PSZedszkole polskie West Brom :D
Napisane przez kaszmirowy » 26 wrz 2011, 22:36 PSZedszkole polskie West Brom :D
Przejeżdżałem dzisiaj przez West Bromwich mijając przy tym pewne polskie przedszkole po drodze. Stałem w małym korku, więc miałem okazję rozejrzeć się i poczytać hasła wystawowe. Przeczytałem wywieszki polskiego przedszkola i.... OMG! Mam nadzieję, że osoba pisząca te hasła nie zajmuje się nauczaniem dzieci w tej placówce /:
Zamiast przedszkole było PSZEDSZKOLE (dobrze, że nie przeczkole :) i zaraz obok inna karteczka z hasłem, że zamówienia PSZYJMÓJĄ (na coś tam...).
Mnie osobiście brak słów na skomentowanie tego /:
Może ktoś, kto zna tę Panią wspomni jej, że powinna ze słownikiem pisać hasła na witrynę. Nie chciałbym, żeby moja córka uczyła się TAKIEJ polszczyzny.
Pozdrawiam rozumnych Polaków
-
- kaszmirowy
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez Madzia83 » 27 wrz 2011, 16:38 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
-
- Madzia83
- Przyczajony
Napisane przez dorotka9209 » 27 wrz 2011, 22:13 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
-
- dorotka9209
- Przyczajony
Napisane przez pomassage » 27 wrz 2011, 22:14 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
-
- pomassage
- Początkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez dorotka9209 » 27 wrz 2011, 22:27 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
-
- dorotka9209
- Przyczajony
Napisane przez dorotajab » 28 wrz 2011, 08:45 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
pomassage napisał(a):mając ciapków za nic, a oni przynajmniej 3mają się razem.
a skad wiesz ze sie trzymaja razem???? jedni sie trzymaja inni okradaja siebie nawzajem! jak to wsrod ludzi
pamietam jak kiedys uderzylam dwa zaparkowane samochody - nalezaly do nacji Arabskich, pozniej jeden mnie namawial zebym dala jemu wiecej niz temu drugiemy
(a byli sasiadami i przesiadywali u siebie nawzajem...wiec moze nawet rodzina to byla)
to bylo obrzydliwe!!!!! sprzedac kumpla za 10 funotw :(
a Polacy maja prawo krytyklowac tak samo jak moga sobie pomagac. owszem mozna by isc do tej pani powiedziec jej ze zrobila bledy i odstrasza... ale czy by docenila? niewiadomo niestety :roll:
ja kiedys zwrocilam w sklepie uwage ze pierogi sa przeterminowane (zrobilam to po cichu zeby nikt nie slyszal, bo naprawde lubilam ten sklep i nie chcilam robic klopotu tylko pomoc... zamiast wdziecznosci sprzedawczyni zrobila mi scene :(
nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu! czasem lepiej sie nie wychylac, a pisanie na forum raczej nie rujnuje nikomu zycia.
Poza tym z jednym czlowiekiem sie trzymamy z innym nie- nie musimy sie przyjaznic i wspierac nawzajem tylko dlatego ze pochodzimy z jednej szerokosci geaograficznej i mowimy Polskim jezykiem i teraz akurat zyjemy w Birmingham- to by bylo irracjonalne. Nalezy dbac o swoich przyjaciol i rodzine, wspierac sie w najblizszym gronie!- Co bysmy nie zrobili i kim bysmy nie byli nie jestesmy wstanie zadowolic wszystkich. Zadna nacja, nawet Amerykanie, nie wspieraja kazdego przypadkowego przechodnia na ulicy. Nic w tym zlego- to nie POlskie to ludzkie i normalne!
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez monique » 28 wrz 2011, 11:34 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
Ps. A co do ciapków to uważam, że są pewne granice w szukaniu biznesu na Polakach, wszędzie tam gdzie mogą wyrwać kasę. Potem roi się od szyldów z błędami ortograficznymi.
-
- monique
- Rozeznany
- Reputacja: 34
Napisane przez Martyna20 » 28 wrz 2011, 17:40 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
Tak jak pamiętam, byłam w ciąży robiłam włosy w salonie i przyszedł jakiś koleś z powołania wielki fotograf ! nakręcony pełno pomysłów zaczyna wymieniać ( już widzę ze totalnie się na tym nie zna) wiec pytam jak długo się tym zajmuje .. a on ze jakoś od 3-4 miesięcy a z zawodu był cieśla :shock: :D
masakra .. a to PRZEDSZKOLE ehh !
-
- Martyna20
- Początkujący
Napisane przez Mike » 29 wrz 2011, 00:58 Re: PSZedszkole polskie West Brom :D
monique napisał(a):Ps. A co do ciapków to uważam, że są pewne granice w szukaniu biznesu na Polakach, wszędzie tam gdzie mogą wyrwać kasę. Potem roi się od szyldów z błędami ortograficznymi.
Ja mysle ze to jest dobry temat na osobny topic. Najlepiej to by zrobic jakas liste "polskich nie-polskich" sklepow zeby lepiej bylo wiadomo komu nie dac zarobic 8)
-
- Mike
- Zadomowiony
- Reputacja: 13
-