Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
agg napisał(a):to o ktorej moge wpasc na kawe? :mrgreen:

to jesteśmy umówione :razz: :mrgreen:

xvioletx napisał(a):adamirus sernik brzmi pysznie i raczej niezbyt skomplikowanie, ale pewnie do świat nie bede miała czasu na żadne wypie

on naprawdę "robi" się szybciutko :-)
w wersji "normalnej"można dać herbatniki na spód,będzie jak prawdziwy serniczek :wink:
w wersji dietetycznej,bez herbatników - jest równie pyszny :mrgreen:
na góre można polać sobie czekoladką :razz:
gdybym znalazła tu mleko w proszku odtłuszczone,to zrobiłabym sobie nutellkę,ale w polskim sklepie odtłuszczonego mleka w proszku nie widziałam .....
a wtedy to już nawet gofry sobie zrobie :mrgreen: bo goferki z czekoladą to dopiero rarytas :lol:

niech no tylko dorwe to mleko :twisted:

Kitty napisał(a):Bede robic,ale dopiero na sobote, takze dam znac jak wyszedl :mrgreen: Kolezanka do mnie wpada na na weekend takze serniczek bedzie jak znalazl :mrgreen:

suuuper :-)

wróciłam od doktora,zwolnienie do 1grudnia .....
potem zobaczymy jak dalej będzie.

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 9 lis 2010, 18:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

adamirus napisał(a):niech no tylko dorwe to mleko :twisted:

widzialam gdzies to mleko, niech no sobie przypomne... :lol: :-P
ps. goferka z nutelka nie odmowie :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):widzialam gdzies to mleko, niech no sobie przypomne... :lol: :-P

dawaj dawaj :mrgreen:

musze poszukać,może Asda albo Sainsbury ....

agg napisał(a):ps. goferka z nutelka nie odmowie :mrgreen:

ja sobie również :lol:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

adamirus, a nutelka to tez przepis Dukanowski? Jak znajdziesz to mleko to powiedz gdzie i tez o przepis poprosze ;) Gofrownice mam, takze teraz tylko nutelke zrobic :mrgreen:

ojj, fitness byl suuuuper :mrgreen: :mrgreen:

malaroksi, nie moge gg uruchomic :roll: U mnie ciagle zostaje jutro ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty, U mnie też :) Mój ma iść do tej pracy w piątek na takie szkolenie, i od poniedziałku jeśli praca będzie ok to zaczyna już normalnie pracować , tyle że w obecnej pracy obowiązuje go tydzień wypowiedzenia więc będzie musiał robić przez tydzień nocki i rano... Ale teściowie będą więc wyśpi się po południu. :)
Zaczytałam się na jednym temacie bandy misia i normalnie szkoda słów na takie prowokacje , ale komuś się nudzi...
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Kitty napisał(a):adamirus, a nutelka to tez przepis Dukanowski?

tak tak :-)

Kitty napisał(a):Jak znajdziesz to mleko to powiedz gdzie i tez o przepis poprosze ;)

jutro będe szukać :razz:

Kitty napisał(a):Gofrownice mam, takze teraz tylko nutelke zrobic :mrgreen:

no dokładnie mam ten sam plan :lol:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

adamirus napisał(a):Kitty napisał/a:
Gofrownice mam, takze teraz tylko nutelke zrobic

no dokładnie mam ten sam plan

a gdzie tu gofrownice znalezc? bo ja juz szukam od baaardzo dawna.?

kurcze oj maly calyc czas a rumience, zastanawiam sie czy to moze byc spowodowane wychodzenie zebow? czy bardziej alergia na cos?
Kitty, Skladniki na mały słoiczek:

•10-15 łyżek mleka granulowanego w proszku
•2 łyżki kakao
•4-5 łyżek słodzika (w zależności czy chcemy bardziej na słodko czy na gorzko ;))
•5-6 łyżek mleka
•200g białego serka typu philadelphia light
•kilka kropel ulubionego zapachu (orzechowego, waniliowego)

