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 27 wrz 2010, 17:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

...ale jestem znuzona i mnie muli :roll:
do tego zostalam dzis niemile zaskoczona - jak ja nie lubie placic gotowka!!! :twisted:
jak ta sytuacja sie nie wyjasnie to bede miec zaje**** dola g:~
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 27 wrz 2010, 17:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agg, to w takim razie zycze pozytywnego wyjasnienia sprawy :!:

Wogole dzisiaj chyba jakis dzien dziwny jest, mnie tez muli, nawet moj synek caly dzien byl niezadowlony i grymasil(co do Niego wogole nie jest podobne :!: )
Choc tyle, ze maz pojechal po mojego tate na lotnisko, bo ja bym nie dala rady. Ten tydzien szykuje sie nam strasznie zajety, bo we srode przyjezdzaja rodzice meza, tazke dom bedzie pelen ludzi :zdziw:
Ehh, jeszcze trzeba kuchnie posprzatac a tak mi sie chce :zly: W sumie tylko podloge wymopowac musze i naczynia do zmywarki wlozyc, ale i tak mi sie chce :roll:
Ciekawe czy wszystkie babeczki maja dzisiaj takiego zmulacza :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty, superowy avatarek:))sliczniusi :)
ja tez zmulona ta pogoda mnie dobija grrrr zimno i do d....
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 27 wrz 2010, 19:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kitty, slicznusi avat g:DD

oznaka mojej nudy...
http://uk.health.lifestyle.yahoo.net/di ... t-seat.htm
moze, ktoras to zainteresuje :razz: :-D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

cześć dziewczynki! :mrgreen: ja też myślę że to pogoda!to zimnooooo!!!! :cry: a ja teraz lenuchuje.dzieciaki wykąpane w łóżkach,mąż w pracy...a ja na kanapie przed telewizorem z laptopem.... :PPPPP a jeżeli chodzi o odwiedziny to moja teściowa zamierza przybyć z wizytą 15 albo 18 pażdziernika!!!!

monika19
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona