Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Steinik » 23 lut 2011, 09:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
po porannym spacerku...w Pl cieplej niz wczoraj tylko -15 :roll:
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez syjonka » 23 lut 2011, 17:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w łóżeczku turystycznym nie ma się czego złapać ale i tak gałgan potrafi wstać, ale teraz przynajmniej się nie martwię, że jak spadnie to rozbije sobie główkę o szczebelki
dzięki tak czy siak
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 23 lut 2011, 20:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Steinik, dzięki za zproszenie na kawkę może niebawem w realu się napijemy jej he he o której masz lot jutro? Masz biegunkę ? Ja zawsze mam przed lotem nie wiem czemu ... :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 23 lut 2011, 20:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tez doceniam turystyczne lozeczko.Gdyby Marcel mial teraz zwykle drewniane,to bylby tak poobijany,ze szok.Moj maly to w ogole taki spryciarz jest i akrobata.Wszedzie wejdzie i taki szybki z niego Bill.On jak zobaczy,ze ktos drzwi nie zmaknal na gore to odrazu leci.Wchodzi na krzesla,na stol,na parapet,wejdzie na bujaczek i potrafi stanac na nogach w nim i jeszcze sie buja i wcale sie nie boi,ze spadnie skubaniec maly :-)
Jutro jade na szczepienie z nim,a przy okazji poprosze zeby pielegniarka zapisala na wizyte do lekarza dla Kacpereka,bo taki blady jest,ma since pod oczkami i mysle,ze przydaloby sie krew pobrac.Pozatym nie moge zwalczyc jego gestego kataru,ma chyba z ponad miesiac czasu i ani kropelki ani specjalny syrop nie pomaga,po ktorym jak to pani w aptece powiedziala napewno mu przejdzie.Nie wiem od czego to moze byc.A pozatym go glowka boli czasami(chyba ma to po mnie te migreny,chociaz nie wiem czy takie dzieci powinny to tak odczuwac).
Juz mam dosc tych przeziebien dzieci i tej calej pogody.Kiedy ta wiosna przyjdzie??
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 23 lut 2011, 21:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kindziulinaa dosłownie jakbym czytała o swoim dziecku , te grudniowe to chyba tak mają :)kindzulinaa napisał(a):Wchodzi na krzesla,na stol,na parapet,wejdzie na bujaczek i potrafi stanac na nogach w nim i jeszcze sie buja i wcale sie nie boi,ze spadnie skubaniec maly
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 23 lut 2011, 21:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):Kindziulinaa dosłownie jakbym czytała o swoim dziecku , te grudniowe to chyba tak mają
Moze byc :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 23 lut 2011, 22:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja ma oba ale turystyczne robi jako kojec, i moj aly wstaje i sie przewraca i co tylko i jakos nigdy sie nie uderzyl i nic mu sie nie stalo choc wstaje noc w noc..;) takze bez przesady kiedys byly tylko drewniane i jakos to przezylismy :D :mrgreen:malaroksi napisał(a):dlatego ja jestem szczęśliwa że mam łóżeczko turystyczne
[ Dodano: |23 Lut 2011|, o 22:48 ]
moj jeszcze nie chodzi a takk robi!:D korzysta z kazdej okazji nie doknietych drzwi ktore sobie otwiera i leci na schody na ktorych pobija rekord predkosci:P ostatnio wlazl sobie na fotelik do karminia na sam czubek az sie wlozy mi zjezyly ! uwielbia wysokosci nieststy! wiadomo wszystko to czego nie wolno :)kindzulinaa napisał(a):Moj maly to w ogole taki spryciarz jest i akrobata.Wszedzie wejdzie i taki szybki z niego Bill.On jak zobaczy,ze ktos drzwi nie zmaknal na gore to odrazu leci.Wchodzi na krzesla,na stol,na parapet,wejdzie na bujaczek i potrafi stanac na nogach w nim i jeszcze sie buja i wcale sie nie boi,ze spadnie skubaniec maly
[ Dodano: |23 Lut 2011|, o 22:49 ]
Steinik, z ciebie kawoszka straszna jak widze :) to ile dni zostalo do przylotu?
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 23 lut 2011, 23:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):takze bez przesady kiedys byly tylko drewniane i jakos to przezylismy
No nie wszyscy, mojej cioci braciszek (fakt faktem 30 lat temu) obudzil sie w nocy i jakims cudem wlozyl glowe miedzy szczeble i sie udusil :( A moja mala wiecznie obijala sobie glowe w takim lozeczku, na szczescie nigdy nic powaznego sie nie stalo, konczylo sie na siniakach i placzu...
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2011, 00:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez iwona38 » 24 lut 2011, 08:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
U nas nareszcie prawie koniec remontow,bolier wymieniony kaloryfery dolozonone,jeszcze elektryk ma przyjsc podlaczyc cos tam i budowlancy nowy kominek zalozyc tylko cholera wie ile mam na nich czekac zaraz bede dzwonic i pytac sie ile mam czekac.
Moi starsi w lozeczkach drewnianych spali troche sie poobijali ale wiekszych szkod nie bylo,za to wlazenie tam gdzie nie mozna to naszybszy byl Aleks potrafil po pralce na szafke w kuchni sie wspic zreszta skakanie z oparcia sofy to juz nie wsponme kaskader :mrgreen:
Dziewczyny pomozcie Aleks w kwietniu bedzie obchodzil 3-cie urodziny a man brak pomyslu,mlody kocha autka ma ich mase i to roznych gabarytow sprzety typu wietraraka srubokret tez odpadaja rower tez ma,moze podrzucicie jakies pomysly :mrgreen:
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2011, 15:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
iwona38 napisał(a):Dziewczyny pomozcie Aleks w kwietniu bedzie obchodzil 3-cie urodziny a man brak pomyslu,mlody kocha autka ma ich mase i to roznych gabarytow sprzety typu wietraraka srubokret tez odpadaja rower tez ma,moze podrzucicie jakies pomysly
remonty zawsze sa pracochlonne i jalk sie zacznie to konca nie widac:)
co do prezentu hmmm a co lubi?moze ma jakies ulubione bajki?? i jesli macie orod jest duzo super reczy do zabawy do orodu:)
moj chcrzesniak rok temu mial 3 lata i dostal trampoline zeby rozladowywac nadmiar energi :)))) bo straszny wariat z niego uwielnbial tez ciastoline,mate podlaczana do tv do tanczenia i wszelakie instrumenty muzyczne. w tym roku mam zamowienie na robota lub kuchenke mikrofalowa zabawkowa oczywiscie :P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez iwona38 » 24 lut 2011, 18:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2011, 19:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
albo z innej beczki zabrac malego do zoo, na basen, do playhouse, oceanarium itp ?:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 24 lut 2011, 20:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jakos weny nie mam na pisanie...
juz czuje wiosne w powietrzu i sie jakos tak fajnie robi... sloneczko, kwiatki, ptaszki spiewaja... tralalala wiosna, wiosna ach to ty :D
jesli chodzi o lozeczko to tez drewniane mielismy. turystyczne do mnie nie przemawialo, zreszta jak sama nazwa wskazuje -> sluzy do celow turystycznych :razz: mielismy na wakacjach w pl.
za to teraz corce by sie kask na glowe przydal bo w nocy strasznie sie wierci i glowa albo nogami w sciane uderza :roll:
iwona38, nie wiem co Ci poradzic w sprawie prezentu. mam 3-latke w domu, ale dzieci sa tak rozne, ze ciezko trafic wlasnie w "to". poobserwuj malego i sama zaskoczysz co mu kupic!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez kindzulinaa » 24 lut 2011, 21:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No dzisiaj piekny dzionek mielismy,oby tak juz zostalo.Az chce sie zyc :-)
Co do lozeczka turystycznego,to tylko nazwa.Na moje jest bezpieczniejsze,bo dziecko nie obija sobie glowki o szczebelki i tyle.Chociaz ladniej wyglada drewaniane,ale to chodzi o bezpieczenstwo.Moich znajomych synek co wstawal to podgryzywal te drewaniane lozeczko.
Nie ma co sie licytowac,ktorej jakie lozeczko dla dziecka odpowiada.Kazdy kupuje co mu sie podoba i tyle :wink:
iwona38,co do Twojego pytania to hmmm...to moze podpatrz nastepnym razem jak bedziecie w sklepie co mu sie podoba,jak nie masz pomyslu to wybierz te ;)
Ale ja np.dla 3 latka polecam puzzle jakies fajne,Albo wlasnie taka zabawka typu czajnik bezprzewodowy czy cos w tym stylu.Moj synek ostatnio sie zainteresowal takim czajnikiem i tosterem w sklepie,a ma ponad 3 lata.
Ja dzisiaj bylam na szczepieniu z malym,na szczescie dostal.Dla Kacpra musze zadzwonic osobno umawiac na wizyte do lekarza,zeby go skierowal na pobieranie krwi i zeby mu przepisal masc antybiotykowa na ten gesty katar...juz mi sie nie chce po tych lekarzach jezdzic...
iwona38,a jak Twoje najmlodsze malenstwo,ile juz ma??pozdrawiam! :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
-