Hejka
Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.
Witam wszystkich. Z tej strony Wojtek. Mamy zamiar przeniesc sie we wrzesniu do Bham z Irlandii. Mieszka tam moja siostra wiec dach nad głowa bedzie na poczatek.
Czy ciezko tam znalezc prace w fabryce (najbardziej mi odpowiada, a probowalem roznych zajec)? Mam kilka lat doswiadczenia. Ma tez prawko C i bede miał kurs spawacza MIG/TIG. Angielski bardzo dobry, choc trzeba bedzie sie przwyczaic do brytyjskiego.
Gdzie najlepiej zamieszkac z dwojka dzieci (5lat i niecały rok)? Moga byc okolice Bham, bo raczej samochod bedzie. Zeby bylo bezpiecznie i "europejsko"...
Na razie tyle. Dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam
Dodano: -- 10 sty 2012, 21:17 --
:roll:
Czy ciezko tam znalezc prace w fabryce (najbardziej mi odpowiada, a probowalem roznych zajec)? Mam kilka lat doswiadczenia. Ma tez prawko C i bede miał kurs spawacza MIG/TIG. Angielski bardzo dobry, choc trzeba bedzie sie przwyczaic do brytyjskiego.
Gdzie najlepiej zamieszkac z dwojka dzieci (5lat i niecały rok)? Moga byc okolice Bham, bo raczej samochod bedzie. Zeby bylo bezpiecznie i "europejsko"...
Na razie tyle. Dzieki za wszelkie info. Pozdrawiam
Dodano: -- 10 sty 2012, 21:17 --
:roll:
-
- MadRide
- Początkujący
- Reputacja: 1
Sparkhill, Sparkbrook, Washwood heath albo Lozzels
-
- krisbrumm
- Stały Bywalec
- Reputacja: 75
he he he he :D :D :D dokladnie :mrgreen:
-
- baranek28
- Początkujący
- Reputacja: -17
ok, widze ze nie ma tu czego szukac... czlowiek pyta, a tu sobie jaja robia. Dzieki, ja spadam. Good luck
-
- MadRide
- Początkujący
Mówisz ze nie masz co tu szukać, zadajesz głupie pytanie? mówiąc no raczej pisząc wcześniej ze mieszka tu Twoja siostra wiec masz odpowiedz ...
-
- BBeatka67
- Początkujący
- Reputacja: 2
Co jest nie tak ze Sparkhill, Sparkbrook, Washwood heath albo Lozzels?
-
- Albiorix
- Stały Bywalec
- Reputacja: 68
popytaj ziomkow :grin: beda wiedziec ;)
-
- baranek28
- Początkujący
- Reputacja: -17
BBeatka67 napisał(a):Mówisz ze nie masz co tu szukać, zadajesz głupie pytanie? mówiąc no raczej pisząc wcześniej ze mieszka tu Twoja siostra wiec masz odpowiedz ...
nie rozumiem dlaczego moje pytanie wydaje Ci sie glupie. Co jest zlego wzasiegnieciu opini wielu ludzi z roznych czesci miasta? Siostra mieszka, studiuje, pracuje i nie ma dzieci wiec inaczej patrzy.
Tam gdzie ona mieszka teraz to raczej nie jet ok, ale blisko do pracy... I skad ma wiedziec jak mieszka sie np w oddalonej o kilka mil wiosce?
No prosze mi wytlumaczyc!
Podawanie mi najgorszych dzielnic swiadczy tylko o naszej narodowej zyczliwosci. Dzieki
-
- MadRide
- Początkujący
Ja mieszkam tu dopiero od listopada więc nie znam jakoś bardzo miasta i moje wrażenia są takie:
Erdington jest całkiem w porządku i pełne Polaków. W jego trochę brzydkim centrum jest mnóstwo tanich sklepów w tym co najmniej dwa polskie. Dalej jest w miarę ładnie, tanio i 10-15 minut autobusem do centrum. Inny kawałek Erdingtonu, cośtam-Hill jest jeszcze ładniejszy, trochę droższy i pełen ładnych wiktoriańskich domków i jest tam kolej. Niedaleko jest Castle-cośtam centrum handlowe które jest w porządku.
Solihull jest ładne, czyste, zrobione w całości niemal z podobnych do siebie wiktoriańskich domków. Nie widziałem tam Polaków (ale też nie zaglądałem ludziom w paszporty), brakuje trochę tanich sklepów, jest za to ładne ale niekoniecznie tanie centrum handlowe. Jedzie się do centrum chyba jakoś trochę dłużej.
Handsworh całe które widziałem (a widziałem mało) wygląda jak brzydkie centrum Erdingtom i ogólnie sprawia wrażenie biedniejszej okolicy. Jest tu pełno Hindusów. Sporo też wielkich, ładnych plakatów pomocy społecznej oraz sklepików jeszcze tańszych i jeszcze brzydszych niż na Erdingtonie. Nie mogę wykluczyć że gdzieś tam są ukryte ładne uliczki pełne wiktoriańskich domków. Podobno jest tam dobra szkoła. Okolica którą widziałem pachniała koszmarnie chemicznie, coś trochę jak przy spawaniu. Może to było chwilowe ale mnie zniechęciło do cna.
Wolverhampton - jak chciałem tam zobaczyć mieszkanie to koledzy z pracy powiedzieli że w tamtej okolicy to lepiej nie bo tam są gangi, dżungla, smoki, cośtam takiego. Nawet tam nie dotarłem żeby potwierdzić lub zaprzeczyć tym doniesieniom.
Gdzieś na południu miasta są podobno jakieś super duper dzielnice ze złota. Czy tam miasteczka. Ale nie widziałem ich na oczy.
Erdington jest całkiem w porządku i pełne Polaków. W jego trochę brzydkim centrum jest mnóstwo tanich sklepów w tym co najmniej dwa polskie. Dalej jest w miarę ładnie, tanio i 10-15 minut autobusem do centrum. Inny kawałek Erdingtonu, cośtam-Hill jest jeszcze ładniejszy, trochę droższy i pełen ładnych wiktoriańskich domków i jest tam kolej. Niedaleko jest Castle-cośtam centrum handlowe które jest w porządku.
Solihull jest ładne, czyste, zrobione w całości niemal z podobnych do siebie wiktoriańskich domków. Nie widziałem tam Polaków (ale też nie zaglądałem ludziom w paszporty), brakuje trochę tanich sklepów, jest za to ładne ale niekoniecznie tanie centrum handlowe. Jedzie się do centrum chyba jakoś trochę dłużej.
Handsworh całe które widziałem (a widziałem mało) wygląda jak brzydkie centrum Erdingtom i ogólnie sprawia wrażenie biedniejszej okolicy. Jest tu pełno Hindusów. Sporo też wielkich, ładnych plakatów pomocy społecznej oraz sklepików jeszcze tańszych i jeszcze brzydszych niż na Erdingtonie. Nie mogę wykluczyć że gdzieś tam są ukryte ładne uliczki pełne wiktoriańskich domków. Podobno jest tam dobra szkoła. Okolica którą widziałem pachniała koszmarnie chemicznie, coś trochę jak przy spawaniu. Może to było chwilowe ale mnie zniechęciło do cna.
Wolverhampton - jak chciałem tam zobaczyć mieszkanie to koledzy z pracy powiedzieli że w tamtej okolicy to lepiej nie bo tam są gangi, dżungla, smoki, cośtam takiego. Nawet tam nie dotarłem żeby potwierdzić lub zaprzeczyć tym doniesieniom.
Gdzieś na południu miasta są podobno jakieś super duper dzielnice ze złota. Czy tam miasteczka. Ale nie widziałem ich na oczy.
-
- Albiorix
- Stały Bywalec
- Reputacja: 68
Sparkhill, Sparkbrook, Washwood heath albo Lozzels raczej omijaj te dzielnice i jeszcze dorzucę Handsword and Smethwick.Ja osobiście polecam Solihull i Acocks Green ewentualnie Kings Heath.
Dodano: -- 11 sty 2012, 20:21 --
-
To są dzielnice niebezpiecznie i wielokulturowe.
Dodano: -- 11 sty 2012, 20:21 --
Albiorix napisał(a):Co jest nie tak ze Sparkhill, Sparkbrook, Washwood heath albo Lozzels?
-
To są dzielnice niebezpiecznie i wielokulturowe.
-
- veronika
- Początkujący
- Reputacja: 0
veronika napisał(a):...ewentualnie Kings Heath.
Oj, uważaj co piszesz.Mieszkałem tam ponad 6 lat temu i nie powiedziałbym.Ale to jest i tak, że w każdej dzielnicy znajdziesz miejsca spokojne i ładne, ale i takie, które są niebezpieczne.Kings Heath to podobnie jak Moseley jest pakiland
-
- krisbrumm
- Stały Bywalec
- Reputacja: 75
Kings Heath to podobnie jak Moseley jest pakiland
Moj drogi napisałam ewentualnie ale nie wiem w której części mieszkałeś bo tu gdzie ja mieszkam jest czysto biało i spokojnie,.
Moj drogi napisałam ewentualnie ale nie wiem w której części mieszkałeś bo tu gdzie ja mieszkam jest czysto biało i spokojnie,.
-
- veronika
- Początkujący
ja napisze jak koledze juz napisalam na priv DUDLEY, i nigdy zdania nie zmienie w kilku dzielnicach mieszkalam i wybieram wlasnie ta z zamknietymi oczami. Mieszkam juz 4rok i cicho, spokojnie, przyjaznie itp
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- kapik
- Początkujący
- Reputacja: -1
kapik napisał(a):ja napisze jak koledze juz napisalam na priv DUDLEY, i nigdy zdania nie zmienie w kilku dzielnicach mieszkalam i wybieram wlasnie ta z zamknietymi oczami. Mieszkam juz 4rok i cicho, spokojnie, przyjaznie itp
pozdrawiam
a może orientujesz się jakie są ceny domów i flatow w Dudley?
-
- veronika
- Początkujący
http://www.rightmove.co.uk/property-to- ... 67481.html
np domek
a jesli chodzi o flata to nawet obok mojej ulicy jest flat do wynajecia £375 za 2 pokoje
ja kupilam tutaj dom dlatego dalam ci przykladu ze stron internetowych ale przez 5 lat (zanim tutaj zamieszkalam) tulalam sie po jakis strasznych dzielnicach dlatego wiem z doswiadczenia gdzie jest bezpiecznie a gdzie nie......
pozdrawiam
np domek
a jesli chodzi o flata to nawet obok mojej ulicy jest flat do wynajecia £375 za 2 pokoje
ja kupilam tutaj dom dlatego dalam ci przykladu ze stron internetowych ale przez 5 lat (zanim tutaj zamieszkalam) tulalam sie po jakis strasznych dzielnicach dlatego wiem z doswiadczenia gdzie jest bezpiecznie a gdzie nie......
pozdrawiam
-
- kapik
- Początkujący
- Reputacja: -1
• Strona 1 z 2 • 1, 2