Składniki dokładnie ze sobą wymieszać do uzyskania jednolitej masy, nie za gęstej i nie za rzadkiej :) ciężko to określić, ale pewnie wyczujecie odpowiednią konsystencję podczas mieszania. Jeśli będzie za rzadkie dodać kakao jeśli za gęste - mleka w płynie (ostrożnie dolewać, żeby za bardzo nie rozrzedzić ;)). Oczywiście słodzik wg uznania. Schłodzić w lodówce .
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):a gdzie tu gofrownice znalezc? bo ja juz szukam od baaardzo dawna.?
W każdym sklepie gdzie jest chodź odrobina sprzętu typu czajnik, toster itd np willkinson, pound-stretcher, asda, tesco, nawet next , m&s itd to się nazywa waffle maker , są przeróżne kształty wzory i są też tradycyjne... W Argosie też są .

Ja wczoraj sprzątałam pokój wieczorem bo kitty ma przyjechać , a już od 20 minut jest taki bałagan że masakra , no ale niestety tak jest przy dzieciach ...
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

witam środowo
jade dziś do pracy zwolnienie dostarczyć.

co do gofrownicy to ja swoją kupiłam w Polsce :lol:
4lata temu dokładnie.jakoś nie umiałam tu szukać,nie chciało mi się,a że byliśmy na urlopie,a ochota na gofry rosła :lol: kupiłam tam.
Moja koleżanka ostatnio kupiła gofrownice w Lidlu.i spisuje się dobrze :-)

malaroksi napisał(a):Ja wczoraj sprzątałam pokój wieczorem bo kitty ma przyjechać ,

bawcie się dobrze :mrgreen:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

adamirus, probowalas przepisu na placuszki cynamonowe?:P pyszne dzis na sniadanie zamiast owsianki:)
3lyzki otrab owsianych
1jajko
pol lyzeczki proszku do pieczenia
lyzeczka cynaonu
czubata lyzka(lub 2) jogurtu naturalnego
slodzik do smaku ewentualnie
pieczone na teflonku
polane jogurtem naturalnym z odrobina cynamonku i slodzika:)
mniam:)

[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 11:36 ]
malaroksi, udanego spotkania :) wypijcie za nas heheh(kawe;)

[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 11:38 ]
malaroksi napisał(a):W każdym sklepie gdzie jest chodź odrobina sprzętu typu czajnik, toster itd np willkinson, pound-stretcher, asda, tesco, nawet next , m&s itd to się nazywa waffle maker , są przeróżne kształty wzory i są też tradycyjne... W Argosie też są .

no szukalam tego waflowgo mejkera:D ale nie znalazlam ostatnio no nic poszuka dalej:) widzialam tylko donatowego mejkera:] no wiesz kolka z dziurka :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 10 lis 2010, 15:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Spotkanie jak najbardziej udane :mrgreen: i bogini8, wypilysmy za Was ogrrrrrooooomna kawusie przegryzajac bananowcem g:D>

Podobaja mi sie te przepisy dukanowskie, takze cos mi sie wydaje, ze troche ich powyprobowuje ;) Takze jak Wam cos szczegolnie posmakowalo podawajcie przepisy ;) Na sobote planuje sernik, a dzisiaj chyba zrobie te placuszki g:okulary

A ja gofrowinice tez w Polsce kupilam ;)

bogini, moze w koncu i my sie na jakas kawusie wybierzemy :027:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

bogini8 napisał(a):adamirus, probowalas przepisu na placuszki cynamonowe?:P pyszne dzis na sniadanie zamiast owsianki:)

nie próbowałam
ale jutro zrobie sobie je na śniadanko :mrgreen:

a ile ci wyszło tych placuszków z tych porcji ?

