Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
malaroksi,jejku straszna historia.To Grzesiu taki asior,czy niechcaco tak zrobil?Wspolczuje,napewno bol nieziemski...
A my znow w domu siedzimy,tym razem Marcelek ma ospe.Jejku tyle ma krostek na cialku i na glowce.Moj biedaczek,taki marudny jest jak w domu musimy siedziec.I strasznie go swedza te krostki,zeby jak najszybciej mu zeszly.
Kacper tez przez to w domu siedzi,bo ja niestety wyjsc nie moge,z kim innym on nie chce pojsc do przedszkola,ankolezanki sie oferowaly ze mi go odprowadza i przyprowadza ale on nie chce.
W ogole taki sie uparciuch zrobil ten moj Kacper.Rano mi wymysla ze on takich spodni nie zalozy,a to ze inna bluzke itd.Ja tu mu wyszykuje,poprasuje ciuszki do przedszkola i juz go ubiore,a on potrafi przed samym wyjsciem z domu pojsc przebrac sie w to co on chce...masakra.Ja nie wiem czy to taki wiek,czy co...mam nadzieje,ze mu to minie.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):.To Grzesiu taki asior,czy niechcaco tak zrobil?
Wiesz , niechcąco tyle że teraz załapał że non stop coś się dzieje z tym okiem, mam wizyty u lekarzy On widzi jak mi badają oko itd i zainteresował się nim tak że non stop próbuje mi je dotknąć , wczoraj mnie znowu uderzył w nie tak ,że mi łzy leciały pół godziny , już się baliśmy że znowu na pogotowie musimy jechać. Dziś jak byłam w klinice to mój już został z dziećmi na zewnątrz by mały niewidział , zaczynam się go bać normalnie.

Ewelaaa jak tam samopoczucie? Który to tydzień teraz?Masz już jakieś skierowanie na usg?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi kurcze faktycznie nieciekawie z tym okiem, kup sobie gogle ochronne przed malym rozbojnikiem :D

Samopoczucie ok, dzis wkroczylam w 14 tydz :D USG mialam we wtorek, oczywiscie po ok 10 telefonach i upominaniu sie,bo okazalo sie ze nic nie jest zalatwione, no ale najwazniejsze ze w koncu mi to zrobili, pobrali tez krew na to badanie w kierunku downa, udalo sie zalatwic wszystko jednego dnia no i poki co jest wszystko ok :) Siedze i sie gapie godz w te zdjecie jak jakas nienormalna :D Chyba zaczynam swirowac troche :-P
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

malaroksi,no w sumie dzieci takie male to ciekawe.Moj Marcelus tez musi wszystko dotknac.
Ostatnio moja mama byla u nas no i dopiero uwierzyla,jak zobaczyla jaki asiorek z Marcelka,ze wszedzie wejdzie,wszystko musi dotknac,posmakowac itd.
Dzisiaj Kacper w domu zostal i od rana na ogrod chcial,jak wyszedl i Marcelek go zobaczyl to zaraz zaczal plakac.Bidulek tez chcial wyjsc,tak plakal ze az buty mi swoje przyniosl i rzucil na podloge przedemna zebym mu je zalozyla hehe.No ale coz,nie moze.
Tak mi go szkoda,ale mam nadzieje ze do niedzieli bedzie ok z ta ospa.A dzisiaj pol nocy z nim nie spalam,bo biedaczka tak swedzialy te krostki.Normalnie tarl sie buzka o posciel.
ewela119,to juz sporo za Toba jeszcze troche i poloweczka bedzie,a pozniej to juz z gorki :-) Co do zdjecia to wiadomo,czlowiek jak sie cieszy to sie napatrzec nie moze na swoje przyszle dziciatko :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

kindzulinaa napisał(a):Dzisiaj Kacper w domu zostal i od rana na ogrod chcial,jak wyszedl i Marcelek go zobaczyl to zaraz zaczal plakac.Bidulek tez chcial wyjsc,tak plakal ze az buty mi swoje przyniosl i rzucil na podloge przedemna zebym mu je zalozyla hehe.No ale coz,nie moze.
a czemu nie puscilas go nawet na troche?z tego co kojarze jak krostki zaschniete to mozna wychodzic na dwor tylko nie za dlugo i nie nasloneczniac.
malaroksi napisał(a):Wiesz , niechcąco tyle że teraz załapał że non stop coś się dzieje z tym okiem, mam wizyty u lekarzy On widzi jak mi badają oko itd i zainteresował się nim tak że non stop próbuje mi je dotknąć , wczoraj mnie znowu uderzył w nie tak ,że mi łzy leciały pół godziny , już się baliśmy że znowu na pogotowie musimy jechać. Dziś jak byłam w klinice to mój już został z dziećmi na zewnątrz by mały niewidział , zaczynam się go bać normalnie.
kurde bo wszystkie matki do przynajmneij 3 roku zycia dziecka powinny chodzic w okularach alb goglach ochronnych i kaskach:D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

kindzulinaa napisał(a):Tak mi go szkoda,ale mam nadzieje ze do niedzieli bedzie ok z ta ospa.A dzisiaj pol nocy z nim nie spalam,bo biedaczka tak swedzialy te krostki.Normalnie tarl sie buzka o posciel.

My na swedzace krostki uzywamy:
http://www.boots.com/en/Piriton-Syrup-150ml_11327/

W opisie rowniez na lagodzenie swedzenia przy ospie.
Choc wiem ze kolezanki synek mial uczulenie.

asienka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

bogini8,ja slyszalam,ze nie mozna dziecka puszczac na dwor jak ma ospe.
On jest wszedzie wysypany,niby mu wysychaja te krostki stare ale np.na buzce wczoraj dostal nowych,wiec ja wole nie ryzykowac.Pare dni posiedzi w domu,nic mu sie nie stanie.
asienka,tez kupilam ten syrop i daje malemu plus smaruje go kremem na swedzenie.
Jak tam dziewczyny,ogladalyscie slub ksiecia Williama??Ja ogladalam.Wrazenia:spoko.Bardzo mi sie podobala suknia Kate,ksiaze tez super wygladal,w ogole podobala mi sie cala oprawa,w kosciele chor pieknie spiewal.Jedyny minus,ze ksiaze nie bedzie nosil obraczki,no i ten pierwszy pocalunek po takim czasie...a tak to wszystko ladnie,pieknie :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

kindzulinaa, tez mi sie nie podoba ta sytuacja z obraczka..slub ogolnie ladny, a suknia bylam rozczarowana, nie w moim stylu, i Kate swychudla jak wieszak wygladala;/ nie dziwne stresss robi swoje
a najlepsze byly wszzystkie kapelusze :)))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Czemu bylas suknia rozczarowana??W tv to byla jedyna rzecz,ktora byla owiana tajemnica,jak bedzie wygladala suknia Kate i kto ja zaprojektuje i uszyje.
Ja tam w sumie nie bylam zdzwiona.Tak myslalam,ze takiej bardzo "ksiezniczkowatej,bogatej" sukni nie ma co sie spodziewac.No ale jak dla mnie ladnie wygladala.

[ Dodano: |29 Kwi 2011|, o 18:56 ]
Ps.Co do kapeluszow,to mi sie te malutkie podobaja co sie na boku nosi :)
kindzulinaa
Zadomowiony

Pokojowy

mnie się osobiście też sukienka bardzo podobała,skromna,elegancka a jednocześnie podkreślająca kobiecość,nie kiczowata jak w '' gypsy wedding'' hihihi .Ogólnie cała ceremonia mi się podobała no i chór rzeczywiście pięknie zaśpiewał:)))nie rozumiem do końca dlaczego William obrączki nie chciał no ale trudno......

anika m
Raczkujący

Reputacja: 9
Neutralny

Mi tez suknia sie podobala,skromna byla a zarazem dostojna bez wiekszego pzrepychu pasowala do Kate :) A co do kapeluszy to jedna dama mnie swoim rozbawila,miala go na samym czole i to taki odstajacy nawet nie wiem co to bylo wygladalo komicznie :) A zona premiera olala sobie kapelusz i przyszla bez,ciekawe czy pzreoczyla wzmianke na zaproszeniu,czy celowo to zrobila. Ogolnie zaslubiny podobaly mi sie,a para ksiazeca wygladala slodko :)

[ Dodano: |29 Kwi 2011|, o 19:18 ]
kindzulinaa, Jak krostki juz przyschna tak wiesz strupki sie porobia to mozna juz wychodzic,trwa to oklo 10 dni do 2 tyg. Moj mial rowno roczek jak ospe pzrechodzil zarazil sie od starszej siostry i tez byl strasznie wysypany,na szczescie nie ma zadnej blizny.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja napisał(a):swoim rozbawila,miala go na samym czole i to taki odstajacy nawet nie wiem co to bylo wygladalo komicznie
w kolorze szafirowym?:) taki czubek ?:))) no niektore mialy na czolach az na oczach te kapilindry :D

kindzulinaa napisał(a):Czemu bylas suknia rozczarowana??W
no jakos mnie wcale nie urzekla...zwyczajna.. iwdzialam podobne nie raz.. gorset dziwnie uszyty sterczacy na biuscie smiesznie , ten dol taki wiszaco lejacy, niewiem ...podobaly mi sie tylko rekawki ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej laseczki

Stronka juz dziala,piszcie cos :) Wiem ze ladna pogoda za oknem zacheca do spacerow,ale od czasu do czasu moglybyscie cos skrobnac co tam u Was.........
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, aa nudyy nudy nudy :)))czas sie zrelaksowac po porannym sprzataniu :)) a co by tu porobic w weekend hmmmmm :idea:

Moj maly biega po domu juz i rozrabia:) wyrzuca wszystko, przerzuca przeklada.:))wrzuca rzeczy do sedesu a wybiera ze smietnika:D
i gada po marsjansku, na razie w zrozumialym tylko dla siebie jezyku :D

za 2 tyg mamy isc na szczepienie a ja ciagle medytuje czy szczepic czy nie :? :? :? , czy w UK szczepienia sa obowiazkowe ,czy beda mnie scigac jesli np nie zaszczepie malego?:D

milego weekendu:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Kto nie ma pomyslu na spedzenie soboty zachecam do wybrania sie na majowke organizowana przez Polski Dom Kultury Adsum w Coventry, naprawde zapowiada sie sporo atrakcji i dla doroslych i dla dzieci. Zainteresowanym wklejam link: http://pdkadsum.co.uk/index.php?option= ... &Itemid=18
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona