PROBLEM z komputerem

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

MężczyznaPostNapisane przez daro31 » 4 sie 2008, 11:22 PROBLEM z komputerem

jak w temacie, komputer Vobis Intel (R) , celeron(R) CPU 3.06GHz 1GB RAM z service pack 2. 3 latek, problem polega na tym ze przy wlaczenu kompa i gdy pojawia sie strona powitalna, na monitorze na niebieskim tle, czasem pojawia sie cos takiego, znikaja ikony i jak by woda splywala po ekranie, wspomne ze nie zawsze to sie dzieje, co ktorys raz, pomaga tylko zresetowanie i ponowne wlaczenie, jesli to nie pomoze to trzeba wylaczyc i odczekac z 30min. pozniej jest ok, do nastepnego razu.
czkam na wiesci w tym temacie i pozdrawiam
daro31
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Fok@ » 4 sie 2008, 12:34 Re: PROBLEM z komputerem

Prawdopodobnie Twoja karta graficzna sie przegrzewa. Sprawdz czy wiatraczek na karcie dziala. Jezeli nie posiadasz wiatraczka to zainwestuj pare funtow na zakup. Rownie dobrze moze byc juz za pozno i wymiana karty bedzie niezbedna do prawidlowej pracy komputera.
Fok@
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 4 sie 2008, 14:49 Re: PROBLEM z komputerem

Tez moim zdaniem obiawy wskazuja na problem z chlodzeniem aczkolwiek bez zagladania reki sobie za to nie dam uciac:) Wydaje mi sie ze rownie dobrze problemem moze byc nagromadzony kurz:) ktory tworzy mikropolaczenia elektryczne. Przed wymiana czegokowiek zabralbym sie za odkurzanie:) Nie podales modelu komputera ale skoro jest na "celku" to najprawdopodobniej twoja karta jest zintegrowana z plyta glowna
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez bham_ster » 4 sie 2008, 18:05 Re: PROBLEM z komputerem

...dawno temu był taki wirus - działał właśnie w ten sposób...
Może to to?
bham_ster
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Manitou » 4 sie 2008, 22:40 Re: PROBLEM z komputerem

Pamietam...byly tez spadajace literki:)))))

Mala propozycia...przelec swoj komp programem COMBOFIX.Moze pomoze jesli to jakis "syfek" ktorego nie wylapaly inne programy.ComboFix jest darmowy.....

http://www.programosy.pl/program,combofix.html
Manitou
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez daro31 » 6 sie 2008, 17:21 Re: PROBLEM z komputerem

dzieki za wszystkie info, sprobuje po kolei tak jak pisaliscie, jesli to nie pomoze to bede w kontakcie
pozdrawiam :)
daro31
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ana :) » 23 wrz 2008, 08:02 Re: PROBLEM z komputerem

a ja mam pytanko...teraz mam to samo co pisal kolega daro....

jak odkurzyc komputer???odkurzaczem ??? czy raczej delikatnie obmiesc jakas miotelka ???

widze ,ze mój wiatrak jest w tragicznym stanie a ja pojecia niemam co z tym zrobic :(

Ana :)
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez konrdzik » 10 maja 2009, 09:25 Re: PROBLEM z komputerem

Ana.Rozkrec komputer,wlacz odkurzacz i delikatnie nie dotykajac podzespolow , odkurzaj , ja zawsze trzymam rure od odkurzacza 2 do5cm nad podzespolami.

konrdzik
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VirusJah » 10 maja 2009, 23:19 Re: PROBLEM z komputerem

Ja dodatkowo czyszczę pędzelkiem miejsca gdzie nie da się sięgnąć odkurzaczem :)

VirusJah
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 11 maja 2009, 03:24 Re: PROBLEM z komputerem

heheh Konrdzik i VirusJah - odpowiedzieliście na post z września :D Graty

A jak już odgrzebany temat - sprężone powietrze i pędzelek.
Życzę powodzenia w odkurzaniu _zasilacza_ przy użyciu odkurzacza...

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez daro31 » 11 maja 2009, 17:39 Re: PROBLEM z komputerem

Faktycznie stary temat, ale rozczaruje was u mnie to poprostu zaczela padac karta graficzna :cry:
daro31
Raczkujący

Neutralny