Problem z komputerem
Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp
****** IDE DRIVERS INSTALLATION ERROR********
FOR BEST RELIABILITY & PERFORMANCE,PLEASE CHANGE THE STAND ALONE SLAVE DRIVE TO MASTER.SYSTEM HALT......
Taki komunikat wyswietla mi sie czasami jak uruchamiam kompa.Kiedy sciagne boczna obudowe,podotykam zworki to pozniej zaskoczy.Ale problem pojawia sie dosyc czesto.Czy ktos moglby mi pomoc w tym temacie.????Do biosa nie chce wchodzic bo sie na tym nie znam,a wiem ,ze to mozna tam poustawiac.
-

-
Krzysiek
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 0
-
To ze zaskakuje po "podotykaniu" zworek wskazuje na albo zbyt luzna zworke (po prostu wymien) albo na uszkodzone (zimny lub pekniety lut?) na ktorych siedza te zworki.
Tak czy inaczej zacznij od wymiany zworek
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 13
-
Dzieki Amigo.Ale ja nawet nie zabieram sie za zadne wymiany.Po prostu nie znam sie na tym.Ale dziwne,bo czasami w czasie normalnej pracy systemu uslysze takie delikatne ,,pykniecie ,, w obudowie kompa i od tej pory juz mi sie system wiesza.Gdzies pol roku temu dokupilem twardziela 80 Gb i znajomy mi go montowal.Nie wiem jak to jest polaczone tasmami etc.Moze znasz kogos,kto moglby zajrzec do srodka i ,,obcykac,,co jest grane w tej pajeczynie tasm i kabli????Jesli sam sie znasz to podaj cene.Krotka pilka.
-

-
Krzysiek
- Rozeznany
-
-
-
tak przy okazji to może wiesz Amigo, gdzie mozna kupić tutaj zworki ??, byłem w PCWorld, i w jeszcze dwóch mniejszych sklepach i lipa, a potrzebuje do płyty głównej jednego jumpera bo musiałem przełożyć do dysku i teraz mi tylko 1 kanałem muzyka gra, a jak chcę z cdka skorzystac to musze z drugiego dysku przekładać. maaasakra :mrgreen:
-

-
nekwan
- Początkujący
-
-
nekwan napisał(a):tak przy okazji to może wiesz Amigo, gdzie mozna kupić tutaj zworki ??,
Eh... zworki dostepne w sklpach sieci Maplin w 5 kolorach:) Szukaj Jumper Pins
-

-
Amigo_uk
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 13
-
-

-
nekwan
- Początkujący
-
-
ja tez mam problem z kompem. najpierw co chwilia mi sie restartowal, mowili wymien zasilacz, wymienilam. po ktoryms odpaleniu zalapal, wcisnelam f11 i zrobil recovery system i bylo cacy do momentu nacisnijna uzytkownika, ruszylam mysza i restart, a teraz znowu wlaczam i nie odpala. chodza wentylatory, pali sie swiatelko, na ekranie przez chwile no signal i juz, zero dalszego rozpendu. myslalam moze na zimno nie chce :mrgreen: no to chodzil tak 15 min i nic, przez chwile zaszemral i dalej nic. tojak ze starym autkiem na korpke,albo zapali , albonie ahahah. ewntualnie ile kosztyje servis, tzn powiedzenei comu dolega, bo tu u mnie chca 70 f.
-

-
kik1976
- Zadomowiony
-
-
- Reputacja: 5
Powrót do KOMPUTERY I ELEKTRONIKA