PSZedszkole polskie West Brom :D

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

KobietaPostNapisane przez kaszmirowy » 26 wrz 2011, 22:36 PSZedszkole polskie West Brom :D

Witam :)

Przejeżdżałem dzisiaj przez West Bromwich mijając przy tym pewne polskie przedszkole po drodze. Stałem w małym korku, więc miałem okazję rozejrzeć się i poczytać hasła wystawowe. Przeczytałem wywieszki polskiego przedszkola i.... OMG! Mam nadzieję, że osoba pisząca te hasła nie zajmuje się nauczaniem dzieci w tej placówce /:
Zamiast przedszkole było PSZEDSZKOLE (dobrze, że nie przeczkole :) i zaraz obok inna karteczka z hasłem, że zamówienia PSZYJMÓJĄ (na coś tam...).
Mnie osobiście brak słów na skomentowanie tego /:
Może ktoś, kto zna tę Panią wspomni jej, że powinna ze słownikiem pisać hasła na witrynę. Nie chciałbym, żeby moja córka uczyła się TAKIEJ polszczyzny.

Pozdrawiam rozumnych Polaków

kaszmirowy
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Madzia83 » 27 wrz 2011, 16:38 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

To widzę że pani , która to pisała nie zauważyła jeszcze błędu , bo ja to widziałam wczoraj hahha . Ja na jej miejscu wróciłabym do szkoły żeby przypomnieć sobie ortografię haha ,, pszedszkole,, hahaha normalnie wstyd ...

Madzia83
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotka9209 » 27 wrz 2011, 22:13 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

haha...ja tez to widzialam ;p;p;p....zalamalam sie juz wczesniej przy pisiwni tej osoby gdy pisala Herbata!! przez ::ch! :D :zakaz:

dorotka9209
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez pomassage » 27 wrz 2011, 22:14 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

i tak i nie
Ostatnio edytowano 28 wrz 2011, 16:25 przez pomassage, łącznie edytowano 1 raz

pomassage
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotka9209 » 27 wrz 2011, 22:27 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

hahaha...i kogo Ty bronisz!!! Ja jestem pewna kto to pisal !! na dodatek jestem naocznym swiadkiem gdy pisze herbata przez ch! parodia bez szkoly,jezyka i zyjaca w ciaglym klamstwie!

dorotka9209
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 28 wrz 2011, 08:45 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

pomassage napisał(a):mając ciapków za nic, a oni przynajmniej 3mają się razem.

a skad wiesz ze sie trzymaja razem???? jedni sie trzymaja inni okradaja siebie nawzajem! jak to wsrod ludzi

pamietam jak kiedys uderzylam dwa zaparkowane samochody - nalezaly do nacji Arabskich, pozniej jeden mnie namawial zebym dala jemu wiecej niz temu drugiemy
(a byli sasiadami i przesiadywali u siebie nawzajem...wiec moze nawet rodzina to byla)
to bylo obrzydliwe!!!!! sprzedac kumpla za 10 funotw :(

a Polacy maja prawo krytyklowac tak samo jak moga sobie pomagac. owszem mozna by isc do tej pani powiedziec jej ze zrobila bledy i odstrasza... ale czy by docenila? niewiadomo niestety :roll:

ja kiedys zwrocilam w sklepie uwage ze pierogi sa przeterminowane (zrobilam to po cichu zeby nikt nie slyszal, bo naprawde lubilam ten sklep i nie chcilam robic klopotu tylko pomoc... zamiast wdziecznosci sprzedawczyni zrobila mi scene :(

nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu! czasem lepiej sie nie wychylac, a pisanie na forum raczej nie rujnuje nikomu zycia.
Poza tym z jednym czlowiekiem sie trzymamy z innym nie- nie musimy sie przyjaznic i wspierac nawzajem tylko dlatego ze pochodzimy z jednej szerokosci geaograficznej i mowimy Polskim jezykiem i teraz akurat zyjemy w Birmingham- to by bylo irracjonalne. Nalezy dbac o swoich przyjaciol i rodzine, wspierac sie w najblizszym gronie!- Co bysmy nie zrobili i kim bysmy nie byli nie jestesmy wstanie zadowolic wszystkich. Zadna nacja, nawet Amerykanie, nie wspieraja kazdego przypadkowego przechodnia na ulicy. Nic w tym zlego- to nie POlskie to ludzkie i normalne!
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez monique » 28 wrz 2011, 11:34 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

A ja uważam, że dobrze, że jest ten post. Z tego co wiem w tym przedszkolu była nauka także języka polskiego i jeśli właściciele robią takie błędy, to niech to będzie przestroga dla chcących tam dziecko zapisać. Potem nauczą go tam pisać z błędami ortograficznymi i będzie problem by to wykorzenić, zwłaszcza, że żyje się na obczyźnie.
Ps. A co do ciapków to uważam, że są pewne granice w szukaniu biznesu na Polakach, wszędzie tam gdzie mogą wyrwać kasę. Potem roi się od szyldów z błędami ortograficznymi.

monique
Rozeznany

Reputacja: 34
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Martyna20 » 28 wrz 2011, 17:40 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

Pewnie jakiś niedoszły Bob Budowniczy miał pomysł na BIZNES! :D i ot co wyszło!

Tak jak pamiętam, byłam w ciąży robiłam włosy w salonie i przyszedł jakiś koleś z powołania wielki fotograf ! nakręcony pełno pomysłów zaczyna wymieniać ( już widzę ze totalnie się na tym nie zna) wiec pytam jak długo się tym zajmuje .. a on ze jakoś od 3-4 miesięcy a z zawodu był cieśla :shock: :D

masakra .. a to PRZEDSZKOLE ehh !
Martyna20
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Mike » 29 wrz 2011, 00:58 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D

monique napisał(a):Ps. A co do ciapków to uważam, że są pewne granice w szukaniu biznesu na Polakach, wszędzie tam gdzie mogą wyrwać kasę. Potem roi się od szyldów z błędami ortograficznymi.

Ja mysle ze to jest dobry temat na osobny topic. Najlepiej to by zrobic jakas liste "polskich nie-polskich" sklepow zeby lepiej bylo wiadomo komu nie dac zarobic 8)
Mike
Zadomowiony

Reputacja: 13
Neutralny