Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
witam mam pytanko mam telewizor nowej generacji lapie pare dodatkowych programow ale jest sporo na ktorych pisze brak sygnalu czasami jak jest ladna pogoda to odbieraja, jak wzmocnic sygnal ustawienie anteny nic nie pomaga prosze o pomoc w tym problemie
zgory dziekuje
Zapewne chodzi o wbudowany tuner cyfrowy tzw DVB albo FreeView - Na ebayu mozesz kupic przejscowke z malego gniazda antenowego (bo zapewne takie masz ) na duze i podlaczyc porzadniejsza antene DVB Ready. Odradzam kupno najtanszych anten pokojowych...
dzieki za pomoc chodzi o antene analogowa a nie satelitarna ale jeszcze raz dziekoje
poszukam tego w polsce pamietam byly siatkowe ze wzmacniaczem tu tego nie widzialem
Niezupelnie...
Telewizja satelitarna moze byc analogowa lub cyfrowa
Podobnie jak naziemna.
Nowe telewizory maja wbudowane dekodery cyfrowe sygnalu naziemnego
Nie wszystkie anteny nadaja sie do odbioru cyfrowego (naziemnego) ale nie wiem dlaczego - nie jestem w tym ekspertem
Potrzebujesz po prostu lepszej anteny ze wzmacniaczem ktora wspolpracuje z tunerem cyfrowym telewizji naziemnej...