Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kindzulinaa » 20 lip 2010, 09:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tez sie spodziewalam po wczorajszym dniu ladniejszej pogody na dzis,a tu nic z tego...i tez mialam sie w koncu wybrac na spacerek.
Kitty,ja wlasnie tak robie z odzywka ale pomimo tego sie przetluszczaja.Dzisiaj nawet chcialam sam szampon uzyc,ale sie nie da bo sa tak szorstkie te moje wlosy,ze przy rozczesywaniu ich napewno polowe bym wyrwala.
Wydaje mi sie,ze to przez hormony,bo nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu,albo jeszcze pozostalo mi zmienic znowu szampon na jakis lekki,sama nie wiem... :roll:
Rzeczywiscie moniegab gdzies wcielo...
iwona38,a jak znosisz te ciaze?
Anastazja,moze do jakiegos spotkanka kiedys dojdzie,fajnieby bylo :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez iwona38 » 20 lip 2010, 12:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Kitty » 20 lip 2010, 13:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez adamirus » 20 lip 2010, 13:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
troszkę wypadały,przez krótki czas po porodzie ( 3lata temu ) ale potem nadrobiły straty :-)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitty » 20 lip 2010, 13:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
adamirus napisał(a):u mnie z włosami po porodzie na odwrót,mam gęściejsze i duuuuuużo ich :mrgreen:
troszkę wypadały,przez krótki czas po porodzie ( 3lata temu ) ale potem nadrobiły straty :-)
Wlasnie wydaje mi sie, ze i moje pomalu zacznaja nadrabiac straty :-D .
ps. Znalazlam biszkopty w szafce :-D :-D :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez adamirus » 20 lip 2010, 14:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):ps. Znalazlam biszkopty w szafce :-D :-D :-D
:mrgreen: zawsze to "namiastka" czegoś słodkiego :mrgreen:
ja wciągnęłam prawie pół pudełka lodów :-P
i dalej mnie nosi :twisted:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez Bulinka » 20 lip 2010, 15:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
hmmmmmm co do wlosow to ja niestety zawsze i przed ciaza i w ciazy i po ciazy mialam marne wlosy wypadaly mi itak samo jest teraz :(
co do spotkania to super by bylo sie spotkac napic drineczka i poplotkoiwac na zywca :)
ja wlasnie wstawilam obiadek dla moich chlopakow a pozniej do sasiadeczki ruszam " dzien bez sasiadki dniem straconym " hahahaha
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez agg » 20 lip 2010, 16:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dlatego obcielam. za wiele to nie zmienilo, mam tylko mniej suszenia.
rosna jak oszalale, po miesiacu wygladam jak "wiesniara" z odrostami :roll:
no i to przetluszczanie... achhhh (i tak jak malaroksi musze uzyc odzywke, bo inaczej ich nie rozczesze)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez adamirus » 20 lip 2010, 16:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w sumie mogłabym myć je codziennie żeby zawsze wyglądały tak jak lubie :wink:
ale nie przesadzam,i myje co drugi dzień :razz:
i też bez odżywki szczota do nierozczesania :-| i nieprzyjemne w dotyku :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez iwona38 » 20 lip 2010, 17:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Ancia28 » 20 lip 2010, 17:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
P.S ale dziś gorąco i klejaco zaraz chyba będzie padać
-
- Ancia28
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 20 lip 2010, 18:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Wlasnie najgorsze jest to, ze moje wlosy zaczely dopiero wypadac jakies 6-7 miesiecy po porodzie :neutral: . Jakos zaraz jak skonczylam karmic synka piersia :roll:
takze nie ciesz sie na zapas ;) :-P
dzieki to mnie pocieszylas:DDD
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 20 lip 2010, 19:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 20 lip 2010, 19:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja bym proponowala zrobic wieczorek tematyczny i tego sie trzymac,mozna wymyslec zeby kazda z uczestniczek ubrala jakis stroj lub tez jednakowe koszulki dla wszystkich uczestniczek,konkursiki,tort,wypadzik gdzies na miasto albo poprostu jakas fajna domoweczke zrobic.
[ Dodano: Wto Lip 20, 2010 20:24 ]
malaroksijak karmisz jeszcze to tak moze byc z okresem,ze bedzie nie regularny.Chyba Cie zmeczenie dopadlo.Ja tez czasami mysle o odpoczynku.Chcialabym zeby moja mama przyjechala na dluzej,bo ostatnio byla u mnie tylko na 2 dni,bo przyleciala do taty a ze szykowala im sie przeprowadzka,to musiala wracac.Teraz moi rodzice przyjada za tydzien,ale to tylko na Kacpra urodziny.Moze jeszcze uda mi sie mame namowic,zeby na dluzej zostala,bo tata do pracy bedzie musial wracac.
A Twoja kiedy przylatuje??
Mnie dzisiaj znow glowa zaczela bolec,ciekawa jestem jakie mam cisnienie.Nie lubie zmian pogody,bo zaraz to odczuwam...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez moniagab » 20 lip 2010, 19:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ostanio w ciaglym biegu jestem jak nie praca to robota w domu gotowanie , zakupy , sprzatanie i tak w kolko macieju i na dodatek trzeba poswiecic tez czas dziecku w zasadzie dwojce dzieci( maz tez prawie jak dziecko :grin: ) a wpiatek spodziewam sie juz gosci z pl maja byc u nas przez dwa tyg wiec juz zupelnie nie bede miala czasu na odpoczynek ... Ale poki jeszcze w miare mloda jestem i mam sily to musze sobie radzic , a na starosc to kupie sobie taki bujany fotelik i nikt i nic mnie z niego nie ruszy :grin:
Tearaz nie umiem bezczynnie siedziec w domu zawsze cos wynajde sobie do roboty ,wtedy i czas tez szybciej zlaeci nie mysli sie o glupotach nie ma czasu na tesknote ...
Dziewczyny pislayscie o wypadaniu wlosow znalazlam taki krociotki artykol:
Problem ten ma każda młoda mama – winne są hormony, a konkretnie zmiana ich stężenia. Podczas ciąży wysoki poziom estrogenów pobudza do pracy mieszki włosowe i hamuje wypadanie włosów, dlatego jest ich więcej. Około trzeciego miesiąca po porodzie poziom estrogenów spada, a więc włosy zaczynają gwałtownie wypadać
ja tez przez to przechodzialm co prawda nie wylysialam zupelnie ale zakola mialam jak nie jeden facet , bralam tez leki smarowalam skore seboradinen jak dla mnie jest to chyba najlepszy srodek na wypadanie wlosow i wzmocnienie cebulek wlosowych jeden minus ze troche smierdzi...chociaz osobiscie ten zapach mi nie przeszkadzal
Kindziula jak tam zdroweczko wykurowalas sie juz?? bo moze jakas kawe wypijemy skoro zut beretem od siebie mieszkamy ..
[ Dodano: Wto Lip 20, 2010 20:57 ]
Malaroksi widac nie korzystnie pogoda na Ciebie kochana dziala, kiedys podobnie jak Ty przecielam palucha do kosci podczas krojenia chleba w krajalnicy , bo straszny tez dlugo mi sie lala krew bo bo wiadomo rana byla dosc gleboka i to na samym zgieciu i czasmi mimowolnie zglielam palucha i odrazu pojawila sie krew .Najgorsze ze nie moglam pracowac przez kilka dni ..teraz tylko blizna mi po tym wypadku zostala
-
- moniagab
- Początkujący
- Reputacja: 6
-