Witam. Od miesiąca wynajmuje dom razem z dziewczyną i kuzynką. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę liczyć na jakieś dofinansowanie do mieszkania lub jakiekolwiek inne jeśli przy wynajmowaniu domu landlord zaznaczył no dss. Mam 23 lata i jestem ciekawe czy z tych względów mogę liczyć na jakiekolwiek dofinansowanie.
Nieprawda. No dss oznacza ludzi za ktorych w calosci placi panstwo, czyli bezrobotnych. jezeli ty chcesz pobierac tylko dofinansowanie to najpewniej mozesz sprobowac. a moze sie rowniez okazac, ze ktos juz bierze dofinansowanie i wtedy landlord ma przechlapane.
Ok dzięki za odpowiedzi. A możecie mu jeszcze powiedzieć jakie dofinansowania mogą mi się należeć? Nawet te poza mieszkaniem. Ponieważ mam 23 lata i nie wiem co może mi się należeć a co nie.
jesli chodzi o dofinansowanie to wszystko zalezy od twojej sytuacji finansowej ile zarabiasz a takze z kim mieszkasz jakie prowadzicie gospodarstwo(ogolne ilosc osób na utrzymaniu ) czy macie dzieci i inne pierdoły mozesz postarac sie o housing benefit i council tax jesli spełniasz kryterium zarobkowe w tym wypadku razem ze swoja dziewczyna jesli jednakowaz podasz ze w trójke płacicie czynsz dostaniesz dofinansowanie tylko na pokrycie swojej czesci councilu i housingu
jesli płacicie za mieszkanie w trójke mniej niz 430 funtów iwszyscy pracujecie..no moze byc ciezko polecam kalkulator benefitów tam mozna wszystko wyliczyc jesli mam pomóc w obliczeniu zapraszam na pw umówimy sie na gg podasz dane a ja ci policze ile mógłbys dostac zajmie to z 5 minut