Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
W kwietniu maja nam dac odpowiedz do ktorej szkoly ja przyjeli a w lipcu konczy nam sie umowa i sie przeprowadzamy takze bedziemy szukac domu juz pod konkretna szkole zeby nie miec zbyt daleko, tak jak teraz bo tak naprawde to ta odleglosc jest najwiekszym problemem. Jesien w tym roku byla ladna wiec nie bylo problemu z chodzeniem, tylko chyba jeden tydz lalo ale jakos dawalysmy rade w tym czasie, ale teraz jak zima przyszla to juz jest gorzej :/

Co do pracy to owszem chcialabym pojsc, finanse nigdy nie sa tak dobre zeby nie moglo byc lepiej :) no ale ja jakos szczescia chyba nie mam, nigdzie mnie nie chca :/ A poza tym moj polowek obwiescil mi dzisiaj ze on chce starac sie o dziecko, najlepiej jak najszybciej :mrgreen: takze w takim wypadku to chyba praca odpada :)

Ja sama nie jestem zwolenniczka trzymania dzieci pod kloszem i moja mala w zadnym wypadku nie jest pod nim trzymana, ale to przedszkole jakos mi nie lezy i juz :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 3 gru 2010, 16:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kurcze, ewela to moze poszukaj jakiegos innego?
w styczniu zaczyna sie nowy semestr wiec moze bedzie gdzies miejsce i to blizej domu :)
i tak jak dziewczyny pisaly, moze jakis wolontariat (podszkolisz sie) albo jakis kurs... kurczaki, masz czas to go wykorzystuj! zwlaszcza, ze chcecie miec nastepne dziecko wiec pozniej bedzie Ci troche ciezej ;) tym bardziej masz motywacje do dzialania :) powodzonka!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):kurcze, ewela to moze poszukaj jakiegos innego?

Dokladnie o tym samym pomyslalam ;).
ewela, moim zdaniem nie powinnas rezygnowac z pracy. Jezeli dostaniesz jakas propozycje to jak najbardziej ja przyjmij, bo pozniej jak juz zdecydujecie sie na dziecko, bedziesz miala macierzynskie co na pewno finansowo Wam pomoze ;)

Jak juz jestesmy przy przedszkolach, to juz jakis czas temu postanowilismy z mezem, ze jak synciowi 2 lataka wybija, to wysylamy Go do przedszkola na jeden dzien. Widze jak sie mu na play groupach podoba, no i najwazniejsze... w przedszkolu na pewno nauczy sie duzo nowych pozytecznych rzeczy ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

U nas problem polega na tym ze nie ma innego przedszkola w okolicy, sa szkoly ale nie maja nursery albo nie maja miejsc, ewentualnie katolickie do ktorego mojego dziecka nie przyjma bo nie jest ochrzczone :roll: Wiec albo to albo zadne, jeszcze nie podjelam decyzji...
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

...no i po śniegu...

Kitty
Kitka, bez urazy, ale proponuje zmiane towarzystwa, bo osobiscie jeszcze nigdy nie spotkalam sie z mamami, ktore nie zareagowalyby na widok upadajacego dziecka, lub dziecka, ktore jest bardzo bliskie zrobienia sobie krzywdy (to tak odnosnie komentarza "sa rozne mamy")
Nigdzie nie napisałam, że mam na myśli moje koleżanki :shock: Róże rzeczy się słyczy i zachowanie obcych ludzi też można podpatrzeć :roll: Dziekuję Ci za propozycję zmiany towarzystwa, nie skorzystam. Nie wiem czy chciałaś w ten sposób obrazić mnie czy moje koleżanki, ale u dało Ci się. Bez urazy, ale najpierw pomyśl za nim coś napiszesz.

bogini Jeśli chodzi o pyszne pierniczki to polecam przepis asienki :wink:

ewela Nie zazdroszczę sytuacji, bo kurcze ciężkie decyzje przed Tobą. Dziewczyny podpowiedziały troszkę, więc teraz musisz sama wnioski wyciągnąć i wybrać opcję najlepszą dla Ciebie :wink: Powodzenia!!!

To by było na tyle...
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

ewela119 napisał(a):U nas problem polega na tym ze nie ma innego przedszkola w okolicy, sa szkoly ale nie maja nursery albo nie maja miejsc, ewentualnie katolickie do ktorego mojego dziecka nie przyjma bo nie jest ochrzczone :roll: Wiec albo to albo zadne, jeszcze nie podjelam decyzji...

sorry mzze to gllupie pytanie ale nie bedziesz chcic corki?wtedy moze mialabys wiekszy wybor szkol wkolo.
i jak dziewczyny napisaly niewpowinnas rezygnowac z pracy, pozniej zawsze macierzynskie sie przyda.:)

[ Dodano: |4 Gru 2010|, o 20:15 ]
Kitka napisał(a):bogini Jeśli chodzi o pyszne pierniczki to polecam przepis asienki
a skad takowy zdobyc?:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8, nie mam zamiaru jej chrzcic, ja poprostu nie zostalam wychowana w wierze i nie wierze a nie zrobie tego tylko po to zeby miec wiekszy wybor szkol, ani dlatego ze tak wypada. Chrzac dziecko zobowiazujesz sie je wychowywac zgodnie z wiara itd a ja tej wiary nie mam wiec juz w momencie udzielania sakramentu wiedzialabym ze klamie bo nie mam zamiaru jej uczyc czegos w co sama nie wierze ani przyrzekac ze zrobie cos wiedziac ze tak nie bedzie :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):nie mam zamiaru jej chrzcic, ja poprostu nie zostalam wychowana w wierze i nie wierze a nie zrobie tego tylko po to zeby miec wiekszy wybor szkol, ani dlatego ze tak wypada.

ok spoko.tylko po to niema sensu tego robic.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, co za wyrozumialosc :) Przewaznie wszyscy reaguja szałem na wiadomosc ze 4 letnie dziecko jest nieochrzczone :D To dosc kontrowersyjny temat :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119, temat kontrowersyjny aj owszem, ale kazdy robi tak jak lubi i uwaza za sluszne:) nie popieram ALE i nie potepiam, ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Dzien Dobry :mrgreen:

U nas od samego rana duzo sie dzieje :mrgreen: Spotkanie ze sw. Mikolajem mamy juz za soba ;)

ewela119, powiem Ci, ze u mnie wszyscy sie burzyli jak synek mial 9,5 miesiaca i nie byl ochrzczony ;) A my poprostu nie mielismy tego kiedy zrobic. W sumie w Anglii nie byloby ze chrztem problemu, ale ja sie uparlam, ze chce w Polsce :roll: Przy nastepnym dziecku myslimy, ze chyba rodzine do UK sprowadzimy i cala uroczystosc sie tutaj odbedzie. Wracajac do tematu ewela, kazdy wychowuje dziecko wedlug zasad, ktore wydaja sie mu najlepsze.Jezeli wiec uwarzasz, ze lepiej bedzie jak Twoja corcia wybierze wiare gdy bedzie na to gotowa i swiadoma wyboru, to sie tego trzymaj ;)

Ide robic obiadek :mrgreen:

ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

My ozdoby na choinke kupilismy juz z tydz temu i leza w sypialni na komodzie ale mimo tego i tych wszystkich swiatecznych dekoracji wszedzie ja jakos atmosfery Swiat nie czuje, czas mi sie ostatnio dluzy jakos, dzis mija dopiero tydz jak wyszlam ze szpitala a wydaje mi sie jakby juz wieki minely :roll: Rowno za 2 tyg przyjezdzaja tesciowie, kurde mogliby odwolac loty tak akurat 19 grudnia albo wstrzymac na conajmniej parenascie godz, jestem okropna wiem :mrgreen: Pocieszam sie tym ze juz obczailam bilety dla siebie do pl w styczniu za niecale 100f w obie strony z mala, pewnie na tyg bede je rezerwowac :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Kitty napisał(a):ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie
u mnie tez i wlasnie przed chwila maly zrzucial na siebie choinkke!!!! i caly sie pod nia schowal :D dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDD

[ Dodano: |5 Gru 2010|, o 17:16 ]
ewela119 napisał(a):Rowno za 2 tyg przyjezdzaja tesciowie, kurde mogliby odwolac loty tak akurat 19 grudnia albo wstrzymac na conajmniej parenascie godz, jestem okropna wiem
hehe tylko troche:DD
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

witam :-)
po pracującym weekendzie :roll:

humor do bani - po powrocie do pracy
jedyne pocieszenie,to to że wkońcu ( 3tygodnie przed świętami :evil: ) dali grafik na święta i zdecydowali czy dostane urlop który zgłaszałam we wrześniu ......
także powiedzieli dopiero dziś,tak jakbym miała czekać z kupnem biletów na samolot do teraz :roll: taaaa.....napewno bym poleciała :roll:
więc czy by mi dali ten urlop czy nie - to i tak w pracy by mnei nie zobaczyli :wink:
a urlop mi się należy,11 dni mi jeszcze zostało więc łaski nie robili ......

ale dali więc jest ok :-)
teraz dwa dni wolne to sie pobycze troche.kartki świąteczne powypełniam,wyśle .....zrobie ostatnie zakupy prezentowe ....

a choinke mam zamiar ubrać dopiero za tydzień :razz:

bogini8 napisał(a):dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDD

no to jest tu fajne :mrgreen: że bombki są plastikowe :lol:
ja zakupiłam całą mase czekoladek na choinke :razz: ciekawe jak długo na tej choince one zagoszczą :lol: zanim Dominik wyczai że to czekoladki :lol:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

bogini8 napisał(a):
Kitty napisał(a):ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie
u mnie tez i wlasnie przed chwila maly zrzucial na siebie choinkke!!!! i caly sie pod nia schowal :D dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDD

No to pieknie ;) Nasz rozrabiaka na szczescie za choinke sie nie zabral, hehe ;) postukal paluszkiem w jedna bombke i na tym sie skonczylo :wink:

adamirus napisał(a):teraz dwa dni wolne to sie pobycze troche.kartki świąteczne powypełniam,wyśle .....zrobie ostatnie zakupy prezentowe ....

Ja juz mam wszystko za soba :-D Kartki wypelnione, tylko na poczte i wyslac je musze, paczka dla tesciow czeka na kuriera, z paczka do Polski jest to samo, takze teraz tylko relaksik i oczekiwanie na Swieta :-D

U nas jeszcze sniegu dosc sporor lezy, takze atmosfera nadal jest ;) Do tego wiekszosc sasiadow ma ladnie domki udekorowane wiec az milo sie alejka przechadza :mikolaj:
Ah, i juz dwa Christmas Party mamy w planie wiec ciesze sie strasznie :-D
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona