Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez bogini8 » 11 maja 2011, 23:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no dokladnie o tym samym pomyslalam w robocie jak mnie w gnatach strzykalo cos :D:D:Djakby nie strzykalo i nie bolalo to nie wiedzialabym, ze zyje, nie? hehe
:D :shock: :lol:
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Steinik » 12 maja 2011, 12:10 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a tak z innej beczki...bylam niedawno zarejestrowac sie do przychodni..obsluga super...pozniej mialam rozmowe z gp,zwarzyli nas pytali o rozne choroby i inne pierdolki...i gp powiedziala mi ze dobrze gdybym miala przetlumaczone szczepienia corki...hmmm robila moze to ktoras??....
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez ewela119 » 12 maja 2011, 12:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Steinik » 12 maja 2011, 12:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a jak tam brzusio Ewela??
na kiedy termin?
Dodano: -- 12 maja 2011, o 12:25 --
hmmm wiecie co?dawno niezagladalam na forum i cos mnie zaskoczylo...pod moim avatarkiem oprocz info jest taki kwadracik..i jest tam napisane ''wysmiewca''????
yyyyyyyyyyyyy tylko czemu??nierozumiem.....
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez bogini8 » 12 maja 2011, 13:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
hmmm wiecie co?dawno niezagladalam na forum i cos mnie zaskoczylo...pod moim avatarkiem oprocz info jest taki kwadracik..i jest tam napisane ''wysmiewca''????
yyyyyyyyyyyyy tylko czemu??nierozumiem.....
to kwadracik od reputacj... dokladnie niewiem jak to dziala ale jak masz jakies punkty reputacji to jest zielony i napis neutralny, jak nie masz zadnych punktow to jest szayry i napis wysmiewca...a dam ci punktow co bys sie nie martwila :D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 12 maja 2011, 13:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Moj brzusio hmmm no ogolnie dopoki leze albo tylko troche pochodze po mieszkaniu to jest ok, tragedia sie zaczyna dopiero przy dluzszym wysilku (jak np odprowadzenie corki do przedszkola czy zakupy) zaraz czuje taki tępy bol w dole brzucha, bola mnie plecy, kosc ogonowa i robi mi sie duszno i slabo, nie wiem czy to normalne, teraz leci 15 tyg, termin mam na 6 listopada, a w przyszlym tyg mam wizyte u midwife wiec jak raczy sie pojawic to bede probowala jej opowiedziec o swoich dolegliwosciach, niby w badaniach krwi i moczu i na usg wszystko jest ok wiec tym bardziej nie wiem co jest grane :roll: a najbardziej wkurza mnie moj B, ciagle sie na mnie wkurza i fochuje ze tylko leze i leze, dzis znowu ma focha bo nie odprowadzilam malej do przedszkola, jakby nie patrzec calosc moich spacerow to prawie 8km dziennie wiec to nie jest takie hop siup dla kobiety w ciazy, tym bardziej wkurza mnie bo on sam do sklepu 400m jedzie autem :evil: On sie wkurza ze sam musi wstac do roboty o 5 rano a ja moge pospac do 10 bo mala nie idzie do przedszkola, ale przeciez ja to robie z obawy o zdrowie naszego maluszka, to co mam wstawac o 5 rano tylko po to zeby on mial satysfakcje ze ja tez sie nie wyspalam? Kompletnie go nie rozumiem i zaczyna doprowadzac mnie do szału, ja rozumiem ze facetom trudno uwierzyc w dziecko dopoki go nie zobacza ale bez przesady, on uwaza ze poki dziecko sie nie urodzilo to nic sie nie zmienilo i moge robic wszystko co do tej pory robilam a ja juz czuje ograniczenia, zwlaszcza fizyczne. Moze i jestem troche przewrazliwiona ale ciagle mam na uwadze to ze niedawno stracilam ciążę wiec ta jest podwyzszonego ryzyka i wole przesadzic z ostroznoscia niz w druga strone a do faceta jak grochem o sciane :evil: :evil: :evil:
Sorki ze tak przynudzam ale musialam sie komus wyzalic, a ze wzgledu na to ze nie mam zbytnio komu padlo na Was ;)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 12 maja 2011, 13:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
albo tylko troche pochodze po mieszkaniu to jest ok, tragedia sie zaczyna dopiero przy dluzszym wysilku (jak np odprowadzenie corki do przedszkola czy zakupy) zaraz czuje taki tępy bol w dole brzucha, bola mnie plecy, kosc ogonowa i robi mi sie duszno i slabo, nie wiem czy to normalne, teraz leci 15 tyg,
no troszke dziwne bo to dopiero poczatek... kazda kobieta jest tez inna, ale takie objawy wystepuja raczej przy pozniejszyej ciazy jak juz brzuszek jest pokazny ;) ja wogole nie maialm nic takiego przestalam pracowac 2 tyg przed terminem..;) i stalam caly dzien na nogach,ale to chyba tez zalezy od aktynosci przed ciaza,ja bylam bardzo aktywna :DD i tak mi zostalo i w ciazy ;)
dla pewnosci spytaj poloznej , moze niech powtorzy badania krwi, bierzesz jakies witaminy dla ciezarnych? moze dzidzia wysysa z ciebie wszystko i mas zjakies niedobory stad te zmeczenie? moj maly kolo 20 tyg zaczal zabierac mi cale zelazo i mialam anemie.takze procz witamin dla ciezarnych lykalam zelazo.
co do boli plecow moze zacznij cwiczyc joge, albo jakies realaskujaco rozluzniajace cwiczenia dla ciezarnych, zeby sie cialko troche rozciagnelo i by zmniejszyc bole plecow itp.
Dodano: -- 12 maja 2011, o 13:31 --
a tym sie nie przejmuj bo ten typ tak ma.... faceci ;) jednym uchem im wpada drugim wypada , dobrym sposobem jest odplacic im tym samym...;))a do faceta jak grochem o sciane
:D :D :D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez ewela119 » 12 maja 2011, 13:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i do tych wszystkich swoich dolegliwosci zapomnialam dolozyc notoryczny bol glowy, czasami zapominam jak to jest jak nie boli, aktualnie juz 3 dzien nie przestaje, budze sie z tym bolem, mam go w ciagu dnia i zasypiam z nim, pewnie dlatego tez wszystko drazni mnie bardziej niz zwykle i mam jeszcze mniej cierpliwosci :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 12 maja 2011, 14:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i do tych wszystkich swoich dolegliwosci zapomnialam dolozyc notoryczny bol glowy, czasami zapominam jak to jest jak nie boli, aktualnie juz 3 dzien nie przestaje, budze sie z tym bolem, mam go w ciagu dnia i zasypiam z nim, pewnie dlatego tez wszystko drazni mnie bardziej niz zwykle i mam jeszcze mniej cierpliwosci
o kurcze to jakis migrenowy chyba..;/
,,Bóle głowy to problem dotyczący większości ciężarnych. Hałas, stres, zmęczenie, za mało ruchu na świeżym powietrzu, brak snu, a także jego nadmiar (zwłaszcza w drugiej połowie ciąży), przyjmowanie niewystarczającej ilości płynów oraz niewłaściwe odżywianie to główni winowajcy. Bóle pojawiające się na początku ciąży mogą wiązać się ze zmianami hormonalnymi. Zwiększona produkcja estrogenów i progesteronu, niezbędna dla rozwoju twojego maleństwa, powoduje także zatrzymywanie wody w tkankach. Powstają wówczas niezauważalne obrzęki, które obejmują też tkankę mózgową, a znajdujące się tam receptory nerwowe reagują bólem na zwiększony ucisk. Na szczęście nie jest to niebezpieczne ani dla ciebie, ani dla dziecka.,,
chyba musisz to przeczekac..:( .
ogole wszedzie mam dosc daleko, dopoki nie bylam w ciazy nie przeszkadzalo mi to ale teraz przeszkadza mi potrojnie
ja ialam tak samo,ale jak zaszlam w ciaze to sie przeprowadzilismy, mieszkam teraz nad apteka i fryzjerem a na przeciwko mam spozywczy .:) 10 min do poczty supermarketow, przystanki po drugiej stronie ulicy, i 15 min piechotka do pracy :)) chyba dla ego nie moge sie zdobyc na kupno samochodu , bo tylko by stal.teraz mam wszystko pod reka, ale wczesniej mieszkalam na zadupiu to wiem jak to jest ;)
Dodano: -- 12 maja 2011, o 14:27 --
chcialam sie zapisac na joge, mamy u nas w domu kultury i juz nawet rozmawialam z instruktorka ale musze miec zaswiadczenie od midwife ze z ciaza wszystko jest ok wiec musze czekac do przyszlego tyg.
to fajnie joga tosuper sprawa:))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 12 maja 2011, 14:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
moze te marsze 8 km sobie daruj, ale nie rezygnuj z aktywnosci.
ja zaluje, ze w ciazy nie chodzilam na jakies rozciagania hehe :lol: bo brzuch rosl niemilosiernie wiec i pobolewalo. za troche sie "porozciagalam" w pracy heh
ja tez mialam bole glowy. mozesz brac spokojnie paracetamol max 8 tabletek na dobe w odstepach 6 godzinnych.
zjadlam obiad i mnie zmula wziela :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 12 maja 2011, 14:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tych boli to zastanawiam sie ciagle czy to normalne czy cos jest nie tak, w pierwszej ciazy niby czulam sie ok i ogolnie nic mi nie dolegalo ale kolo 30 tyg zaczelam miec bole jak na okres, kiedy poszlam do lekarza stwierdzil ze moja szyjka macicy sie skraca i ze w ogole jest slaba, nie byl w stanie do konca okreslic czy to ze wzgledu na mlody wiek (mialam 19 lat) czy taka juz jej uroda, mala sie urodzila 2 dni przed wyznaczonym terminem, wszystko bylo ok i temat zniknal. Teraz dopiero zaczelam zastanawiac sie czy tam wszystko dobrze bo tutaj przeciez nikt mnie nie zbadal :roll:
Co do przeprowadzki to ja z jednej strony juz sie przywiazalam do tego miejsca a z drugiej chetnie bym sie wyprowadzila, problem w tym ze wtedy kiedy powinnismy szukac mieszkania i szykowac sie do przeprowadzki bedziemy w PL bo moja jedyna siostra wychodzi za mąż wiec musimy przedluzyc kontrakt o conajmniej pol roku bo nie damy rady i finansowo i organizacyjnie tego pogodzic :/ Z kolei pozniej bedzie zima i 3 miesieczne dziecko wiec tez troche lipa :/ Nie wiem jak to wszystko ulozyc, najchetniej schowalabym sie pod koldre i nie myslala o tym :P
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 12 maja 2011, 15:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ten paracetamol juz mi uwszami wychodzi, jak mnie naprawde bardzo boli to go biore ale to i tak niewiele pomaga wiec raczej staram sie zalagodzic bol innymi metodami
sprobuj refleksoterapi dloni stop czy twarzy, podobno bardzo pomaga przy bolach glowy, to tak apropo innych metod;)
ja szukalam jogi , ale nie znalazlam w sowjej okolicy jogi dla ciezarnych, cos tam kombinowalam sama w domu:Dja zaluje, ze w ciazy nie chodzilam na jakies rozciagania hehe
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 12 maja 2011, 15:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 12 maja 2011, o 15:32 --
Eh ja tez sie sypac zaczynam :evil: Cora namawia mnie na salse,ale jakos ja sie wstydze tam z nia chodzic,ale wiem ze bym sie troche rozruszala,moze by strzykac tu i owdzie przestalo,albo zaczelo jeszcze bardziej hehe :roll:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez bogini8 » 12 maja 2011, 15:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wiem o co chodzi z ta kaucja i mysle ze to zalezy na kogo sie trafi,bo w przepisach ich jest ze trezba mieszkac w uk wiecej niz 3 lata aby zalozyc internet bez kaucji,
ja zakladalam z 2 czy 3 razy za kazdym razem kto inny mnie obslugiwal, ale z virgina wlasnie, raz przez modem, raz radiowe czy jakos takie i nie mieszkalam 3 lat;) nigdy nawet slowem nikt na ten temat nie wspomnial, pierwszy raz slysze o jakichs kaucjach, sprawdzali tylko czy jestesmy wyplacalni i to wsszystko.
:shock:
o to ile tu mieszkamy pytali jak chcialam kupic tv na raty, i nam nie dali bo nie mieszkalismy 3lata pod jednym adresem...:P
Cora namawia mnie na salse,ale jakos ja sie wstydze tam z nia chodzic,
a czego ty sie wstydzisz/???? wezzzz jakbym miala czas i z kim to bym sie wcale nie zastanawiala :P
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 12 maja 2011, 17:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do tej salsy to ja juz stara du*** jestem :P i sie wstydze no :oops: Tam pewnie same laski chodza a ja co? pojde i sadlem bede trzesla,jeszcze instruktora wystrasze i mnie inne zlinczuja ;)
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
-