Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
hey hey mamuski...cos cicho tu....
jak tam maluchy???

hmm..a ja z takim neeeewsem...wiec odstawilam tabl.anty..no i jestem w trakcie negocjacji :wink: z malzonem...byc moze niedlugo Torpedka bedzie miala rodzenstwo...
jak narazie plany....

bo tak sobie mysle...jak juz pojde do pracy..hmm niebede chciala do ''pieluch''wracac.. :wink: a malzon coraz czesniej namawia...i faktycznie byc moze dobry moment?jeszcze przed 30 urodzinami....

no nic zobaczymy co z tego wyjdzie....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik życze powodzenia ,udanych negocjacji z małżonkiem i w razie czego składam juz moje gratulacje ;D

ania118
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Steinik napisał(a):hmm..a ja z takim neeeewsem...wiec odstawilam tabl.anty..no i jestem w trakcie negocjacji :wink:
ee jak juz odstawione to nie ma co negocjowac, trzeba dzialac heehe ;) powodzenia
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

oj tam oj tam..negocjacje trwaja... 8)
hihi jak narazie wynegocjowalam podzial obowiazkow :lol:

pamietam jak to przy torpedce bylo...wiadomo malzon w pracy po pracy zmeczony...fakt mieszkalismy z tesciami i tesciowa sporo pomagala....a teraz..jestesmy tu sami,do tego jest torpedka..wiec wiecej obowiazkow...
wiec trzeba negocjowac :D :D :D :D
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Hej Steinik, super że jednak się dajesz namówić :D Wygoń twojego na tacierzyńskie jak ewelaa119 i będziesz mieć super :)
Tak więc przyjemnych prób życzę :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, "nasz" tatus po poltora tygodnia stwierdzil ze ma dosc i pozasuwal do pracy az sie za nim kurzylo :D A ja naiwna dawalam mu 2 miesiace :) W kazdym razie teraz pracujemy oboje dzieki czemu mozemy sobie pozwolic na wyjazd do PL na Wielkanoc. Bielty juz zabukowane, urlopy tez :D W koncu dziadki swoja wnuczke i prawnuczke zobacza. Tylko z tesciowa mam wojne bo jej kolezanka z pracy zostala babcia 3 tyg wczesniej niz ona i teraz sie przescigaja ktore dziecko ma lazdniejszy wozek, ktrore ma ladniejsze ciuszki, a ktora zorganizuje pierwsza i fajniejsza impreze chrzcinowa. Kiedys jak bywalam z rodzicami na chrzcinach to sie szlo do kosciola a pozniej na jakis obiad i tort do domu tego chrzczonego dziecka, teraz robi sie przyjecia w lokalach, no i moja tesciowa postawila sobie zorganizowanie takiego przyjecia za punkt honory, zeby wszystko bylo po jej mysli. A tu zonk bo ja sie nie zgadzam na chciny w ogole, nie mowiac juz o jakis szopkach w restauracjach. Na wozek mieli dac (sami obiecali, nie to ze ktos nalegal), jak powiedzialam ile kosztuje ten co wybralam to powiedzieli ze calosc za drogo, moga dac polowe, a jak przyszlo co do czego to nic nie dali bo powiedzieli ze ich nie stac a teraz chca wydawac jeszcze wiecej na durne przyjecie zeby sie przed ludzmi pokazac. Nigdy nie zrozumiem takich ludzi :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119, Fajnie że udało wam się rozwiązać problem z pracą , nie musisz ślęczeć całymi dniami z dziećmi , a jak rozwiązaliście problem z opieką nad dziećmi bo B miał coś nie regularny tryb pracy więc kto zostaje z dzieciakami jak ty jesteś w pracy?
A teściowej się nie daj . Ech jak ja lubię takich ludzi , jak ktoś próbuje na mnie coś wymuszać to mi się włącza taki przekornik i wszystko robię z uporem na przekór , to taka moja "zła natura ":D Potem mi trochę głupio bo często za ostro demonstruję swoją pozycję ale dzięki temu już nikt w rodzinie ze mną nie zadziera :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

dziewuszki jak skutecznie wyleczyc katar, juz biore tyle lekow i nic... ;(

ania118
Początkujący

Neutralny

uhuhu kataros.......mowia ze nieleczony trwa 7 dni leczony tydzien ;)
u mnie skutkowal otrivin..spray do nosa...ale i tak troche trwalo zanim przeszlo...
mojej siostrze pomagaja inhalacje z kropelkami oilbas chyba tak to sie nazywa..wiadomo miseczka goraca woda recznik plus kropelki i wdychamy...jej po jednej takiej ''parowce''przechodzi...
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Ja mam otrivin ale nie pomaga ,tylko wiekszy katar, mam jakies herbatki na przeziebienie innych lekow boje sie brac bo karmie piersia ;)

ania118
Początkujący

Neutralny

Ania ja tez karmie i bralam antybiotyki przepisane przez lekarza jak mnie rozlorzylo.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

ania118, inhalacja z vic vaporub(niewiem jak to sie pisze:) albo majeranku, dziala cuda:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

ooo to wlasnie...MAJERANEK.....moja mam parzyla taka''herbatke''i kazala jej wachac....i tylko to na nia dzialalo...
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

ania118, sprobuj moze afrin - areozol, mi otrivin tez nie pomaga a afrin a i owszem :) angielskiego odpowiednika szukaj czegos co bedzie mialo napisane oxymetazolini hydrochloridum (sorki ale nam sie juz skonczyl a nie pamietam jak sie nazywal) z tym ze afrin mozna uzywac tylko przez 3 dni 2 razy na dobe a ten angielski odpowiednik na pewno troche dluzej. my kupowalismy w morrisonie, w zielonym opakowaniu... tylko trzeba bardzo przestrzegac dawkowania bo mozna sobie nos zablokowac... pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia zycze :)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

dzieki dziewuszki, na noc smaruje sie vikiem i pachne jak mietowka ,podobnie jak moj starszy syn ;D poszukam tego leku gaba i mam nadzieje ze herbatki pomoga... ;D

ania118
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona