22 ubiegłego miesiaca mielismy premierę Windows7.

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
Powinien pójść w Windzie 7 ultimate - tam jest wbudowany wirtualny komputer z systemem XP :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

No to właśnie oznajmiam, że ten wirtukomputer gówno wart :]
plazermen
Wtajemniczony

Reputacja: 92
Poczciwy

Plazermen mozesz sciagnac maly emulatorek XPpro aby szedl Ci euro ++, a co do 7 to ja mam home premium i nie polecam dla bardziej zaawansowanych uytkownikow - wiesza sie dosc czesto i to przy bezczynnosciach podobno maja to naprawic jakas lata le mimo wszystko wkurza. lepiej zaiwestowac w bardziej profesionalna pewnijsza wersje, choc matryca pewnie taka sama. :-P
hidalgo4
Stały Bywalec

Reputacja: 0
Neutralny

Ja właśnie odebrałem przesyłkę z Win 7 Upgrade do mojego Acera (jedyne 12.80 za przesyłke a winda za darmo). Na lapku mam viste home premium i ten upgrade też jest taki sam, więc właśnie się zastanawiam czy instalować, bo widzę że tu różne opinie o wersji home premium?

pozdro
WacoS

wacos
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

plazermen napisał(a):Widze ze zwolennikow unixa jest tu sztuk dwie. Można prosić o jakieś wrażenia z pracy z solarisem? Bo mac'e to troche za drogie jak na mój gust.

Tak teraz przegladam i zobaczylem - a co chcesz z tym solarisem robic? Pracuje na solarisie na serwerach, o ile tam sprawdz sie OK (rzeczy takie jak ZFS - rewelacja!) to uwazam ze na biurko to nie nadaje sie zupelnie chyba ze jestes jakims geekiem :mrgreen: Jak chcesz poeksperymentowac to zainstaluj sobie na windzie virtualbox'a i przetestuj ubuntu albo fedore, zwlaszcza w ubuntu wszystko dziala od kopa...
O Macu sie nie wypowiadam bo jestem na to cos uczulony ;-)
zmielna
Rozeznany

Reputacja: 14
Neutralny

Ja niestety, jestem skazany na windę, bo na innym nie pójdzie moja giera :D
atm - Win 7 Home Premium. Nie narzekam. Chodzi szybciej od XPka. Aczkolwiek po "wybudzeniu" z długiego okresu bezczynności, to chodzi jak ślimak :D Komputer - Desktop Intel Quad 2 9400 + 4 GB Ramu. Winda 64 bit oczywiście. Jeszcze tylko muszę uzbierać na lepszą grafę (na razie 7900 GT) i wymienić HDD systemowy z Raptora na jakiś SSD :D
Co do 7ki to jeszcze czytałem, że owszem, jest lepsza od XP i na starszych kompach, ale na lapciakach ma jedną wadę - więcej żre prądu od XP. Jeśli lapciak pracuje 8h, to zejście do powiedzmy 7-6h nie stanowi większego problemu. Ale jeśli chodzi tak jak większość - 1-2h, no to już może boleć np. nieobejrzenie filmu do końca :D:D

Pozdrawiam
PS. Pierwszy legalny system na moim kompie :D:D

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

To teraz ja sobie popsiocze....
Jesli idzie o W7 zauwazylem niepoprawne dzialanie na kilku typach laptopow kart dzwiekowych, oraz webcam. Problem jest pewnie zwiazany z niezupelnie dopracowanymi sterownikami ktore o zgrozo w7 potrafi sobie sam zakualizowac na niekoniecznie najlepsze...
Drugi problem dotyczy softu - nie wszystko dziala tak jak powinno ale to temat stary jak swiat..
Pojawia sie powoli coraz wiecej w sieci patch-y i sposobow na rozanie tych problemow...
Widze ze w zasadzie wszyscy zadowoleni:)
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

Poprzednia strona

Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA