Czy ma ktos Prad z Edf???

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez winnie » 14 gru 2009, 20:16 Czy ma ktos Prad z Edf???

Witam!!Moje pytanie jest nastepujace czy ktos ma prad z EDF????Ja obecnie mam z npowera na karte ,co 3 dni w zimie przy grzaniu tylko 2 grzejnikow w domu 3 niewlaczalismy z racjii oszczednosci tankowalismy nabijamy karte za 20Ł i strasznie szybko nam idzie ta kasa(niesety w domu mamy wszystko na prad) Sprawdzilam sobie w internecie ze najtanszym dostawca pradu bedzie EDF i nie na karte tylko co miesieczny direct debit czy ktos ma stycznosc z ta firma i moze mi cos powiedziec???Czy to prawda ze prad na katre jest drozszy od rachunkow co miesiecznych??Jak wygladaja u nich ceny czy rzeczywiscie sa tansi od npowera?Mam nadzieje ze dobrze zrobilam przenoszac sie do nich bo koszty pradu u npowera powalaly mnie z nog!!Bardzo prosze Was o jakiekolwiek inforacje!!Czekam i z gory dziekuje!!!

winnie
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 14 gru 2009, 20:31 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

ja mam prad z e.on i akurat oni prad na klucz maja za tyle samo co na direct debit (na ktorym ma sie znizke 3%). jezeli masz grzejniki na prad i moga one przechowywac cieplo to pomysl o Economy 7 (masz elektycznosc tansza o 2/3 w ciagu nocy). Ja zuzywam ok. £20 na 4 dni w ciagu zimy (odpalone 4 grzejniki + woda i kuchenka).

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 14 gru 2009, 20:44 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

winnie moze cos z licznikiem masz nie tak?? trzeba bylo zadzwonic do nich i to zglosic :!: ja mialam na flacie npower i tez wszystko na prad i w zimie ladowalam za Ł100, raz zdarzylo sie 120, a latem za Ł30. Grzejniki byly nihgt storage i zima ciagle wlaczone, do tego pranie co 2 dzien, prasowanie 2x tygodniu, co drugi dzien suszarka no i gotowanie, pieczenie.
EDF mialam przez 2 lata, ale nie wiem jak to porownac, bo dom byl duzy, ogrzewanie na gas, kuchnia gazowa, wiecej ludzi mieszkalo.
Na Twoim miejscu o jakas ekspertyze bym poprosila :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 14 gru 2009, 21:06 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

ja maialam npawer i tez wszystko na prad a rachunek przyszedl na na 600f w okresie zimoym. Wiec przeszlismy na skotichpawer ekonomia 7 i jak narazie nie nazekam rachunki sie zminiejszyly o prawie polowe. Wiec nie nazekazm. Z tego co slyszalam to prad na karte jest strasznie nie oplacalny. My mamy rachunki ale co misiac placimy dairek debit (chyba tak sie pisze) 85 f miesiecznie zeby nie dostac zawalu i czasem sie jaks nadplata zdazy.

[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 21:07 ]
ps zregoly rachunki przychodza kwartalnie
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 14 gru 2009, 22:09 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

marzencia2333 napisał(a):dairek debit (chyba tak sie pisze)

Niestety nie. Nie tak się pisze.

Mamy w mieszkaniu EDF i w okresie zimowym wychodzi ok. £60/mies. w letnim połowę z tego. 2 osoby, 2 sypialnie, pies (głownie korzysta z mikrofali i prysznica), storage heaters, gaz do gotowania tez z EDF (jakieś £5/mies.), rachunek bez direct debit'u, taryfa Economy 7 o ile dobrze pamiętam (w nocy płaci się taniej).
Miałem kiedyś nPower i wychodziło dużo drożej, ale nie wiem jak się to ma do kart.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez winnie » 15 gru 2009, 18:49 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

do VA
czy ty masz moze grzejniki na prad ktore wlacza sie tylko w nocy?Ja takie posiadam i w npowerze zrzeraly mi fortune nawet w taryfie ocnejCzy EDF zaklada jeden licznik ktory jest dla taryfy dzienn i noc?W sumiie niewiem jaka mam wybrac taryfe czzy tez economy 7 jedyne co w nocy jest wlaczone to tylko grzejniki pomozcie mi i doradzcie pierwszy raz bede placic rachunki i chcialabym zeby niebylo jeszcze gorzej niz w npowerze !!?Prosze o wasze rady z gory dziekuje

winnie
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez VA » 15 gru 2009, 23:24 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

Tak grzejniki włączają się tylko w nocy (co mnie czasami wkurza jak pod wieczór robi się zimno i nie da się dogrzać). W nocy chodzi jeszcze bojler od ciepłej wody. Osobno mamy prysznic, który używamy przeważnie w dzień.
Bez obaw! Gorzej niz w nPower czy British Gas być nie może.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez winnie » 16 gru 2009, 00:05 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

a powiedz mi jaka dokladnie masz taryfe z edf?ja tez mam bojer od cieplej wody ale niewlaczxam go bo wtedy musialaby codziennie doladowywac prad ;-( czyli ty masz wlaczone grzejniki w calym domu,bojer i oczywiscie prysznic kuchenka itp i ile placisz co miesiac?a wydruk przychodzi co miesiac czy co trzy miesiace??generalnie chodzi tylko jeden grzejnik z trzech,niewlaczamy bojera - oszczednosci !!teraz czekam na dokunenty z edf i maja przyjsc wymienic licznik!i i wtedy zobaczymy jak duzy przyjdzie rachunek pierwszy!dziekuje za odpowiedzi

winnie
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 16 gru 2009, 09:18 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

polecam gocompare to ta stronka http://www.theenergyshop.com/getHomePage.do?agentID=235
Moze sie wam przyda.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Xara » 16 gru 2009, 21:26 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

To ja tez mam z npowera i laduje co dwa dni 7-10f :neutral: niewyrobka...

Xara
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 17 gru 2009, 07:47 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

Może mieszkasz w "spalonym" adresie? Znaczy poprzedni właściciel/najemca nie płacił rachunków to potem taryfa jest wyższa.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez winnie » 17 gru 2009, 13:57 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

Tego niewiem czy mieszkanie byla zadluzone,wszystko jest mozliwe - tankowac karte co dwa trzy dni za 20Ł to cos nietak!!A czy w edf musze podawac im stan licznika i jak czesto?!?!?Dzis przyslali mi kontrakt z edf teraz musze czeka na zmiane licznika ;-) tylko na kontrakcie mam zaznaczone prepayment meter na karte znowu ,a ja jak dzwonilam to prosilam o mieieczny direct debit niewiem czy mam czekac na zmine licznika i dopiero dzwonic czy teraz mam im powiedziec ze jest blad czy licznik jest inny przy direct debit??pozdrawiam i dziekuje

winnie
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 17 gru 2009, 16:28 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

winnie napisał(a):tylko na kontrakcie mam zaznaczone prepayment meter na karte znowu ,a ja jak dzwonilam to prosilam o mieieczny direct debit niewiem czy mam czekac na zmine licznika i dopiero dzwonic czy teraz mam im powiedziec ze jest blad

a czy wynajmujacy moze sobie zmienic licznik, chodzi mi z pre-payment na normalny?? bo to chyba tylko wlasciciel moze, tak mi sie wydaje. pytalas w agencji?? landlordzi zakladaja takie liczniki w obawie przed niezaplaconymi rachunkami. zeby nie miala dodatkowego klopotu jak bedziesz zdawac mieszkanie przy wyprowadzce.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez pinsleepe » 17 gru 2009, 19:46 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

dzwonilam ostatnio do E.ON i zmiana licznika u nich kosztuje £50 i dopiero po 12 miesiacach mozna zamowic zmiane, ale mozna to ominac zmieniajac dostawce energii.

pinsleepe
Rozeznany

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez winnie » 17 gru 2009, 22:32 Re: Czy ma ktos Prad z Edf???

Czy mozna w jakis sposob sprawdzic czy mieszkanie bylo/jest zadluzone przez bylego najemce/wlasciciela w firmie dostarczajacej prad???

winnie
Początkujący

Neutralny

Następna strona