Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 10 sty 2011, 17:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Czy tutaj jest tak ze kazdy musi zarobic conajmniej najnizsza krajowa? Czy mozna placic ludziom mniej niz te 5.90f? Bo jesli chodzi o tych smieciarzy to jak po zabraniu polowy pensji nadal zarabiaja ta najnizsza to niezle im sie zarabialo przed cieciem, biorac pod uwage fakt ze nie musza miec zadnych specjlanych kwalifikacji, no chyba ze sie myle i moga miec teraz np 2f na godz to faktycznie mieliby powod do strajku
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 10 sty 2011, 18:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
i jesli faktycznie ich skrzywdzono to niech strajkuja bo w grupie sila , czasem inacze j sie nie da walczyc o swoje.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 10 sty 2011, 18:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja uwazam, ze to bardzo ciezka praca... zobaczcie, obojetnie jaka pogoda a oni musza zasuwac i pakowac te rozpadajace sie smierdzace worki :roll: takze nalezy im sie placa stosowna do wykonywanej pracy a nie do posiadanych kwalifikacji... ciekawe ilu bezrbotnych chetnych byloby na ich miejsce za minimum wage? niewielu... :roll:
takze niech chlopaki sobie strajkuja, jestem za!
nie wiem na czym polega ten caly ich system, ale codziennie jezdze po roznych ulicach w pld-zach bham i niektore ulice czysciutki, a na niektorych gory z czarnych workow hmmm
kurde, glowa mnie boli (chyba sie smieciami przejelam hehe)
chyba pojde dzis szybciej spac... (codziennie sobie to mowie) :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez adamirus » 10 sty 2011, 18:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):kurde, glowa mnie boli (chyba sie smieciami przejelam hehe)
chyba pojde dzis szybciej spac... (codziennie sobie to mowie) :roll:
ja też umieram :roll:
mam ochotę przebrać się w piżame i pójść spać .....
masakra jak mi głowa pęka :neutral:
agg napisał(a):ciekawe ilu bezrbotnych chetnych byloby na ich miejsce za minimum wage? niewielu... :roll:
dokładnie
:roll:
agg napisał(a):ja uwazam, ze to bardzo ciezka praca... zobaczcie, obojetnie jaka pogoda a oni musza zasuwac i pakowac te rozpadajace sie smierdzace worki :roll: takze nalezy im sie placa stosowna do wykonywanej pracy a nie do posiadanych kwalifikacji...
otóż to :-)
agg napisał(a):nie wiem na czym polega ten caly ich system, ale codziennie jezdze po roznych ulicach w pld-zach bham i niektore ulice czysciutki, a na niektorych gory z czarnych workow hmmm
myślę że jak istnieje community na danym osiedlu to mają wykupione w firmach różnych ( bo przecież niektóry śmieciary nie są podpisane Birmingham Council tylko mają własne nazwy prywatne ...... ) i to własnie takie firmy obsługują co niektóre osiedla ....
np.agg, nasze osiedle podlega pod Stockfield Community i w całym obrębie śmieci niema.
a już np.Alexander Rd do nas nie "należą" i śmieciory są .... :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez ewela119 » 10 sty 2011, 19:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 10 sty 2011, 19:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja juz wykapan i w pizamie :oops:
wiecie co? chyba chce miec kotka... (ale sobie wymyslilam, co?) :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 10 sty 2011, 19:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez adamirus » 10 sty 2011, 19:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):wiecie co? chyba chce miec kotka... (ale sobie wymyslilam, co?) :roll:
no :lol:
ewela119 napisał(a):Ja tez nie mam nic przeciwko zeby im placili wiecej kiedy miasto bylo na to stac, ale jak wiadomo kryzys jeszcze nie minal, oszednosci szuka sie wszedzie wiec place zostaly zmniejszone. Jak sie sytuacja poprawi to pewnie znowu im te place podniosa
raczej ciężko kiedy pensje maleją ....zamiast rosnąć
ciężko się przestawić kiedy się miało więcej, na mniej .... :wink:
to przecież zawsze tak działa ....
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez kindzulinaa » 11 sty 2011, 10:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wroce tez jeszcze do tematu smieci.Co do kwalifikacji,to chyba smieciarze jednak jakies tam kwalifikacje musza posiadac,bo nawet w tym artykule na bham napisali,ze musieli zatrudnic w okresie swiatecznym 200 osob niewykwalifikowanych.Czy potrzebuja tych kwalifikacji czy nie,nie zmienia to faktu ze kazdy z nas oburzyl by sie jakby mu place o polowe zmniejszyli.
No i miasto jest od tego by cos zmienic,jakos temu zaradzic,a nie ludzi moze na lodzie zostawic,bo przeciez na ich miejsce moga przyjsc inni.Ale tak jak agg napisala,ze nie kazdy bezrobotny podjaby te prace.
Co do kotka,to tez obowiazek jest i wydatek z nim zwiazany tak jak ewela119 napisala.Moj to taki byl wybredny na poczatku,ze nie zjadl ci suchej karmy tylko te galaretki miesne hehe,ale to w sumie nasza wina byla bo go tak od malego przwyczailismy.Znajomy ktory dal nam tego kotka powiedzial,ze on je takie galaretki.No to my mu je kupywalismy hehe a pozniej kotek sie przwyczail do dobrego i trudno bylo zmienic cos w jego menu hehe ;) Teraz juz nie jest taki wybredny.W ogole nasza Margolcia jakas puszysta sie zrobila,nie wyglada jak zwykly dachowiec hehe.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 11 sty 2011, 11:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do smieciarzy to miasto ma problem z kasa i musieli zrobic ciecia i chyba lepiej ze ucieli pensje ale wszyscy pracuja nizby mieli polowe ludzi zwolnic a polowe zostawic na starych pensjach. W wielu miejscach ludzie nie mieli takiego wyboru i wyladowali poprostu na bruku
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 11 sty 2011, 11:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Na szczescie nie mam z nia problemow typu,ze nie chce wyjsc na dwor.My ja zaczelismy wypuszczac,jak ja bylam w ciazy z Marcelkiem,bo ona cos za bardzo sie lepila do mnie.A pozniej juz przy koncowce ciazy,jak przygotowalam sobie wozeczek dla niunia,to ona tam portafila wskoczyc do niego i spac na kocyku,wiec musielismy ja przeganiac,bo sie balismy ze jeszcze malemu cos zrobi.No i teraz ma wyszykowane spanie na dworzu w takikomorce i na jedzonko tylko przychodzi a tak to lata po dworzu.
Co do siersci,kuwety itp.to niestety ale takie sa uroki posiadania kota.Trzeba dbac o to,bo jak zaniedbasz to niestety ale bedzie smierdzialo w calym domu.
Najgorzej to takie maluchy-kotki uczyc,bo one na poczatku to wszedzie robia gdzie popadnie,ale w sumie jak przez jakis czas bedziesz pilnowac by do kuwety sie zalatwial to sie szybko nauczy.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez ewela119 » 11 sty 2011, 12:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do imienia to jakos tak mi przyszlo na mysl jak go zobaczylam i chyba pasuje do niego :) Kiedys mialam szczura ktory nazywal sie Mietek i chomika Batmana :) No i kiedys jak bylam mala to mialam kota Magika :D Ja chyba poprostu dziwna jestem to i zwierzaki dziwnie nazywam :D
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 11 sty 2011, 15:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja chce kota typowo domowego! czysciutkiego i "pachnacego", zebym nie znosil mi zarazkow, biegal gdzie po padnie, wyjadal po smietnikach itp. Jezeli juz go nabede to od razu wykastruje/wysterylizuje. taki kot tez wymaga specjalnego jedzenia wiec wiem, ze wiaze sie to z wyadatkiem.
przyjaciolka ma teraz kotke (ja tez kiedys mialam kotke) i zero zapachu kota w domu, takze na to moge sie zgodzic.
ja raczej kazda decyzje przemyslam 100 razy zanim ja podejme, takze musze to przemyslec.
ale nie ukrywam, ze chcialabym takiego przytulaska. wogole to chcialabym psa, no ale na to niestety sie nie "porwe"...
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 11 sty 2011, 20:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziś po raz pierwszy od X czasu wracając z pracy nie muszę siedzieć z Roksaną hi hi poszła spać wcześniej dziś , pczywiście mam nadzieje że to po prostu zmęczenie po intensywnym dniu a nie znowu jakaś choroba z przedszkola :mad:
Co do kotów to ja mówię nigdy więcej , kocham zwierzęta lubię jak mi się pałęta coś między nogami ,ale wystarczy mi moja 2ka dzieci , może na starość jak dzieci już wybędą z domu to wtedy sobię przygarne jakiegoś pupila 4noga (np tygryska he he )
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Anastazja » 11 sty 2011, 22:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ewela fajniutkie kociaki,mi sie marzy kot norweski,ale narazie nie bede go nabywac,bo wiem co takie koty potrafia szkoda mi mebli :twisted:
malaroksi to fajnie ze znowu niebawem gosci bedziesz miala,ja musze kogos z Pl do siebie sciagnac bo nuda powiewa,a co do zwierzaka to mysle ze Ty od czasu do czasu masz jekiegos miedzy nogami co? ;) heheh No i niekoniecznie musi sie on paletac moze porostu ze tak powiem sobie stac ;)
Wiosny juz chce!!!!!!!!
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
-