Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez malaroksi » 11 lis 2010, 13:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pogoda jest tak ochydna ,że dostałam drzwiami jak wyciągałam Roksane z auta do przedszkola. A na ogródku chuśtawka się przewróciła i drzewko to już w takim pochyle jest że zaraz je wyrwie.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez adamirus » 11 lis 2010, 14:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):Strasznie dużo kasy ostatnio wydaję
ja też :roll:
stanowczo za dużo :razz:
ale to uroki siedzenia w domu,i bezsensownego łażenia po sklepach bo się za dużo wolnego czasu ma :razz:
malaroksi napisał(a):pogoda jest tak ochydna ,że dostałam drzwiami jak wyciągałam Roksane z auta do przedszkola. A na ogródku chuśtawka się przewróciła i drzewko to już w takim pochyle jest że zaraz je wyrwie.
u nas pojemniki wystawiane z plastikiem i papierem latają przed domem i obijają się o auta :roll:
nasze schowałam a reszta sąsiadów się wala po całej ulicy :roll:
[ Dodano: Czw Lis 11, 2010 14:51 ]
ja upikłam sernika znowu :twisted: :razz:
3/4 masy wylałam na blaszke,a do reszty dodałam kakao,i super sie wymieszało :lol:
agg wpada dziś na kawona i sernika :mrgreen:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez ewela119 » 11 lis 2010, 15:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez adamirus » 11 lis 2010, 18:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):ten tydz przezylismy za 30f
:549: to co wy jecie ?
dla mnie, dla 3osobowej rodziny,na tydzień 30funtów .....to jednak troche małooooo.....
musiałabym sobie wszystkiego odmówić,a przecież nie na tym życie polega :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez ewela119 » 11 lis 2010, 19:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 11 lis 2010, 19:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
My niestety na cotygodniowe zakupy wydajemy minimum 80-90 funtow, do tego oczywiscie dochodza drobne zakupy w ciagu tygodnia :roll: Chcialoby sie wydac mniej i zaoszczedzic, ale zywcem nie ma na czym :neutral: Zwlaszcza jak co jakis czas trzeba pampersy kupowac :zly:
Ale wieje :551: [/b]
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 11 lis 2010, 19:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 11 lis 2010, 19:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a): Ech lece na babskie ploty :D Do jutra dziewczyny :)
To milego wieczorku zycze :-D I uwazaj, zeby Cie wietrzycho nie porwalo ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez malaroksi » 11 lis 2010, 20:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Od grudnia jak wszyscy wyjada chyba zaciśniemy pasa i rozpiszę co i ile do jedzenia i bede kupować raz w tygodniu z kartką w ręku i tylko niezbędniki ... Tak żeby chociaż w 80 funtach się zmieścić ... Potem na święta będzie z czego wydawać :)
A kitty jednak mój zrezygnował z tej nowej pracy , nie jest nam zbyt wygodnie , mając jedno auto , musiałabym wstawać rano i go zawozić i tak albo wybudzać dzieci i pakować do auta , albo zostawiać same w domu jeszcze śpiące, ale co jak zamknę drzwi i się któreś obudzi , albo tfu tfu tfu ale coś by mi się po drodze stało... No niestety... A gdyby Mój brał auto , Ja bym musiała z 2ką dzieci zapylać do przedszkola w deszczu , wichurze i jeszcze pod górkę :mad: a do tego uziemiona w domu ...Nie :cry:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 11 lis 2010, 20:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):My niestety na cotygodniowe zakupy wydajemy minimum 80-90 funtow, do tego oczywiscie dochodza drobne zakupy w ciagu tygodnia Chcialoby sie wydac mniej i zaoszczedzic, ale zywcem nie ma na czym Zwlaszcza jak co jakis czas trzeba pampersy kupowac
oj tak my tez moze nie 90 ale z 60 to na pewno. tak w sumie to raz wyjdzie 50 raz 90 zalezy co sie kupuje i czasami kupie jeszce dla malego troche deserkow troche obiadkow na tydzien-dwa .wiec sie uzbiera wiecej.
co do pampersow kupuje ae juz nie zuzywam az tyle co w pierwszych 3 mcach ufff:D
i jak maly zacznie tylko sztywno siedziec chce u kupic nocnik zzeby go przyzwyczajac do siedzenia, ja jestem jednak zdania ze im szybciej tym lepiej kurde.
adamirus, agg , to mosimy sie spotkac na tym solihullu kiedys, chyba nie bedziecie miec nic przeciwko jak zabiore kolezanke ktora rowniez jest z acocksu:D
Kitty, a ja nie mam pomyslow jeszc e na prezenty moze mi cos podpowiesz:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez adamirus » 11 lis 2010, 20:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w zależoności wiadomo,bo jak przychodzi chemia do kupienia,proszki płyny,szampony ( na to sobie nie żałuje :lol: ) to masakrycznie kasa leci ......
teraz kupiliśmy pół świni,zamrażarke w mięcha mamy wyładowaną conajmniej do marca
no ale wiadomo
nie na samym wieprzu człowiek żyje :wink: zwłaszcza ja teraz ..... :wink:
oboje z M uwielbiamy świeże ryby ...mmmm....a to wiadomo,tez kosztuje więcej
ale jak powiedziałam
na dobre jedzenie sobie nie żałuje bo niby z jakiej racji ? :roll:
raz się żyje ..... mam sobie odmówić,albo dziecku ? bo akurat z jedzeniem Dominika to mam fajnie :lol: je wszystko i uwielbia jeść to co my :wink:
faktem jest też to że zawsze kupuje się więcej jak się ma w planie ..... :razz:
malaroksi napisał(a):. A najgorsze jest to że teraz będzie Nas więcej do wyżywienia bo od praktycznie niedzieli będą 2 gęby więcej a od środy kolejne 2 więc razem 6 dorosłych i 2 dzieci MASAKRA.
współczuje :neutral: bo to serio będzie obciążające .......
bogini8 napisał(a):adamirus, agg , to mosimy sie spotkac na tym solihullu kiedys, chyba nie bedziecie miec nic przeciwko jak zabiore kolezanke ktora rowniez jest z acocksu:D
oczywiście że niemam nic przeciwko :mrgreen:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez agg » 11 lis 2010, 21:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
za duzo jak na 2 osoby...
zaczne "oszczedzac" jak bede wiecej zarabiac :lol: po prostu bede wydawac tyle samo wiec sila rzeczy reszta sie "zaoszczedzi" :-P zreszta co znaczy oszczedzanie? ja pieniedzy w skarpete nie pakuje. jezeli szykuje mi sie jakis wydatek wiekszy to po prostu ta kasa na to idzie...
no ale zmieniajac temat...
:lol:adamirus napisał(a):bogini8 napisał/a:
adamirus, agg , to mosimy sie spotkac na tym solihullu kiedys, chyba nie bedziecie miec nic przeciwko jak zabiore kolezanke ktora rowniez jest z acocksu:D
oczywiście że niemam nic przeciwko :mrgreen:
ja tez nie, chyba ze to jakas "ziomalka" co mam z nia na pienku HaHaHA a takserio to jak ma na imie, bo zna sie pare osob na dzielnicy :cool:
Kitty napisał(a):Ale wieje :551:
nooooooo :553: dzisiaj zabierali u nas smieci i pudla rano fruwaly i obijaly auta :twisted:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Marlen1 » 11 lis 2010, 21:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Chwilkę mnie tu nie było, a tu się tak słodko zrobiło, placuszki, serniczki itd, jeny jak ja uwielbiam słodycze, mogę je jeść kilogramami :mrgreen: najbardziej uwielbiam karpatkę i wszelkiego rodzaju rolady :mrgreen: :razz: aż mi ślinka cieknie :mrgreen: :oops: , no to zostaje mi się zadowolić "ptasim mleczkiem" :razz:
Co do zakupów i kwot jakie wydaję, to nie mam z tym problemów, nie cierpię latania po sklepach, dlatego kupuję tylko to co mi naprawdę potrzebne ;) jak to się mówi wpadam do sklepu i jeszcze szybciej z niego wypadam :mrgreen: :mrgreen: , ale za to moja córa uwielbia zakupy :mrgreen: :mrgreen:
To tyle na dziś :wink:
uciekam kończyć rybkę z warzywami w zalewie, bo w sobotę mam gości i trzeba ich czymś nakarmić :mrgreen: :mrgreen:
kolorowych snów kobietki :wink:
dawno tu nie widziałam bulinki, czy ktoś wie co u niej? jak zdrówko? i oczywiscie jej koleżanki Anastazji :-)
-
- Marlen1
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 11 lis 2010, 22:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dokładnie o tym samym sobie myślałam dzisiaj :)dawno tu nie widziałam bulinki, czy ktoś wie co u niej? jak zdrówko? i oczywiscie jej koleżanki Anastazji
Ale widzę że nieźle Nas czytałaś ha ha że tak zapamiętałaś je :)
kindziulinaa się też straciła a miałam ją poznać jak zdam prawko i co ???
Wiecie co tak sobie uświadomiłam że ja sobie wzięłam wolne w pracy 24 listopada , to będzie środa i na bank będę jechała do bham z bratem i bratową oni sobie zakupy zrobią może się z kimś znajomym spotkają a Ja zamiast latać z nimi może bym się z kimś spiknęła na kawe gdzieś w centrum ? Która się wstępnie pisze na spotkanie ze mną ? Miałabym wymówkę :-P
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 11 lis 2010, 22:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-