Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Anastazjo przy 3-cim dziecko z niczym czlowiek sie nie spieszy ja sie czuke jakbym miala jeszcze kupe czasy taki spozniony zaplon mam a tu zoastalo mi 14 tyg.ani duzo ani malo.
Co do nacieszenia sie masz calokowita racje Kuba to juz 8 latek taki maly duzy facet,juz sie do mnie tuli jak nikt nie widzi a juz o caluskach nie wspomne, a Aleks nawet nie wiem kiedy wyroslo na rozbrajajacego i szalonego 2-latka ktory broi z usmiechem na buzce.
Sama swiadomosc ze bedzie maluszek w domu jest dla mnie czyms wspanialym,nie moge sie doczekac kiedy utule mojego synusia a chlopcy beda czekac z niecierpliwodcia na brata.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Hej!
W kwesti wyjaśnienie odnośnie dowodu dla dziecka, może komuś sie przyda :wink: Kilka dni temu załatwiłam tą sprawę w urzędzie.
- dowód można wyrobić w PL
- potrzebni są oboje rodzice
- potrzebny jest polski akt urodzenia i pesel
- nie trzeba mieć meldunku (ani rodzice, ani dziecko)
- nie trzeba mieć wymienionych dowodów na nowe (osoba mieszkająca na stałe za granicą nie ma takiego obowiązku)
- nie ma opłat
- potrzebne są paszporty rodziców
- potrzebne są dwa zdjęcia do dowodu (nie paszportowe)
- ważny jest 5 lat.
Myślę, że o niczym nie zapomniałam :roll:

ewela Nie wiedziałam o tym, że dowód nie jest honorowany w niektórych liniach, to znaczy że robia jakieś problemy z odprawą :roll: :evil:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

Nie wiem jak w innych ale w Wizzair napisane jest na ich storonie ze nie uznaja dowodow, a bynajmniej bylo tak jeszcze na poczatku czerwca kiedy ostatni raz lecialam. No ale moj narzeczony ma tylko dowod i Ryanairem latal i sie odprawial bez problemu, takze najlepiej sprawdzic opcje z ktorych sie najczesciej korzysta i dopiero sie decydowac
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Kitka czyli w Anglii tego dowodu dla dziecka nie mozna wyrobic tak? tylko w Polsce?Jak sobie pomysle ile tego zalatwiania jest to az sie wszystkiego odechciewa :-|

[ Dodano: Czw Sie 05, 2010 14:32 ]
Iwona to prawda,ze przy kazdym kolejnym dziecku czlowiek jakos tak bardziej spokojnie do wszystkiego podchodzi i czas ma bardziej zorganizowany anizeli przy pierwszym maluchu :) To teraz kochana odchowaj groszka i moze coreczke zaplanuj ? ;) heheh

A Laseczki gdzie sie wszystkie podzialy?
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja to juz moje ostatnie, u mnie to juz 4-ta ciaza (jedna stracilam w 12 tyg.),a co do dziewczynki hmm chyba jakos nam nie wychodza :wink: ,a jakos juz sie przyzwyczailam do mysli ze bede jedyna kobieta w domu :grin: ,a ja juz tez wiekowa jestem,jak patrze na mlode 20-to paroletnie dziewczyny w ciazy to czuje sie starawo przy tak mlodych dziewczynach.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

ewela Najczęściej latam ryanairem, wiec ok :wink:

Anastazja Ręki nie dam sobie uciąć, ale wydaje mi się, że tylko w PL. Nie dowiadywałam sie nawet czy w Uk można. Jeśli masz polski akt urodzenia i pesel dla dziecka to sprawa jest prosta. Byliśmy w urzędzie około pół godziny :-) Okres oczekiwania około 2 tygodni.
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

iwona no u mnie tez juz warsztacik zamkniety,ciesze sie ze po 3 corkach synka sie doczekalam, to taki nasz kochany rodzynek jest,ale gdyby i on okazal sie coreczka to oczywiscie rownie mocno bym ja kochala ,co to za roznica chlopiec czy dziewczynka,najwazniejsze by dzieciaczki zdrowe byly :) A teraz to na wnuki juz czekam heheh ;)

Kitka no ja jeszcze nic nie mam wyrobionego wlasnie,teraz jedziemy za tydzien do Polski i to co sie da wyrobic to wyrobimy,najwazniejszy dla nas jest ten polski akt urodzenia jak go dostaniemy to juz na spokojnie tu w Anglii o reszte bedziemy sie starac.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

hej dziewczeta :-)
Pare dni mnie tu nie bylo,a juz tyle naklikalyscie :wink:
ewela,my latamy Wizzairem i moj maz ma tylko dowod,nie ma paszportu.Nigdy nie bylo zadnych problemow przy odprawie,bylabym zla jakby cos zmienili,bo my za 2 miesiace mamy leciec do Pl.
A ja znowu uziemiona w domu,kurde non stop cos...
Tym razem chodzi o wozek dla Marcelka,byl i niii ma.Trzeba kupic nowy.
A tak w ogole,to bylam pytac sie o szkole na kierunek beauty,ale jednak zmienilam zdanie i powracam do moich dawnych planow.Jeszcze nie wiem,co z tego wyjdzie,bo moze najpierw ale raczej napewno bede musiala isc na angielski by bardziej go podszkolic i wtedy ruszyc 4 literki w strone dawnych planow na przyszlosc.Troche mi moja mama dala do myslenia i tak ostatnio mysle co by tu zrobic,jak sie za to wszystko zabrac.A pozatym marzy mi sie praca.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

kindzulinaa wiec najlepiej jak najszybciej zorientuj sie jak to jest z tym dowodem. Jestem pewna na milion procent ze byla wiadomosc na stronie Wizzair ze nie moga przyjmowac dowodow od pasazerow latajacych z anglii i irlandii i trzeba miec paszport, z tym ze wiadomosc ta pojawia sie dopiero jak juz wpiszesz kod rezerwacji i trzeba podac dane dokumentu, moze juz teraz to zmienili ale wczesniej tak bylo
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hejka

ja znowu sie pare dni nie odzywalam bo jakos nie mam zabardzo nastroju

dzwonie codziennie do szpitala ale nic jeszcze nie wiadomo a ja juz chce miec to za soba bo coraz bardzo mnie to wszystko boli i czlowieka trzymaja w niepewnosci zamiast chociaz zadzwonic ze wszystko jest oki alebo co najgorsza to powiedziec tak jest panie chora to nie telefon milczy jak zaklety juz mnie rozbija ta niepewnosc chodze i sie tylko zalamuje

na szczescie juz w sobote w poludnie moja mama przyjezdza wiec jakos mnie podtrzyma na duchu troszeczke ale jak by sie okazalo ze operacja bedzie np za dwa tyg to zostanie

bo moj maz niestety nie dostanie wolnego w pracy i tak w tym tygodniu lacznie 11 godzin tylko pracowal bo nie ma pracy wiec zwalnbiali do domu wiec jak sie da to neich pracuje bo cienko wszystko widze :(

no nic uciakam spac bo mnie czeka dzien sprzatania jutro :(

bzuiaczki dla was :)
Bulinka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 5 sie 2010, 23:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bulinka czasami brak wiesci to dobre wiesci :wink:
3mam kciuki aby tak bylo :607:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Witajcie dziewczynki :)

Piekna pogoda sie zapowiada slonce swieci na calej linii,ptaszki spiewaja deszcz na pewno dzis padac nie bedzie ,bo przeciez niebo bez chmurki zadnej ,zyc nie umierac heheheh :razz:

Pozdrawiam
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Bulinka,trzymaj sie i mysl pozytywnie.
Anastazja,no pewnie ze piekna pogoda nam sie zrobila.Normalnie jak na Majorce hehe...
Gdzie te upaly sierpniowe co tak zapowiadali??
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Moze przez ostatnie dwa di sierpnia te upaly beda ;)albo moze zapomnieli powiedziec ktorego roku w sierpniu bedzie goraco
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Dziewczyny gdzie Wy to słońce widzicie? Ja patrze za okno i widze ponure chmury, wyszlam na dwór to wieje wiatr, zimno i wydaje mi sie ze opady deszczu sa bardzo prawdopodobne dzis :roll: Chyba ze to tylko u nas Coventry tak jest
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona