Dla wszystkich atopikow

O zdrowiu, waszych doświadczeniach ze służba zdrowia w UK, pomoc w znalezieniu lekarzy...

KobietaPostNapisane przez Laza11 » 15 lut 2012, 09:51 Dla wszystkich atopikow

witam. chce sie podzielic z wami informacjami jak skutecznie sie leczyc na atopowe zapelnie skory w Wielkiej Brytanni.Jak wiadomo jest to choroba ktorej nigdy juz nie wyleczymy.Jedynym sposobem jest szukanie przyczyn jej nasilania.W moim przypadku bylo tak ze odwiedzilem mnostwo lekarzy jak i tu jaki i w Polsce.Oczywiscie kazdy lekarz mowil co innego..malo kto ma pojecie o tej chorobie.Dawali mi tylko antybiotyki , a wiadomo jak dziala antybiotyk...dziala tymczasowo i wyniszcza organizm.O lekarzach w Birmingham to juz nie wspomne..totalni za przeproszeniem idioci. Wiec sam sie wzialem za szukanie przyczyn.

Po pierwsze: Jak wiadomo zapelenie atopowe skory dziala na tle alergicznym, wiec musimy zrobic sobie testy alergiczne(allergy analisis) - koszt 35 funtow. Musimy to zrobic zeby wiedziec ktore alergeny maja zly wplyw na nasza skore.Sa to dokladne testy robione na podstawie analizy z wlosow.Jest to na okolo 400 produktow ktore moga nas uczulac .Wyjdzie tez czy mamy uczulenie na kurz , zwierzeta , czy np na latex itp. Mozna jez zrobic w centrum , dokladnie w Bullringu (DR & HERBS , Unit L15 ,B5 4BS) tel: 01216433188 . Drugie testy to ,,testy platkowe,, Ale jeszce sie nie dowiedzialem gdzie je moge zrobic w Birmingham. W Polsce ich koszt to ok 250 zl. Lepiej jezeli zrobi sie je tutaj na miejscu poniewaz nasza skora jest na co dzien przyzwyczajona do tego klimatu.

Po drugie: zakup filtrow na wode. nawet nie zdawalem sobie sprawy jaka woda jest tutaj twarda i nachlorowana. A chlor i twarda woda zle wplywaja na stan skory.Filtry mozna kupic na stronie http://www.pureshowers.co.uk/ . Ja kupilem filtr do prysznica ,,8 Stage Luxury Shower Filter,, . jak dla mnie rewelacja. Moja skora juz po tygodniu lepiej wygladala! Mniej wysuszona , mniej podrazniona ,skora na glowie przestala swedziec a twarz glaciutka..polecam nawet dla osob ktore maja delikatna cere...Wiecej na temat tego filatra mozna poczytac na stronie producenta.

Po trzecie: dobor dobrych balsamow lub emulsji do ciala. Przy atopowych zapaleniu skory musi byc jak najsilniejsze nawilzanie.Najlepiej zeby byly hypoalergiczne!! z Polskich emulsji do ciala polecam emulsje firmy ,,Atopra,, . Jak dla mnie numer 1!! nawilza cialo do 24 godzin! Szkoda ze tylko mozna je kupic w Poslce:( Druga dobra emulsja jest emulsja firmy ,,Emolium,, . Mozna go zamowic z apteki internetowej w Londynie : adres strony: http://www.e-apteka.co.uk Ten sklep ma emulsje i balsamy w najlepszej cenie. Polecam tez emulsje do ciala firmy ,,Iwostin,,. Co do emulsji w Wielkiej Brytanni to moge powiedziec ze jest kiepski wybor. Testowalem chyba z 10 roznych emulsji i nawilzanie bylo totalnie do bani, jak i emulsje od lekarza z GP jaki i ze sklepu. Ale powiem wam ze ostatnio w sieci sklepow Boots kupilem balsam firmy ,,Neutrogena,, - Norwegian formula. Jest on hypoalergiczny .Stosuje go drugi dzien i jestem pod wrazeniem! super nawilza, ladnie sie wchlania. za 250 ml zaplacilem ok 3.50 funta.

Tak wiec to by bylo na tyle. chcialem tylko powiedziec ze to sa tylko moje sugestie na temat leczenie atopowego zapalenia skory. Mi to bardzo pomoglo , praktycznie w 70 % , dlatego chcialem sie z wami tym podzielic ,bo kazdy kto ma ta chorobe wie jakie to jest uciazliwe. Wrazie pytan prosze pisac na chudy-3@o2.pl" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

pozdrawiam

Laza11
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ona79 » 15 lut 2012, 19:42 Re: Dla wszystkich atopikow

Zainteresowały mnie testy alergiczne,o których piszesz.Weszłam na stronę DR&HERBS,ale są tam tylko ogólne informację,co robią.Nie wiedziałam,że można je robić z włosów :o.W Polsce rysuje się na ręku dziwną kratkę itd.Możesz napisać,jak to wyglądało tutaj,obcieli kawałek włosa,po jakim czasie miałeś wynik?Jakoś do końca nie wierzę chińskim "hokus pokus".Zastanawiam się na ile te testy są wiarygodne.

ona79
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Laza11 » 15 lut 2012, 23:14 Re: Dla wszystkich atopikow

Witam.to nie jest żadne hokus pokus:)wycina Ci kawaleczek włosa z tylu głowy a pózniej idzie to do analizy.w Polsce ta metoda nie jest popularna bo jest bardzo droga!z włosów Ci wyjdzie wszystko bo to najdokladniejsza metoda!na wyniki czekałem 8 dni.a co do wiarygodności to niewiem.ja dopiero od tygodnia odrzucilem produkty które mnie uczulaja wiec zobaczymy czy się sprawdzi.mojej koleżance wyszła laktoza ,odrzuciła wszystko co z nią związane i uczulenia znikły!

Laza11
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ona79 » 16 lut 2012, 00:59 Re: Dla wszystkich atopikow

Dzięki Laza11,za odpwiedz,chyba też zrobię te testy.Nigdy nie robiłeś testów skórnych w pl?Tutaj robią testy alergiczne z krwi,nie wiem tylko na ile alergenów,może tylko te podstawowe.Jeżeli chodzi o lekarzy w uk,to jest zasada-jeżeli trafisz na dobrego lekarza czyt.inteligentnego,to już dalsze leczenie pójdzie szybko.Trzeba tylko na takiego trafić :),a to już raczej kwestia szczęścia :(

ona79
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Laza11 » 16 lut 2012, 08:11 Re: Dla wszystkich atopikow

Hej. Robilem testy skorne w PL, tak zwane testy platkowe.Koszt 250 zl. Rysuje sie na plecach tabele z numerkami i naklada sie alergeney ktore moga uczulac.ten Test trwa ogolnie 7 dni. np. w poniedzialek nakladaja ci alergeny , w srode pierwszy odczyt i w sobote drugi odczyt .Wiec jak widzisz trzeba byc w Polsce caly tydzien zeby to zrobic. Sa to testy ogolnie na chrom , metale , nikel. Ja mialem taka akcje ze po tygodniu mialem tylko 2 lekkie zaczerwienienia i lekarz powiedzial ze to jeszcze nic nie znaczy.Po przyjezdzie do Uk po 2 tygodniach pojawily sie mocne zaczerwienienia w innych miejscach , ale co z tego jak zmazala mi sie juz tabela i nie wiadomo teraz na co bylo to uczulenie. Dlatego chce zrobic testy platkowe tutaj ,na miejscu. A z lekarzami to moze i masz racje, trzeba trafic. U mnie w przechodni bylem u 4 lekarzy i kazdy okazal sie idiota, nie maja o niczym pojecia i na dodatek twierdzili ze to nie ma nic wspolnego z alergia i nie chcieli mnie wyslac na badania alergiczne. Po prostu brak slow!

Laza11
Początkujący

Neutralny

Powrót do ZDROWIE