Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 14 kwi 2012, 10:11 Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Aloha wszystkim. Za czas niedlugi konkretniej okolo 2 tygodni zawitamy raczej do Bham. Przed tym moze warto byłoby zapoznać się z tubylczą Polonią :D wiec moze mozecie polecic jakies dzielnice? Czego się wystrzegać? No i gdzie najlepiej z pracą (pewnie najbardziej irytujące pytanie zadawane przez kazdego) :P pozdrawiamy serdecznie
xxxx30
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez martinirosso » 14 kwi 2012, 10:33 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Witam Szczecin,ja pochodze z pod Szczecina.dzielnice od lotniska w kierunku centrum sa najlepsze moim skromnym zdaniem.Polacy sa wszedzie ale w tych okolicach jest ich mniej.
martinirosso
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez maras85 » 14 kwi 2012, 11:05 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Witam was, tez jestem ze Szczecina ;) a wiec jako dzielnice polecam Erdington (sporo polakow bardzo dobre polaczenia z centrum no i wiele magazynow i zakladow pracy ale czy w nich i wam przyjdzie pracowac to nie wiadomo... Co do samej pracy teraz zaczyna sie jakis ruch, nie wiem jak jest z wami ale zeby samemu znalezc prace przewaznie trzeba juz miec jakeis doswiadczenie w Anglii, jezyk zeby spokojnie sie dogadac i ogolnie odpowiednie kwalifikacje, dlatego tez wielka filozofia nie jest ze najtwiej sie nzjadzie prace przez agencje, ktore sa rozne... na pewno radze sie wystrzegac komentarzy w stylu ze sciagaja mega haracze bo to bzdury sa kompletne. Agencje zyja zupelnie z czego innego a to ze stawka jest niska wynika z tego ze firma nas zatrudnia daje agencji minimalne stawki... co do rodakow, wiele w tym prawdy ze trzeba na nich uwazac jezeli chcecie dowiedziec sie wiecej to mam czas sluze pomoca, po prostu napiszcie na priv i wtedy wam powiem co jak wyglada i gdzie nalezy pukac, pzdr Szczecin ;0

maras85
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 14 kwi 2012, 11:35 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Ogolnie to jakies pojecie o tym co sie tam dzieje mamy. Wiadomo z praca bywa roznie znalesc cos zaczepic sie a potem isc do przodu. To normalne. Mamy nadzieje ze tutaj znajdziemy kogos z kim bedziemy mogli podtrzymac kontakt na miejscu. Nawet nietyle chodzi o pomoc bo problemy swoje ma kazdy, tylko dla czystego towarzystwa :) wiadomo lepiej kogos znac na miejscu by moc do kogos odezwac morde niz siedziec w zamknieciu :)
xxxx30
Rozeznany

Neutralny

PostNapisane przez EWELINASTG2 » 14 kwi 2012, 14:18 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

trzymaj sie z dala od polakow

EWELINASTG2

KobietaPostNapisane przez Paola90 » 14 kwi 2012, 14:22 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Witam wszystkich. Jestem jedną z połowek od tej ,,pary ze Szczecina" przyłączam sie do powitania ... ;)
Paola90
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Nadijka » 14 kwi 2012, 15:32 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

EWELINASTG2 napisał(a):trzymaj sie z dala od polakow

Ale o co chodzi bo nie rozumiem za bardzo? Bija, gryza, wlosy z glowy wyrywaja? Co takiego robia Polacy, ze trzeba sie od nich z daleka trzymac?

Nadijka
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez LoCo » 14 kwi 2012, 15:38 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

To jest jeszcze ktos kto sie nie przekonal jaki potrafi byc rodak za granica ? :D
LoCo
Raczkujący

Reputacja: 3
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 14 kwi 2012, 16:27 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Pierdzielenie o trzymaniu się z dala od Polaków.
Polak, Anglik, Rumun czy Węgier!
W każdej nacji są ludzie ok i wstrętne typki.
Siedzę w B'ham dwa lata i jakoś jak na razie nie doznałem niczego złego od Polaków wręcz przeciwnie.
Szlag mnie trafia z takim pierniczeniem o tym jacy to Polacy są źli i nieuczciwi.
Słyszałem o tych przypadkach jak to Polak Polakowi wilkiem.. W większości te pretensje wynikały z postawy roszczeniowej "niby skrzywdzonego" lub zwykłej głupoty.

Witajcie Szczecinianie.
Jakbyście trafili na Chelmsley Wood to z chęcią na browarka wyskoczę:-)
Co do dzielnicy to mieszkam w powyższej i jestem zadowolony. W miarę czysto jak na standardy angielskie ( w każdej interpretacji;-) ), osiedlowe centrum handlowe w zupełności ok, połączenie z centrum ( 20 - 25 minut autobusem) dobre, do lotniska i dworca kolejowego blisko. A i Polaków kilku się tu znajdzie:-)
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 14 kwi 2012, 17:50 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Witajcie Szczecinianie.
Jakbyście trafili na Chelmsley Wood to z chęcią na browarka wyskoczę:-)
Co do dzielnicy to mieszkam w powyższej i jestem zadowolony. W miarę czysto jak na standardy angielskie ( w każdej interpretacji;-) ), osiedlowe centrum handlowe w zupełności ok, połączenie z centrum ( 20 - 25 minut autobusem) dobre, do lotniska i dworca kolejowego blisko. A i Polaków kilku się tu znajdzie:-)

Jak trafimy to na pewno się odezwiemy :]

A co dyskusji powyżej to tak jak napisałeś. W każdej nacji znajdzie się szuja i osoba która ma dobre zamiary. Ja uważam, że dystans jest odpowiedni dla każdego. Najpierw trzeba kogoś poznać a dopiero potem można zaufać. I to też nie do końca :P
xxxx30
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez maniek2140 » 14 kwi 2012, 18:15 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Masakra!!!!!!!! A wy to co nie polaczki jesteście burole jakich mało

maniek2140
Raczkujący

Reputacja: -7
Wyśmiewca

KobietaPostNapisane przez Paola90 » 14 kwi 2012, 19:02 Re: Para ze Szczecina niedługo Birmingham.

Wypowiedzi na temat czy polaczki sa good czy nie good zamkniete !
Kazdy ma inne zdanie a wymieniac sie pogladami to nie ma co

Dodano: -- 28 maja 2012, 18:26 --

Witam niestety dopiero teraz mozemy dac oznaki zycia ....jestesmy w bham a dokladniej na erdingtonie ... Wszystko jak narazie sprawnie idzie tylko jak widac z internetem byly problemy :) i jak narazie zyje sie ok
Paola90
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