Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Anastazja » 6 maja 2011, 16:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
za 2 tyg mamy isc na szczepienie a ja ciagle medytuje czy szczepic czy nie :? :? :? , czy w UK szczepienia sa obowiazkowe ,czy beda mnie scigac jesli np nie zaszczepie malego?:
Nie sa obowiazkowe tylko zalecane,beda co najwyzej co jakis czas przysylac Ci list,z wyznaczonym terminem kolejnego szczepienia,no chyba ze pojdziesz do przychodni i powiesz ze rezygnujesz ze szczepienia,ja tak zrobilam i puki co mam spokoj,a co to za szczepionka? ciagle ta nieszczesna MMR? Ja swojego przeciw tezcowi chce zaszczepic,ale czekam az 3 latka skonczy.
A tak u mnie tez nudy,w ogrodku przydalo by sie cos porobic,ale jakos weny brak,moze jutro jak nie bedzie padalo.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 6 maja 2011, 21:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja napisał(a):ciagle ta nieszczesna MMR? Ja swojego przeciw tezcowi chce zaszczepic,ale czekam az 3 latka skonczy.
A tak u mnie tez nudy,w ogrodku przydalo by sie cos porobic,ale jakos weny brak,moze jutro jak nie bedzie padalo.
no MMR wlasnie, chociaz przekopalam sie przez tony artykulow to z tego co pisza to chodzi o szczepionki w Polsce ktore odbiegaja od unijnych norm.chodzi o to ze za duzo szczepien w 1 roku jest robionych w tym nie potrzebnie na zoltaczke czy gruzlice w pierwszch dnia zycia.Mowia ze jest to miedzy innymi przyczyna najwiekszego wskaznika umieralnosci noworodkow w Polsce.
Juz mam metlik straszny. :shock: :? :roll: patrzylam na sklad tych angielskich szczepionek to sa ok, w polskich zdarza sie jeszcze znalezc w skladzie domieszki metaoli ciezkich. ehh.
co do prac ogrodkowyc hh to jutro podobno ma lac, i caly nastepny tydzien, sasiad anglik mi powiedzial, dziadek niestety bardzo rzadko sie myli:D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 7 maja 2011, 10:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dawno tu nie zagladalam, nawet nie wiedzialam, ze stronka bham sie zmienila :lol:
bogini8, widac, dziadek sie nie pomylil :wink:
my tez dostalismy zaproszenie na szczepienie, tym razem na MMR booster. musze zadzwonic, zeby umowic Misie. widze, ze Ty ciagle nie zdecydowana.
w zwiazku z tym, ze pogoda nie zacheca do spacerow chyba wybiore sie na shopping :idea:
poki co dopiero zjadlam sniadanie :oops:
mimo wszystko zycze Wam udanego weekendu!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 7 maja 2011, 11:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dawno tu nie zagladalam, nawet nie wiedzialam, ze stronka bham sie zmienila :lol:
bogini8, widac, dziadek sie nie pomylil :wink:
quote]
niestety:(((( nieh prestanie padac bo oszaleje z nudow :rozwalkompa:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez korbobor » 7 maja 2011, 11:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A może tak korzystając z tej "pięknej" pogody miałaby któraś ochotę na jakąś kawkę lub co tam kto lubi :) Ja też już powoli dostaję szału siedząc w tym domu :/
I jest mi wszystko jedno gdzie bo ja wszędzie mam daleko :lol:
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez Anastazja » 7 maja 2011, 11:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja wlasnie wybieram sie na Acocks,a zaraz pewnie lunie :evil: Oj zmoknie mi sie
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 7 maja 2011, 19:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No szkoda,ze nam sie rozpadalo.Chociaz tyle,ze dzisiaj zdazylismy pojsc do sklepu na zakupy i dopiero po powrocie do domu zaczelo padac.A myslalam,ze pojdziemy sobie dzisiaj na porzadny spacerek,bo po tej ospie dzieci to nam sie nalezalo jakies wyjscie.A tu lipa...
Co do ospy to Marcelek do tej pory ma krostki,ale powoli juz odpadaja.Buzia wyglada o niebo lepiej no i reszta cialka tez.
korbobor,a gdzie mieszkasz,ze wszedzie masz daleko?
Nie wiem dziewczyny czy tylko ja sie teraz nie lapie,czy Wy tez po tych nowych zmianach na stronce.Nie wiem gdzie jest opcja cytowania kogos itp...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 7 maja 2011, 20:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
.Nie wiem gdzie jest opcja cytowania kogos itp...
tu gdzie byla :DD przy okienku kazdej wypowiedzi w prawym gornym rogu :) to sie nie zmienilo :D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 7 maja 2011, 20:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nie wiem dziewczyny czy tylko ja sie teraz nie lapie,czy Wy tez po tych nowych zmianach na stronce.Nie wiem gdzie jest opcja cytowania kogos itp...
U gory po prawej stronie :)
Dodano: -- 7 maja 2011, o 20:13 --
bogini8, Piszemy w tym samym momencie :P
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez korbobor » 7 maja 2011, 21:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- korbobor
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 7 maja 2011, 21:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8, Piszemy w tym samym momencie
zauwazylam wlasnie :)
to moze wlasnie wszedzie blisko jak posrodku :DA dokładniej w Meriden to taka "wioska" pomiędzy Birmingham,Solihull i Coventry.I już z przyzwyczajenia wiem, że stąd mam wszędzie daleko
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 7 maja 2011, 21:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Zycze spokojnej nocy wszystkim i oby jutrzejsza pogoda byla lepsza :)
Dobranoc
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez korbobor » 8 maja 2011, 10:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):to moze wlasnie wszedzie blisko jak posrodku :D
Fakt, jestem w środku ale dojazd do Coventry lub Bham zajmuje ok godź ;)
Meriden to sympatyczne miejsce cisza i spokój jednak ta odległość jest trochę uciążliwa szczególnie jeśli chodzi o sklepy :)
Powoli rozglądamy się za czymś innym ale ceny na Sheldon i Solihull są porażające- a stąd najbliżej nam do pracy. Jak to się mówi "I tak źle i tak niedobrze " :)
-
- korbobor
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 8 maja 2011, 11:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Solihull są porażające-
bez przesady ;)nie jest tak tragicznie ja mieszkam na Solihull ;)
aa dziewczyny ....szukalam super srodka do czyszczenia moich okropnych jasno bezowych dywano-wykladzin ....
wyprobowalam wszystkie mozliwe spraye, pianki,proszki, szczotki dostepne w sklepach .....i nic bylo tylko gorzej...i coraz wiecej zaciekow....
okazalo sie ze najlepszym srodkiem jest: ciepla woda z soda oczyszczona i kwaskiem cytrynowym...dziala po prostu rewelacyjnie.. po wyszorowaniu dywanu szczotka, trzeba rozlozyc na calosci reczniki papierowe i pochodzic po nich az wsiakna cala wode z brudem ;) czynnosc powtorzyc dwa razy :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 8 maja 2011, 16:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
-