Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Kitty » 24 sie 2010, 07:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kamyk69, powiem Ci w skrocie jak ja zrobilam. Najpierw przetlumaczylam swiadectwo ze szkoly sredniej, po czym wszystko wyslalam do Uk NARIC. Tam porownali moje oceny do ocen angielskich(chyba moge to w ten sposob napisac ;) ) po czym wszystko wyslalam do szkoly, w ktorej robilam sobie kwalifikacje o nazwie BTEC Level 2 Intermediate Certificate for Teaching Assistants. W tym samym czasie moja kolezanka ubiegala sie o miejsce na studiach nauczycielskich wiec stwierdzilysmy, ze rozeslemy listy do szkol z zapytaniem czy moglybysmy prowadzic obserwacje(kolezanka potrzebowala tego na studia, a ja stwierdzilam, ze tez moge sprobowac). No i w ten sposob dostalam odpowiedz z jednej szkoly. Chodzilam tam raz w tygodniu na okolo 8 godzin, po czym zaproponowali mi prace :mrgreen: .Tak to w skrocie bylo ze mna. Czesto w gazetach mozna znalezc ogloszenia ze szkol, gdzie poszukuja teaching assistant, takze mozesz sie rozgladnac. U nas na forum w dziale "szkoly" mozesz znalezc kilka tematow na temat nauczeli i TA.
Wczoraj po poludniu wpadlam w wir sprzatania. Nawet podloge w kuchni na kolanach szorowalam. Nie wiem, jakos mam wrazenie, ze wszystko jest brudne, mimo tego, ze tak nie jest. Az maz sie za glowe chwytal jak na mnie patrzyl. Wogole wczoraj mielismy ciezki dzien z synkiem. Biedny caly dzien plakal i strasznie tarl sobie policzki i usta, takze jakies zabiska musza Go meczyc, do tego biegunka Go dopadla :sad: . Na polu taka okropna pogoda, a On ciagle stoi przy drzwiach z wiadereczkiem, bo chce isc sie bawic. T..202000akze w koncu sie nad Nim zlitowalam, ubralam mu kurteczke przeciwdeszczowa i wypuscilam do ogrodka. Wczoraj w prognozie pogody zapowiadali 15 do 17stopni przez caly tydzien, a tak strasznie mialy nas upaly dopasc :065:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez iwona38 » 24 sie 2010, 07:59 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Malokasi bedzie dobrze,dasz rade,wierze w ciebie,moja znajoma podchodzi juz 4x za kazdym razem oblewaja ja za jakies glupoty,sam instruktor jej mowil ze dawno powinna zdac.
Malokasi a moze wiezmiesz Rosi do sklepu z zabawkami i pozwolisz troche poszalec,my tak zrobilismy z Kuba pozwolilismy mu wybarac wlasne prezenty w granicach rozsadku oczywiscie. a pozniej byla pizza i lody w gronie rodzinnym,a pozniej grill i tort niespodzianka ze znajomymi i znowu nastepne prezenty,Kuba mial radoche ze hej!
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez kindzulinaa » 24 sie 2010, 08:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kitty to napewno zabki ida.Szkoda,ze niektore dzieci bolesnie przechodza zabkowanie.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez kamyk69 » 24 sie 2010, 13:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tak z innej beczki to wcześniej pisałyście o dywanach, wczoraj byłam w Latifsie i też jest spory wybór nawet mi się jeden spodobał, tylko się zastanawiam bo jest ciemny i pewnie wszystko bedzie na nim widać każdy paproszek, teraz z kolei mam kremowy to nie widać paprochów ale za to zabrudzenia, nie dogodzisz.
życze miłego dzionka przy tym pochmurnym dniu
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez ewela119 » 24 sie 2010, 13:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Anastazja » 24 sie 2010, 16:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja juz po Pl wlasnie dzis wrocilam,podroz w jedna i w droga strone znieslismy znosnie :smile: Papierki do paszportu w sumie pozalatwiane,jeszcze tylko pesel musimy zalatwic,babka w urzedzie nam mowila ze skoro nie mamy meldunku w Polsce i na stale mieszkamy za granica to nie musimy malego nigdzie meldowac,a o pesel dla niego mozemy zlozyc w ambasadzie.W sumie bylo fajnie zalapalismy sie na ciepelko i troszke sobie poplazowalismy,a teraz wracam do rowniez "promiennej " rzeczywistosci
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez Kitka » 24 sie 2010, 18:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja mam dość jasną wykladzinę w salonie, ale kolor nie jest jednolity tylko taki pomieszany z trochę ciemnijszymi i nic na niej nie widać. Jak coś to czuć pod stopami okruszki, no i wytarcia mnie denerwują gdzie stopy najczęściej są :roll:
kindzulinaa Tez myślę o przenadaniu się. Ostatnio jestem śpiąca w ciągu dnia, szybko się denerwuję i przytyłam trochę i cera nie teges :roll: :sad:
malaroksi Trzyamam kciuki za następny raz!!!
Anastazja Jutro do Ciebie dołącze w UK :wink: Szczrze to juz bardzo chce byc u siebie, bo wszędzie dobrze, ale u siebie i z mężem najlepiej :-)
Mężyk nowe łóżeczko skręcił, więc jutro synio i my będziemy mieć pewnie ciekawą noc :wink:
Pa.
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez bogini8 » 24 sie 2010, 22:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi, no szkoda ale nastepnym razem bedzie lepiej:)) nie lam sie:)
barwnie, chcialabym szampana, nawet bardzo, ale ciagle karmie wiec skonczylo sie na samej pizamce...;D
kindzulinaa, taka pogoda chyba to nei chormony tylko deszcz deszcz deszcz...:D
[ Dodano: Wto Sie 24, 2010 23:59 ]
Anastazja, tod= dla dziecka paszport? ja mojemu malemu wyrobilam w Pl polski dowod tymczasowy 50 letni bo jakbym miala tu co rok do londynu jedzic to bym oszalala i zbankrutowala do tego:D
kamyk69, ja mam jasnobesowy i kazda plamke na nim widac ma z rok a wyglada jakby mial lat 10 ehhhh cala koncowke ciazy go szczota szorowaam a tu nic.
dziecwczyny znacie jakis dobry plyn/mix do dywanow? a moze jakies domowe sposoby bo juz patrzc nie moge na niego;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 25 sie 2010, 07:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
:lol: :509:bogini8 napisał(a):dowod tymczasowy 50 letni
he he nie ma to jak zacząć dnia od dobrego ubawu hi hi
Cześć kobitki miłego dzionka życzę. :-P
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kindzulinaa » 25 sie 2010, 09:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja,to dobrze ze sie zalapalas na fajna pogode w Pl.Trzeba bylo ja tutaj przegonic do nas hihi.
bogini8,jak dlugo czekalas na dowod tymczasowy w Pl?
Co do plynu do dywanow,to ja kupilam Vanish troszke wyczyscil mi dywanik i chodnik z kuchni,ale zebym byla az tak zadowolona to nie.Chcialabym jakis super produkt.A i jeszcze probowalam pianke do czyszczenia,nie pamietam nazwy ale w funciaku ja kupilam,w sumie dala taki sam efekt co Vanish.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez Bulinka » 25 sie 2010, 09:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
znowu mnie kilka dni nie bylo bo niestety wyladawalam w szpitalu w niedziele po poludniu dostalam potwornego bolu brzyucha ( przypominam ze mam cyste i to ona mnie tak potwornie bolala) w koncu kolezanka ( Anastazji corka najstarsza ) zadzwonila po karetke i razem ze mna pojechala de szpitala tam badania krwi cisnienia i ginekologiczne badanie i w koncu po 8 godzinach oczekiwan trafilam na oddzial do pokoju ktory byl izolatka. Kamila zostala ze mna cala noc. podlaczyli mi kroplowek tone ogolnie strasznie slabo sie czulam i tak samo kiepsko wygladalam. moj maz przyjechal rano do szpitala z dzieckiem wiec sie z kamila wymienili on wszedl a ona wyszla do malego bo nie pozwolili go wposcic i maly sie poplakal :( ze nie moze mnie zobaczyc ja tez sie poryczalam z tej niemocy .
ale teraz moge sie wypowiedziec na temat opieki w szpitalu BYLA BEZNADZIEJNA na lekarza czekalam od godziny 9 gdzie mowili ze o 9 przyjdzie w rezultacie przyszedl o 17 wogole pretensja o to co ja tam robie ( bylam w hartlandzie ) a operacje mam wyznaczona w women hospital na edgbaston i pretensja dlazczego ja krwawie i wogole nie miola ta pani doktor bylka i nie delikatna
wczoraj tak samo czekalam na lekarke miala byc o 11 byla o 16 i oczywiscie znowu badania i stwierdzila ze moge juz jesc ( od niedzieli do wczoraj wieczora nic nie jadlam )
zjadalm 2 widelce jakiegos miesa i ziemniakow i zwrocilam wszystko tak mi bylo nie dobrze mialam biegunke i temperature i skaczace bardzo cisnienie od 156/98 do 75/54 wiec bardzo skakalo lezalam na lozku i co chwile zasypialam a tu nagle wchodzi pielegniarka i mowi ze ma dla mnei wypis ze moge isc do domu na to ja wielkie oczy jak to ale nie ma kmnie kto odebrac maz w pracy do 22 Anastazja po podrozy wiec nawet nie fatygowalam jej z mezem wiec co ja mam zrobic one karetka mnie nie moga zawiesc dobrze ze maz mi zostawil pieniadze to mialm na taksowke chociaz a jak bym nie miala to cxo musiala bym na piechote jechac no mowie wam szok z tymi lekarzami
w zasadzie moj lekarz GP i teraz ze szpitala napisali liost do szpitala gdzie mam miec operadcje z prposba o przyspieszenie terminu ( mam na 10 listopada) a ja nie moge tyle czdekac bo to okropnie boli :(
i zobaczymy co z tym zrobia
ale jestem juz w domku lepiej sie czuje maz o mnie dba wiec jest oki fakt ze brzuch boli jeszcze ale pewnie bedzie bo;lal do poki mam ta cyste
ohoho ale sie rozpisalam
uciakam dalej lezec
buziaczki dla was
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez Kitty » 25 sie 2010, 09:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Strasznie ciezka noc za soba mamy. Wczoraj synek dostal dwie szczepionki po czym w nocy strasznie krzyczal i wogole dotknac sie nie dal. Dalismy mu paracetamol, ale nic to nie pomoglo. Skonczylo sie na tym, ze spal z nami :-D W sumie, to nie spal, tylko sie wiercil i poplakiwal cala noc. Teraz dostal butle i padl, takze drzemmki popoludniowej dzisiaj nie bedzie.
Z tymi dywanami to jest problem. Tez kilku produktow probowalam, ale szokujacych efektow sie nie doczekalam :roll:
Ciagle mi sie za Polska teskni, do tego tutejsza pogoda znowu zaczyna mnie dobijac i jeszcze dochodzi nuda. Moze ktoras ma ochote na odwiedziny g:D> ??
A wlasnie kindzulinaa, udalo Ci sie spotkac z moniagab?
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez kindzulinaa » 25 sie 2010, 09:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kittyjeszcze wlasnie nie mialam okazji poznac sie z moniagab.Ostatnio sie cos nie pokazuje nam tutaj,wiec nawet nie mam jaks sie ugadac.
A Ty kittygdzie mieszkasz dokladnie?
Moja dobra kolezanka sie przeprowadzila do innego miasta,druga zjezdza do Polski,trzecia tez mysli o powrocie do kraju.Bedzie brakowalo towarzystwa.
A no i my dziewczyny forumowe hehe musimy sie w koncu spotkac.Fajnie by bylo,jakby tak wiecej dziewczyn sie skrzyknelo i bysmy gdzies wyskoczyly.Jak macie jakies propozycje,to piszcie.Ja narazie poki synek nie idzie do przedszola,to bede raczej wolna.Bo jak pojdzie,to nie wiem jak przez te pare tyg to bedzie wygladac,czy ja z nim bede musiala chodzic i zostawac po dwie godzinki czy co...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 25 sie 2010, 10:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):bogini8 napisał/a:
dowod tymczasowy 50 letni
he he nie ma to jak zacząć dnia od dobrego ubawu hi hi
Cześć kobitki miłego dzionka życzę.
5-o mialo byc co!!!!:Dkindzulinaa, powiedzieli ze ok 3-4 tyg ale im mmowilam ze mi szybciej trzeba, no i kazali po 2 tyg dzwonic i sie dowiadywac i w sumnie czekalam 2,5 tygodnia :) smieszne sa te dowody mezczyzna wzrost 66cm:DD
Kitty, ja tez mialam ciezka noc ale troche w poneidzialek maly mial 3 stzrzepionki( chialo mi sie wyc ze az tyle ale dzielny byl) i bylo ok ale wczoraj juz spal sobie grzeczni itak kolo 1 sie obudzil i jak zacza sie drzec nie moglam go uspokoic bolal go brzuszek chyba sie prezyl neiwiem moze jakas kolke mial albo jestto spowodowane tym ze kupki 3 dni juz nie robil;/
mam tak samo jak ty:))Kitty napisał(a):Ciagle mi sie za Polska teskni, do tego tutejsza pogoda znowu zaczyna mnie dobijac i jeszcze dochodzi nuda. Moze ktoras ma ochote na odwiedziny ??
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kamyk69 » 25 sie 2010, 10:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka bardzo Ci współczuję a dodatkowe współczucia, że trafiłaś do tego właśnie szpitala ja na samą myśl mam gęsią skórkę, rodziłam tam i nigdy już nie chciałabym tam trafić. Anglicy twierdzą, że to najgorszy tu szpital. "uśmiercili" Ojca kolegi męża. nie zrobili mu badania krwi po powrocie z Afryki, zmarł na malarie. Szpital był winny, rodzina dostała odszkodowanie. Zastanow sie nad zmianą szpitala. No i szkoda, że się nie poznałyśmy, bo jesteśmy z tej samej dzielnicy i na pewno bym po Ciebie przyjechała :) w razie potrzeby, polecam się. no i super, że córka Anastazji była z Tobą. trzymam za Ciebie kciuki i walcz o swoje bo nie wyobrażam sobie, żebyś miała jeszcze tak długo czekać, oni muszą coś z tym zrobić.
ewela119 wezmę takie rozwiązanie pod uwagę ;)
Kitka ja też się tak czułam jak przepisali mi "cudowne" tabletki antykoncepcyjne odstawiłam je po dwóch miesiącach jak ręką odjął. A może po prostu brakuje Ci magnezu?
co do prania dywanu to raczej chyba nie ma jakiegoś złotego środka im więcej go szoruję tym on się szybciej brudzi.
jak najbardziej jestem za spotkaniem :)
Pocieszcie się myślą, że w pl pogoda taka sama jak tu. tylko tam jest wieksza szansa na poprawę a tu...
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
-