Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez adamirus » 30 lis 2010, 17:30 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
gubi ich rutyna,brak w nich ludzkich uczuć współczucia i emocji .......wyobraźni - przedewszystkim
i to jest najbardziej przykre bo przez takie zachowania cierpią ludzie
i cierpieć będą do końca swoich dni,a tamci zapiszą takie "przypadki" w statystykach ......pustych słowach które dla nas,nigdy puste nie będą ....i zawsze wywołają łze w oku ......
ciężko wygrać z nimi,ciężko bo oni odwołają się do natury ....do przeklętych statystyk .....umieralności ......liczb ......
to straszne i okrutne
dla każdej kobiety która traci swoje maleństwo ,która jest traktowana jak statystyka
ot,kolejna liczba w tabeli ..... :cry:
Ewelko współczuje ci strasznie tych przeżyć .......
ja też miałam tu poronienie z którym poprostu wysłali mnie do domu ....kazali czekać i czekać .....aż sie wykrwawie,a jak sie nie wykrwawie wciągu 2dni to mam wrócić do szpitala .....takie coś usłyszałam co było totalnym szokiem dla mnie :-(
poczułam się jak punkt w ich statystykach właśnie ....
ot,kolejna z utraconym płodem .....
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 30 lis 2010, 19:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
adamirus napisał(a):ja też miałam tu poronienie z którym poprostu wysłali mnie do domu ....kazali czekać i czekać .....aż sie wykrwawie,a jak sie nie wykrwawie wciągu 2dni to mam wrócić do szpitala .....takie coś usłyszałam co było totalnym szokiem dla mnie
poczułam się jak punkt w ich statystykach właśnie ....
ot,kolejna z utraconym płodem .....
:(((
[ Dodano: |30 Lis 2010|, o 19:43 ]
agg napisał(a):straszne rzeczy sie dzieja, niestety...
wczoraj kolezanka poinformowala mnie, ze Jej kuzyna zona stracila dziecko w 37 tc., miala termin na 24 grudnia ;(
chodzila do lekarza prywatnie, za kazda wuzyte placila kupe kasy, chciala aby wszystko bylo jak nalezy, zebyniczego nie przeoczyc...
w zeszlym tygodniu zle sie poczula, wymiotowal, spuchla... zadzwonila do lekarza a ten powiedzial, ze to objawy przeziebienia. kiedy trafila do szpitala bylo juz za pozno... musieli zrobic cesarskie ciecie, maz trzymal umierajace dziecko na rekach a zonie przetaczali krew... latwo sie domyslic z objawowo, ze miala zatrucie ciazowe. niestety "lekarz" wiedzial lepiej. malo tego od razy przystapil do zmiany akt... a dziewczyna jest prokuratorem...
mieli wszystko juz przygotowane, dziecko mialo lada dzien byc z nimi... nie potrafie sobie tego bolu wyobrazic jak mi to kolezanka wczoraj opowiedziala, to prawie sie zryczalam, a nie znam tych ludzi...
plakac sie chce... przypomnialo mi to pare historii niestety smutnych...
pierwsza to kuzyn mojej znajoej ktory w szpitalu stracil i zone i dziecko w jednej chwili....:(
bezduszni lekarze sa i tu jak i w Polsce...:((( NIESTETY
mojej klientki siostra chodzila do pewnej p.ginekolog w pl u mnie w miescie ( bylam u niej raz i nigdy wiecej)
ta ginekolozka stwierdzila ze jest martwa ciaza i trzeba usunac,..wykonala zabieg,,po paru miesiacach ta sama kobieta zaszla znowu w ciaze i poszla do tej lekarki i historia sie powtorzyla z tym ze dziewczyna postanowila sie z tym przespac wrocila do domu rodzina powiedziala jej zeby poszla do innego lekarza...okazalo sie ze ciaza jak najbardziej prawidlowa..i tamta prawopodobnie tez byla..!!!:(
jak sie okazalo p.doktor uwielbiala wmawiac pacjentkom ze cos im dolega od ciazy po zabiegi na nadzerkach(oczywiscie za dobra kase) lubila tez przepisywac rozne leki itp(miala umowe z apteka)...pamietaM ze mi powiedziala ze nie zrobi cytologi bo cos tam nieprawidlowe jest i przepisala globulki po czy dopiero mialam przyjsc na cytologie...
wiec udalam sie do innego lekarza..i wszystko bylo ok i cytologie poobral...
MASAKRA
MAM URAZ DO GINEKOLOGOW I POLOZNYCH TY BARDZIEJ EWELA CI WSPOLCZUJE
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez olivka » 30 lis 2010, 20:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Badz dzielna Kochana i wracaj do zdrowka..
Mam nadzieje ze Bozia ci wszytsko wynagrodzi, bo przeszlas przez cos okropnego..
sciskam cie mocno i mimo ze cie nie znam to chce ci powiedziec ze wszystko sie ulozy , zobaczysz.
trzymaj sie Ewelciu.
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez ewela119 » 30 lis 2010, 21:22 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ale generalnie postanowilam cos zmienic i jutro ide na 2 rozmowy o prace a moj zaproponowal mi wczoraj zrobienie prawka, wiec jak widac nie mam czasu sie tu depresjowac, musze korzystac poki mam okazje i plynac na fali tego ze sie otworzylam na ten angielski w tym szpitalu, tyle dobrego z tego wszystkiego :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez malaroksi » 30 lis 2010, 22:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Fajnie ze masz przyjaciół i plany . O to chodzi :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 30 lis 2010, 22:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
asiulika a Ty jak sie czujesz? Dostalas sie w koncu do tej poloznej?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez julka030308 » 1 gru 2010, 12:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Pisze ci takie rzeczy a sama niechcialam ich sluchac,jak mi znajomi mowili :roll:
Bedzie dobrze trzymaj sie pa
-
- julka030308
- Rozeznany
- Reputacja: -1
Napisane przez yoko » 1 gru 2010, 13:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez asiulika » 2 gru 2010, 20:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
wczoraj nareszcie miałam wizytę z położną. Od raz umówiła mnie na skan na 30 grudnia. Czuję się dobrze, poranne mdłości przeszły i bóle brzucha również.
-
- asiulika
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez mandarynka » 23 gru 2010, 18:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Czytalam wasze posty choc musze przyznac., ze nie wszystkie bo jest tego za duuuuzo ! :)
W zwiazku z ciaza mam takie pytanie - czy ktoras z was miala jakies dokuczliwe swedzenia okolic intymych ? Chyba mi sie to zaczyna i sama nie wiem co moge brac :/A tutaj pewnie gb to mi nie pomoze.
Gratulacje dla wszystkch Mam i przyszlych Mam :)) Pozdrawiam! :)
-
- mandarynka
- Przyczajony
Napisane przez bogini8 » 23 gru 2010, 20:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
no wlasnie nie mozesz za bardzo nic brac ani uzywac masci, ewenualnie tylko przepisanych przez lekarza, to moze zaczynac sie jakas infekcja;/ sprubuj moze jakis sposobow naszych babci typu plukanka z rumianku,lub krotka nasiadowka( tylko nei w goracej wodzie i nei za dlugo!) pij tez sok z zurawiny przeciwdziala zapaleniom i infekcjom drog moczowych, i jedz duzo cytrusow, maja duzo witaminy c tez przydatnej, jak nie pomoze to skonsultuj sie wtedy z polozna moze przepisze ci jakas masc.
na wlasna reke nie uzywaj zadnych lekow.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez mandarynka » 23 gru 2010, 20:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- mandarynka
- Przyczajony
Napisane przez asiulika » 4 sty 2011, 21:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- asiulika
- Raczkujący
Napisane przez anarek7 » 5 sty 2011, 09:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- anarek7
- Rozeznany
- Reputacja: 4
Napisane przez dorcik101 » 5 sty 2011, 11:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- dorcik101
- Raczkujący
-