Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 17 lis 2009, 15:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
no właśnie ja już o niczym innym nie moge myśleć tylko cały czas jak to będzie jak lepiej i w ogóle, ja tak sobie myślę że najlepiej jest chyba rodzić na kucaka dziecko samo wręcz wypada ale położne nie za bardzo chcą współpracowac od razu każą się kłaść bo ktg muszą podpiąć i wogóle ... Ty masz wrażenie że urodzisz wcześniej a ja że później 6 grudnia mam termin, wg zapłodnienia powinnien być 8my ale mam wrażenie że bedzie to połowa grudnia. No chyba że własnie coś z ciśnieniem wyjdzie i wezmą na wywołanie w terminie...kindzulinaa napisał(a):...Im blizej 40 tyg.tym wiecej sie mysli...
agg, jak już byłaś po terminie to jak miałaś wizyty u położnej wyznaczone ? co tydzień czy częściej np co 2 dni ?
marzencia2333, tak fajnie opisałaś swój poród , a gdzie rodziłaś? W polsce czy tutaj i jak wyglądał ten masaż brzucha może sobie taki zrobie he he
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez marzencia2333 » 18 lis 2009, 09:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi nie martw sie bedzie dobrze w koncu nie jedna kobieta juz rodzila i nie jedna urodzi ;). Ja uwazam,ze porod jest czyms niesamowitym tylko osoba, ktora go przeszla rozumie o czym mowie. Pierwsze trzymanie dziecka na rekach zaraz po porodzie jest dla mnie czyms niedoopisania. Niezapomne tego nigdy jak mi polozyli kubusia czy zuzie na rece. Zeledwie chwlke temu bylo w brzuszku, a potem na moich rekach. Wizdzisz jak sie rusza i wtula. To nylko namiastka moich uczuc tak naprawde nie morzna tego opisac trzeba to przezyc. Powodzonka dziewczyny pamietajcie, ze jest to naprawde cos wyjatkowego i nawet jak bezie bardzo bolalo mysl, ze za chwilke bedziesz miala swoje 100 skarbow na rekach powinna przezwyciezyc.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez Katik » 18 lis 2009, 20:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Zaczelam 6ty miesiac, brzuch rosnie jak najety. W pracy juz nie wyrabialam 9 godzin, i skrocilam sobie godziny do 7miu, i czuje sie o niebo lepiej.
Ale co najwaznejsze - w Polsce zrobilsmy usg 3 D , bylo fantastycznie, dzidzius sliczny, zdrowy i rosnie jak na drozdzach. No i - corenka.
Maz co prawda ludzil sie, ze tutaj na ostatnim usg jednak stwierdza, ze to pomyslka w Polsce byla, i synus siedzi w brzusiu, ale nie doczekal tego. Tutaj poteiwerdzili - corenka jak byk. Tak wiec juz nie tak obco mi w tym brzusiu i stale mysle: corenka....
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez agg » 19 lis 2009, 00:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 19 lis 2009, 10:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg, takie są te nasze dzieci nieśpieszno im na świat a potem wszędzie pierwsze :)
Ja już mam powoli dosyć, tak mnie plecy bolą że nie mogę siedzieć , leżeć a jak stoje to mnie wszystko boli :)
Noce nieprzespane i czuję się jak jakaś stara kura domowa od 2ch tygodni od kiedy jestem na urlopie to tylko w piżamie i szlafroku chodzę nie poczesana, nie umalowana wyjście gdzie kolwiek z domu to dla mnie wyzwanie :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 19 lis 2009, 10:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
...i chyba jak sie naprwde nie wie o czym mówi, to nie mozna sie przygotowac do porodu...zapewne przy drugim dzieciatku bede bardziej smart ;)
Staram sie duzo czytac, slucham i notuje w glowie Wasze rady (pomagajá, uspakajajá) ale jak przychodzi taka noc i poranek jak te dzisiaj, to mam zwyczajnie dosc :sad: Zeby ten caly ból i dolegliwosci ciazy znosil facet- zyczylabym sobie :mrgreen:
[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 11:04 ]
Katik gratulacje córeczki!
malaroksi zostalo Ci tylko pare dni, wiec badz dzielna :-)
Ja na niecale 8 tyg. przed jednego dnia czuje sie fantastycznie a drugiego jak stara kura, wiec boje sie wyobrazic jak bedzie u schylku :brak miejsca:
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 19 lis 2009, 12:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
sharemka napisał(a):malaroksi zostalo Ci tylko pare dni, wiec badz dzielna
oj jakbym chciała żeby to było tylko pare dni np 2, 3 :) A w rzeczywistości zostało mi od 17 do 31 dni :(
Kurcze ale sharemko jak piszesz że tobie zostały niecałe 8 tyg to aż się wierzyć nie chce dopiero co bałaś się że na forum wiemy o twojej ciązy a rodzina jeszcze nic nie wie... :smile:
Tak apropo wzięlo mnie troche na porządki i postanowiłam powyciągać z ukrycia łóżeczko , fotelik samochodowy , walizkę z ciuchami sprzed ciąży i pooglądać co w jakim stanie jest... Doznałam szoku jak chciałam rozłożyć łóżeczko turystyczne po Roksance masakra, jakieś 8 miesięcu temu pożyczyliśmy je znajomym dla ich córki, oni mieszkali w zagrzybiałym domu , miesiąc temu się z tamtąd wyprowadzili i od razu nam je oddali zapakowane w orginalny pokrowiec z łozeczka, gdy teraz je rozpakowałam to poprostu mnie cofnęło smród wilgoci i pleśń na bokach fuuuj! Dobrze że to materiał siatka i plastik więc wsadziłam do wanny i przeszorowałam dokładnie teraz niech obcieknie i wyschnie ale kurcze jakbym tak wróciła ze szpitala chciała rozłożyc łozeczko a tam taka niespodzianka to bym się chyba załamała...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez marzencia2333 » 19 lis 2009, 12:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 12:25 ]
ps. dzieki tej ksiazce dowiedzialm sie np ze moj synek mial refleks zoladkowy bo lekarze mi wmawiali co innego, dopiero jak kubus skaczyl rok przyznali mi racje.To tak poza tematem
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
Napisane przez kindzulinaa » 19 lis 2009, 13:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:arrow: agg,a dlaczego u Ciebie zdecydowala sie polozna,zeby zrobic ten masaz szyjki macicy przed terminem??Z tego co kiedys wyczytalam,to Twoja corcia byla duza,czyzby dlatego musieli najpierw zrobic ten masaz,pozniej wywolywanie a na koncu skonczylo sie na cesarce??
Ostatnio moje dzieciatko niezle daje znac o sobie.Tyle mam mysli,najgorzej to sie boje,ze akcja sie zacznie jak sama bede w domu i ze spanikuje :roll:
Co do sprzatanka,to nie wiem czy mozna w koncu myc okna w ciazy,bo kiedys to kolezanka powiedziala,ze mam nie myc i ona mi umyla,wiec nie wiem.Chyba sobie podaruje (moze mi maz umyje hihi)no a ja tylko firanki i zaslonki popiore.
Tez sobie tak spogladam na ciuchy sprzed ciazy i nie moge sie doczekac,kiedy je zaczne nosic :razz: Przed porodem jeszcze musze isc do fryzjera,bo juz na glowie to nie powiem co mam hihi
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez yoko » 19 lis 2009, 14:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
marzencia2333, ja rowniez mam i polecam ta ksiazke kazdej mlodej mamie - jest bardzo pomocna, dobrze napisana i latwo odnalezc interesujacy nas watek czy tez problem.
kindzulinaa, co do okien to wg naszych mam nie powinno sie myc okien ani wieszac firanek (chodzi o dlugie podnoszenie rak) bo moze to prowadzic do odklejania sie lozyska - nie wiem ile w tym prawdy, ale ja sie grzecznei sluchalam.....do daty porodu :mrgreen:
jak tylko sie okazalo ze synkowi na swiat nie spieszno to sie wzielam za te wszystkie prace i jak szalona z ogromniastym brzuchem skakalam po oknach - sasiedzi troche dzwinie patrzyli, ale co....jak sie synek urodzil to przynajmniej to mialam z glowy na jakis czas :)
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez iwona38 » 19 lis 2009, 14:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do masazu to jak sie zbliza ermin porodu i malenstwo jest nisko ulozone towarto poprosic o masaz polozna,moja zanjoma miala robone 9 dni po terminie ok.20 a o 23 wrocila w zregularnymi skurczami.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez marzencia2333 » 19 lis 2009, 15:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
Napisane przez sharemka » 19 lis 2009, 16:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
malaroksi napisał(a):sharemka napisał(a):malaroksi zostalo Ci tylko pare dni, wiec badz dzielna
oj jakbym chciała żeby to było tylko pare dni np 2, 3 :) A w rzeczywistości zostało mi od 17 do 31 dni :(
Kurcze ale sharemko jak piszesz że tobie zostały niecałe 8 tyg to aż się wierzyć nie chce dopiero co bałaś się że na forum wiemy o twojej ciązy a rodzina jeszcze nic nie wie... :smile:
Kibicuje Wam :!: Mnie zostalo 7 tyg. 3 dni do daty porodu, :mrgreen: hehe czas ucieka...ale to tylko dzieki Bogu!
Groszek rosnie zdrowo, glówka w dole ale jeszcze moze sie przewracac, musze zwolnic z pracá i znalezc czas na polezenia, bo jestem przemeczona :sad: a ja przeciez mam tyle do zrobienia...czeka mnie ciezki okres...a propos okna juz pomylam :oops: ale zaslony wciaz nie uprane i dywany nie odswiezone i sofy tez bym na sucho uprala :roll: , wiec jesli nie ja to tylko maz w weekend moze mi pomóc albo musze kogos wynajác...Sodoma!!! :mdleje:
[ Dodano: Czw Lis 19, 2009 16:10 ]
Acha :mrgreen: chcialam zablysnac przed polozná i mówie, ze dzidziu czasem tak sie naprezy, ze az przebija glówka przez skóre...a Ona na to, ze to raczej pupá rozpycha, bo gówka ladnie jest w dole... ;) hehe to mi synus pupe wypiá :grin:
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez iwona38 » 19 lis 2009, 19:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Dziewczynykibicuje wam i trzymm kciuki za szybkie i lekkie porody :mrgreen:
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez kindzulinaa » 24 lis 2009, 10:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
-