Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Nie wiem gdzie Wy macie ta ladna pogode :/ U nas w Cov rano bylo szaroburo a teraz moze i swieci slonko ale jest zimno, wieje taki nieprzyjemy wiatr :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

No ja mieszkam kolo Manchesteru to u mnie moze byc inna pogoda niz w Birmingham i Coventry.
A tak z innej beczki i przy okazjii:
Dziweczyny jakie pampersy kupujecie dla swoich dzieci?
Bo ja prubowalam juz firmowych Pampersów.huggies.tesco-wych i tych z asdy i moja wszystkie przesikuje w przeciagu godziny.O nocy to juz nie wspomne.Rano jest mokra czasami po same pachy.Próbowalam tez tych na noc z "pampers"Takie fioletowe ale to samo co z innymi.Juz nie wiem jakie mam kupowac. Bardzop duzo nam tych pampersów schodzi.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

agniecha, ja ci niestety nie poradzę, bo ciągle używam jednych i jak dla mnie na razie niezawodnych pampersów "Pampers"

dzisiaj postanowiłam upiec ciasto, tak mnie jakoś wzięło, a że ja w kuchni totalnie lewa, to wyszedł mi ...zakalec
pocieszam się myślą, że to pierwsze ciasto w niewypróbowanym piekarniku i drugie w życiu, nie śmiejcie się, ale nie mam weny pani domu
tylko nie wiem co zrobić, żeby następne wyszło bo nie wiem co teraz zrobiłam źle

ale i tak zjedliśmy z moim ten zakalec :mrgreen:
syjonka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

syjonka, to chyba jakis wirus bo mnie tez wzielo na pieczenie ostatnio a tez jestem kompletnie zielona w kuchni, sernik sprzed tyg lezy do tej pory bo nikt sie nie odwazyl go sporobowac oprocz mnie :D A jutro mam zamiar zrobic pączki, ciekawe co mi wyjdzie :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

syjonka napisał(a):agniecha, ja ci niestety nie poradzę, bo ciągle używam jednych i jak dla mnie na razie niezawodnych pampersów "Pampers"

dzisiaj postanowiłam upiec ciasto, tak mnie jakoś wzięło, a że ja w kuchni totalnie lewa, to wyszedł mi ...zakalec
pocieszam się myślą, że to pierwsze ciasto w niewypróbowanym piekarniku i drugie w życiu, nie śmiejcie się, ale nie mam weny pani domu
tylko nie wiem co zrobić, żeby następne wyszło bo nie wiem co teraz zrobiłam źle

ale i tak zjedliśmy z moim ten zakalec :mrgreen:

Mniam, Ja tam lubie zakalec. Nie lubie tylko spalonego albo ciasta bez cukru :)
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

xvioletx napisał(a): ciasta bez cukru
fuj co to za ciasto fe
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 2 mar 2011, 21:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

agniecha napisał(a):Dziweczyny jakie pampersy kupujecie dla swoich dzieci?

a probowalas lidlowych?
ja dla swojej malej przewaznie kupowalam pampers fioletowe.
jak juz w sumie z pieluch wyrastala to przez przypadek kupilam lidlowe i okazaly sie nawet niezle.

ale Wy dziewczyny pichcicie! :)
ja wole gotowac niz piec, ale takim domowym paczusiem bym nie pogardzila :oops: :razz: :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Moja kolezanka kupuje swojej malej pieluchy w Aldim i mowi ze sa bardzo dobre, ja sama zawsze uzywalam pampers active baby, nie fiotletowe tylko zielone a w zasadzie to niebiesko-zielone i nigdy mnie nie zawiodly :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agniecha, ja rowniez probowalam roznych najgorsze huggies i pieluchy z sainsburego.
dla mojego malego ktory sie obsikiwal niemilosiernie najlepsze sa pampes super dry i pieluchy bootsowe w niczym nie gorsze od pampersow. uzywam jednych i drugich na przemian:)

agg napisał(a):ja wole gotowac niz piec, ale takim domowym paczusiem bym nie pogardzila
ja tez zdecydowanie wole gotowac, ale upieklam szarlotke bo gosci mam jutro ;) :P

[ Dodano: |2 Mar 2011|, o 23:08 ]
syjonka, to zalezy jakie ciasto, nie znam rodzaju wiec ciezko podpowiedziec. ;) czasem jest to wina maki zwlaszcza angielskiej, albo za szybko otwartego piekarnika ;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8, raczej to drugie bo mąkę miałam polską. to był zwykły piernik, ale że ja podekscytowana i niecierpliwa otworzyłam popatrzeć i powąchać zapewne za szybko, następny będzie lepszy:)
syjonka
Rozeznany

Neutralny

No wlasnie tych z lidla jeszcze nie próbowalam bo zadko tam zakupy robimy.Ale zapas pampersów mi sie konczy to kupie na próbe i zobaczymy. Jeszcze nie dawno mialam kilka pampersów DADA z polski i byly rewelacyjne.Ale juz sie skonczyly.Kurde musze próbowac bo na pampersach nie wyrobie i na pranie.Sprawdam jej spodenki czy ma suche a po 15 minutach juz zostawia mokre plamy na podlodze.Nie wiem czy ona tak sika ze pampers nie wytrzymuje czy takie kijowe sa te pieluchy.
A dzis znow sliczna pogoda sie zapowiada.Rano przymrozek byl ale juz schodzi i sloneczko swieci ladnie.Zyje nadzieja ze juz tak zostanie.
Ja tez jestem lewa w gotowaniu i pieczeniu.Jak jeszcze w PL mioeszkalam to nie gotowalam wogóle bo jak wrtacalam ze szkoly to juz bylo jedzonko gotowe,no ale jak tu sie przeprowadzilam to musialam sie sama wszystkiego uczyc i o dziwo jako tako wychodzi. Wiadomo raz wyjdzie a raz nie ale nie ma co sie zniechecac i próbowac dalej. Ja czesto pieke biszkopta tylko takiego nie bardzo slodkiego bo moja bardzo lubi.
Pozdrawiam.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

agniecha, Może pora zmienić na większy rozmiar ? Mojemu synkowi zakładałam do tej pory 4+ pieluchy a ma 14 miesięcy i też coś zaczęły przeciekać i to już po 2ch godzinach więc kupiłam teraz 5tkę i już jest ok, porównanie głównie w nocy nie jest już cały przemoczony :)
No i tak się składa że powraca nam zima wczoraj wracałam z pracy to tylko 2st brrrr czuć w domu rano częściej musiałam ogrzewanie włączać
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

A no wlasnie.Nie pomyslalam ze moga byc juz za male na nia.Kupuje 4 to kupie teraz 4+ i sie okaze czy to dlatego tak przecieka jej.Mnie to najbardziej denerwuje w nocy jak jest cala mokra i musze jej p[izamke zmieniac.Ona sie rozbudza i mam problem zeby ja uspic.A rano znów mokra.Wariactwo.
Mam nadzieje ze nie bedzie tak zimno jak w PL bo ja zwariuje.Nie cierpie jak jest zimno ale tez nie lubie jak jest bardzo goraco nie do wytrzymania.
agniecha
Rozeznany

Neutralny

Wedlug mnie rzeczywiscie problemem jest za maly rozmiar pieluchy.A osobiscie polecam pieluchy z Aldi, nie ustepuja jakosci pampersom a cena korzystniejsza ;-))pozdrawiam

gosiulek
Początkujący

Neutralny

hej :-)
agniecha,jak zakladasz malej pamperka,to tam co masz takie sciagacze na calej dlugosci,to dobrze je rozcignij,bo czasami siuski bokami przeciekaja no i ten za maly rozmiar pampersa tak jak dziewczyny wyzej napisaly wydaje mi sie,ze jest powodem tych przeciekow.
No a jak Twoja malutka tak siusia duzo,to kupuj te super dry,ktore wchlaniaja niby lepiej.
malaroksi,ile Twoj Grzesiu teraz wazy??
Co do pogody,to mi jest w nocy chlodno.Nad ranem jak moj maz idzie do pracy to wlacza ogrzewanie.Masakra,ale w Pl jeszcze nizsza temp.wiec nie jest az tak zle tutaj...no ale gdzie ta wiosna?
Robilyscie dziewczyny paczki dzisiaj?Mi sie nie chcialo hehe,kupilam.
Ja teraz mam chwilke spokoju,bo maly spi,Kacper w przedszkolu lekcje sobie odrobilam no i kawencje teraz pije :-P
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona