Jak rzucic palenie?
O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...
Napisane przez Fok@ » 5 mar 2012, 15:05 Re: Jak rzucic palenie?
Wstajesz rano i postanawiasz ze od dzis nie palisz. Tak ja rzucilem. 7 lat nie pale
Sent from my MB860 using Tapatalk
Sent from my MB860 using Tapatalk
-
- Fok@
- Rozeznany
- Reputacja: 29
0
Napisane przez Michal » 5 mar 2012, 18:44 Re: Jak rzucic palenie?
Do tediego: Nie musisz do mnie dzwonic, po prostu przyjdz w ktoras sobote. Jestem teraz w Domu Polskim w pokoju 102 (pare krokow od glownego wejscia) od 10:00 do 14:30 w kazda sobote.
Innych chetnych zapraszam rowniez, trzeba korzystac dopoki ten serwis istnieje. Mozna za darmo dostac wiele srodkow farmakologicznych pomagajacych rzucic palenie: plastry, inhalatory, gumy, dropsi, drazetki, spreje.
Za darmo mozna tez sobie mierzyc zawartosc czadu w wydychanym powietrzu. Im wiecej sie pali tym czadu w plucach i we krwi jest wiecej.
Dostepne sa rowniez tabletki Champix dla zatwardzialych palaczy.
NHS funduje rzucajacym palenie te srodki na 8 tygodni w wiekszosci przypadkow zupelnie za darmo. Niewazne czy sie ma taks kredyty czy nie kazdy moze skorzystac.
Pozdrawiam i zapraszam,
Michal
Innych chetnych zapraszam rowniez, trzeba korzystac dopoki ten serwis istnieje. Mozna za darmo dostac wiele srodkow farmakologicznych pomagajacych rzucic palenie: plastry, inhalatory, gumy, dropsi, drazetki, spreje.
Za darmo mozna tez sobie mierzyc zawartosc czadu w wydychanym powietrzu. Im wiecej sie pali tym czadu w plucach i we krwi jest wiecej.
Dostepne sa rowniez tabletki Champix dla zatwardzialych palaczy.
NHS funduje rzucajacym palenie te srodki na 8 tygodni w wiekszosci przypadkow zupelnie za darmo. Niewazne czy sie ma taks kredyty czy nie kazdy moze skorzystac.
Pozdrawiam i zapraszam,
Michal
-
- Michal
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Thesignerka » 5 mar 2012, 19:28 Re: Jak rzucic palenie?
ee widac towarzystwo TABEXu nie bralo, na recepte, w pl, ok 80zl 100 tabl, styka na 3 kuracje pelne, mozna je powtarzac po 3 mcach, za kazdym razem silniej dziala. Po 4 dniach brania pelnej dawki tabexu do ust peta nie wezmiesz, a jak cie ciagnie trezba odstawic tabex, niemniej jednak sporo osob odstawilo fajki na dlugi czas, ja rowniez, oczywiscie potem gdzies po drodze po paru miechach zaczelam znowu palic towarzysko, na razie lubie jarac wiec nie zamierzam rzucac zupelnie, jak zaczynam przekraczac pol paki dziennie wtedy biore tabexa i jakis czas nie jaram, potem jaram znacznie mniej.
Wiadomo ze bez silnej woli i checi rzucenia zaden cud nam nie pomoze, aczkolwiek tabex jest wybitnie zniechecajacy, nie jest na nikotynie. Zniechecam rowniez do jarania fajek z polskich sklepow spod lady, sama tak robilam jaksi czas, ale zjarzylam ze partie nierowne, jedne wala acetonem, po innych glowa boli, podejrzwam ze sporo shitu podrobek przywoaza kolesie, wole wiec juz truc sie z zasadami i kupuje normalnie, pallmalle bo najmniej smierdza, bensony takze, zero dziwnych posmakow poza tym ze cala zalatuje zwykla popielnica :]
Wiadomo ze bez silnej woli i checi rzucenia zaden cud nam nie pomoze, aczkolwiek tabex jest wybitnie zniechecajacy, nie jest na nikotynie. Zniechecam rowniez do jarania fajek z polskich sklepow spod lady, sama tak robilam jaksi czas, ale zjarzylam ze partie nierowne, jedne wala acetonem, po innych glowa boli, podejrzwam ze sporo shitu podrobek przywoaza kolesie, wole wiec juz truc sie z zasadami i kupuje normalnie, pallmalle bo najmniej smierdza, bensony takze, zero dziwnych posmakow poza tym ze cala zalatuje zwykla popielnica :]
-
- Thesignerka
- Rozeznany
- Reputacja: 67
0
Napisane przez darios111 » 5 mar 2012, 19:32 Re: Jak rzucic palenie?
Michal napisał(a):Do tediego: Nie musisz do mnie dzwonic, po prostu przyjdz w ktoras sobote. Jestem teraz w Domu Polskim w pokoju 102 (pare krokow od glownego wejscia) od 10:00 do 14:30 w kazda sobote.
........
Innych chetnych zapraszam rowniez, trzeba korzystac dopoki ten serwis istnieje.
Pozdrawiam i zapraszam,
Michal
Noooo, to w takim razie ja chyba wpadnę tam w sobotę...
BTW: Tylko gdzie to jest dokładnie...? Niezbyt długo jestem w Brmghm - można jakiś adres...?
-
- darios111
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez sandru$ » 6 mar 2012, 05:52 Re: Jak rzucic palenie?
jo14189, tak wlasnie ciaza nalepszy odzwyczajacz :)
ja tez tak rzucilam i juz rok i 8 miesiecy jak nie pale jupiiii :)
-
- sandru$
- Rozeznany
- Reputacja: 20
0
Napisane przez Dżastina » 6 mar 2012, 07:19 Re: Jak rzucic palenie?
adres gdzie przyjmuje Michał : Polish Millenium House Bordesley St. Birmingham B5 5PH
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Dżastina
- Raczkujący
- Reputacja: 1
0
Napisane przez jo14189 » 18 mar 2012, 20:23 Re: Jak rzucic palenie?
sandru$ napisał(a):jo14189, tak wlasnie ciaza nalepszy odzwyczajacz :)
gratuluje :) mam nadzieje ze ja tez nie wroce do tego nalodu :) teraz mam bielsze zeby, swierzy oddech, nie smierdza mi rece, ubrania, wlosy dymem co najwyzej perfumami :) szkoda kasy a przedewszystkim zdrowia. czlowiek byl mlody i glupi jak zaczynal palic a ciezko bylo sie zmobilizowac :)
a tak nawiasem mowiac wiekszosci aptek jest akcja STOP SMOKING, mozna rozpoczac terapie - co tydzien trzeba przychodzic po dropsy, plastry, gumy itd. zalezy co tam potrzeba i dmuchanie w aparat stwierdzajacy poziom nikotyny w wydychanym powietrzu. nie boli i nie kosztuje duzo jednorazowo 7.50f jak dobrze pamietam (mi osobiscie nie pomoglo) zawsze mozna sprobowac moze komus pomoze. za jedna paczke plastrow wydacie wiecej (10f ) wiec warto sprobowac. slyszalam ze niektorzy nie placa za pomoc w rzucenie palenia nie wiem co jest potrzebne ja zaplacilam i mialam spokuj:) powodzenia wszystkim zycze:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
0
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-