Gry Online

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Venom » 7 lut 2009, 00:38 Gry Online

Gracie może w jakieś ciekawe gry online typu (MMO)? Jeżeli tak to może polecicie jakieś ciekawe tytuły?

O to dwie gry, które według mnie warto zobaczyć, chociaż szczerze mówiąc to mamy pełno ciekawych gier online.

Hattrick.org

Najpopularniejszy manager piłkarski w internecie. Gra w to ponad 980 tys. ludzi w tym bardzo dużo Polaków. W lidze jest po 8 zespołów, mecze ligowe odbywają się co tydzień. Naprawdę hattrick bardzo wciąga. Powstało wiele innych menagerów, ale ten jest zdecydowanie najbardziej popularny.

Gangsters.pl

To polska gra kryminalna w której wcielasz się w rolę początkującego gangstera. Poznaj świat pełen przemocy, przekrętów oraz pięknych kobiet i hazardu. Co miesiąc rozdawane są ciekawe nagrody. Myślę, że to najlepsza gra spośród tych o fabule kryminalnej.

Venom
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Jacob » 7 lut 2009, 22:28 Re: Gry Online

Gram juz 3 sezon w hattricka, super zabawa... Ostatnio zauwazylem ze w nizszych ligach w anglii i szczegolnie w irlandii pojawilo sie duzo "polskich" druzyn, ja gram w polskiej lidze. Jezeli ktos chcial by umowic sie na sparing to zapraszam na prw... :)
pozdr
Jacob
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez testowy » 9 lut 2009, 21:36 Re: Gry Online

a ja gram w khanwars.pl,
gra strategiczna w realich średniowiecznych,
zacząłem grać bo to jeden ze sposobów na utrzymywanie kontaktów z synem,
który jest daleko i za którym bardzo tęsknię,
ale przyznam, że mnie wciąga.... :mrgreen:
polecam również paniom,
sporo dziewczyn sobie tam zameczki pobudowało,
musi, że jest tam również coś dla pań,
może te klany i małżeństwa...
pozdrawiam
Marcus Zep
ze świata7
testowy
Zaangażowany

Reputacja: 78
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Sebool_uk » 13 lut 2011, 12:31 Re: Gry Online

Witam. Sorry, za odkop ale nie będę zakładał nowego tematu skoro już taki istnieje a więc przejdźmy do rzeczy. Od 3 dni pogrywam sobie w taką grę jaką jest KapiHospital typowa gra MMO czyli przez przeglądarkę. Szczerze mówiąc to mnie bardzo wciągnęła bardziej niż gra WolniFarmerzy. Jest ciekawsza i ma więcej możliwości a poza tym na pewno nie znudzi wam się tak szybko. Gra polega na tym iż, opiekujemy się pacjentami i leczymy ich z danych chorób na jakie chorują proste prawda? Więcej informacji o grze możecie znaleźć na stronie oficjalnej gry http://s1.pl.kapihospital.com-klik. Rejestracja trwa za ledwie kilka sekund a zabawa w grze bezcenna oraz wiele spędzonych godzin przed nią jeżeli ktoś się nudzi i nie ma co ze sobą zrobić to oczywiście możecie sobie spędzić parę godzin przed grą. Z mojej strony to wszystko. Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie kto sobie pogra w tą grę. Życzę miłego owocnego grania i nabijania poziomów ;)

Pozdrawiam.

Obrazek
Ostatnio edytowano 13 lut 2011, 16:53 przez Sebool_uk, łącznie edytowano 1 raz
Sebool_uk
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 13 lut 2011, 14:46 Re: Gry Online

no, skoro taki odkop, to ja się też po(d)piszę
Gra: Lineage II
Gram w to od hmmm 6ciu lat? I prawie w żadną inną grę. Czym się różni od podanych e poście seboola? Jest to typowy MMORPG, czyli Multi Massive On-Line Role Play Game. Nie jest to turówka, gra się w czasie rzeczywistym. Elfy, Szare Elfy, Krasie, Orki, Ludzie, Kamaele. Każda z ras ma kilka profesji do wyboru. Choć nie ma dowolnego przyznawania punktów za doświadczenie i tworzenia własnych buildów. Ale i tak jest warto.
Gra ma wiele do zaoferowania. Jak ktoś lubi PvP (Player versus Player) czyli typową nawalankę, to według wielu w LII ma najlepsze możliwości. Można się bić wszędzie i żadnych ograniczeń. Jedynymi strefami spokoju są miasta i kilka innych miejsc. Na pozostałym terenie można się nawalać do woli, jak kto lubi. Klany, wojny, oblężenia zamków, zdobywanie fortów i wiele innych. Pamiętam jedno oblężenie parę lat temu, gdzie atakujących było ponad 400 graczy a broniących się było niewiele mniej.
Jak ktoś lubi PvE (Player versus Enviroment) to miejsc do farmienia jest też sporo.
Jak ktoś lubi ekonomię, to może się bawić w handel, czy też wytwarzanie i sprzedawanie przedmiotów.
To tylko kilka z aspektów.
Gra jest płatna. Abonament to około 45 zł/m-c, w zależności od kursu i formy płatności.
2 lata temu uruchomiono bezpłatny serwer w Rosji. Jego wadą jest cyrylica w miejsce normalnego języka :)
Są również pirackie serwery stawiane na wykradzionym niepełnym kodzie serwera. I przez tą niepełność nie wszystko na nich działa tak jak powinno. Gra na nich jest darmowa - z założenia. Bo na każdym jest dobrowolna dotacja na utrzymanie serwera. I gdzie tu darmowość? :D
Po więcej pytań zainteresowanych zapraszam na pw.

Pozdrawiam
PS. Uwaga. Gra wciąga. i to bardzo... Nie mówcie, że nie ostrzegałem :P

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez MockingSoul » 28 lut 2011, 01:47 Re: Gry Online

O Lineage II również mogę polecić : ) Wróciłam do gry już po raz czwarty bodajże, bo jednak klimat i ogólny system gry jest dość nietypowy moim zdaniem, szczególnie gdy spojrzeć ile to WoW-podobnych MMO powstało, a w WoWa grałam zdecydowanie za długo...
Właściwie to szkoda, że projekt L3 został skradziony, bo jestem ciekawa jakby to wyglądało, a w chwili obecnej nie zapowiada się żeby L3 wyszedł jakoś w najbliższej przyszłości. Chyba, że się mylę? Za to TERA online która ma wyjść w tym roku, gdzieś bodajże w lipcu jest tworzona na silniku, którzy poprzednio miał posłużyć do stworzenia L3 ^ ^ I muszę przyznać, wygląda imponująco już pomijając grafikę, ale sama dynamika postaci powala.
Nie żebym promowała piractwo... chociaż każdy szanujący się polak zwróci się do internetowej kradzieży prędzej czy póżniej XD, ale gdyby ktoś szukał polskiego, darmowego serwera L2 to Allseron jest niezłą opcją, chociaż obsługa bywa nieco marudliwa, ale to już szczegół.
Jeszcze z MMO to miałam okazję grać w RIFT beta, który niestety już się skończył, i muszę przyznać, że prezentuję się też całkiem imponująco. Niestety... gra jak ich wiele jest bardzo podobna do WoWa jeśli chodzi o sam system grania, chociaż rasy i profesje są dość inne.
A po za tym... Ostatnio stał się dość popularny League of Legends, który jest zresztą dość podobny do Warcrafta i mam tu na myśli strategię. A jeśli ktoś nie miał do czynienia z Warcraftem to gra polega na tym:
Gracze są podzieleni na dwie drużyny które walczą przeciwko sobie, tutaj mamy dwie opcje, albo 3vs3 albo 5vs5. Ogólnie jest naprawdę masa postaci, ale każdego tygodnia mamy do wyboru inne i jest ich ograniczona ilość, coś około 10 może, nie pamietam dokładnie. Oczywiście każda z nich ma unikatowe umiejętności. Możemy wybrać maga, tanka, melee chociaż jest też sporo hybryd więc co kto lubi : )
Właściwie gra polega na tym by dostać się do bazy drużyny przeciwnej i ją delikatnie mówiąc zniszczyć, a podczas tego procesu wiadomo trzeba również zabijać graczy : ) i właściwie to jest główny cel.
MockingSoul
Początkujący

Neutralny