Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez bogini8 » 11 kwi 2012, 21:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja dodaje troche soku tylko nie slodzonego oczywscie!;)))
korbobor, co do karmienia to chyba jednak bym sie wstrzymala, nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze gdzies czytalam ze lepiej zaczac po karmieniu piersia, bo ten ocet ma tez dzialanie oddtoksyczniajace, wiec mozliwe ze jakies " odpadki" dostaja sie do mleka.
Trzeba by bylo sie spytac jakiegos dietetyka , albo poczytac troche dokladniej.
Dlatego tez w trakcie karmienia nie wolno sie odchudzac, co by malenstwo sie toksyn nie najadlo.
Dodano: -- 11 kwi 2012, o 21:48 --
hanoka77, ograniczyc sol,pic dzo wody, i wiadomo w ramach mozliwosci nie opychac sie slodyczami i fast foodami, i ruch tez nie zaszkodzi :))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Albiorix » 11 kwi 2012, 23:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Albiorix
- Stały Bywalec
- Reputacja: 68
Napisane przez Steinik » 11 kwi 2012, 23:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez malaroksi » 12 kwi 2012, 06:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja od 4 dni stosuję dietę bez cukrową i ograniczoną tłuszczowo, czyli zero słodyczy i nic smażonego , zero kiełbas , mięso tylko chude i to albo gotowane albo robione w woreczku (kurczak i indyk) ogromne ilości warzyw w każdej postaci i na kolację o 20stej po pracy tylko jabłko. Dziś będzie 4 dzień jak będę walczyła z pokusą sięgnięcia po jakieś delicje czy czekoladę ale czekam na bio-chrom który zamówiłam na ebayu a który niby hamuje apetyt na sweet :) Dziś rano na wadze 1,4 mniej i czuję to bo zaczyna być widoczna talia, mierzenie zrobię w poniedziałek czyli po 7dniach :)
Skoczę sobie jeszcze po ocet i może przy dalszym takim trybie odchudzania za 2 tygodnie będę wreszcie wyglądać jak kobieta a nie jak niekształtny bałwanek . Cel to jeszcze 3kg ale zbliża sie @ więc utrata wagi to będzie głównie z wody i krwi :x
Steinik a tobie do celu ile jeszcze zostało ? Sorki że nie odpisałam na wiadomość ale ostatnio mało przesiaduję na kompie i loguję nie na bham . A z tą ciążą to kurcze może zapomnieliście jak to się robi :mrgreen:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez dorotajab » 12 kwi 2012, 08:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):agg, nie zmienia zapachu skory,oddechu a moczu nie wachalam;)
ja dodaje troche soku tylko nie slodzonego oczywscie!;)))
tu sie nie zgodze. zapach potu i innych wydzielin zmienia bardzo.
nie chce byc tu zbyt dosadna wiec powiem tylko wydzielin- kazda powinna wiedziec o co chodzi :)
skoro tak jest to i mleko moze miec inny smak
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez Steinik » 12 kwi 2012, 09:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a ten ocet to taki detoksik wiec i pot zmienia tez zapach,ale to chyba zalezy od organizmu ile tego swinstwa juz mial w sobie do pozbycia sie...ja czuje ze inny zapach od siebie przez co czesciej chodze pod prysznic...znaczy sie kilka razy dziennie :roll:
wiec wydaje mi sie ze i smak mleka zmieni.pamietam jak torpedka sie urodzila karmilam piersia<az 2 tygodnie :roll: >no i ona niebardzo chciala to mleko jesc,polozna poradzila mi zebym zjadla kilka ''bezów''takich slodkich..i kurcze podobno mleko zmienilo smak i mała jadla,wiec wydaje mi sie ze taki ocet tez zmieni smak...
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez agg » 12 kwi 2012, 13:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):byle by tylko wbić się w strój kąpielowy a nie strój we mnie ...
:lol: :lol: :lol:
Steinik napisał(a):i tu sie zgodze z dorotajab..mi sie wydaje ze kazda dieta zmienia zapach ''ciała''
no wlasnie spytalam sie, bo moj organizm bardzo chlonie wszystkie ostre smaki i zapachy. np zapach cebuli w mig przenika mi do skory i ja to czuje :roll: po paru godzinach w ustach juz nie mam tego smaku i zapachu ofkors, a na skorze wciaz jest :evil: wiec musze uwazac ze spozyciem :wink:
mysle, ze na poczatek sprobuje pic ten ocet 1 x dziennie by zobaczyc jak organizm zareaguje, w szczegolnosci moje nieszczesne jelita :roll:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2012, 13:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no chyba ze ktos sie myje raz na tydzien , albo myje zeby co pare dni to jestem sklonna uwiezyc;)
co do mleka, to jak wiadomo wszystsko do niego przenika, wiec jak juz napisalam ja nie pilabym go karmiac piersia.
Dodano: -- 12 kwi 2012, o 13:26 --
agg, sprobuj 1x dziennie przed obiadem, i zobaczysz jak twoj organizm zareaguje.
a co do zapachu to chyba czosnek jest jedyna rzecza ktora czuje od siebie po zjedzeniu mimo szorowania zebow milion razy i paczki gum do żucia , i dlatego za nim nie przepadam.
ocet pije rano przed zsjedzeniem, wieczorem przed pojsciem spac wiec w obu przypadkach myje zeby po i smak od razu z nika;)
pije ocet angielski, nie wiem ..moze ten polski kamis jest bardziej zarliwy ;) o jest 1% mocniejszy od angielskiego ;))
Dodano: -- 12 kwi 2012, o 13:27 --
taka sama jak patrzenie na rowerek treningowy i wierzenie , ze od patrzenia sie schudnie:DAlbiorix napisał(a): Jaka jest jego skuteczność kiedy stoi sobie w szafce? :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez dorotajab » 12 kwi 2012, 13:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a): w szczegolnosci moje nieszczesne jelita :roll:
widze ze to jest problem ogolnokobiecy :(
a z zoladkiem tez masz problemy?
ja robilam rozne diety w zyciu- glownie z powdow jelitowych niz tluszczowych.
zauwazylam ze najlepiej bylo na dukanie- zero wzdec, zero zakrecenia, boli i innych znanych nam wszystkim dolegliwosci
ocet czasem powoduje ze mam bol zoladka ale jelita raczej sa ok- tyle ze czasem ten bol z zoladka schodzi na jelita- bo u mnie to zawsze w dol zamiast w gore idzie.
na jelita polecam mniej weglowodan i cukrow. sprawdzone metody zywieniowe.
sa tez diety bogatoresztkowe i inne- nie mniej zauwazylam ze jak mieszam za duzo weglowodanow i to tych przetworzonych to zawsze cierpie ;(
owoce tez nie popijac woda, najlepiej jesc na pusty zoladek i odczekac pol godziny az sie troche przetrwia.
no ale kazdy musi sam swoj organizm wyczuc
polecam tez probiotyki dostepne w holland and barrett albo nawet w bootsie
i dusfadonil(ale ten to juz na recepty)
aaaa i dziwczyny jak juz pijecie ten ocet albo nawet tylko wode w duzej ilosci to pamietajcie o uzupelnianiu magnezu i potasu- bo wszystko wysikacie a to nie zdrowo :)
Dodano: -- 12 kwi 2012, o 12:37 --
bogini8, u Ciebie moze nie czuc, ale u mnie czuc
smak i zapach sie zmienia i to bardzo :)
blagam nie kaz mi pisac o jaka wydzieline chodzi :D
zarowno ja to czulam jak i moj partner- nie jest to nie do zniesienia ale czuc sie czuje
uzywam octu od stycznia :)
-
- dorotajab
- Zaangażowany
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2012, 14:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tez stosowalam najrozniejsze diety, ale dopiero po occie wszystkie problemy jelitowo zoladkowo wzdecioe ustaly, takze mi na szczescie sluzy.
wiem o jakie wydzieliny chodzi:))) u mnie wszystkie wydzieliny bez zmian hehehe;)) no ale wiadomo kazdy jest inny i kazde cialo reaguje inaczej. ;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez dorotajab » 12 kwi 2012, 14:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dalczego uwazasz ze to od diety? na co masz uczulenie tak potworne?
no tak- kazdy inaczej na rozne rzeczy reaguje
moja mama schudla na niej 15 kilo w 4 miesiace i juz 4 mieisac po sie jej ladnie waga trzyma i czuje sie rowniez bardzo dobrze. miala nadcisnienia- teraz juz nie ma takich problemow, wyniki ma super, jelitka tez w dobrym stanie a ma ich tylko kilkadziesiat centymetrow bo reszte choroby wyciely chirurgicznie.
ja sama nigdy nie czulam potrzeby wielkiego odchudzania- tzn nie wiecej jak 5 kg a to raczej nie jest jakis wielki wyczyn, ale diety lubie stosowac i patrzec jak organizm sie zachowuje.
dla kazdego co innego jest dobre i skuteczne
-
- dorotajab
- Zaangażowany
Napisane przez hanoka77 » 12 kwi 2012, 15:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorotajab napisał(a):blagam nie kaz mi pisac o jaka wydzieline chodzi
zarowno ja to czulam jak i moj partner- nie jest to nie do zniesienia ale czuc sie czuje
Dorcia samcowi spinacz na nos i po problemie :D ja tak zrobie swojemu jak zacznie narzekac :lol:
ja diet nigdy na dobra sprawe nie stosowalam,glodowek oczyszczajacych tez nie,choc w pracy mialam skarbnice wiedzy na ten temat.babeczka po 50 wegetarianka,wielbicielka ksiazek Tombaka, okaz zdrowia na calej lini.
na rezim dietowy jestem za leniwa,ale takie oczyszczenie to jak najbardziej.no i chyba jakas lucky jestem bo problemy jelitowo zoladkowe mnie omijaja.tfu tfu przez lewe ramie :D
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez dorotajab » 12 kwi 2012, 15:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dodano: -- 12 kwi 2012, o 14:12 --
a kiedys przypadkiem chlopakowi sie pic chcialo i zobaczyl ze mam szklanke wody na stole (przynajmniej on myslla ze to woda) wiec jednym chaustem ja wypil .... mina warta milion dolarow jak dotarl do niego smak owej "wody octowej" :D :D :D :D :D
-
- dorotajab
- Zaangażowany
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2012, 17:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Na co mialam uczulenie? niewiem nadmiar bialka? nigdy nie mialam zadnych alergi ani uczulen do momentu zastosoania Dukana, wiec diete musialam odstawic ale z alergia oczu i skory pod oczami walczyla pare mcy... mamgdzies zdjecia moglabym ci pokazac jak wygladalam..to byla masakra! od tamtej pory trzymam sie z daleko od dukana i uczulenie sie juz wiecej tfu tfu nie pojawilo.
hahaha nastepnym razem spyta :Ddorotajab napisał(a):a kiedys przypadkiem chlopakowi sie pic chcialo i zobaczyl ze mam szklanke wody na stole (przynajmniej on myslla ze to woda) wiec jednym chaustem ja wypil .... mina warta milion dolarow jak dotarl do niego smak owej "wody octowej" :D :D :D :D :D
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Luiza » 13 kwi 2012, 22:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dawno nie zaglądałam.
Co do Dukana to niszczy nerki. O czym przekonała się moja koleżanka, która nie chciała słuchać i jej nerki zawiodły.
Dodano: -- 13 kwi 2012, o 22:42 --
A zajrzałam bo mam sensację nie z tej ziemi :D
Czy widziałyście, ze w Selfridges otworzyli Primark :shock:
Dziś zobaczyłam i szukałam w tym żartu, czy tez może tego że mi się oczy całkiem popsuły :lol:
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
-