Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
agg, dzieki za odpowiedz, bede musiala w takim razie wziac jakis fachowy slownik i przetlumaczyc nazwy chorob na ktore byla szczepiona i jakos sprobowac dojsc z nimi do porozumienia, a w ogole to teraz jestem w pl i w piatek ide z mala na badanie krwi wiec przy okazji zapytam jak to wyglada z tymi szczepieniami tutaj w pl. Musze sie tez dowiedziec jak to jest z obowiazkiem szkolnym, bo nastepny raz bede w pl w wakacje wiec moge pocalowac klamki a we wrzesniu beda mnie scigac bo mala powinna isc do zerowki. Echhh im dziecko starsze tym wiecej roznych formalnosci i schodkow...
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

xvioletx,ja bym bardzo chetnie , wracam z pracy przed 13 ale na 13.30 moj do pracy idzie :(nie bede miala co z malym zrobic;///
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):wioleta, ja to bym z mila checia sie wybrala, ale glupio sie tak wpraszac hihi, no i musialabym wykupic spa dla Dominisi hihi :mrgreen:

jeśli chodzi o Dominike to możesz podrzucić ją do sąsiadki :mrgreen:
Dominik się napewno ucieszy a TY będziesz mogła skorzystać z propozycji xvioletx, :-)

agg napisał(a):ewela, to jest szczepienie booster (przypominajace) blonica, tezec, krztusiec, polio i II - odra, swinka i rozyczka.

my już po :-) w grudniu mięliśmy ......

bogini8 napisał(a):agg, adamirus, to kiedy wpadniecie na :564: badz :564: (czytaj kawe lub herbate hehee);)

z miłą chęcią :-)
tylko trzeba by się zgrać z terminami .....
ja ten weekend mam pracujący :roll:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

adamirus napisał(a):
agg napisał(a):wioleta, ja to bym z mila checia sie wybrala, ale glupio sie tak wpraszac hihi, no i musialabym wykupic spa dla Dominisi hihi :mrgreen:

Dominik się napewno ucieszy a TY będziesz mogła skorzystać z propozycji xvioletx, :-)

agg, może się wiec skusisz?
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 23 sty 2011, 13:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

xvioletx napisał(a):adamirus napisał/a:
agg napisał/a:
wioleta, ja to bym z mila checia sie wybrala, ale glupio sie tak wpraszac hihi, no i musialabym wykupic spa dla Dominisi hihi :mrgreen:

agg, może się wiec skusisz?

dziekuje Wam kochane za te propozycje!!! :oops:
xvioletx, moze jednak Twoj polowek pojdzie z Toba i spedzicie milo czas? ;)
pustki na forum...
kitty, gdzie jestes? co u Was?
pozostale babony tez sie nie czaic, tylko pisac co Wam lezy na watrobie! mam wrazenie, ze powstaly na forum jakies antypatie... :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):pozostale babony tez sie nie czaic, tylko pisac co Wam lezy na watrobie! mam wrazenie, ze powstaly na forum jakies antypatie...
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 23 sty 2011, 15:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini8 napisał(a): i blogie lezenie na kanapie:D

oł jeeeee, chwilo trwaj!!! :mrgreen:
ja zmykam na basen :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):ja zmykam na basen
ja sie tak zbieram i zbieram na ten basen juz od roku:Dalbo i 1,5 roku hehehehi cos dojsc niemoge :D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agg, tak chyba będzie :)

Ja własnie wróciłam z Londka, koleżanka przyleciała na shopping, wiec pojechałam jej poasystowac i trochę poplotkowac.
bogini8, zazdroszczę i nie mogę doczekać się momentu, kiedy bede mogła pozwolić sobie na chwilke słodkiego nic nie robienia. I człowiek zdaje sobie sprawę, ze czasem tak niewiele mu do szczescia potrzeba
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

hej dziewczęta i chłopczęta :)
U mnie wielkie sprzątanie , co chwila sprzątam porządnie a to pod rogówką , a to za pralką i piecem, a to sypialnie na błysk tyle że nim uda mi się ogarnąć jedno poprzednie zrobione już jest brudne, niestety tak to jest przy dzieciach, zastanawiam się gdybym miała się przeprowadzić , to jak urządzić dom by nie było tyle sprzątania , musiałabym chyba ograniczyć się tylko do jednego mebla w pokoju he he ale pewnie na nim i w okół niego była by i tak cała kumulacja syfu. Jedyny pożytek z tego sprzątania, że znalazło się trochę drobniaków co w sumie dało ponad 12 funtów :)
Wczoraj połówek wziął z rańca dzieci na dół a ja mogłam odespać tydzień do 11.30 , ale mimo tego i tak cos śpiąca chodzę i brakuje mi energii. Gdyby nie to ze mam silne postanowienie spłacenia kart kredytowych i za oszczędzenia kasy do maja to kupiłabym jakąś wycieczkę chodźby na 7 dni z last minute na luty , ale kurcze znajomi będą u Nas w kwietniu i szkoda by było jakbyśmy non stop musieli na kartach lecieć ... Zresztą czasem po słonecznych wakacjach jak sie wraca do zimnej szarej rzeczywistości to można jeszcze większego doła dostać :oops:
Grześ powinien mieć teraz kolejne szczepienie 13 miesięcznego dziecka i znowu zapomnieli sobie o nim w przychodni, muszę dzwonić i umawiać sie bo raz posyłają list a następnym razem już nie. Ja czekam zawsze do ostatniej chwili łudząc sie ze listonosz przyniesie zawiadomienie a tu cisza....
Dostaliśmy list z HMRV że wprowadzają nowy system obliczeń świadczeń na dzieci i gdyby wpłynęła jakaś gotówka to nie należy się martwić że będziemy poproszeni o jej zwrot bo będzie o tą kwotę pomniejszone kolejne świadczenie od kwietnia , no i tak myślę sobie super jakby tak posłali kilkaset funtów, potem wezmą ale co tam zastrzyk gotówki zawsze się przyda , no i masz ci , dali mi dzisiaj na konto aż 67 pensów by ich :mad: jeszcze nie mam pomysłu na co wydać tak ogromną kwotę ale jak znajdę coś w tej cenie to nie zawacham sie tego kupić :mrgreen:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

a ja dzis zaspalam do pracy !!i spoznilam sie 40 minut i nie mam pojeci jak to sie stalo..;/
nei cierpie tego momentu kiedy wstaje patrze na zegarek i wlosy staja mi deb i czlowiek wtedy nagle dostaje kopa i nie wie za co ma sie zabrac najpierw:D
malaroksi napisał(a):ale co tam zastrzyk gotówki zawsze się przyda , no i masz ci , dali mi dzisiaj na konto aż 67 pensów by ich jeszcze nie mam pomysłu na co wydać tak ogromną kwotę ale jak znajdę coś w tej cenie to nie zawacham sie tego kupić

hmm mysle ze najakies kinder bueno starczy :DDD
malaroksi napisał(a):musiałabym chyba ograniczyć się tylko do jednego mebla w pokoju he he ale pewnie na nim i w okół niego była by i tak cała kumulacja syfu
wszystko walaloby sie pod nogami zamiast za/pod kanapa:D
malaroksi napisał(a):że znalazło się trochę drobniaków co w sumie dało ponad 12 funtów
no to sie uzbieralo troche :D dobrze ze Ci maluch nie zjadl bo moj to wszystko wypatrzy w kazdym koncie kazdy smietek :D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hej!!! ;)
Ja mam dosyc tej pogody...Tak zle dziala na moje samopoczucie,ze lepiej nie mowic.Caly czas mnie glowa boli.
Moje dzieciaczki ostatnio znow przeziebione byly.Kacper mial miec szczepienie,ale nie mial bo mial stan podgoraczkowy,mlodszy na szczescie dostal szczepionke i teraz nastepna bedzie mial w lutym razem z Kacprem.
malaroksi,jak ja Cie rozumiem z tym sprzatniem.U mnie tez wszedzie wszystkiego pelno.Zabawek juz nie mam gdzie upychac,dzieci mi wszystko rozwalaja.Ostatnio maz do mnie mowi,zostaw to nie sprzataj przeciez i tak za 5 min.wszystko bedzie na podlodze znowu lezec.No ale ja chodze i sprzatam po kilka razy dziennie.
malaroksi napisał(a):dali mi dzisiaj na konto aż 67 pensów by ich jeszcze nie mam pomysłu na co wydać tak ogromną kwotę ale jak znajdę coś w tej cenie to nie zawacham sie tego kupić

Ale zaszaleli,no nie ma co! Na 2 lizaki bedzie dla dzieci... :wink:
bogini8 napisał(a):a ja dzis zaspalam do pracy !!i spoznilam sie 40 minut i nie mam pojeci jak to sie stalo..;/
nei cierpie tego momentu kiedy wstaje patrze na zegarek i wlosy staja mi deb i czlowiek wtedy nagle dostaje kopa i nie wie za co ma sie zabrac najpierw:D

Ojj chyba musisz budzik wczesniej sobie ustawiac,bo innej opcji nie widze ;)
Ja to pamietam nienawidzilam wstawac po 4 rano do pracy.W sumie najgorsze bylo jak budzik sie wlaczal i samo wstanie z wyrka,bo juz pozniej to bylo juz ok.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa, Moje też na zmiane przeziębione , non stop tylko wycieram im te gile :)
Bogini8 jak w ogóle zniosłaś powrót do pracy? Zadowolona jestes?

Ja ponad godzinę temu przyszłam z pracy i kurcze złą wiadomość w drzwiach otrzymałam mijając się z lubym , że lodówka się nam zepsóła. Hmm, ona jest już pół roku po gwarancjii ale ubezpieczyłam ją zaraz po , więc teraz muszę sprawdzić jak takie ubezpieczenie działa. Najgorsze jest to jedzenie , bo miałam 4 szuflady mięsa w zamrazalniku a tu nawet mrozu na dworze nie ma by to jakoś uratowac... Znajomy wziął co lepsze , ale tez za duzo mu sie nie zmieści,szkoda ze nie mam paragonów , bo pisało ze zwrocą koszta zepsutego jedzenia :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi napisał(a):jak w ogóle zniosłaś powrót do pracy? Zadowolona jestes?

czy zadowolona, hmm na poczatku bylamtak sceptycznie nastawiona, ale teraz juz jest ok te 5 godzin w pracy mija mi szybciutko o przed 13 jestem w domu i caly dzien moge bawic sie w housing manager:D nie jest zle tylko te cholerne wstawanie!!!ostatnie pol roku wstawalam o 10 a teraz 6.45 bo na 7.30 do roboty masakra
byloby ok gdyby nie te zabkowanie malego niebylo nic a teraz nagle wszystkie na raz..1 na dole juz jest druga jedynka zaczela sie wyzynac, polowa jedynki na gorze juz jest oprocz tego 3 sasiednie ida oglupiec idzie;/ w dzien jest ok za wyjatkiem tegoze maly gryzie mnie w nos i probuje odgryzc ucho:D ale w nocy budzi si e pare razy na chwilke dostanie smoka i jets ok czasem nad ranem biore go do siebie jka jzu zaczyna ryczec, ale ze snu mnie pare razy wytraca i taka jestem mumio zombie pierwsza godzine w robocie zawsze:D
chyba pojde zaraz spac . ale nie jestem przyzwyczajona chadzac soac tak wczesnie:D
kindzulinaa napisał(a):Ja mam dosyc tej pogody...
e no nie jest tak tragicznie bo od paru dni nawet slonko swieci , fakt ze zimno trochu ale dla mnei aby nie padalo to juz jest cacy:D czego jak czego ale pamietam taki okres jeszcze sprzed ciazy jak non stop 2 miechy lal deszcz ocipiec szlo:D
kindzulinaa napisał(a):Ostatnio maz do mnie mowi,zostaw to nie sprzataj przeciez i tak za 5 min.wszystko bedzie na podlodze znowu lezec.No ale ja chodze i sprzatam po kilka razy dziennie.

ja kupilam malemu wielkie plastikowe pudlo na zabawki i sprzatam je wlasciwie wszytskie do pudla pod wieczor juz. w ciagu dnia maly tylko czesc ich wyrzuca i sie nimi bawi wiec na poczatku sprzatalam je co chwile teraz juz dalam sobie spokuj,zreszto super niania mowi ze dzieci w tej zabawie maja jakas logike i jak im si e to ciagle sprzata to sie wkurzaja ze zepsulismi im dobra zabawe.:Dtakze raz na wieczor jest akurat:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Witam.Dziewczyny pomozecie mi?? za nie caly miesiac moja mala konczy roczek wiec chcialabym sama upiec torcik zxamiast go kupowac.Znalazlam fajnego motylka: o takiego:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe18166.html
ale mam problem zeby znalezc te szpryce do robienia ozdób i inne dekoracje.tak samo nie wiem gdzie kupic jakies nadzienie do tego biszkopta.trzeba go przeciez czyms przelozyc.no i z kad wziacs bita smietane na ten torcik.przepraszam ze tyle pytan ale co do tortów to nigdy nie robilam i chce dla swojej Wiki sama zrobic.Juz pomalu chce wszystko kupic zeby potem latania nie bylo.POmozecie??Z góry dzieki.pozdrawiam

[ Dodano: |26 Sty 2011|, o 12:47 ]
Ahhh...i gdzie dostane lukier plastyczny i barwniki sporzywcze.kurcze nie chcialabym kupowac gotowego tortu.a chce zeby byl mój tort kolorowy bo beda tez inne dzieci.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona