Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
korbobor, ojoj tesciowa... ) badz dzielna kochana.
Steinik, co do spadku wagi, nie wiem czy probowalas jak nei wyprobuj ocet jablkowy! waga leci jak szalona!!!i centymetry:))
ja kupuje w sainsbury firmy Aspall-organic cider vinegar, pije sie go 3 razy dziennie 1 lyzke na 3/4 szkl wody( po przebudzeniu, przed obiadem i przed pojsciem spac)
ma swoje minusy bo jest ochydny w smaku! trzeba o prostu przy piciu zatykac nos, lub dodawac troche syropu bez cukru np jablkowego;)
no i do tego trzeba pic duuzo wody, ograniczyc sol i dobrze by bylo ograniczyc slodycze, no i wiadomo nie przejadac sie.
duzo znajomych to stosuje i wszyscy chudna, fajna rzecz, naturalna , nie droga:)) sprobuj sobie moze i tobie pomoze, ja jestem zachwycona:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

no waga chyba ma focha :roll:
zwolnila ostatnio....odstawilam tabletki anty...planujemy malucha..zobaczymy czy bedzie chcial dolaczyc do naszej wariackiej trojki....Torpedka ostatnio bardzo czesto mowi o rodzenstwie...ale jak narazie cisza...od stycznia bez tabletek....

Dodano: -- 1 kwi 2012, o 17:43 --

hm bogini ocet mowisz??hmm...jutro wiec wizyta w sainsburym :wink:
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik, ocet jablkowy bron boze zwykly ocet!!:))

http://www.ocetjablkowy.pl/

http://www.lepszezdrowie.info/ocet.htm

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001156653781

poprzegladaj sobie, przeczytaj :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

wyrazy wspolczucia korbobor z powodu nalotu szanownej pani tesciowej :D
to moze ugotuj "mamusi"jakis obiad z niespodzianka :D
bogini jak tak zachwalasz ten ocet jablkowy to go zakupie i sprobuje,do sainsburego mam rzut beretem.
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

hanoka77, no prosze cie, kobieto nie oslabiaj mnie chcesz zeby nic z ciebie nie zostalo :DDD a tobie to po co??:))))

Dodano: -- 7 kwi 2012, o 10:45 --

Wesolych Swiat kobiety!! :))) Smacznego jajka , mokrego dyngusa i odpoczynku z rodzinka :))) :635: :607: :516:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Witajcie kobietki! Wieki cale mnie tu nie bylo

Nudze sie troche w pracy, wiec korzystam, poki moge...

hanoka77 napisał(a):wyrazy wspolczucia korbobor z powodu nalotu szanownej pani tesciowej :D
to moze ugotuj "mamusi"jakis obiad z niespodzianka :D

haha hanoka77 mialas na mysli jakas konkretna niespodzianke?

bogini8 a czy ten ocet nie jest w zaden sposob szkodliwy? bo tak sie sklada, ze mam w szafce jablkowy... ciekawa jestem na jakiej zasadzie on w ogole dziala
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

Ja za 2,5 tyg wyjeżdżam na wakacje i musiałabym wbić się w jakiś strój kąpielowy więc taki ocet też by mi się przydał , wygooglowałam zalety i wady.
Zalety:

- Szybkie efekty, pozwala pozbyć się sporej wagi.

Wady:

- Pozbawia organizm mikroelementów, białka, witamin,

- Przyczynia się do problemów z kośćmi, skórą,

- Zaburza pracę hormonów.

No ale jakbym go stosowała przez 2 tyg to może by nie doszło do żadnych skutków ubocznych :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi napisał(a):Ja za 2,5 tyg wyjeżdżam na wakacje i musiałabym wbić się w jakiś strój kąpielowy więc taki ocet też by mi się przydał , wygooglowałam zalety i wady.
Zalety:

- Szybkie efekty, pozwala pozbyć się sporej wagi.

Wady:

- Pozbawia organizm mikroelementów, białka, witamin,

No ale jakbym go stosowała przez 2 tyg to może by nie doszło do żadnych skutków ubocznych :)

Dzieki malaroksi! Ja sie zatem raczej nie zdecyduje...
xvioletx
Stały Bywalec

Neutralny

malaroksi napisał(a):- Pozbawia organizm mikroelementów, białka, witamin,

nie myl pojec,jest wrecz odwrotnie do tego co napisalas, chyba wygooglowalas ale wady zwyklego octu , a nie naturalnego octu jablkowego.... ;) kazdy lekarz ci to powie.... wiec please nie siej zametu ;)
ocet jest 5-6% i rozciencza sie go(1lyzke) w szklance wody.... bardziej szkodliwe dla twojego zdrowia jest jak zjesz korniszona...;)

xvioletx, tobie kochana diety raczej nie potrzebne ;)a wracajac do OCTU JABLKOWEGO :
**Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów.
*W medycynie ludowej przez stulecia ocet jabłkowy uznawany był za antidotum na wiele chorób. Działa profilaktycznie i leczniczo w przypadku dolegliwości reumatycznych, w przeziębieniach, zaburzeniach trawienia, bólach głowy i ogólnym osłabieniu.
*Ocet jabłkowy polecany jest przy anginie, w astmie do nacierania pleców i w bezsenności. Kompresy z roztworu octu likwidują bóle głowy. Przyłożone w miejsce oparzenia zapobiegają powstawaniu bolesnych pęcherzy i łagodzą bóle przy zwichnięciach i bóle mięśniowe spowodowane nadmiernym wysiłkiem. Syrop sporządzony na bazie octu pomaga przy kaszlu, zapaleniach tchawicy i kokluszu. Kuracja octowa przynosi też dobre efekty w leczeniu grzybicy i trądziku. Pomaga także w chorobie lokomocyjnej i przy odchudzaniu, ponieważ przyspiesza spalanie tłuszczu.

Dodano: -- 11 kwi 2012, o 12:37 --

*** Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp.

Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych.

Wiadomo nie od dzis ze wszystko nawet dobre ale w nadmiarze moze szkodzic...ale tego sie nie pije butelkami! ;))

Dodano: -- 11 kwi 2012, o 12:39 --

Dieta octowa, może nie być dobrze tolerowana przez nasz żołądek.Dlatego z jej stosowania, powinny zrezygnować osoby, które mają problem z wrzodami żołądka.

Może też okazać się, ze nasz organizm nie toleruje octu jabłkowego, choć wcześniej nie mieliśmy żadnych niepokojących sygnałów i problemów z pracą żołądka. Dlatego zaleca się wpierw przeprowadzić próbę, polegającą na zastosowaniu diety w bardzo ograniczonej ilości.Należy wtedy zastosować napój z octu, tylko w porze obiadowej. Jeżeli pojawia się jakieś nieprzewidziane komplikacje ze strony układu pokarmowego, to będziemy w stanie uporać się z nimi przed nocą.

Dieta octowa, nie jest szkodliwa dla naszego organizmu, ale każdy z nas jest inny i inna może być reakcja stosowania tego typu odchudzania. Dlatego, jeżeli zaobserwujemy jakieś niepokojące objawy, wywołane na skutek stosowania diety octowej, nie należy się wahać przed wizytą u lekarza.

Dodano: -- 11 kwi 2012, o 12:41 --

Moze komus sie przyda :
Inne zastosowania octu jabłkowego

Ocet jabłkowy ma zastosowanie nie tylko w przypadku diety octowej. Możemy go używać w celach zdrowotnych i kosmetycznych.

Pomaga między innymi:

----->uzyskać piękne i lśniące włosy – 1/4 filiżanki octu jabłkowego mieszamy z 1/2 szklanki ciepłej wody. W tak przygotowanym płynie, należy płukać włosy. Po 10 minutach wypłukujemy dokładnie mieszaninę z włosów. Metoda ta zapobiega także wypadaniu włosów. Jednak tu skuteczniejsze jest dodatkowo spożywanie napoju z octu jabłkowego i wcieranie wodnego roztworu w skórę głowy
------> problemy z biegunką – stosowanie octu jabłkowego, pozwala wyregulować pracę jelit, wpływając pozytywnie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego i absorbując toksyny. Ocet wspiera też odbudowę równowagi flory bakteryjnej, zaopatrując przy tym organizm w ważne dla niego składniki mineralne i witaminy
--->ból gardła – płukanie gardła rozcieńczonym octem jabłkowym, poprawi nasze samopoczucie. Jego składniki antybakteryjne, wyjątkowo szybko i skutecznie działają
--->bóle głowy – mogą mieć różnorakie tło i pochodzenie, również od źle funkcjonującego układu pokarmowego. Dlatego zaleca się w tym przypadku picie dwa razy dziennie rozcieńczonego roztworu octu jabłkowego.
---- >Kaszel – syrop sporządzony z octu i miodu, ma zastosowanie głównie u małych pacjentów. Pozwala na łatwiejsze odkrztuszanie śluzu. Syrop przygotowujemy z czterech łyżek stołowych miodu i pięciu łyżeczek od herbaty octu. Należy go podawać choremu, po jednej łyżeczce od herbaty.
----> katar – należy pić dwa razy dziennie, napój przygotowany z rozcieńczonego octu jabłkowego, a także przeprowadzać inhalacje z silnie rozgrzanego roztworu, w proporcji 2:1, woda – ocet. Nos należy płukać z zastosowaniem soli emskiej. Dodatkowo, obolały i zaczerwieniony nos, możemy okładać kompresem z octu jabłkowego.

SOrry za kilometrowy post, ale te wiadomosci sa dosc ciekawe i moze sie komus przydadza :)

Ja uzywam go kolo 1,5-2 mcy z przerwami, nigdy nie czulam sie lepiej, uregulowaly mi sie problemy zoladkowe, schudlam 6 kg, ubylo mi 7 cm w pasie,4 w biodrach,...
Nie zaobserwowalam zadnych wad, pozatym ze pije sie bardzo duzo wody i czesto sie sika... ;))
Ostatnio edytowano 11 kwi 2012, 12:51 przez bogini8, łącznie edytowano 1 raz
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8, moze nie potrzebne tak ogolnie, ale czasem moze sie przydac, zeby zgubic pare kg po swietach, zanim wskocze w bikini :) W kazdym razie dzieki za sprostowanie :*

I wlasnie poczytalam, ze ocet jablkowy jest bogaty w wiele witamin. Ciekawa jestem tak ogolnie czy bym go tolerowala...
xvioletx
Stały Bywalec

Neutralny

xvioletx, Musialabys sprobowac, mozesz najpierw sprobowac jako dodatek np do salatek itp albo pic to raz dziennie przed obiadem i tak pare dni, wtedy zobaczysz czy ci odpowiada czy nie.
Nalezy przy tym ograniczyc spozywanie soli i pic duzo wody :))
Ja sie czuje swietnie, wkoncu zniknely moje wszystkie problemy wzdec, zaparc, ciezkosci na zoladku itp. Czuje sie lekko, brzuszek sie zrobil plaski i jest fajnie.:)

Dodano: -- 11 kwi 2012, o 12:57 --

aha poza czestym sikaniem i piciem, ma jeszcze jedna "wade" smierdzi ;)przynajmiej dla mnie ;) ja na poczatku pilam go z zatkanym nosem :D:D teraz do szklanki daje troche nieslodzonego soku z pomaranczy i mango ktory idealnie zabija smrodek:D
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

o bogini z sokiem nie probowalam..smak w miare''do przelkniecia''ale kurcze wlasnie zapach...i on sie dluzej utrzymuje...
no zobaczymy zakupilam ocet jablkowy z kamisa chyba....no ozbaczymy.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

bogini8 napisał(a):hanoka77, no prosze cie, kobieto nie oslabiaj mnie chcesz zeby nic z ciebie nie zostalo DD a tobie to po co??:))))

pod koniec miesiaca bede pomykac w bikini a po zimie tu i owdzie sie co nieco odlozylo ;)
no wiec ocet jablkowy kupilam,pije go od tygodnia,problemow z zoladkiem nie mam i teraz tylko czekam na efekty :)
korbobor jestes???
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

Jestem ale już na wykończeniu....
Oby do piątku a potem cisza i spokój :064:
A jak ma się ten ocet do karmienia piersią?
Wiesz coś na ten temat Bogini8?
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez agg » 11 kwi 2012, 21:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

korbobor napisał(a):A jak ma się ten ocet do karmienia piersią?

mi sie wydaje, ze jedna lyzka w szklance wody nie powinna zaszkodzic ani zmienic smak mleka. w wiekszych ilosciach, mialabym watpliwosci...

no wlasnie... mozna go zmieszac troche z sokiem?
i czy pity 3 x dziennie zmienia on zapach skory, moczu??
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona