Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez hanoka77 » 18 gru 2010, 14:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
adamirus napisał(a):a o której lecisz ??
16.25 w poniedzialek :wink: wiec jeszcze troche czasu jest,ale jak bedzie tak padac to moze byc roznie.adamirus napisał(a):kciuki zaciskam
dzieki :wink:
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez Kitty » 18 gru 2010, 14:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):moj wraca z zakupow piechota ..trzeba czekac ponad 2 godz na taxi!!!ten kraj to porazka.. zatrzymali sie w sredniowieczu:D
Ale przeciez w Polsce jeszcze tydzien temu bylo dokladnie to samo :roll: W wiadomosciach caly czas trabili, ze Polska sparalizowana :roll: Moja mama czekala 4 dni na przyjazd kuriera, zeby paczke odebral :roll: Takze juz bez przesady dziewczyny i przypomnijcie sobie jak to bylo w Polsce w zimie :roll: Na autobusy czekalo sie minimum 40 min, lub wogole nie przyjezdzaly, samochody jezdzily slalomem po drogach, bloto posniegowe na ulicach :roll: I to nie mowimy tutaj o wioskach a o centrum Krakowa :roll: . Do tego ile razy wyzwaniem bylo przejscie z mieszkania na uczelnie, bo tyle sniegu sie walalo po chodnikach, nie mowiac o sniagu spadajacym z dachow :roll:
Takze jak Was prosze dziewczyny, otrzasnijcie sie troche i powspominajcie :roll:
A tak nawiasem mowiac, u mnie od rana sasiedzi odniezaja chodniki przed domem, takze to tez zalezy w jakiej dzielnicy sie mieszka :roll:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez adamirus » 18 gru 2010, 15:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Takze jak Was prosze dziewczyny, otrzasnijcie sie troche i powspominajcie :roll:
?? i to ma być niby jakieś pocieszenie ? wspominać jak to w Polsce bywa ?
ok ok
tylko póki co jesteśmy tu a nie w Polsce
i niema czego porównywać.Bo jakbym była w Polsce to bym narzekała tak samo jak reszta polaków tydzień temu.
i bez przesady
ale w Polsce nie zamykają szkół z powodu mrozu -3 czy też opadów śniegu,
chyba że gdzieś głęboko w górach ......
[ Dodano: |18 Gru 2010|, o 15:02 ]
hanoka77 napisał(a):16.25 w poniedzialek :wink: wiec jeszcze troche czasu jest,ale jak bedzie tak padac to moze byc roznie.
oby przynajmniej przestało padać :-)
bo to pewnie głównie to paraliżuje ruch ....
a patrzyłam na pogode i ma przestać ......jutro .....
a w NASZĄ środe ma być słońce.....ma nie padać,więc mam nadzieje że wystartujemy
bo Stansted póki co - zamknięty :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitty » 18 gru 2010, 15:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jezlei chodzi o szkoly, to wiadome, ze w Polsce zimy sa srogie a w UK nie.. My jestesmy przwzyczajeni do takich temperatur a tutaj nie. Jezeli martwisz sie, ze w przyszlosci Twoj syn bedzie opuszczal szkole ze wzgledu na maly mroz to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko planowac szybko powrot do Polski...
Tak jeszcze dodam,ze my wszyscy w UK jestesmy goscmi i powinnismy sie cieszyc z tego co nam ten kraj oferuje, a jezeli komus sie tak strasznie to nie podoba i zycie miedzy KRETYNAMI go meczy to nie pozostaje nic innego jak sie spakowac i wracac do Polski :roll:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez bogini8 » 18 gru 2010, 15:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no to ja mieszkalam w polsce w malym miescie i codziennie autobusy normalnie kursowaly..... i nie porownuj tego do polski bo w polsce snieg sypie tygodniami a tutajj popada pare dni i nie dosc ze paraliz to nikt kompletnie neidba o odsniezanie parkingow chodnikow czy ulic, jakby przyszlaorawdziwa zima jak w pl to by dopiero byla kleska zywiolowa:DKitty napisał(a):Ale przeciez w Polsce jeszcze tydzien temu bylo dokladnie to samo W wiadomosciach caly czas trabili, ze Polska sparalizowana Moja mama czekala 4 dni na przyjazd kuriera, zeby paczke odebral Takze juz bez przesady dziewczyny i przypomnijcie sobie jak to bylo w Polsce w zimie Na autobusy czekalo sie minimum 40 min, lub wogole nie przyjezdzaly, samochody jezdzily slalomem po drogach, bloto posniegowe na ulicach
otoz to!adamirus napisał(a): bez przesady
ale w Polsce nie zamykają szkół z powodu mrozu -3 czy też opadów śniegu,
chyba że gdzieś głęboko w górach ......
no juz nie przesadzaj zazwyczaj gdzies ten snieg nawet odsniezony mosi lezec i po pewbym czasie topnieje..;)Kitty napisał(a):bloto posniegowe na ulicach I to nie mowimy tutaj o wioskach a o centrum Krakowa .
i naprawde nie mozna porownywac polskiej zimy gdzie sypie dniami i nocami na przemian z mrozem -20 do angielskiej zimojesieni,, z ktora anglicy od x latnie potrafia sobie poradzic i nastepuje kompletny paraliz..
nie rozumiem kompletnie czym sie tak obruszasz.... prawda jest taka i nie inna.. i sory ale to nei jest pierwsza zima wiec chyba powinni kiedys wkoncu sie przystosowac.. a to nawet ciezko jest o lapate do odsniezania:DTak jeszcze dodam,ze my wszyscy w UK jestesmy goscmi i powinnismy sie cieszyc z tego co nam ten kraj oferuje, a jezeli komus sie tak strasznie to nie podoba i zycie miedzy KRETYNAMI go meczy to nie pozostaje nic innego jak sie spakowac i wracac do Polski
ps wlasnie skonczylam odsniezac taras ....ale sie zmachalam:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez adamirus » 18 gru 2010, 15:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Jezeli martwisz sie, ze w przyszlosci Twoj syn bedzie opuszczal szkole ze wzgledu na maly mroz to nie pozostaje Ci nic innego jak tylko planowac szybko powrot do Polski...
:shock: no coś ostatnio wszystkim proponujesz straszne wyjścia
a nikt cie jakoś o to nie prosił ......
nie rozumiem skąd ten ton
ty nigdy nie narzekasz ? otaczasz się samymi inteligentami i NIE kretynami ?
w życiu nie wpadłabym na to żeby wracać do Polski tylko dlatego że szkoły zamykają gdy śnieg spadnie :lol:
nie wkładaj mi w usta czegoś czego niema
Kitty napisał(a):Tak jeszcze dodam,ze my wszyscy w UK jestesmy goscmi i powinnismy sie cieszyc z tego co nam ten kraj oferuje, a jezeli komus sie tak strasznie to nie podoba i zycie miedzy KRETYNAMI go meczy to nie pozostaje nic innego jak sie spakowac i wracac do Polski :roll:
o jezu jakie pomysły :roll:
w Polsce też pełno kretynów :lol:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez bogini8 » 18 gru 2010, 15:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: |18 Gru 2010|, o 15:39 ]
:mrgreen: :mrgreen: fakt :mrgreen:adamirus napisał(a):o jezu jakie pomysły
w Polsce też pełno kretynów
[ Dodano: |18 Gru 2010|, o 15:49 ]
pozatym rozumiem ze to do mnei bylo wiec mozesz posty kierowac do poszczegolnbych osob i nie pisac ,, jezeli komus,,... i jak przyjdzie pora to tak pewnie zrobie, tylko nie rozumiem tego ze ostatnio jestes taka drazliwa i odpowiadasz wrecz krzyczacym tonem, ale jesli to ci pomaga wyzyj sie na mnie za to ze powiedzialam ze anglicy wg mnie sa kompletnie nie przystosowani do zycia i utkneli w sredniowieczu , nieststy taka prawda.. oczywiscie nie mowie o kazdym pojedynczym osobniku tylko ogolnie, poczynajac od paniki w zime, sznurkow przy swietle, nie ocieplacyh budynkach w ktorych polowie kroluje grzyb, 2 kranow z przed wojny konczac na WSPANIALYM nie kretynskim systemie kanalizacyjno grzewczym...Kitty napisał(a):a jezeli komus sie tak strasznie to nie podoba i zycie miedzy KRETYNAMI go meczy to nie pozostaje nic innego jak sie spakowac i wracac do Polski
sorry jesli dla ciebie to jest takie wspaniala nowoczesne to spoko...kazdy lubi co innego...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 18 gru 2010, 17:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tych narzekań , to jest drażniące trochę , bo nikt nie narzeka na to że dodają dodatki do wypłaty, do dziecka, do ciąży, do ogrzewania, do mieszkania itd ale na wszystko inne zawsze się słyszy jakie zacofane, jakie fleje.jakie grubasy, jakie lenie, lakie blee. Mamy wybór i możemy przecież opuścić ten kraj jeśli Nas tu tyle rzeczy drażni. Moji sąsiedzi dawno po odśnieżali sobie podjazdy , tylko mój chodnik i starszej kobitki jest nieodśnieżny, ale mój dopiero teraz wrócił z pracy i nie miał kto tego zrobić. Nie martwię się że ktoś będzie kręcił nosem że jesteśmy brudasami i tego jeszcze nie zrobiliśmy , bo mieszkam wśród anglików i tutaj nikt przez okna nie szpieguje :-P
więcej luzu dziewczyny :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez adamirus » 18 gru 2010, 17:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):więcej luzu dziewczyny :)
a czy my się spinamy ?????
ranyyy,tylko napisałyśmy co nas BOLI i tyle
nie rozumiem skąd taki atak .......
jakbyście nigdy w życiu nie narzekały ......
przypomne to kiedyś w odpowiednim momencie
malaroksi napisał(a):bo nikt nie narzeka na to że dodają dodatki do wypłaty, do dziecka, do ciąży, do ogrzewania, do mieszkania itd ale na wszystko inne zawsze się słyszy jakie zacofane, jakie fleje.jakie grubasy, jakie lenie, lakie blee. Mamy wybór i możemy przecież opuścić ten kraj jeśli Nas tu tyle rzeczy drażni.
no następna .......
co do dodatków to PRAWIE nie posiadam żadnych.a już napewno niemam dodatków do ogrzewania czy mieszkania
co do zacofania,to nie ma co ukrywać - są zacofani.
a to wcale nie świadczy że w Polsce zacofania niema - bo jest ,i owszem !
a to że sobie ponarzekamy to nie znaczy że mamy się stąd zwijać i wracać do Polski bo tak sie akurat składa że ja wracać niemam zamiaru.
nie rozumiem skąd te nieporozumienie wogóle :neutral:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez Anastazja » 18 gru 2010, 17:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A mi sie angielska zima podoba i podoba mi sie to cale zamieszanie z nia zwiazane :-D Fajnie jest i tyle heheh
Moj maly jak dzis wyszedl na dwor to do domu zaraz chcial wracac i mowil ze snieg jest bleeee masakra byla jak zobaczyl ze do butkow mu sie przykleja,bo on to taki pedancik jest nie lubi gdy ma cos ubrudzonego.
Ciekawe jak dlugo ten snieg sie utrzyma,fajnie by bylo gdyby po swietach dopiero zniknal.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez adamirus » 18 gru 2010, 17:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):A mi sie angielska zima podoba i podoba mi sie to cale zamieszanie z nia zwiazane :-D Fajnie jest i tyle heheh
ale mnie się też podoba :mrgreen:
właśnie wróciliśmy z zakupów i fajnie jest :mrgreen:
tak biało i ....... przytulniej :wink:
co nie zmienia faktu że te ulice pełne śniegu - pługa nie widziały ( przynajmniej te główne ) ......co już nie jest fajne :roll: i wydaje się kompletnym absurdem ,w tak wielkim mieście :neutral:
Anastazja napisał(a):Moj maly jak dzis wyszedl na dwor to do domu zaraz chcial wracac i mowil ze snieg jest bleeee masakra byla jak zobaczyl ze do butkow mu sie przykleja,bo on to taki pedancik jest nie lubi gdy ma cos ubrudzonego.
:lol: mój też nieza bardzo,może dlatego że kompletnie nie jesteśmy przygotowani na taką zime i niemamy kombinezonu .....
troche pobiegał,podotykał śniegu :lol: ale potem z butów nie mógł strzepać i już mu przeszkadzało :lol:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
Napisane przez Anastazja » 18 gru 2010, 18:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dzis rozmawialam z moim bratem mieszka w Cromer nad samym morzem i mowi ze u niego bylo dzis -14 stopni i ze doslownie jest masakra :mad:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 18 gru 2010, 18:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
szkoda :(malaroksi napisał(a):ech no i odwołali mojej mamie lot Szkoda, ciekawe na kiedy jej przełożą.
ja tam tez wiekszosci z podanych nie posiadam ;/... moze inni maja wiecej szczescia :Dadamirus napisał(a):no następna .......
co do dodatków to PRAWIE nie posiadam żadnych.a już napewno niemam dodatków do ogrzewania czy mieszkania
mi tam tez sie podoba jak bialo za oknem na swieta ( o ile do swiat sie utrzyma)A mi sie angielska zima podoba i podoba mi sie to cale zamieszanie z nia zwiazane Fajnie jest i tyle heheh
Moj maly jak dzis wyszedl na dwor to do domu zaraz chcial wracac i mowil ze snieg jest bleeee masakra byla jak zobaczyl ze do butkow mu sie przykleja,bo on to taki pedancik jest nie lubi gdy ma cos ubrudzonego.
Ciekawe jak dlugo ten snieg sie utrzyma,fajnie by bylo gdyby po swietach dopiero zniknal.
otoz to;)
a tak prawde mowiac to nei sa narzekania tylko czyste fakte po prostu. nie siedze z chusteczka i nie placze nad swoim losem:P taras odsniezylam sobie sama, no ale sory nie bede odsniezac parkingu przed sklepem czy skrzyzowania :D:D:D tym bardziej ze miotla:Dmalaroksi napisał(a):Co do tych narzekań
po prostu przytoczylam fakty. obruszylyscie sie z Kittu tak jakby wam sie zawsze wszystko i wszedzie podobalo, i wszystko przyjmujecie z pelna pokora , no w to nie uwierze :D
[ Dodano: |18 Gru 2010|, o 18:11 ]
a wracajac do tego slawetnego NARZEKANIA to prawda jest taka ze to anglicy w radiu w tv, sklepie, na przystanku narzekaja bo kompletnie nigdy przenigdy jak co roki nie sa na to przygotowani i narzekaja jaka to bieda, o matko katastrofa kleska zywiolowa,a wystarcza zimowe opony i troche chcenia
ja NARZEKAM na NARZEKAJACYCH anglikow bo wkurza mnie ze NARZEKAJA a nic z tym faktem nie robia i tyle w tym temacie
ide robic pierogi na wigilie :)))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 18 gru 2010, 19:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
O znowu aferka :wink: Dobrze, że tym razem bez mojego udziału :wink:
Zima kurcze zagościła, biało wszędzie :grin: Ja bym chciała na święta śnieg, ciekawe co z tego wyjdzie.
Wszystko fajnie, tylko czemu byłam dziś 18-stej w domu zamiast po 16-stej :evil: Czekałam na autobus 966 45 min, zmarzłam perfidnie mimo, że się ciepło ubrałam :-| Jakas kumata kobieta zadzwoniła chyba do informacji i dowiedziała, się że kilka autobusów jest odwołanych. Oczywiście mój również :roll:
Cofnełam się do pracy i czekałm na męża ponad 40min, no fajna była sobota :-)
Co najlesze, jak wracaliśmy to 37 i 11 kursowały, więc w sumie mogłam jakoś do domu dotrzeć. Jutro chyba nie będę ryzykować i mąż mnie do pracy zawiezie i odbierze :grin:
Ja lecę do PL 10-go stycznia z Luton, liczę na brak białej powłoki w tym czasie :mrgreen:
Co do anglików to w sumie się im nie dziwię, że trochę tacy "dziwni", "inni". Przecież od Europy wodami oddzieleni, to nie wszystkie nowości i przydatne zmiany w wielu dziedzinach do nich dotarły :-D
Jak tam przygotowania do świąt Wam idą (pytam te, które zostają) :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez bogini8 » 18 gru 2010, 19:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
wlasnie sie robi farsz do pierogow;) zobacze co z tego wyjdzie bo 1 raz ;PKitka napisał(a):Jak tam przygotowania do świąt Wam idą (pytam te, które zostają)
jutro bede lepic i zamroze
pozatym pieke klopsika na 2 dzien swiat;)
choinka dawno ubrana prezenty popakowane :) :mrgreen: i snieeg :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-