jak wzmocnic sygnal telewizyjny

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez jacho1 » 9 kwi 2009, 10:46 jak wzmocnic sygnal telewizyjny

witam mam pytanko mam telewizor nowej generacji lapie pare dodatkowych programow ale jest sporo na ktorych pisze brak sygnalu czasami jak jest ladna pogoda to odbieraja, jak wzmocnic sygnal ustawienie anteny nic nie pomaga prosze o pomoc w tym problemie
zgory dziekuje

jacho1
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez maroko2007 » 6 cze 2009, 18:30 Re: jak wzmocnic sygnal telewizyjny

A o jaką ci antene chodzi? zwykłą czy satelitarną?
maroko2007
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 15 cze 2009, 18:58 Re: jak wzmocnic sygnal telewizyjny

Zapewne chodzi o wbudowany tuner cyfrowy tzw DVB albo FreeView - Na ebayu mozesz kupic przejscowke z malego gniazda antenowego (bo zapewne takie masz ) na duze i podlaczyc porzadniejsza antene DVB Ready. Odradzam kupno najtanszych anten pokojowych...
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Macku » 15 cze 2009, 21:38 Re: jak wzmocnic sygnal telewizyjny

zmien konwenter na mocniejszy. mialem to samo programy w hd mi nie chcialy chodzic. pomoglo... (mowa tutaj o telewizji z dekoderem) :)
Macku
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez jacho1 » 28 cze 2009, 07:18 Re: jak wzmocnic sygnal telewizyjny

dzieki za pomoc chodzi o antene analogowa a nie satelitarna ale jeszcze raz dziekoje
poszukam tego w polsce pamietam byly siatkowe ze wzmacniaczem tu tego nie widzialem

jacho1
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 7 sie 2009, 12:17 Re: jak wzmocnic sygnal telewizyjny

Niezupelnie...
Telewizja satelitarna moze byc analogowa lub cyfrowa
Podobnie jak naziemna.
Nowe telewizory maja wbudowane dekodery cyfrowe sygnalu naziemnego
Nie wszystkie anteny nadaja sie do odbioru cyfrowego (naziemnego) ale nie wiem dlaczego - nie jestem w tym ekspertem
Potrzebujesz po prostu lepszej anteny ze wzmacniaczem ktora wspolpracuje z tunerem cyfrowym telewizji naziemnej...
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny