Witam.
Miesiąc temu przydzielono mojej rodzinie mieszkanie socjalne, po obejrzeniu, wyraziliśmy zgodę na jego wynajem.
Minęło 2 tygodnie od złożenia ponownej aplikacji (1 aplikacja była złożona w councilu, a następną złożyliśmy wg instrukcji u deweloperów, którzy współpracują z councilem), w końcu zadzwoniliśmy do deweloperów. Pani uprzejmie nas poinformowała, że nasza aplikacja została odrzucona, nie dostaniemy kluczy, spytaliśmy o powód, poinformowała nas, że musimy już o tym porozmawiać z councilem. W councilu poinformowana nas, że z aplikacją wszystko jest ok, nikt nie przysłał żadnego listu odmownego, musimy czekać na informacje o terminie odbioru kluczy.,
Nie bardzo wiem o co chodzi, skoro council sprawdził naszą aplikację, została ono zatwierdzona, w bidowaniu wygraliśmy mieszkanie, po obejrzeniu postanowiliśmy, że w nim zamieszkamy, a teraz, że sorry.
Chciałam się zapytać gdzie i do kogo mogę zgłosić jakąś skargę. Nie dostaliśmy, żadnego pisma odmownego, nikt do nas też nie zadzwonił. Procedura trwa ok 1 tygodnia, my czekamy ponad 2.
Czy po zatwierdzeniu aplikacji w councilu, ktoś miał taką sytuację jak nasza? Czy można komuś po wygraniu mieszkania odmówić jego wynajęcia?
Za wszelkie informacje i porady z góry dziękuję.