Problem z Pracodawcą
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
• Strona 1 z 1
Napisane przez naphozord » 18 lut 2012, 11:13 Problem z Pracodawcą
Cześć spotkała mnie bardzo nie miła niespodzianka. Opiszę od początku jak to wygląda.
Pracowałem na początku na okresie próbnym przez 2 miesiące. tylko 4 h dziennie. Potem obiecali że dadzą mi full kontrakt , tzn. Po nowym roku. No i gdy przyszedł nowy rok dali mi Umowę ale dalej na 4 H. Oczywiście nie nie podpisałem , tylko trzymałem tą umowę w domu. Postanowiłem wrócić do Polski i tydzień przed wyjazdem powiadomiłem ich że , odchodzę.I tu jest cały problem , otóż. Mój ostatni tydzień pracy , wliczał się już na nową wypłatę. Czyli powinni mi zapłacić przy następnej wypłacie (16 Luty ) Za ten zaległy Tydzień. Wczoraj się dowiedziałem że , koledzy mieli wypłaty a ja nie dostałem. Stąd moje pytanie , co mogę w takiej sytuacji zrobić ? A raczej Mój brat i koledzy którzy tam zostali. Nie mam zamiaru dawać komuś w Prezencie całej tygodniówki. Pozdrawiam
Pracowałem na początku na okresie próbnym przez 2 miesiące. tylko 4 h dziennie. Potem obiecali że dadzą mi full kontrakt , tzn. Po nowym roku. No i gdy przyszedł nowy rok dali mi Umowę ale dalej na 4 H. Oczywiście nie nie podpisałem , tylko trzymałem tą umowę w domu. Postanowiłem wrócić do Polski i tydzień przed wyjazdem powiadomiłem ich że , odchodzę.I tu jest cały problem , otóż. Mój ostatni tydzień pracy , wliczał się już na nową wypłatę. Czyli powinni mi zapłacić przy następnej wypłacie (16 Luty ) Za ten zaległy Tydzień. Wczoraj się dowiedziałem że , koledzy mieli wypłaty a ja nie dostałem. Stąd moje pytanie , co mogę w takiej sytuacji zrobić ? A raczej Mój brat i koledzy którzy tam zostali. Nie mam zamiaru dawać komuś w Prezencie całej tygodniówki. Pozdrawiam
-
- naphozord
- Początkujący
- Reputacja: -15
0
Napisane przez wielkimar » 18 lut 2012, 11:39 Re: Problem z Pracodawcą
Idź do "CAB" a do pracodawcy napisz lis,t że jeśli nie dostaniesz zaległej wypłaty wystąpisz na drogę formalną.
-
- wielkimar
- Rozeznany
- Reputacja: 25
0
Napisane przez naphozord » 18 lut 2012, 11:55 Re: Problem z Pracodawcą
Tylko że , ja jestem w Polsce. Możesz coś napisać więcej o tym CAB ?
-
- naphozord
- Początkujący
0
Napisane przez wielkimar » 18 lut 2012, 13:03 Re: Problem z Pracodawcą
"citizens advice bureau" z tym, że jeśli jesteś w Polsce raczej ta instytucja nic ci nie da.
Jedyne co możesz zrobić to wysłać im list z ponagleniem.
Jedyne co możesz zrobić to wysłać im list z ponagleniem.
-
- wielkimar
- Rozeznany
- Reputacja: 25
0
Napisane przez naphozord » 19 lut 2012, 12:21 Re: Problem z Pracodawcą
Ok dziękuję. Pozdrawiam
-
- naphozord
- Początkujący
0
Napisane przez Thesignerka » 29 lut 2012, 14:29 Re: Problem z Pracodawcą
z CAB bywa roznie, mi dali tylko xeroowke z netu z ich www, jakis telefon (niezle platny swoja droga do advisera ACAS - jest tez mozliwosc konsultanta polaka)
Do CAB polecam isc skoro swit bo niektore maja ograniczenia dzienne do 20 osob (np w Coventry) i bezposrendio dostac sie do advisera CAB
oprocz tego warto isc do Law Centre i ofkors Employment Tribunal.
Jeszczre nie wiem ktora opcja jest najbardziej skuteczna bo jestem na poczatku tej drogi, niemniej jak skoncze to napisze ktora organizacja okazala sie najbardziej pomocna.
Do CAB polecam isc skoro swit bo niektore maja ograniczenia dzienne do 20 osob (np w Coventry) i bezposrendio dostac sie do advisera CAB
oprocz tego warto isc do Law Centre i ofkors Employment Tribunal.
Jeszczre nie wiem ktora opcja jest najbardziej skuteczna bo jestem na poczatku tej drogi, niemniej jak skoncze to napisze ktora organizacja okazala sie najbardziej pomocna.
-
- Thesignerka
- Rozeznany
- Reputacja: 67
0
Napisane przez naphozord » 1 mar 2012, 14:21 Re: Problem z Pracodawcą
Cześć sprawa wyjaśniona. kolega powiedział że , jak mi nie dadzą pieniędzy idę na Policję !! No i wpłacili :D Dzięki za rady , pozdrawiam
-
- naphozord
- Początkujący
0
Napisane przez setlers21 » 1 maja 2012, 12:23 Re: Problem z Pracodawcą
witam . czy moze mi ktos pomoc i doradzic ? pracowalem w tesco lichwild w agencji rapier . gdy sie zwalnialem lider wpisal mi urlop w ostatnia tygodniowke . pieniadze za prace dostalem a za urlop nie . co moge zrobic ? pisalem do nich kilka razy ale zbywaja mnie . prosze o rade i dziekuje .
-
- setlers21
- Przyczajony
- Reputacja: 0
0
Napisane przez Ivoneczka23 » 1 maja 2012, 17:22 Re: Problem z Pracodawcą
pisz do skutku..jesli wypłaacili ci pieniadze a wpisali urlop to znaczy ze wypłacili ci za tydzien a za urlop wypłaca w nastepnym tygodniu lub nigdy
pisz pisz a jak to nic nie da idz do CAB
pisz pisz a jak to nic nie da idz do CAB
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputacja: 40
0
• Strona 1 z 1
-