Kitty napisał(a):Spotkanie jak najbardziej udane :mrgreen: i bogini8, wypilysmy za Was ogrrrrrooooomna kawusie przegryzajac bananowcem g:D>

suuper :-)
Kitty napisał(a):Na sobote planuje sernik, a dzisiaj chyba zrobie te placuszki g:okulary

:mrgreen: ja kupiłam dziś znowu serek na sernik i miałam chęć zrobić dziś znowu bo pierwszy zeżarty,głównie przez mojego M który to śmiał się co to za sernik taki Dukanowy :lol: a tymczasem pożarł mi prawie połowe :twisted:

na szukanie mleka w proszku odtłuszczonego nie miałam dziś czasu :roll:
jutro już napewno będe szukać :razz:

[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 15:42 ]
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0574109970

znalazłam na ebay :twisted:

[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 15:43 ]
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trks ... Categories

:twisted: :twisted: :twisted:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Kitka » 10 lis 2010, 16:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Witam!
Padam na ryjek po dzisiejszym maratonie uf. W domku najlepiej, ogarnęłam, zakupy porozkładalam, obiad przygotowany, więc mam wolne :wink:

Synio zrobił mi dziś mega niespodziankę. Bawił się w autobusie moimi kieszeniami od kurtki, wszystkie otwierał i grzebał. Wkurzał mnie tym trochę do czasu, kiedy nie wyciągnął z jednej malutkiej kieszonki mój pierścionek zaręczynowy :shock: Nie wiedziałam co zrobić ze sobą w tym autobusie, miałam ochotę na całe gardło krzyknąć JEST :!:
Kilka miesięcy temu zaginął mi w niewyjaśnionych okolicznościach :roll: Szukałam go chyba z dwa tygodnie, przekopałam całą chatę (jak widać nie całą :wink: ) Zryczałam się przez niego, jak nie wiem (za to poznałam dobre serce mojego męża haha :588: )
Jestem bardzo szczęśliwa :064:

Mam dziś wolny wieczór :grin: Mąż idzie z kolegami na mecz na Aston Villa z kimś tam :oops: Mam już fajnego plana :wink: Wanna, książka i :564: :-D

Dietowanie Drugi tydzień 3 fazy za mną. Waga mimo, że to faza stabilizacji spadła o 0.8 kg :-| Nie wiem czemu, stosuje się do zaleceń. Nie chce juz chudnąć, bo rzeczy które były na mnie za małe, wiszą teraz, a nie o to mi chodziło :-| Chyba muszę jeść więcej tego co zalecają. Wiem, że 3 faza bardzo waża i nie można jej opuścić, więc jadę dalej...

adamirus bogini Fajne przepisy mniam, mniam!
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

Kitty napisał(a):bogini, moze w koncu i my sie na jakas kawusie wybierzemy
chetnie :mrgreen:
adamirus napisał(a):a ile ci wyszło tych placuszków z tych porcji ?
hmm 5 to na 6 jest porcja, ja sie najadlam:) mniam
na sernik ma chetke dukanowy ten laciaty 2 kolorowy mnie swiezbi,ale skad wziasc kakao odtluszczone/?;/
Kitka napisał(a):Jestem bardzo szczęśliwa
no to super!!!:))
a moja waga stoi..:(

[ Dodano: Sro Lis 10, 2010 19:59 ]
aha na kolacje salatka z surimi jak sprubuje to powiem jak wrazenia;] na razie jaja sie gotuja:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej dziewczyny , kittydzięki jeszcze raz za spotkanie , takiego synka jak twój mogłabym adoptować , tak fajnie grzecznie się bawił z moimi dziećmi :) I ten czas leci jak szalony, dopiero co przyjechałaś a już musiałaś wracać... Następnym razem lepiej będzie jak po ciebie przyjadę do domu i cię odwiozę bo te pociągi w kulki lecą ...
Roksana dziś ukradła komuś rękawiczki w przedszkolu , ubrała sobie i nie chciała zdjąć , nawet teraz śpi i ubrała je sobie na noc , muszę je ściągnąć i oddać jutro pani w przedszkolu , może znajdzie się właścicielka :D
Ja będę musiała chyba wypróbować coś z waszych przepisów , puki co zajadam się gołąbkami z wczorajszego obiadu :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona