Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
ak szorowanie szczotka, wiec jak dla mnie bomba bo ja sie strasznie nie lubie meczyc

a ja lubie sie pomeczyc i czasami wrecz musze odragowac jezdzac na szczocie :D
no i przy okazji gimnatyka zaliczona:D
;)
odkurzacz pioracy mozna kupiz za okolo 90 £ w argosie widzialam. Ja najchetniej wymienilabym te wykladziny na jakies ciemniejsze;/kto kladzie bezowa wykladzine do przedpokoju grrr :evil:

a gdzie sie podzialy wszystkie kobitki :)) pogodaa srednia wiec raczej sie nie opalacie?:) to pewnie zakupy :D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Ja do tej pory uzywalam tylko karchera, ktory jak sprawdzalam w necie kosztuje kolo 800-900f. Kiedys mialam pomysl zeby kupic taki wlasnie tanszy pioracy odkurzacz ostatecznie jednak zrezygnowalam bo balam sie ze wydam tylko pieniadze na cos co sie nie sprawdzi

Ja najchetniej wymienilabym te wykladziny na jakies ciemniejsze;/kto kladzie bezowa wykladzine do przedpokoju grrr

Ja tez mam jasnobezowe wykladziny w przedpokoju, salonie, sypialni i u malej, mam nawet wykladzine w kuchni co prawda granatowa ale jak dla mnie to tez kompletna porazka, dobrze ze chociaz w laziecne jest linoleum. Takie wykladziny to chyba dla tych co nie maja dzieci i pracuja od rana do nocy a do domu wpadaja sie tylko przespac :evil: Ja swoje pralam w Wielki Piatek a juz prawie nie widac efektow, szczegolnie w przedpokoju :evil:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

hej :)

No pogoda srednia,moglo by juz przestac wiac tak mocno.Co do wykladzin to ja mam je tez w calym domu na szczescie ciemne jednakowe w kazdym pokoju,szczerze mowiac jeszcze ich nie pralam,jak sie wprowadzilismy tu w zeslzym roku to byly to nowki i puki co nie jest tak zle.Na poprzednim mieszkaniu tez byly wszedzie wykladziny nawet w lazience :x

Dziewczyny macie jakies sprawdzone pizzerie ktore dostarczaja pyszne pizze? :) BO jak do tej pory my takiej jeszcze nie wykukalismy :roll:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 9 maja 2011, 17:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

witajcie! :grin:
ja nie wiem co oni maja z tymi wykladzinami :roll:
przeciez polozenie paneli jest tansze i starcza na dluzej :roll: :lol:
ja lubie miec wykladzine w sypialni, daje taki "przytulny" efekt :P
i osobiscie uwazam, ze lepszy efekt pioracy daje szorowanie na kolanach niz taki odkurzacz za 100 f. karcher to oczywiscie inna bajka.
ewela, w ktorym sklepie wyporzyczaja?

anastazje, ja lubie pizze z domino. we wtorki akurat maja 2 za 1. ja lubie taka
na cieniutkim ciescie. oczywiscie domowa najlepsza, no ale jak sie nie chce robic... :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Anastazja, w jakiej dzielnicy mieszkasz? My zawsze zamawialismy z Napoli Pizza na Yardley, przy samym Coventry Road, byla pyszna i ceny nie zabijaly, ciagle mi jej barkuje :?
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 9 maja 2011, 17:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ja nie wiem gdzie Wy widzicie pogrubianie, cytowani itp...
u mnie nic nie ma :roll:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agg ja wypozyczam tutaj w Cov, ta babka co wypozycza na 6 godz to jest prywatna osoba, znalazlam ogloszenie na stronce polonijnej naszej lokalnej ;) a ten na dluzej to w polskim salonie kosmetyczno-fryzjerskim Betty's Beauty Studio na Holbrooks.

Akurat w sypialni i salonie to chcialam wykladziny ale w przedpokoju faktycznie panele bylyby o wiele lepszym rozwiazaniem, a w kuchni plytki ale czasu nie bylo na marudzenie i wzielismy w zasadzie pierwszy lepszy flat wiec sie ciesze ze o tak trafilo nam sie spoko, oprocz tych upierdliwych sasiadow na poczatku ktorzy w koncu sprzedali to mieszkanie i tym samym wladowali nowego wlasciciela w powazne tarapaty zostawiajac jakies usterki w lazience przez co notorycznie jestesmy zalewani :/ Przychodzilo juz z 5 hydraulikow tam na gore, niby cos robili i tydz albo 2 jest spokoju a pozniej znowu wstaje rano i caly blat w kuchni jest zalany albo nam wywala korki bo mamy podwojna sciane i wlasnie tam cieknie miedzy jedna a druga plyta a problem w tym ze tam mamy licznik i bezpieczniki od prądu :/ O suficie w lazience juz nie wspominam, wyglada jak zasikany materac i pol farby juz z niego zeszlo, nawet do lampy nalewa sie wody ktora jak wyparuje to zostawia tylko taki pomaranczowy osad na szkle, pomijajac juz wzgledy estetyczne boje sie ze pewnego dnia zamiast zarowki zaswieci ktorys z domownikow :evil:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Anastazja, dla mnie najlepsza pizza jest z big johnsa. jest ogromna i dodatki sobie sama wybierasz, szybko przywoza mniammmm az mi sie zachcialo.
co do wykladzin to porazka, we wczesmniejszym domu byla nawt w lazience i smierdzialo wilgocia ciagle;/ tu na szczescie w kuchni i lazience linoleum :roll:
alo salon i przedpokoj jasna wykladzina i szorstka jak niewiem.okropna. tez byla nowa kladziona jak sie wprowadzilismy... juz nie wyglada jak nowa.....
wlasnie zakupilam do przedpokoju carpet protector bo mam dosc szorowania :

http://www.wilkinsonplus.com/floor-mats ... tZhg%3D%3D

:lol: :lol:

Dodano: -- 9 maja 2011, o 18:23 --

Przychodzilo juz z 5 hydraulikow tam na gore, niby cos robili i tydz albo 2 jest spokoju a pozniej znowu wstaje rano i caly blat w kuchni jest zalany albo nam wywala korki bo mamy podwojna sciane i wlasnie tam cieknie miedzy jedna a druga plyta a problem w tym ze tam mamy licznik i bezpieczniki od prądu O suficie w lazience juz nie wspominam, wyglada jak zasikany materac i pol farby juz z niego zeszlo, nawet do lampy nalewa sie wody ktora jak wyparuje to zostawia tylko taki pomaranczowy osad na szkle, pomijajac juz wzgledy estetyczne boje sie ze pewnego dnia zamiast zarowki zaswieci ktorys z domownikow
to wspolczuje...to malo bepieczne ! powinniscie gdzies to zglosic...woda w lampie no masakra...

Dodano: -- 9 maja 2011, o 18:24 --

Anastazja, http://www.mybigjohns.com/ tu masz nr tel polecam:) ta najwieksza starcza nam na 2 dni jk nie lepiej :)

Dodano: -- 9 maja 2011, o 18:27 --

ja nie wiem gdzie Wy widzicie pogrubianie, cytowani itp...
u mnie nic nie ma
cytowanie w prawym roku jak bylo ;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Sygnalizowalismy to do naszej agencji juz przy wprowadzaniu sie bo juz wtedy byly slady, na sufitach w lazience i kuchni bo sasiaduja ze soba ale powiedzieli nam ze to stare i poki tamci mieszkali nic sie nie dzialo, teraz jak wprowadzil sie ten mlody czech to nie wiem co on robi z ta woda ze ciagle nas zalewa, tez zglaszalismy do agencji ale oni nic nie robia, jedynie jego landlord przyjezdza z tymi hydraulikami co rusz i przeprasza i probuja to robic ale problem powraca :roll: Z jednej strony mnie to wkurza i mam ochote zrobic awanture, ale z drugiej strony komu jak widac ze facet sie stara usunac problem tylko zaden "fachowiec" nie potrafi go najwyrazniej prawidlowo zlokalizowac :roll: Chyba w koncu podsune mu jakiegos polskiego hydraulika bo Ci angielscy albo sie nie znaja albo chlopine w ciula robia zeby kase wydoic i nie naprawic i miec stalego klienta :roll: A to tylko wyciek z wanny, chyba sama bym to naprawila ;)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ewela119, u nas cieklo z lazienki do sklepu pod spodem, przyszedl facet i chcial wyburzac wszystkie kafelki ze sciany z laciezki bo stwierdzil ze plytki sa krzywo polozone i jak bierzemy prysznic to woda tam scieka za plytki i cieknie pod wanne.... zasugerowalismy mu zeby sprawdzil odpust wody... i okazalosie ze tam rura byla nieszczelna i kapalo jak byla pelna wanna. chodzi o ten odplyw na sciance wanny nie na spodzie... moze i twoj sasiad ma cos podobnego...
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Wlasnie na poczatku bylo podejrzenie ze to wlasnie przez to ze fuga jest nieszczelna i po scianie splywa za wanne ale to uszczelnili i dalej cieklo, pod wanne nie chcieli zagladac bo jest zabudowana plytkami i podobno nie da sie tego zdajc ale ostatnio slyszalam ze skuwali cos wiec pewnie tam zagladali. Kurde moj angielski jest lipny a szczegolnie w kwestii hydrauliki wiec ja sie nie dogadam a moj jest taki ze jak go wysylam zeby poszedl cos pozagladal tam jak robia, moze cos zasugerowal to on nie chce isc :/ Wiec przyjda do nas, poogladaja zacieki, pojda tam cos postukaja i tyle wiem co uslysze. Najchetniej zabronilabym Kubie sie myc :D
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, No wiem w Big Jons kiedys moje starsze cory pracowaly,pizza jest tam wysmienita :) i chyba najwieksza z wszystkich pizzerii.

ewela119, ja mieszkam na Tyseley :)

A w koncu zamowilismy z tego Domino agg, :grin:

A mnie cos reka boli i to tak ze ruszac nia nie moge zabardzo to znaczy nie sama reka tylko cale ramie
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

mnie cos reka boli i to tak ze ruszac nia nie moge zabardzo to znaczy nie sama reka tylko cale ramie

mialam to w tamtym tygodniu, chyba przedwigalam sie w pracy, albo to od laptopa jakies odretwienie hehehehe;) :rozwalkompa:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 9 maja 2011, 22:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini8, obstawiam to drugie :lol:

a ja mam zapalenie spojowek, zapomnialam sie pochwalic :roll: :evil:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, obstawiam to drugie

hhaaha tez tak mysle:)))

uu zapalonko ajsow wspolczuje ;/
bogini8
Wtajemniczony