Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez olivka » 4 sie 2010, 06:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a dowod robia w konsulacie dla dzieci?
-
- olivka
- Zadomowiony
- Reputacja: 6
Napisane przez malaroksi » 4 sie 2010, 07:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja umiejscawiałam teraz w Polsce akt urodzenia Grzesia to poszło nam to szybko bo czekaliśmy 3dni ale to jak z nami gadała urzędniczka to normalnie śmiechu warte , gdyby nie to że potrzebowaliśmy tego aktu by go wsiąść już ze sobą to bym jej tam normalnie tam powiedziała co o niej sądzę :505:
Co do peselu to najpierw należy dziecko gdzieś zameldować np u dziadków mogą iść to zrobić dziadkowie sami i potem jak adamirus pojedziesz do polski to już tylko podejdziesz z aktem i poprosisz o nadanie nr pesel i ktoś ci go odbierze i poda do wiadomości a potem mogą dziadkowie wymeldować dziecko by nie mieć dodatkowych kosztów. Nr Pesel jest potrzebny do wyrobienia paszportu dziecku powyżej 5tego roku życia.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez adamirus » 4 sie 2010, 07:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
i mamy na 3lata jeszcze
mam nadzieje że zmieniać nam nie każą z racji tego że zmienili przepisy :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitty » 4 sie 2010, 07:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja pol nocy nie spalam ze stresu, hehe ;) Sasiadka zaczela rodzic wiec poprosili mnie czy bym mogla zostac z ich coreczka. W sumie mala przesypia cale noce, ale ja siedzialam na sofie zdenerwowana, ze jak sie mala obudzi, zobaczy mnie a nie mame to wpadnie w panike :o . Na szczescie ani jednego przebudzenia nie bylo, ja okolo 24 sie uspokoilam i udalo mi sie zasnac. A sasiadka urodzila coreczke :-)
Wogule kilka miesiecy przed porodem pytali znajomych czy ktos moglby sie zajac ich corcia w trakcie porodu, ale wszyscy odmowili, bo a to nie wiadomi ile bedzie trwalo, a to oni tez maja swoje sprawy, a to w nocy nikt nie bedzie chcial siedziec.Normanie w szoku bylam :roll: Ja w sumie odrazu powiedzialam, ze nawet 2 dni z mala bede mogla siedziec ;) . Naprawde nie rozumiem ludzi, najpierw wielkich przyjaciol udaja po czym odwracaja sie plecami :roll: i to jeszcze w takiej sytuacji...
Tak czytam o tych zameldowaniach i wymeldowaniach i sobie uswiadomilam, ze ja jestem ciagle zameldowana w Polsce :neutral: Chyba w koncu musze ruszyc swoje 4 litery i sie wymeldowac, zeby potem problemow nie miec.
Beznadziejna pogoda dzisiaj....a wczoraj tak fajnie sie zapowiadalo. Na szczescie za kilka dni jedziemy do upalnej Polski, haha :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez malaroksi » 4 sie 2010, 08:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty, ech to się bedziesz wczasować za pare dni super, do mnie za 2 dni mama przylatuje i już będzie weselej :)
Ja też jestem zameldowana w Polsce ale to ze względu na to że mam mieszkanie i wynajmuję je na 5lat , osoba której je wynajmuje jest zameldowana więc gdybym ja sie wymeldowała to ona by została głownym najemcą i tak bym została bez mieszkania :/
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Anastazja » 4 sie 2010, 08:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No pogoda do bani jest szok normalnie co sie za oknem dzieje a ja zaraz musze do sklepu isc cos na obiadek kupic.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez agg » 4 sie 2010, 09:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Normanie w szoku bylam :roll: Ja w sumie odrazu powiedzialam, ze nawet 2 dni z mala bede mogla siedziec ;) . Naprawde nie rozumiem ludzi, najpierw wielkich przyjaciol udaja po czym odwracaja sie plecami :roll: i to jeszcze w takiej sytuacji...
kitty ale Ty chyba nie pracujesz wiec dlatego Ci latwiej :wink: ja tez bym sie dlugo nie zastanawiala, pewnie nawet w pracy bym poprosila o wolne jak bym wiedziala, ze akurat jest wystarczajaco sataffu. no ale nie kazdy ma taka mozliwosc :wink:
no z tymi "papierkami" w urzedach to jakas masakra :565:
my tez mamy 5-letni, ale w obecnej sytuacji wyrobilabym po prostu dziecku dowod os.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 4 sie 2010, 09:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Wogule kilka miesiecy przed porodem pytali znajomych czy ktos moglby sie zajac ich corcia w trakcie porodu, ale wszyscy odmowili, bo a to nie wiadomi ile bedzie trwalo, a to oni tez maja swoje sprawy, a to w nocy nikt nie bedzie chcial siedziec.Normanie w szoku bylam Ja w sumie odrazu powiedzialam, ze nawet 2 dni z mala bede mogla siedziec . Naprawde nie rozumiem ludzi, najpierw wielkich przyjaciol udaja po czym odwracaja sie plecami i to jeszcze w takiej sytuacji...
A no wlasnie ja tez nie rozumiem takich ludzi. Byc moze ja mam za miekkie serce bo nie potrafie odmowic nawet jak wiem ze bedzie mi ciezko i pozniej marudze sobie pod nosem ze po co sie zgodzilam i ze to ostatni raz a pozniej i tak znowu sie zgadzam. Kiedys przez to wlasnie mialam pod opieka 5 dzieci, szwagierka zostawila mi roczna coreczke, moja miala 2 latka no i mama zostawila mi pod opieka 3 mojego rodzenstwa, siostrzyczka miala 3 latka i 2 braci w wieku 10 i 12 lat, niezly mialam "ubaw" a wieczorem padlam spac jak zabita :-)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitty » 4 sie 2010, 10:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: Sro Sie 04, 2010 11:24 ]
choc jak tak mysle, to osobiscie nie znam ani jednej ktora pracuje ;)
Ale w sumie tu nie o to chodzi. Najwazniejsze, ze mam "nowa" mala sasiadke i juz sie doczekac nie moge az ja zobacze :-)
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez agg » 4 sie 2010, 11:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):choc jak tak mysle, to osobiscie nie znam ani jednej ktora pracuje ;)
"znasz" mnie hihi :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Anastazja » 4 sie 2010, 12:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja tez wlasnie chce malemu zrobic dowod tymczasowy bo jest na 5 lat,nie chce mi sie co roku tego samego zalatwiac,tylko nie wiem wlasnie czy w Anglii mozna o dwowod tymczasowy dla dziecka zlozyc czy to w Polsce trzeba?
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 4 sie 2010, 14:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez iwona38 » 4 sie 2010, 14:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do urzedow w Polsce to maz mnie musi uspokajac zebym nie wybuchla bo ja mam tepmerament a choc ciezko wyprowadzic mnie z rownowago to w Polsce mamwrazenie ze za chwile wyjde z siebie i stane obok a meza sie smieje ze widac jak mi para z uszu leci a z oczu gromy leca.
dzis zlozylam w pracy podanie o maciezynskie zaczynam za 6 tygodni (w 32tyg.) i zaczynam szykowanie na przyjscie Groszka.Jakos tym razem wszystko z opoznieniem chociaz przy Aleksie tez pozno zaczelam szykowac wyprawke,zastanawialismy sie z mezem jak sobie damy rade z 3-ka urwisow a w szczegolnosci z Aleksem ktory do grzecznych nie nalezy cale szczescie moja mama z nami bedzie pzrez jakis czas,
wiec bedzie nam lzej.
Fajnie byloby sie spotakac z Wami wszystkimi na jakis fajnym grillku :-D
.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Anastazja » 4 sie 2010, 15:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Iwona wiesz tak troszeczke Ci zazdroszcze tego przygotowywania sie do przyjascia na swiat maluszka,oczekiwanie na malenstwo i pojawienie sie jego to magiczny czas szkoda, ze tak szybko mija.Czlowiek nawet nie zdazy sie porzadnie nacieszyc maluchem patrzy a on juz 18 lat konczy :sad:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez Kitty » 4 sie 2010, 18:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):Kitty napisał(a):choc jak tak mysle, to osobiscie nie znam ani jednej ktora pracuje ;)
"znasz" mnie hihi :-D
no tak, mozna powiedziec, ze "znam" ;) No i jeszcze dodam,ze szczerze Cie podziwam, i to nie za sama prace ale za calosc ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
-