Wolverhampton

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez sharemka » 4 maja 2012, 11:05 Wolverhampton

Kochani potrzebuje informacji na temat dzielnic w Wolverhampton?
Po 5 latach, chcemy wyprowadzic sie z Hall Green, Birmingham...gdzie w wolverhampton? Jakie dzielnice mozecie polecic biorac pod uwage; bezpieczenistwo, przedszkole, poczte, NHS, park...brak czarnych. Dziekuje za informacje!
sharemka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez Majka09 » 4 maja 2012, 11:58 Re: Wolverhampton

co to znaczy brak czarnych?!! :shock: ludzie jak ludzie nie wszyscy zachowuja sie antyspolecznie!
ale do rzeczy dzielnica- pennfields ma wszystko czego oczekujesz no z malym wyjatkiem mieszkaja tutaj 2/3rodziny z malymi dziecmi ktorych nazywasz"czarnuchami"Dzielnicy tej bym nie polecila za nic w swiecie nawet najwiekszemu wrogowi!tu stronka na ktorej mozesz sprawdzic przestepczosc

http://www.police.uk/
Pozdrawiam i powodzenia!

aaa no wlasnie moge Ci naprawde z reka na sercu polecic Whitmore Reans mieszkalismy tam rok mieszkaja tam same rodziny z dziecmi i staruszkowie naprawde cisza,spokoj,super!niestety musielismy sie wyprowadzic bo spodziewalismy sie dziecka!

Majka09

KobietaPostNapisane przez sharemka » 4 maja 2012, 13:17 Re: Wolverhampton

Dziekuje Majka!
Czyli Pennfield jest zdecydowani nie dla mnie. Nie nazwalam ciemnoskorych "czarnuchami" , poprostu wolalabym nie przewracac swego zycia o 180stopni i sie zawiesc...
Priorytety sa wazne, tymbardziej ze zmiana miejsca zamieszkanie jest nie na rok lub dwa...a poza tym tez am male dziecko wiec musze myslec o potencjalnej szkole i otoczeniu.

Dzieki za Whitmore Reans.
sharemka
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Emilias1989 » 4 maja 2012, 21:11 Re: Wolverhampton

W Wolverhampton jest wiele dzielnic, jak bym miała polecić to

Pendeford
Penn
Bradley Lane

Ale to zalezy co jest dla Ciebie priorytetem... -

Nie polecam, Whitmore Reans , okolic Cannock Road, lub okolic West Park, Heath Town
jest tam dosyc niebezpiecznie...

w razie pytan pisz na priv ...

Emilias1989
Przyczajony

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez blah » 4 maja 2012, 21:11 Re: Wolverhampton

Majka09 napisał(a):aaa no wlasnie moge Ci naprawde z reka na sercu polecic Whitmore Reans mieszkalismy tam rok mieszkaja tam same rodziny z dziecmi i staruszkowie naprawde cisza,spokoj,super!niestety musielismy sie wyprowadzic bo spodziewalismy sie dziecka!

:lol: :lol: :lol:

blah
Początkujący

Neutralny

PostNapisane przez Majka09 » 5 maja 2012, 01:03 Re: Wolverhampton

blah napisał(a):
Majka09 napisał(a):aaa no wlasnie moge Ci naprawde z reka na sercu polecic Whitmore Reans mieszkalismy tam rok mieszkaja tam same rodziny z dziecmi i staruszkowie naprawde cisza,spokoj,super!niestety musielismy sie wyprowadzic bo spodziewalismy sie dziecka!

:lol: :lol: :lol:

hey,hey ja tam mieszkalam 2lata temu i bylo super ..nic nam nie przeszkadzalo wiec wyrzutow sumienia nie mam ze polecilam ta dzielnice okey :lol:
pozdr

Majka09

KobietaPostNapisane przez sharemka » 8 maja 2012, 10:00 Re: Wolverhampton

Whitmore Reans odpada, to male domki (przynajmniej taki widok ulic znalazlam w street view) a ja potrzebuje garaz albo i nawet double. Mimo wszystko dzieki za namiar!

a czy wiecie cos o Oxley? Tam bylo kilka domow ktore nam sie podobaly i cena zachecajaca...?
sharemka
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez blah » 8 maja 2012, 18:25 Re: Wolverhampton

Polecam wschodnią strone miasta. Ashmore Park? Ceny domów niewygórowanie, spokojna okolica zielono i ładnie. Oxley i Fordhouses bardzo na tak ale zwykle są korki na Stafford Rd przez którą trzeba przejechać żeby dostać się do miasta.

blah
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez oconner82 » 24 maja 2012, 12:35 Re: Wolverhampton

Odradzam: Ashmore Park, Bushburry Hill, Whitmore Reans ( okolice Hordern Road), Wobaston, Oxley od strony Bushbury i Marsh Lane, Pendeford ze wzgledu na odleglosc do centrum oraz Penn poniewaz jest tam syf. Cannock Road jak ktos wczesnie pisal tez bym odradzil.

Polecam:
Gatis Street i jego wszystkie odnogi, bo jest tam spokoj.
Goldthom - jest tam bardzo spokojnie i sa duze domy
Finchfield, Castlecroft, Compton wydaja sie dobrym miejscem
Greenwood road do Oxley Moor Road cala ta dzielnica jest swietna. Ale idac dalej do Probert road jest juz mieszanie choc wciaz rozsadne miejsce do mieszkania

W sumie o kazdej ulicy mozna by pisac, ze jest dobra lub zla, bo czasami dzielnica jest okropna, ale ulica na jej krawedziach moze byc juz przyjemna do mieszkania.
Jezeli szukasz domu i masz cos na oku to napisz, a powiem Ci co za ludzie tam mieszkaja.
oconner82
Początkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Marosu » 24 maja 2012, 20:47 Re: Wolverhampton

A musicie sie przeprowadzic do Wolvo?
Ja przeprowadzilam sie tak jak wy, po wielu latach w Bham i szczerze mowiac troszke zaluje. Teraz mam juz dzieci w wieku szkolnym i nie chce zmieniac im otoczenia po raz kolejny, tym bardziej, ze maja bardzo dobra szkole
I co dziwniejsze- w Wolvo wydaje wiecej kasy na rachunki itp niz w Bham.

jezeli moge cos odradzic to na pewno wschodnia i poludniowo wschodnia czesc Wolverhampton (reszty nie znam prawde mowiac, wiec nie polecam ani nie odradzam)
Marosu
Raczkujący

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez KoNiK » 4 lip 2012, 00:23 Re: Wolverhampton

Hej, mieszkam w Wolverhampton od 7 lat, jeśli szukasz spokojnej dzielnicy to albo Goldthorn Park albo Oxley
KoNiK
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sharemka » 4 lip 2012, 11:18 Re: Wolverhampton

Morosu moj maz dostal przeniesienie i wyzsze stanowisko w biurze w Walsall lub Wolverhampton, ja mam wlasny biznes wiec dla mnie nie ma roznicy skad wysylam paczki...poki co roznica w cenie za wynajmem miedzy Bham a Wolverhampton dosc spora, byc moze council tax rowniez, oplata za media nam sie zmiejszy jako ze sky ma darmowy internet w Wolv.
A najwazniejsze potrzebujemy zmienic otoczenie... :grin:

oconner82 dzieki za wskazowki...przydaly sie!
KoNiK Goldthorn Park wyglada ladnie :D poki co Oxley góra, w piatek jedziemy obejrzec kilka domow...mam nadzieje, ze od razu cos wybierzemy...

Mam cicha nadzieje na polski sklep gdzies pod nosem :?: barkuje mi tu poskiego sklepu...
sharemka
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez KoNiK » 4 lip 2012, 14:00 Re: Wolverhampton

Aby zobaczyć całą treść musisz być zalogowany i posiadać co najmniej 3 posty na forum.
KoNiK
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Marosu » 2 wrz 2012, 17:00 Re: Wolverhampton

Hej, Hej, Sharemka, i gdzie wyladowaliscie w koncu?

a o tym darmowym internecie nie slyszalam...a mamy sky (i to najwyzszy pakiet...)...ale chetnie uslysze :twisted:
Marosu
Raczkujący

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez basiaw30 » 27 maja 2013, 14:33 Re: Wolverhampton

emilias w odpowiedzi na twoj post o heat town wolver nie prawda jest ze jest tu tak bardzo niebezpiecznie jak piszesz wszedzie jest tak samo mieszkam w bloku councilowskim na wprost asdy na ht i na ponad 100 mieszkan w brew pozorom mam nawet cicho i znosnie nie slysze sasiadow nie ma za wielu imprezek domowych wzgledna cisza i spokoj okolica owszem wszystkie nacje ale to wszedzie tak jest przeprowadzilam sie z cannock rd ale tam tez nie ma tragedii owszem moze gorsza okolica i czasem nie wesola szczegolnie po zmroku ale nie dajmy sie zwariowac idzie sie przywzyczaic choc latem jest bardzo trudno zniesc tzw murkowiczow do rana pod oknami . co do ht jest nawet blisko do szkoly parkow sklepow szpitala przedszkoli dobre polaczenia autob tez balam sie zamieszkac w tej okolicy bo kazdy odradzal bo tu takie a nie inne historie sie dzieja ale mimo to mieszkam tu i nie narzekam
decyzje podejmij sama nie patrz za bardzo na opinie innych mi kazdy odradzal ale atuty miejsca i jego polozenia przewazyly nad opiniami o ludziach tu mieszkajacych i naprawde nie zaluje

basiaw30
Początkujący

Neutralny

Powrót do MIESZKANIE