Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 21 sty 2011, 12:32 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

kalafiori napisał(a):Ja nie tylko w zupełności zgadzam się z Twą Malaroksi opinią, ale i dziękuję Ci za mądre słowa
niewiem czy zrozumiales co napisala Malaroksi ale to ze sie pod tym podpisales i z tym zgodziles tylko swiadczy o tobie..w jakim towarzystwie sie obracasz i jakich masz przyjaciol..a to w cale nie jest powod do dumy;).
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 22 sty 2011, 20:01 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Kalafiori o mojej ortografi psalem w pierwszym moim poscie na tym forum, ale to nie o to tutaj chodzi, a dlaczego nie dodawac tutaj innych Twoich wypowiezi odpowiem Ci bo są dla Ciebie niewygodne i pokazują kim tak naprawde jesteś, a Twój sposób pocieszania, a nawet nie będe się wypowiadał na tem temat. Dobrze, że masz paszport bo raczej nic lepszego w życiu Cię nie spotka.

Dalej nie będe prowadził dyskusji w tym temacie bo poprostu szkoda mojego czasu,na dyskusje z kims takim jak Ty mysle, ze większość ludzi, ktora przeczytala ten temat juz dawno wyrobila sobie o Tobie zdanie (tak jak i ja). POZDRAWIAM

Guest

MężczyznaPostNapisane przez kalafiori » 24 sty 2011, 18:07 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

xxxx napisał(a):większość ludzi, ktora przeczytala ten temat juz dawno wyrobila sobie o Tobie zdanie (tak jak i ja).

No to źle myślisz. Gdybyś dobrze czytał ten wątek i wziął sobie kalkulator do ręki, zapewne doliczył byś się innej większości. Tzn. większości która mnie przyznawała rację.

A jeśli chodzi o moje inne wypowiedzi w innych wątkach, to chociażby jak głupie one były, to forum stworzone jest w taki sposób aby wypowiadać się tam gdzie toczy się dany temat, bo tak jak pisałem wcześniej: jest niemożliwe rozwijanie wypowiedzi w ten sposób, tzn, gdy zacznę uargumentowywać moje wypowiedzi nie w tym wątku w którym wypowiedź padła, to schodzić będziemy na inny temat ! Chętnie tam rozwinę dyskusję.

No chyba że stworzysz nowy, osobny wątek i zatytułujesz go : „Kalafiori na tym forum, głupi czy nie głupi ? ”.

kalafiori
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Val » 1 lut 2011, 15:57 bez znaczenia

mysle ze jest zbyteczy i tak bedziesz 2 kategoria i nic tego nie zmieni zmien lepiej nazwisko na angielskie i mow z angielskim akcentem inaczej jestes tylko dla nich polak.smutne ale prawdziwe.

Val
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 20 wrz 2011, 12:54 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

powiedzcie mi czy dobrze to rozumiem. Dziecko ktore urodzilo sie w uk i skaczylo 10 lat moze miec brytyjski paszport?
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/briti ... /borninuk/
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Drya » 20 wrz 2011, 17:13 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Marzenka ja nie wiem ,moje dziecko najmłodsze sie tu urodziło ale ma polski paszport

I ja mam do was pytanie odnośnie paszportu brytyjskiego .Mój dorastający syn kończy w tym roku szkołę i zamierza dalsza naukę kontynuować w szkole wojskowej do tego potrzebny jest mu paszport brytyjski by mógł iść tam gdzie chce i uczyć się tego co chce ,związane jest to ze sportem z jego pasją .
I teraz pytanie -czy to źle ,że będzie się starał o paszport ? ? umożliwi mu to co lubi robić i da mu to strat ?
Po nie których wypowiedziach tu czytając to zastanawiam się czy wasze dziecko będzie posiadało możliwość wyboru własnego życia i dalszego życia jako dorastające i decydujące o sobie .

Ja mu tego nie zabraniam,piszecie tu o patriotyzmie itd ale fakt jest taki ,polak będzie polakiem jeśli tylko chce i jego prawdziwa polskość jest w środku nie na dokumencie czy innym papierze .

I warto się czasem zastanowić,wyborów dokonujemy całe życie .I pozostawić również wybór innym.

Pozdrawiam.

Drya
Raczkujący

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 20 wrz 2011, 17:21 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Drya, w ogóle się nie zastanawiaj. Szkoda prądu. Ja nie rozumiem tego całego wątku. Jak dla mnie problem jest sztuczny. Jak miód. Poziom patriotyzmu człowieka nie zależy od tego co nosi w kieszeni i jakim się legitymuje paszportem, a jest tym co ma w sobie i reprezentuje samym sobą - jak postępuje. A tego nie da Ci żaden paszport, czy obywatelstwo.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 20 wrz 2011, 20:37 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Drya, uwazam podobnie jak adam. co komu do tego jaki Ty lub Twoje dzieci maja paszport. przeciez to Twoja sprawa!
czlowiek jest tym kim sie czuje.
niech syn sie nie przejmuje co o tym pomysla inni, bo nie warto.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Drya » 20 wrz 2011, 22:57 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Dziękuję wam Adam i agg ,chciałam tylko zaznaczyć osobom które chcą tu zostać na dłużej czy na stałe,mające dzieci w wieku tych 16 lat ( tu już pełnoletni ) nie pomyślał nikt o tym ,że to może pomóc im rozwinąć swoje pasje i zainteresowania

Syn długo z nami o tym rozmawiał i cieszę się,że zwrócił się do nas (rodziców) o pomoc w podjęciu decyzji która jest dla niego bardzo ważna.
Jak napisał tu pewien użytkownik - plazermen "otwiera wiele możliwości"
i popieram te słowa.
Pytanie do kalafiori : jeśli można, czy orientujesz się nadal w temacie ,czy jakies zmiany nastąpiły z tej wypowiedzi 25 paź 2010, 21:13
Bardzo mnie to interesuje i z góry dziękuję .

Drya
Raczkujący

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 20 wrz 2011, 23:24 Re: Czy to źle że mam Brytyjski paszport?

Drya, to super ze syn ma w was oparcie i moze z wami rozmawiac na wszyskie tematy.
Fajnie tez ,ze ma mozliwosc rozwijania swoich pasji i spelniania marzen, bo przeciez o to w zyciu chodzi , o satysfakcje z tego kim sie jest i co sie robi .
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Poprzednia strona