Wyjazd do polski bez v5 ???
Dyskusje na temat wszystkiego, co ma kółka. Samochody, motory, rowery; sprawy techniczne ;
Jesli nie przyszedl jeszcze dowod rejestracyjny ,a posiadam umowe zakupu + rd tax i insurance. Mam tez czesc z V5 o tym ze jestem nowym wlascicielem to moge smialo jechac takim autem do polandii ?????
-

-
Eryk1
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 16
podobno mozna ja tak pojechałem, wczesniej kolega tez tak jezdził, a potem to jeszcze chyba z miecha jezdzilem tak po polsce zanim mi kolega przywiozl dowod, fakt niemialem ani jednej kontroli zeby stwierdzic ze na 100% mozna.
-

-
siwy
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 0
witam Eryk1 ja tez jechałam do Polski tylko na tym "świstku" V5,wcześniej dowiadywałam się w DVLA i powiedzieli ze można.
pozdrawiam
-

-
kalini812
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 2
Mozesz smaiło jechac jak beda chcieli to ci zeskanuja tablice rejestracyjne i tam im wszystko wyskoczy wejz z soba tylko grinslips(taki zielony druczek z logbuku).Jak kupowałes to musiałes to dostac .
Jak cie policja zatrzyma w Europie to pokaz im ubezpieczenie a w Polsce niech sobie dojda po rout Taxie. ;)
.Pozdrawiam ;)
-

-
artur01
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 0
Nie sadze ze nasi palkownicy maja chocby blade pojecie, co powinienes ze soba miec - wiec jak nie przykozaczysz za bardzo to coz moga zrobic????
Swoja droga widzailem orginalne rozmowki pl-angielskie dla policjantow w pl (kolega jest psem - ale tylko zawodowo :-))))).
Rozmowki sa w stylu :
How can i find nearest train station??
i zamiast zapisu fonetycznego (nie zrozumialego dla przecietnego palkownika) wymowa:
hał ken aj fajnd nirest trajn station?!!!!!!!!!!!!!
Jak bym nie widzial to bym nie uwierzyl - orginal przez ministra sponsorowany..................:-))))))))))))
-

-
lysy
- Rozeznany
-
-
Spoczko w sumie w dniu wyjazdu papiery przyszly :mrgreen: ,wiec luz. Rozmawialem z Angolami w pracy twierdzili ze smialo mozna jezdzic . Mi wydaje sie ze owszem ale po UK ,co do Europy niewiem czy faktycznie przejdzie. Moze ktos jeszcze napisze moze mial ktos kontrole z takimi papierami.
-

-
Eryk1
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 16
Ze po uk wolno to jasne, jest na tym swistku seria dokumentu v5 bita wiec kazdy policjant to sprawdzi z auta. U nas pewnie wzbudzalo by to kontrowersje (w koncu dane sa wpisane odrecznie). Dobrze ze sa orginaly dokumentow, problem z glowy
-

-
lysy
- Rozeznany
-
-
Powrót do MOTORYZACJA