Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
no wlasnie szukalam w B&Q,wilkinsonie i jeszcze w tym homebase zobacze.Nawet szykalam w ikea bo pomyslalam ze jak tapety maja to i beda miec okleine ale niestety nie maja.Bogini o jakie wykonczenie Ci chodzi bo jakos nie lapie? Naklejki na sciane juz mamy i wogóle sciany juz sa wytapetowane tylko te meble mnie szpeca.Sa ciemne i nie pacuja a kasy na nowe narazie nie mamy.Kurde nie chcialabym z polski zprowadzac bo zapewne wyjda taniej nowe meble :roll:

[ Dodano: |26 Lut 2011|, o 12:03 ]
w polsce sa swietne a ty na zlosc nie moge znalezc hrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....!!!!
http://www.okleiny.com.pl/

[ Dodano: |26 Lut 2011|, o 12:32 ]
Ufffffff...znalazlam.Szykalam pod nazwa Venner-okleina a to sie calkiem inaczaj nazywa heheh.I naprawde tanio.Ale mimo to dzieki babeczki.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

agniecha mozesz machnac cos na scianie ewentualnie:) a ile przy tym zabawy :) :-D :-D :-D
mileo dzionka kobiety :)
Załączniki
kubus.jpg
1 czesc skonczona
świeżo namalowany.jpg
w trakcie :)
wrozki.jpg
wrozkolandia:P scianka siostrzenicy
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Hej laseczki :)

Bogini TY to sama wszystko malowalas? slicznie!!! zdolna jestes jak nie wiem

Co do szczepionek,to jak juz kiedys pisalam rowniez swojego nie szczepie brzdaca i uwazam,ze nie ma co sie sprzeczac i klocic kazdy powinien robic jak mu rozum podpowiada. To jest link do takiego fajnego forum gdzie mozna sobie podyskutowac na temat szczepien,tylko trzeba sie logowac,ale mysle ze warto troszke poczytac wiec chetne zapraszam :)
http://szczepienia.org.pl/viewtopic.php ... c&start=90

Gdzie ta wiosna dziewczynki????
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja napisał(a):Hej laseczki

Bogini TY to sama wszystko malowalas? slicznie!!! zdolna jestes jak nie wiem

dzieki :oops: :oops: mam sentyment do wszystkich bajek i postaci bajkowych zwlaszcza disneya :))
Anastazja napisał(a):Gdzie ta wiosna dziewczynki????
probuje sie przedzec juz od 3 tygodni na trawnikach sa pirwiosnki i krokusy :)) cieszmy sie ze nie jest tak zimowo jak w pl jeszcze :) oby nie padalo.:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Oj to prawda w Polsce to masakra jakas jest z tymi temperaturami,zima cos nie chce im odpuscic :evil: Oby tylko do nas te mrozy nie dotarly.

Ide kolacyjke mezusiowi robic,bo zaraz z pracy wroci :razz:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 26 lut 2011, 19:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

idzie wiosna, idzie... zakwitly juz hiacynty w ogrodku, zaraz beda zonkile i tulipany. na drzewkach i krzakach tez juz duze paki sa... pieknie!

ja dzis mialam dzien sprzatania :roll: po chorobie troche w domu zaroslo :oops:
a wieczorkiem pojechalam na zakupy i zrobilam sobie wieczor z curry, a raczej lamb bhuna (mniaaaam) :razz: :mrgreen:

dziewczyny czy Wy tez zauwazylyscie, ze jakos wiecej kasy wydaje sie na jedzenie???
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):dziewczyny czy Wy tez zauwazylyscie, ze jakos wiecej kasy wydaje sie na jedzenie???
ja zaopatruje sie zawsze w 1-2 sklepach tych samych i jakos nie zauwazylam roznicy. robie duze zakupy raz na tydzien. czasami w sklepie obok dokupie w tygodniu chleb czy cos do picia. ale zazwyczaj podobna kwote wydaje.:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agg napisał(a):idzie wiosna, idzie... zakwitly juz hiacynty w ogrodku, zaraz beda zonkile i tulipany. na drzewkach i krzakach tez juz duze paki sa... pieknie!

ja dzis mialam dzien sprzatania :roll: po chorobie troche w domu zaroslo :oops:
a wieczorkiem pojechalam na zakupy i zrobilam sobie wieczor z curry, a raczej lamb bhuna (mniaaaam) :razz: :mrgreen:

dziewczyny czy Wy tez zauwazylyscie, ze jakos wiecej kasy wydaje sie na jedzenie???

Troszkę mniej wiatru, odrobine wiecej słonka i nic wiecej do szczęścia nie potrzeba...

Ja dziś na obiadem miałam chicken bhuna :) pycha

A co do zakupów, my ciagle wydajemy tyle samo, jak ja przyoszczedze na jedzeniu to moje kochanie dokupi piwo :) albo jakiś likier do mojej kolekcji.
Także jeśli ktoś ma ochotę na drinka zawsze zapraszam.

bogini8, co za talent! Uwielbiam takie ściany u maluchów, nie ma nic piekniejszego i bardziej oryginalnego.
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

No zeby wlasnie tego slonka bylo wiecej i mniej wiatru :)

My na jedzeniu jakos nie potrafimy zaoszczedzic,zawsze wlasnie na nie najwiecej wydajemy,porownujac na poczatku gdy tu przyjechalismy(2004r) tygodniowo na samo jedzenie starczylo nam 20-25f A teraz tyle samo wydaje prawie codziennie i to zadnych rarytasow nie kupujemy.

Dziewczyny wiem ze juz kiedys bylo to,ale nie moge sie doszukac,powiedzcie mi ile kosztuje wyrobienie w konsulacie drugiego paszportu dla dziecka dwuletniego i peselu jednoczesnie?
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja napisał(a):Dziewczyny wiem ze juz kiedys bylo to,ale nie moge sie doszukac,powiedzcie mi ile kosztuje wyrobienie w konsulacie drugiego paszportu dla dziecka dwuletniego i peselu jednoczesnie?
nie wyierasz sie do PLski? moglabys tam to wyrobic pesel plus dowod dla dziecka na 5 lat :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Bogini no wlasnie wybieram sie,ale latem dlatego mi ten paszport potrzebny dla malego,we wrzesniu stracil swoja waznosc.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

No i zaszczepilam mala na wszystkie szczepionki.Wlacznie z ta MMR.Babka zaczela mi kotlowac ze powinnam sie zgodzic,ze to musowe szczepionki na ten wiek.Upieralam sie ze nie to mi zaczela gadac ze bede miala problemy jak sie nie zgodze,ze do szkoly moga jej nie przyjac jak nie bedzie niala wszystkich "obowiazkawych"szczepien.Zakrecila mnie i sie zgodzilam.Mala nawet jeszcze goraczki nie dostala,bawi sie i dokazuje.Mam nadzieje ze tak juz zostanie.Tydzien po tej szczepionce moze dostac wysypki i wysokiej goraczki ale tez moze dostac odre poronna :cry: czego chcialabym uniknac.Kurde siedze jak na szpilkach icaly czas ja obserwuje czy aby nic sie nie dzieje.Pozdrawiam panie w ten sloneczny i cieplutki dzionek.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

agniecha, ostro, ja chyba jednak zostane przy swoim.ewentualnie spytam sie jaki bedzie koszt sprowadzenia pojedynczyc szczepionek bo wiem ze jest taka mozliwosc :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 2 mar 2011, 15:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agniecha, nie nakrecaj sie!
moja cora po kazdej szczepionce nie miala absolutnie zadnej reakcji!

...to prawda, piekne slonko za oknem mamy - super :)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg, nie nakrecam sie.
Moja mala tez nigdy po zadnym szczepieniu nie przechodzila tego jakoszle.Nigdy goraczki nie dostawala.W czoraj tez nie.Dalam jej zapobiegawczo na noc pól(2,5ml z 5ml) dawki Nurofenu i spokojnie spala.Nie powiem ze cala noc bo jakos nie moge jej nauczyc przesypiac nocy.Budzi sie przynajmiej 3 razy na piciu.Pocycka i zasypia.Najgorszy ma byc tydzien po szczepienu.Ale zobaczymy.Moze bedzie wszystko w pozadku.
A pogoda jest swietna.W domu mam 23*C a na dworzu nie wiem bo mi bateria padla w termometrze hehehe.Ale jest bardzo ladnie i mysle ze dlugo tak zostanie.Az milo na spacerek pójsc do parku czy nad jeziorko.
Pozdrawiam cieplo.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona