Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 3 gru 2010, 16:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do pracy to owszem chcialabym pojsc, finanse nigdy nie sa tak dobre zeby nie moglo byc lepiej :) no ale ja jakos szczescia chyba nie mam, nigdzie mnie nie chca :/ A poza tym moj polowek obwiescil mi dzisiaj ze on chce starac sie o dziecko, najlepiej jak najszybciej :mrgreen: takze w takim wypadku to chyba praca odpada :)
Ja sama nie jestem zwolenniczka trzymania dzieci pod kloszem i moja mala w zadnym wypadku nie jest pod nim trzymana, ale to przedszkole jakos mi nie lezy i juz :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agg » 3 gru 2010, 16:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w styczniu zaczyna sie nowy semestr wiec moze bedzie gdzies miejsce i to blizej domu :)
i tak jak dziewczyny pisaly, moze jakis wolontariat (podszkolisz sie) albo jakis kurs... kurczaki, masz czas to go wykorzystuj! zwlaszcza, ze chcecie miec nastepne dziecko wiec pozniej bedzie Ci troche ciezej ;) tym bardziej masz motywacje do dzialania :) powodzonka!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitty » 3 gru 2010, 18:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):kurcze, ewela to moze poszukaj jakiegos innego?
Dokladnie o tym samym pomyslalam ;).
ewela, moim zdaniem nie powinnas rezygnowac z pracy. Jezeli dostaniesz jakas propozycje to jak najbardziej ja przyjmij, bo pozniej jak juz zdecydujecie sie na dziecko, bedziesz miala macierzynskie co na pewno finansowo Wam pomoze ;)
Jak juz jestesmy przy przedszkolach, to juz jakis czas temu postanowilismy z mezem, ze jak synciowi 2 lataka wybija, to wysylamy Go do przedszkola na jeden dzien. Widze jak sie mu na play groupach podoba, no i najwazniejsze... w przedszkolu na pewno nauczy sie duzo nowych pozytecznych rzeczy ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 3 gru 2010, 18:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 4 gru 2010, 19:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty
Nigdzie nie napisałam, że mam na myśli moje koleżanki :shock: Róże rzeczy się słyczy i zachowanie obcych ludzi też można podpatrzeć :roll: Dziekuję Ci za propozycję zmiany towarzystwa, nie skorzystam. Nie wiem czy chciałaś w ten sposób obrazić mnie czy moje koleżanki, ale u dało Ci się. Bez urazy, ale najpierw pomyśl za nim coś napiszesz.Kitka, bez urazy, ale proponuje zmiane towarzystwa, bo osobiscie jeszcze nigdy nie spotkalam sie z mamami, ktore nie zareagowalyby na widok upadajacego dziecka, lub dziecka, ktore jest bardzo bliskie zrobienia sobie krzywdy (to tak odnosnie komentarza "sa rozne mamy")
bogini Jeśli chodzi o pyszne pierniczki to polecam przepis asienki :wink:
ewela Nie zazdroszczę sytuacji, bo kurcze ciężkie decyzje przed Tobą. Dziewczyny podpowiedziały troszkę, więc teraz musisz sama wnioski wyciągnąć i wybrać opcję najlepszą dla Ciebie :wink: Powodzenia!!!
To by było na tyle...
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez bogini8 » 4 gru 2010, 20:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):U nas problem polega na tym ze nie ma innego przedszkola w okolicy, sa szkoly ale nie maja nursery albo nie maja miejsc, ewentualnie katolickie do ktorego mojego dziecka nie przyjma bo nie jest ochrzczone :roll: Wiec albo to albo zadne, jeszcze nie podjelam decyzji...
sorry mzze to gllupie pytanie ale nie bedziesz chcic corki?wtedy moze mialabys wiekszy wybor szkol wkolo.
i jak dziewczyny napisaly niewpowinnas rezygnowac z pracy, pozniej zawsze macierzynskie sie przyda.:)
[ Dodano: |4 Gru 2010|, o 20:15 ]
a skad takowy zdobyc?:)Kitka napisał(a):bogini Jeśli chodzi o pyszne pierniczki to polecam przepis asienki
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 4 gru 2010, 20:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 4 gru 2010, 21:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):nie mam zamiaru jej chrzcic, ja poprostu nie zostalam wychowana w wierze i nie wierze a nie zrobie tego tylko po to zeby miec wiekszy wybor szkol, ani dlatego ze tak wypada.
ok spoko.tylko po to niema sensu tego robic.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 4 gru 2010, 21:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 5 gru 2010, 00:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 5 gru 2010, 13:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
U nas od samego rana duzo sie dzieje :mrgreen: Spotkanie ze sw. Mikolajem mamy juz za soba ;)
ewela119, powiem Ci, ze u mnie wszyscy sie burzyli jak synek mial 9,5 miesiaca i nie byl ochrzczony ;) A my poprostu nie mielismy tego kiedy zrobic. W sumie w Anglii nie byloby ze chrztem problemu, ale ja sie uparlam, ze chce w Polsce :roll: Przy nastepnym dziecku myslimy, ze chyba rodzine do UK sprowadzimy i cala uroczystosc sie tutaj odbedzie. Wracajac do tematu ewela, kazdy wychowuje dziecko wedlug zasad, ktore wydaja sie mu najlepsze.Jezeli wiec uwarzasz, ze lepiej bedzie jak Twoja corcia wybierze wiare gdy bedzie na to gotowa i swiadoma wyboru, to sie tego trzymaj ;)
Ide robic obiadek :mrgreen:
ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie :mrgreen:
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 5 gru 2010, 14:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 5 gru 2010, 17:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
u mnie tez i wlasnie przed chwila maly zrzucial na siebie choinkke!!!! i caly sie pod nia schowal :D dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDDKitty napisał(a):ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie
[ Dodano: |5 Gru 2010|, o 17:16 ]
hehe tylko troche:DDewela119 napisał(a):Rowno za 2 tyg przyjezdzaja tesciowie, kurde mogliby odwolac loty tak akurat 19 grudnia albo wstrzymac na conajmniej parenascie godz, jestem okropna wiem
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez adamirus » 5 gru 2010, 17:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
po pracującym weekendzie :roll:
humor do bani - po powrocie do pracy
jedyne pocieszenie,to to że wkońcu ( 3tygodnie przed świętami :evil: ) dali grafik na święta i zdecydowali czy dostane urlop który zgłaszałam we wrześniu ......
także powiedzieli dopiero dziś,tak jakbym miała czekać z kupnem biletów na samolot do teraz :roll: taaaa.....napewno bym poleciała :roll:
więc czy by mi dali ten urlop czy nie - to i tak w pracy by mnei nie zobaczyli :wink:
a urlop mi się należy,11 dni mi jeszcze zostało więc łaski nie robili ......
ale dali więc jest ok :-)
teraz dwa dni wolne to sie pobycze troche.kartki świąteczne powypełniam,wyśle .....zrobie ostatnie zakupy prezentowe ....
a choinke mam zamiar ubrać dopiero za tydzień :razz:
bogini8 napisał(a):dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDD
no to jest tu fajne :mrgreen: że bombki są plastikowe :lol:
ja zakupiłam całą mase czekoladek na choinke :razz: ciekawe jak długo na tej choince one zagoszczą :lol: zanim Dominik wyczai że to czekoladki :lol:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitty » 5 gru 2010, 18:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):u mnie tez i wlasnie przed chwila maly zrzucial na siebie choinkke!!!! i caly sie pod nia schowal :D dobrze ze mam same plastikowe bombki:D maly rambo:DDDDKitty napisał(a):ps. U nas w domku juz sie zrobilo swiatecznie
No to pieknie ;) Nasz rozrabiaka na szczescie za choinke sie nie zabral, hehe ;) postukal paluszkiem w jedna bombke i na tym sie skonczylo :wink:
adamirus napisał(a):teraz dwa dni wolne to sie pobycze troche.kartki świąteczne powypełniam,wyśle .....zrobie ostatnie zakupy prezentowe ....
Ja juz mam wszystko za soba :-D Kartki wypelnione, tylko na poczte i wyslac je musze, paczka dla tesciow czeka na kuriera, z paczka do Polski jest to samo, takze teraz tylko relaksik i oczekiwanie na Swieta :-D
U nas jeszcze sniegu dosc sporor lezy, takze atmosfera nadal jest ;) Do tego wiekszosc sasiadow ma ladnie domki udekorowane wiec az milo sie alejka przechadza :mikolaj:
Ah, i juz dwa Christmas Party mamy w planie wiec ciesze sie strasznie :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
-