No dss a dofinansowania

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez ramzes11 » 2 mar 2012, 21:22 No dss a dofinansowania

Witam. Od miesiąca wynajmuje dom razem z dziewczyną i kuzynką. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę liczyć na jakieś dofinansowanie do mieszkania lub jakiekolwiek inne jeśli przy wynajmowaniu domu landlord zaznaczył no dss. Mam 23 lata i jestem ciekawe czy z tych względów mogę liczyć na jakiekolwiek dofinansowanie.

ramzes11
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 2 mar 2012, 21:39 Re: No dss a dofinansowania

jezeli landlord napisal no dss to on nie chce aby ktokolwiek bral benefity na ta chate

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez papuzkaara » 3 mar 2012, 16:12 Re: No dss a dofinansowania

Nieprawda. No dss oznacza ludzi za ktorych w calosci placi panstwo, czyli bezrobotnych. jezeli ty chcesz pobierac tylko dofinansowanie to najpewniej mozesz sprobowac. a moze sie rowniez okazac, ze ktos juz bierze dofinansowanie i wtedy landlord ma przechlapane.

papuzkaara
Raczkujący

Reputacja: 4
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xerdox » 3 mar 2012, 17:41 Re: No dss a dofinansowania

dokladnie tak jak w poscie powyzej. Sam w swoim mieszkaniu mam no dss i pobieram benefit na mieszkanie grosze a raczej pensy ale zawsze cos

xerdox
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ramzes11 » 4 mar 2012, 05:46 Odp: No dss a dofinansowania

Ok dzięki za odpowiedzi. A możecie mu jeszcze powiedzieć jakie dofinansowania mogą mi się należeć? Nawet te poza mieszkaniem. Ponieważ mam 23 lata i nie wiem co może mi się należeć a co nie.

ramzes11
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 6 mar 2012, 16:54 Re: No dss a dofinansowania

dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 6 mar 2012, 17:53 Re: No dss a dofinansowania

jesli chodzi o dofinansowanie to wszystko zalezy od twojej sytuacji finansowej ile zarabiasz a takze z kim mieszkasz jakie prowadzicie gospodarstwo(ogolne ilosc osób na utrzymaniu ) czy macie dzieci i inne pierdoły
mozesz postarac sie o housing benefit i council tax jesli spełniasz kryterium zarobkowe
w tym wypadku razem ze swoja dziewczyna
jesli jednakowaz podasz ze w trójke płacicie czynsz dostaniesz dofinansowanie tylko na pokrycie swojej czesci councilu i housingu

jesli płacicie za mieszkanie w trójke mniej niz 430 funtów iwszyscy pracujecie..no moze byc ciezko
polecam kalkulator benefitów tam mozna wszystko wyliczyc
jesli mam pomóc w obliczeniu zapraszam na pw umówimy sie na gg podasz dane a ja ci policze ile mógłbys dostac zajmie to z 5 minut

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

Powrót do MIESZKANIE