Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Ale sie usmialam z tego kasku :) Chyba sobie taki kupie bo ja zawsze sobie poobijam glowe o drzwiczki od szafek w kuchni ktore moj polowke czesto zostawia otwarte :D

Dzieki dziewczyny ze tak we mnie wierzycie :) W jednym miejscu zostawilam tylko CV bo wlasciciel nie mial czasu ze mna gadac a w drugim przeszlam rozmowe, po polsku, bo to polski sklep w koncu i jutro maja mi dac odpowiedz. Ogolnie to dzien zaliczam do udanych chociaz zmarzlam okropnie, na ta rozmowe jechalam na drugi koniec miasta ponad 2 godz, zazwyczaj jedzie sie maks 40min :/

Co do wczesnego wstawania przypomnialo mi sie jak kiedys z moja Gocha bylam na rutynowej wizycie u ortopedy i kiedy ja swoja mala rozbieralam pan doktor badal inne dziecko strasznie krzyczac na matke ze ono w wieku 7 miesiecy staje na nogi i ze nie wolno bo mu sie nogi powykrzywiaja a matka prawie plakala ze co ona ma w takim razie zrobic z tym dzieckiem zeby ono nie wstawalo skoro ono tak samo z siebie :roll: Moja Gocha zaczela chodzic zaraz po roczku a raczkowac gdzies kolo 10-11miesiaca, za to pierwszy ząb jej wyszedl jak miala 13 miesiecy i to dolna jedynka i tak kolejne chyba 2 miesiace byla tylko z tym jednym zębem jak Gargamel :mrgreen: A pozniej jak poszly to wszystkie naraz nawet nie wiem kiedy
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

syjonka napisał(a):zgadzam się, to chyba wymyślili dla nadopiekuńczych matek
albo ojcow hihi

Ewela, trzymam kciuki!!!

asienka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Witam!
O matko, jak ja dziś zmarzłam :roll: Nie dość, że na dworzu to jeszcze na krasnalkach :evil: Dobrze, że pod koniec były zawody to trochę z dzieciakami pobiegałyśmy :wink:

Zime mamy fajną prawie polską :grin: Jeszcze muszę syna w ocieplane portki i rękawiczki zaopatrzyć, bo jednak chyba będzie taka potrzeba. Myślę o sankach, ale nie jestem przekonana jeszcze :???:

ewela Powodzenia we wszystkich planach!

AdamBoltryk Dobrze, że chociaż po 30-stce :wink:

asienka Witam! Napisz coś więcej o sobie :wink:

bogini Niech raczkuje... na zdrowie :mrgreen: Raczkowanie zdrowe na kręgosłup im dłużej dziecko raczkuje tym lepiej.
Aż sobie do kalendarza syniowego zajrzałam tak mnie zaispirowałas tym pytaniem :wink:
Jak skończył 3 miesiące przekręcał się z brzuszka na plecy i na odwrót.
Jak miał 5 miesięcy zaczął raczkować, ku zdziwieniu wszystkich :shock:
Na 6 miesięcy usiadł a pod koniec stawał przy meblach i namiętnie stał w łóżeczku.
Ruszył przy meblach na 8 miesięcy, w 10 misiącu zaczął się puszczać, ale chodzić zaczął kilka dni przed roczku :grin:
Pierwszy ząbek na 5 miesięcy, do ukończenia roczku miał ich 6!
Na pierwsze urodziny miał 78cm i ważył 9,5kg :grin:
Tyle wspomnień... :oops:

Paaaaaa bo już mnie chłopaki z łazienki wzywają :-)
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

asienka napisał(a):bogini,a widzialas te kaski? znalazlam na allegro hihi
http://allegro.pl/kask-oc...1335048400.html

Widzialam na ebayu:PPP
patrzac na mojego syna w ostatnich dniach to dobry pomysl :mrgreen: bo przypraw i mnie o zawal wkoncu!!!dzis zamowilam oslonki na narozniki w lawie bo to jego ulubione miejsce do wspinaczki;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Kitka napisał(a):asienka Witam! Napisz coś więcej o sobie

Hmmm, ciezko tak w skrocie, ale postaram sie...

Mieszkam w Bham z mezem i 2 letnia coreczka Michasia. Obecnie probuje spelniac marzenia, tzn szukam pracy ktroa pomoze mi je spelnic w przyszlosci ;). Jak na ta chwile mam wolne w tygodniu, a w soboty i niedziele pracuje. Corcia rozpoczela swoja przygode ze zlobkiem (jeden dzien w tygodniu) i jest w 7ym niebie. Niestety przyszla zima wiec jest mniej okazji aby wyskoczyc na dlugi spacer....

asienka
Początkujący

Neutralny

asienka, witaj :mrgreen:
super że jesteś :-)

co do tych kasków .....
to przesadyzm :lol:
kantów nigdy też nie zabezpieczałam ...... nic nie chowałam nie wynosiłam nie podnosiłam wyżej .....synek uczył się żyć między tym co jest w domu :wink:
obijał się czasem,nie raz płakał ....zdarza się ;)
krzywdy sobie nie zrobił :mrgreen:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

asienka, witamy w Naszym gronie :mrgreen:

adamirus napisał(a):co do tych kasków .....
to przesadyzm
kantów nigdy też nie zabezpieczałam ...... nic nie chowałam nie wynosiłam nie podnosiłam wyżej .....synek uczył się żyć między tym co jest w domu
obijał się czasem,nie raz płakał ....zdarza się
krzywdy sobie nie zrobił

To tak jak i ja ;) W koncu dziecko musi sie nauczyc, ze np wchodzac w sciane zrobi sobie guza ;)
Do tego na polkach wszystko stoi tak jak stalo, Misio nic nie tyka(po za szafka z garnkami, bo jak mama gotuje to i On musi, hihi). Ah i ostatnio bierze ramke ze swoim zdjeciem i puka paluszkiem mowiac "Didi" :mrgreen:

U nas nadal piekna zima, ponoc w samym Birmingham nie ma nic sniegu :027: Dzisiaj z rana zaczelo slicznie sypac wiec wybralismy sie z synciem na spacerek g:D>
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty napisał(a):ponoc w samym Birmingham nie ma nic sniegu :027:

niema niema
wczoraj byłam w centrum i zero puchu

za to na obrzeżach miasta, na Great Barr :shock: ........ jak w polskich górach :lol:
śniegu cała masa na polach,pięknie biało .......

od jutra będe tam codziennie,bo wracam do pracy :roll:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

Kask rewelacja chyba juz go kupie, bo Krasnal tak sie kreci jak jest na rekach ze co i roz uderzy glowa mi w zeby i ryk nie z tej ziemi.

dorcik101
Raczkujący

Neutralny

Kitty napisał(a):To tak jak i ja W koncu dziecko musi sie nauczyc, ze np wchodzac w sciane zrobi sobie guza

tak guzow juz ma co nie miara, tylko 2 razy juz praktycznie rabnal okiem w kant tej lawy wiec nieststy narozniki musze zalozyc,
tez nie przestawiam zadnych rzeczy wszystkie sprzety typu drukarka choinka itp sa na noralnym poziomie
ale niestety jest milosnikiem lawy i wkladania palcow w gniazdko a jest za myly zeby zrozumiec:,, nie stukaj sie glowa w kant lawy i nie wkladaj palcow do gniazdka,,
wiec wole go miec nie popieszczonego pradem i z rozbitym czolem i glowa ;D
siniaki i sliwki i tak beda i tak beda
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):tak guzow juz ma co nie miara, tylko 2 razy juz praktycznie rabnal okiem w kant tej lawy wiec nieststy narozniki musze zalozyc,
tez nie przestawiam zadnych rzeczy wszystkie sprzety typu drukarka choinka itp sa na noralnym poziomie
ale niestety jest milosnikiem lawy i wkladania palcow w gniazdko a jest za myly zeby zrozumiec:,, nie stukaj sie glowa w kant lawy i nie wkladaj palcow do gniazdka,,
wiec wole go miec nie popieszczonego pradem i z rozbitym czolem i glowa ;D
siniaki i sliwki i tak beda i tak beda

oczywiście że tak
rób tak jak podpowiada ci intuicja :-)
są różne dzieci
mój do strasznych ciekawskich jakoś nie należał ...... nie pchał wszystkiego do buzi tak strasznie,nie próbował zjeść :-P kontakty go nie interesowały .....

do ławy lubiał podchodzić bo to super mebel do stawania na nogach :lol:
starałam sie poprostu być tam gdzie on ....przynajmniej wzrokowo :wink:
ale też nie robiłam tragedii jak już gdzieś sie uderzył czy przewrócił.

wszystko z umiarem ;)

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

Jak moja Gocha byla mala to ja staralam sie zorganizowac otoczenie tak zeby zminimalizowac zagrozenia, oczywiscie nie wynosilam wszystkich mebli ale staralam sie usunac z jej zasiegu te najniebezpieczniejsze rzeczy typu leki, chemikalia i ostre narzedzia, tak bym idac do toalety miala pewnosc ze w tym czasie nic sobie nie zrobi, kanty to wiadomo ze byly sa i beda, tego sie uniknac nie da, moja mala na szczescie ma mocna glowe :) Jeszcze teraz czasami tak sie walnie ze mi serce staje, najczesciej uderza sie o drzwi w salonie bo wychodzi patrzac w tv z tylu zamiast patrzec gdzie idzie i wpada na drzwi, ostatnio myslalam ze glowe sobie rozplatala na pol tak walnela odrazu zerwalam sie z miejsca i podbieglam do niej a ona tylko potarla czolo i "nic mi nie jest, nic sie nie stalo" i poszla dalej, czasami wydaje mi sie ze ona jest stalowa :mrgreen:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

bogini8, tak jaka pisala Ci adamirus, rob wszystko zgodnie z intuicja ;) Kade dziecko jest inne, moj nigdy sie nie interesowal gniazdkami czy tez kablami takze na szczescie problemow nie mialam ;)
Oczywiscie wszystkie niebezpieczne przedmioty(typu noze) sa usuniete z jego pola zasiegu ;)
Ah i bogini, moj komentarz glownie dotyczyl tych smiesznych kaskow anizeli ochraniaczy na narozniki ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

adamirus napisał(a):być tam gdzie on ....przynajmniej wzrokowo
jestem i wzrokowo i cialem ale mosialabym go zwiazac:P
adamirus napisał(a):ale też nie robiłam tragedii jak już gdzieś sie uderzył czy przewrócił.
ja tez nie raczej sie smieje albo bravo bije i on zaraz zapomina;p
ale przedwczoraj tak do tylu huknal ze sie darl i przytulil do mnnie i tak lezal przytulony dobrych pare minu . wytraszyll sie chyba.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

niestety wiem jak to boli ....i ile strachu napędza jak dziecko się uderzy .....
ale inaczej się nie nauczy ...nie poczuje bólu przed którym następnym razem może ( powinien ) się wystrzegać ......

mój Dominik ostatnio podszedł za blisko do kuchenki gazowej,to znaczy do garnka z wrzącą gotującą się wodą :roll: i podniósł ręke do góry i krzyknął
ciepło w niego uderzyło i miał zaczerwienioną ręke .....
przestraszył sie,widziałam to po nim.
wytłumaczyłam że nie wolno podchodzić jak widzi że jest ogień.
dziś przyszedł jak gotowałam obiad i mówi : nie podchodze,nie wolno,bo bedzie lęka czelwona :lol:

poczuł ....zrozumiał ;)

wiem że maluszki jeszcze tak tego nie zrozumieją .....ale jednak to jest wszystko tak stworzone by uczyły się na bólu ( niestety ) i błędach .....

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona