Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez kindzulinaa » 27 kwi 2011, 21:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A my znow w domu siedzimy,tym razem Marcelek ma ospe.Jejku tyle ma krostek na cialku i na glowce.Moj biedaczek,taki marudny jest jak w domu musimy siedziec.I strasznie go swedza te krostki,zeby jak najszybciej mu zeszly.
Kacper tez przez to w domu siedzi,bo ja niestety wyjsc nie moge,z kim innym on nie chce pojsc do przedszkola,ankolezanki sie oferowaly ze mi go odprowadza i przyprowadza ale on nie chce.
W ogole taki sie uparciuch zrobil ten moj Kacper.Rano mi wymysla ze on takich spodni nie zalozy,a to ze inna bluzke itd.Ja tu mu wyszykuje,poprasuje ciuszki do przedszkola i juz go ubiore,a on potrafi przed samym wyjsciem z domu pojsc przebrac sie w to co on chce...masakra.Ja nie wiem czy to taki wiek,czy co...mam nadzieje,ze mu to minie.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 28 kwi 2011, 20:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wiesz , niechcąco tyle że teraz załapał że non stop coś się dzieje z tym okiem, mam wizyty u lekarzy On widzi jak mi badają oko itd i zainteresował się nim tak że non stop próbuje mi je dotknąć , wczoraj mnie znowu uderzył w nie tak ,że mi łzy leciały pół godziny , już się baliśmy że znowu na pogotowie musimy jechać. Dziś jak byłam w klinice to mój już został z dziećmi na zewnątrz by mały niewidział , zaczynam się go bać normalnie.kindzulinaa napisał(a):.To Grzesiu taki asior,czy niechcaco tak zrobil?
Ewelaaa jak tam samopoczucie? Który to tydzień teraz?Masz już jakieś skierowanie na usg?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 28 kwi 2011, 20:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Samopoczucie ok, dzis wkroczylam w 14 tydz :D USG mialam we wtorek, oczywiscie po ok 10 telefonach i upominaniu sie,bo okazalo sie ze nic nie jest zalatwione, no ale najwazniejsze ze w koncu mi to zrobili, pobrali tez krew na to badanie w kierunku downa, udalo sie zalatwic wszystko jednego dnia no i poki co jest wszystko ok :) Siedze i sie gapie godz w te zdjecie jak jakas nienormalna :D Chyba zaczynam swirowac troche :-P
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez kindzulinaa » 28 kwi 2011, 21:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ostatnio moja mama byla u nas no i dopiero uwierzyla,jak zobaczyla jaki asiorek z Marcelka,ze wszedzie wejdzie,wszystko musi dotknac,posmakowac itd.
Dzisiaj Kacper w domu zostal i od rana na ogrod chcial,jak wyszedl i Marcelek go zobaczyl to zaraz zaczal plakac.Bidulek tez chcial wyjsc,tak plakal ze az buty mi swoje przyniosl i rzucil na podloge przedemna zebym mu je zalozyla hehe.No ale coz,nie moze.
Tak mi go szkoda,ale mam nadzieje ze do niedzieli bedzie ok z ta ospa.A dzisiaj pol nocy z nim nie spalam,bo biedaczka tak swedzialy te krostki.Normalnie tarl sie buzka o posciel.
ewela119,to juz sporo za Toba jeszcze troche i poloweczka bedzie,a pozniej to juz z gorki :-) Co do zdjecia to wiadomo,czlowiek jak sie cieszy to sie napatrzec nie moze na swoje przyszle dziciatko :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 28 kwi 2011, 22:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a czemu nie puscilas go nawet na troche?z tego co kojarze jak krostki zaschniete to mozna wychodzic na dwor tylko nie za dlugo i nie nasloneczniac.kindzulinaa napisał(a):Dzisiaj Kacper w domu zostal i od rana na ogrod chcial,jak wyszedl i Marcelek go zobaczyl to zaraz zaczal plakac.Bidulek tez chcial wyjsc,tak plakal ze az buty mi swoje przyniosl i rzucil na podloge przedemna zebym mu je zalozyla hehe.No ale coz,nie moze.
kurde bo wszystkie matki do przynajmneij 3 roku zycia dziecka powinny chodzic w okularach alb goglach ochronnych i kaskach:Dmalaroksi napisał(a):Wiesz , niechcąco tyle że teraz załapał że non stop coś się dzieje z tym okiem, mam wizyty u lekarzy On widzi jak mi badają oko itd i zainteresował się nim tak że non stop próbuje mi je dotknąć , wczoraj mnie znowu uderzył w nie tak ,że mi łzy leciały pół godziny , już się baliśmy że znowu na pogotowie musimy jechać. Dziś jak byłam w klinice to mój już został z dziećmi na zewnątrz by mały niewidział , zaczynam się go bać normalnie.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez asienka » 29 kwi 2011, 08:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kindzulinaa napisał(a):Tak mi go szkoda,ale mam nadzieje ze do niedzieli bedzie ok z ta ospa.A dzisiaj pol nocy z nim nie spalam,bo biedaczka tak swedzialy te krostki.Normalnie tarl sie buzka o posciel.
My na swedzace krostki uzywamy:
http://www.boots.com/en/Piriton-Syrup-150ml_11327/
W opisie rowniez na lagodzenie swedzenia przy ospie.
Choc wiem ze kolezanki synek mial uczulenie.
-
- asienka
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez kindzulinaa » 29 kwi 2011, 16:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
On jest wszedzie wysypany,niby mu wysychaja te krostki stare ale np.na buzce wczoraj dostal nowych,wiec ja wole nie ryzykowac.Pare dni posiedzi w domu,nic mu sie nie stanie.
asienka,tez kupilam ten syrop i daje malemu plus smaruje go kremem na swedzenie.
Jak tam dziewczyny,ogladalyscie slub ksiecia Williama??Ja ogladalam.Wrazenia:spoko.Bardzo mi sie podobala suknia Kate,ksiaze tez super wygladal,w ogole podobala mi sie cala oprawa,w kosciele chor pieknie spiewal.Jedyny minus,ze ksiaze nie bedzie nosil obraczki,no i ten pierwszy pocalunek po takim czasie...a tak to wszystko ladnie,pieknie :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 29 kwi 2011, 17:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a najlepsze byly wszzystkie kapelusze :)))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 29 kwi 2011, 17:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tam w sumie nie bylam zdzwiona.Tak myslalam,ze takiej bardzo "ksiezniczkowatej,bogatej" sukni nie ma co sie spodziewac.No ale jak dla mnie ladnie wygladala.
[ Dodano: |29 Kwi 2011|, o 18:56 ]
Ps.Co do kapeluszow,to mi sie te malutkie podobaja co sie na boku nosi :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez anika m » 29 kwi 2011, 18:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- anika m
- Raczkujący
- Reputacja: 9
Napisane przez Anastazja » 29 kwi 2011, 18:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: |29 Kwi 2011|, o 19:18 ]
kindzulinaa, Jak krostki juz przyschna tak wiesz strupki sie porobia to mozna juz wychodzic,trwa to oklo 10 dni do 2 tyg. Moj mial rowno roczek jak ospe pzrechodzil zarazil sie od starszej siostry i tez byl strasznie wysypany,na szczescie nie ma zadnej blizny.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 29 kwi 2011, 19:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w kolorze szafirowym?:) taki czubek ?:))) no niektore mialy na czolach az na oczach te kapilindry :DAnastazja napisał(a):swoim rozbawila,miala go na samym czole i to taki odstajacy nawet nie wiem co to bylo wygladalo komicznie
no jakos mnie wcale nie urzekla...zwyczajna.. iwdzialam podobne nie raz.. gorset dziwnie uszyty sterczacy na biuscie smiesznie , ten dol taki wiszaco lejacy, niewiem ...podobaly mi sie tylko rekawki ;)kindzulinaa napisał(a):Czemu bylas suknia rozczarowana??W
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 6 maja 2011, 08:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Stronka juz dziala,piszcie cos :) Wiem ze ladna pogoda za oknem zacheca do spacerow,ale od czasu do czasu moglybyscie cos skrobnac co tam u Was.........
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 6 maja 2011, 13:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Moj maly biega po domu juz i rozrabia:) wyrzuca wszystko, przerzuca przeklada.:))wrzuca rzeczy do sedesu a wybiera ze smietnika:D
i gada po marsjansku, na razie w zrozumialym tylko dla siebie jezyku :D
za 2 tyg mamy isc na szczepienie a ja ciagle medytuje czy szczepic czy nie :? :? :? , czy w UK szczepienia sa obowiazkowe ,czy beda mnie scigac jesli np nie zaszczepie malego?:D
milego weekendu:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 6 maja 2011, 13:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
-