Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez adamirus » 27 paź 2010, 08:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):adamirus, nie pijam kawy ani herbaty;/
no to pozostaje ci woda ......
póki co.
bogini8 napisał(a):gdzie te itreby mozna kupic i jak sie nazywaja po angielsku?
w polskim sklepie znalazłam i to i to :-)
a po angielsku owsiane to oat germ, a pszenne to wheat bran.
ale tak jak mówie,w polskim sklepie są ;)
no i dobrze zaopatrzyć się w mąke/skrobie kukurydzianą.
bo czy ciacho upiec,czy naleśniki sobie usmażyć to kukurydziana jest potrzebna.
malaroksi napisał(a):. Zważyłam się dziś z ciekawości rano na czczo i się przeraziłam , trochę mi się przybrało bo przez ostatnie 2 dni objadałam się sałatkami tylko takimi trochę tłustymi bo z zółtym serem , majonezem itp w ciągu 4 dni przybrałam 1,3 :( już mam 65,8 , jednak muszę się wziąść też za siebie,
no to sie wlasnie nazywa jo-jo przeklęte :roll:
dlatego jak juz dieta to dłuuuuuugotrwała,co by organizm dostosował się do zmian i innego żywienia.a uczta dla smakoszy niestety raz w tygodniu :razz: :mrgreen:
ale to już też jak waga sie ustabilizuje ....
malaroksi napisał(a):może jakaś motywacja w postaci ciucha za małego :)
no wlasnie to mnie pchnęło ....
kupiłam sobie seksi czerwoną sukienke na ebay,przyszła,i co ? przymierzam ją i widac każdy zwalek tłuszczu...uda biodra ....brzuch :sad:
a przyszłym miesiącu,koniec listopada planuje super imprezke urodzinową dla mojego M i chciałabym cudnie wyglądać :razz: w tej kiecce ....a póki co,wyglądam niefajnie :roll:
i to mnie pchnęło ;)
czytałam też że jak się siedzi w domu i ciągnie cie do jedzenia,objadania się
to dobrze założyć na siebie coś własnie za małego a fajnego,i chodzić tak po domu :twisted:
widzisz wtedy wszystkie swoje mankamenty,i uwierz ,do lodówki nie ciągnie :twisted: :mrgreen: :twisted:
ide sobie jajecznice na szynce z indyka usmażyć bo mi się w głowie kręci :wink:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitty » 27 paź 2010, 08:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
adamirus napisał(a):czytałam też że jak się siedzi w domu i ciągnie cie do jedzenia,objadania się
to dobrze założyć na siebie coś własnie za małego a fajnego,i chodzić tak po domu :twisted:
widzisz wtedy wszystkie swoje mankamenty,i uwierz ,do lodówki nie ciągnie :twisted: :mrgreen: :twisted:
Bardzo ciekawy pomysl ;) Ze tez ja o tym nigdy nei pomyslalam ;)
malaroksi, gg naprawione, tzn musialam starsza wersje zainstalowac :roll: takze mozemy sie umawiac :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez Kitka » 27 paź 2010, 10:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
adamirus Widzę, że Ci dobrze idzie :grin: Powodzenia w dietowaniu!
Oczywiście bez tego ani rusz :!:a podobno całe odchudzanie zaczyna się w głowie
samozaparcie również ..... chcę i schudnę
motywacje mam sporą,doszłam do punktu gdzie czuje się ze sobą źle.czuje to.
i choć mówią mi że nie wyglądam źle,to jednak ja czuje się ze sobą źle.
Identycznie sie czułam, rozumiem doskonale. Choc niektore osoby mówiły, że wymyślam i przesadzam :-| Teraz czuję się o niebo lepiej :!: :grin:
Wchodź codziennie, to motywuje, bo na bank waga Ci spada. Ja zapisuję codziennie i mierzę się co 10 dni :grin:a na wage nie wchodze narazie
Skrobia i mąka kukurydziana to co innego! Skrobia jest dozwolona w Dukanie :wink:no i dobrze zaopatrzyć się w mąke/skrobie kukurydzianą.
bo czy ciacho upiec,czy naleśniki sobie usmażyć to kukurydziana jest potrzebna.
Też mam 168cm :grin: Jak przyleciałam do UK ważyłam 53kg, Waga jednak doszła do 60kg po syniu i teraz mam juz 55,5kg i jeszcze 0,5kg w dół i będę w niebie hehe, to znaczy w mojej skórze :grin:
Waga to nie wszystko! Są dziewczyny które ważą ode mnie więcej i mieszczą się w ten sam rozmiar co ja. Myślę, że grubość kości dużo robi. Moja koleżanka waży tylko ciut mniej ode mnie a wygląda, jakby z 4 kg mniej ważyła :-|
Mam nadzieję, że sie wyrobie z 3 fazą do świąt :!: :!: :!: Nie wyobrażam sobie dietować w tym czasie :-)
dorcik Opuchlizna ciążowa ominęła mnie szerokim łukiem, dzięki Bogu :wink:
bogini Cudny suwaczek! To ja, żeby Cie zachęcić napiszę co wczoraj jadłam (dzień z drugą fazą P+W)
śniadanie - jajecznica z dwóch jaj, na teflonie z pieczarkami, szczypiorkiem i pomidorem i polijam maślanką.
2 śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem i rządkiewkami.
obiad - fiet z rybki, krewetki podsamżone na teflonie, z czerwona papryką, pieczarkami, cebulą. Wszystko podduszone w pół szkanki bulionu (knora oliwa z oliwek z ziolami - pół kostki) trochę sosu sojowego i łyżeczka musztardy.
podwieczorek - Marchewki w słupki, ogórek w słupki i maczam sobie w jogurcie 0% :)
kolacja Sałatka gyros tylko z jogurtem i musztardą. Pierś z kurczaka na teflonie z przyprawą guros, lub kebab, sałata lodowa, ogorki konserwowe, papryka czerwona, cebula.
Otręby (Oatbran) kupiłam w Holland&Barrett tam tez musze się rozejrzeć za mazeiną (skrobia kukurydzianą.
No to poszalałam w dietowym temacie :wink: pa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez adamirus » 27 paź 2010, 10:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):Skrobia i mąka kukurydziana to co innego! Skrobia jest dozwolona w Dukanie :wink:
wiem,dlatego zamiast i dałam / w swojej wypowiedzi.
a to dlatego że własnie skrobia nie jest tu tak łatwo dostępna ......
:-)
Kitka napisał(a):Też mam 168cm :grin: Jak przyleciałam do UK ważyłam 53kg, Waga jednak doszła do 60kg po syniu i teraz mam juz 55,5kg i jeszcze 0,5kg w dół i będę w niebie hehe, to znaczy w mojej skórze :grin:
wow super :-) no i wage masz suuuuuuper.
ja aż tyle schudnąć nie chce :mrgreen:
ale tak jak piszesz,każdy musi sam wiedzieć w "jakim ciele" czuje się najlepiej.
Kitka napisał(a):2 śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem i rządkiewkami.
maaaaarze o warzywach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale jeszcze 2 dni :razz:
Kitka napisał(a):Holland&Barrett tam tez musze się rozejrzeć za mazeiną (skrobia kukurydzianą.
oooo a ja szukałam własnie ......
i jak dokładnie się to tu nazywa ?
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez malaroksi » 27 paź 2010, 11:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 27 paź 2010, 12:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
adamirus napisał(a):no to pozostaje ci woda ......
póki co.
nom i herbatkki ziolowe?
adamirus napisał(a):ale tak jak mówie,w polskim sklepie są
niemam nigdzie w poblizu;///
Kitka napisał(a):bogini Cudny suwaczek! To ja, żeby Cie zachęcić napiszę co wczoraj jadłam (dzień z drugą fazą P+W)
śniadanie - jajecznica z dwóch jaj, na teflonie z pieczarkami, szczypiorkiem i pomidorem i polijam maślanką.
2 śniadanie - serek wiejski ze szczypiorkiem i rządkiewkami.
obiad - fiet z rybki, krewetki podsamżone na teflonie, z czerwona papryką, pieczarkami, cebulą. Wszystko podduszone w pół szkanki bulionu (knora oliwa z oliwek z ziolami - pół kostki) trochę sosu sojowego i łyżeczka musztardy.
podwieczorek - Marchewki w słupki, ogórek w słupki i maczam sobie w jogurcie 0%
kolacja Sałatka gyros tylko z jogurtem i musztardą. Pierś z kurczaka na teflonie z przyprawą guros, lub kebab, sałata lodowa, ogorki konserwowe, papryka czerwona, cebula.
Otręby (Oatbran) kupiłam w Holland&Barrett tam tez musze się rozejrzeć za mazeiną (skrobia kukurydzianą
dzieki :oops:
kurcze to tyle posilkow jesz>?to sporo
ja to zazwyczaj sniadanie jak wstane czyli 10, obiad jak maz do pracy idzie 13, i pozniej z 17 jakas przekaska;]
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 14:21 ]
malaroksi napisał(a):przychodzę do domu mierzę i co ? Weszłam bez problemu zapięłam się na stojąco a nie jak wcześniej do spodni rozmiaru 14 na leżąco wciągając brzuch i i tak wszystko wyłaziłon ponad spodnie Jestem szczęśliwa normalnie
:518: jestem zielona z zazdrosci:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitka » 27 paź 2010, 14:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Byliśmy pierwszy raz od kilku dni na dworzu (przeziębienia nas trzymało) no fajnie dziś i od razu lepsze samopoczucie :grin:
Zaraz za sprzątanie się biorę, bo chatka zarosła, jak się źle czułam :oops:
Myślę o zmiane koloru włosów, tak mnie wzięło na zmiany :wink: Jak figura nowa, ciuchy nowe to może i włosy sobie zmienię :-) Chciałabym przyciemnić, może jakaś czekolada, albo inny brąz hmmmm. Teraz mam jasne pasemka (jak zwykle z resztą) i jakoś na zimę ciepniej bym wolała.
aaaaaaa wiecie jaką dzis przygode miałam :roll: Wzięłam ze soba na zakupy maślankę, jakbym zgłodniała :wink: Była zimna z lodówki, więc ją włożyłam w (akurat )czarną małą reklamówkę. Stanęłam sobie pod ktorymś sklepem, wyciągam maślankę z torby, ale w reklamowce i piję. Nagle podchodzi do mnie starsza kobieta i pyta mnie czy mi nie wstyd pić alkohol będąc z dzieckiem na zakupach :580: :576: Powiedziałam grzecznie, że piję jogurt (nie wiem, jak jest maślanka :roll: ) i pokazałam jej co mam w reklamówce. Zaczęła mnie przepraszać i coś tam tlumaczyć, że młodzież teraz taka i owaka hehe, ja młodzież no ok, nic przeciwko nie mam :-D
bogini Dlatego to dieta dla mnie, bo nie ma ograniczenia ilościowego tylko produktowe :wink: Ja uwielbiam jeść i żadne głodówki czy duże ograniczanie jedzenia nie wchodząw rachubę w moim przypadku :roll:
adamirus Kurcze zapomniałam rozejrzeć się za tą mazeiną :evil: Ja miałam zapas jeszcze z PL, bo dla synia była potrzebna, jak alergia na jajo jeszcze była. Chyba corn starch, nie jestem pewna, bo jeszcze tu nie szukałam.
Holland&Barrett bardzo lubię, wiele dobrych produktów mają.
Dasz radę dwa dni szybko miną, najważniejsze żeby nie jeść w nudny sposób!
Jeśli chcesz sprawdzone przepisy to mogę Ci na pw przesłać, żeby tu dziewczynom, które nie dietują, na wątku nie śmiecić i smęcić za dużo :wink:
malaroksi Brawo za ten strzał w 10 :okulary: :!: Naprawdę waga mało znaczy! Jak ja ważyłam 60 kg to w nr 10 było mi ciasno :roll: Teraz 10 luźna i w 8 niektóre włażę :grin:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Kitty » 27 paź 2010, 14:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):aaaaaaa wiecie jaką dzis przygode miałam Wzięłam ze soba na zakupy maślankę, jakbym zgłodniała Była zimna z lodówki, więc ją włożyłam w (akurat )czarną małą reklamówkę. Stanęłam sobie pod ktorymś sklepem, wyciągam maślankę z torby, ale w reklamowce i piję. Nagle podchodzi do mnie starsza kobieta i pyta mnie czy mi nie wstyd pić alkohol będąc z dzieckiem na zakupach Powiedziałam grzecznie, że piję jogurt (nie wiem, jak jest maślanka ) i pokazałam jej co mam w reklamówce. Zaczęła mnie przepraszać i coś tam tlumaczyć, że młodzież teraz taka i owaka hehe, ja młodzież no ok, nic przeciwko nie mam
Tof aktcznie mialas przygode :lol: Moge sobie tylko wyobrazic jak tej kobiecie glupio bylo :030:
Kitka napisał(a):Myślę o zmiane koloru włosów, tak mnie wzięło na zmiany Jak figura nowa, ciuchy nowe to może i włosy sobie zmienię Chciałabym przyciemnić, może jakaś czekolada, albo inny brąz hmmmm. Teraz mam jasne pasemka (jak zwykle z resztą) i jakoś na zimę ciepniej bym wolała.
Powiem szczerze, ze ja kolor wlosow zmienilam tylko raz w zyciu, i to baaardzo ciemny i powiedzialam ,ze nigdy wiecej ;) Teraz mam swoj, naturalny blond...w lecie jasnieja a na zieme ciemnieja, takze zadnych farb uzywac nie musze, hihi ;) Choc powiem szczerze, ze czasem troche zazdroszcze jak kolezanki sobie co jakis czas nowy kolor wlosow strzelaja ;)
my wlasnie wrocilismy z dluugiego spaceru g:D Poszlismy do pobliskiej wioski, nakarmilismy kaczuszki, po czym w drodze powrotnej spotkalismy dziewczyne syna wiec wszyscy poszlismy na plac zabaw ;) Ale ubaw mielismy g:D
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 27 paź 2010, 15:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):aaaaaaa wiecie jaką dzis przygode miałam Wzięłam ze soba na zakupy maślankę, jakbym zgłodniała Była zimna z lodówki, więc ją włożyłam w (akurat )czarną małą reklamówkę. Stanęłam sobie pod ktorymś sklepem, wyciągam maślankę z torby, ale w reklamowce i piję. Nagle podchodzi do mnie starsza kobieta i pyta mnie czy mi nie wstyd pić alkohol będąc z dzieckiem na zakupach Powiedziałam grzecznie, że piję jogurt (nie wiem, jak jest maślanka ) i pokazałam jej co mam w reklamówce. Zaczęła mnie przepraszać i coś tam tlumaczyć, że młodzież teraz taka i owaka hehe, ja młodzież no ok, nic przeciwko nie mam
no wiesz co tak pic w bialy dzien:DDD
Kitka napisał(a):Myślę o zmiane koloru włosów, tak mnie wzięło na zmiany Jak figura nowa, ciuchy nowe to może i włosy sobie zmienię Chciałabym przyciemnić, może jakaś czekolada, albo inny brąz hmmmm. Teraz mam jasne pasemka (jak zwykle z resztą) i jakoś na zimę ciepniej bym wolała.
u mnie to norma latem jasne jesien zima ciemne:P niemoglabym chodzic w jednym kolorze zwlaszcza moim naturalnym mysim blondzie grr
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 16:11 ]
Kitty napisał(a):my wlasnie wrocilismy z dluugiego spaceru Poszlismy do pobliskiej wioski, nakarmilismy kaczuszki, po czym w drodze powrotnej spotkalismy dziewczyne syna wiec wszyscy poszlismy na plac zabaw Ale ubaw mielismy
kurcze tez bym gdzies sie przeszla ale wlasnie robie 2 pranie , od rana sprzatanie chatki, i jeszce przed chwila cos sie zjaralo chyba przedluzacz bo zaczelo smierdziec a ja panika oczywiscie bo sama w domu z malym;/ wylaczylam go z gniazdka bo cos syczalo i ten smrod fujj juz myslalam ze mi telewizor sie popsul;/ :roll:
[ Dodano: Sro Paź 27, 2010 16:12 ]
Kitka napisał(a):bogini Dlatego to dieta dla mnie, bo nie ma ograniczenia ilościowego tylko produktowe Ja uwielbiam jeść i żadne głodówki czy duże ograniczanie jedzenia nie wchodząw rachubę w moim przypadku
ja tez lubie jesc szczegolnie jogurty mleko serki, sery mniam
a wlasnie a jogurty owocowe sa dozwolone bo gdzies czytalam ze mozna nie wiecej jak 2 dziennie?
nieststy neim am gdzie kupic kefirow czy maslanek;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 27 paź 2010, 20:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jaki ladny dzionek dzis mielismy :) (w sumie to sie nie dziwne, ze nikt nie pisal) ;)
ja po dzisiejszym fitnessie czuje sie super :) mialam chwilowe zalamanie kondycji ale ogolnie jestem zachwycona :-P
a jutro kolejna impreza halloweenowa Dominisi :702:
zawijam sie bo jeszcze mam troche nauki dzisiaj :roll:
dobranoc panienki!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 27 paź 2010, 20:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez barwnie » 27 paź 2010, 21:22 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorocik GRATULACJE!!
A co do diety to ja od trzech dni zjadłam jedynie, rogalika w poniedziałek, parówke we wtorek i dzisiaj jogurt. mam tak gigantyczną infekcje gardła, ze nie mogę nic przełknąć. a teraz to już w zasadzie całej jamy ustnej:( umieram z głodu i z bólu
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 27 paź 2010, 22:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
barwnie napisał(a):A co do diety to ja od trzech dni zjadłam jedynie, rogalika w poniedziałek, parówke we wtorek i dzisiaj jogurt. mam tak gigantyczną infekcje gardła, ze nie mogę nic przełknąć. a teraz to już w zasadzie całej jamy ustnej:( umieram z głodu i z bólu
to sie kuruj biedulko, i prubuj jesc jogurty kefirki,zupki riosolek dobry na przeziebienia.:)
nie wiem jaka to infekcja ale ja polecam inhalacje z sola, soda albo z rumianku.
plukanie gardla sola lub woda (letnia) z lyzeczka wody utlenionej naprawde na bol pomaga.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 28 paź 2010, 14:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja dzisiaj spedzilam poranek i toche popludnia z malaroksi i jej pociechami :mrgreen: Bardzo fajnie bylo, a synek tak sie cieszyl, ze z tej radosci nawet zjesc obiadu nie chcial ;) Nawet o drzemce zapomnial ;) Za to jak tylko goscie wyszli, padl na 1,5 godziny ;)
dzisiaj tez nabylismy kostiumy na halloween dla synka i teraz nie moge zdecydowac czy bedzie Draculla czy szkieletorek :-P
Tak teraz patrze przez okno a tam deszcz pada :cry: Czyli ze spacerku nici :/
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez barwnie » 28 paź 2010, 14:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
-