Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
Napisane przez Ossey » 17 kwi 2012, 17:52 Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
Razem z moją dziewczyną która jest w ostatnim tygodniu ciąży wynajmujemy malutki flacik w którym notorycznie zdarzają się usterki...
Pierwszym problemem był prysznic który wył jak wilk do ksieżyca i nie dawał spać, potem deski w podłodze ( flat jest na poddaszu) zaczęły pękać pod stopami, a aktualnie klamka do drzwi odpadła na amen i musimy kombinować by dostać się i wydostać z domu oraz do niego...
Nasz landlord z pochodzenia pakistańczyk, hazardzista i alkoholik woła namiętnie o pieniądze ,ale wszelkiego rodzaju telefony i smsy, w sprawie naprawy ignoruje...
Dodam, że mieszkają w domu którego dolna część podzielona jest na pokoje inni mieszkańcy którzy również mają z nim podobne problemy...
Nie wiemy co możemy zrobić z owym delikwentem, nie zapłaciłem mu czynszu i napisałem, że do momentu kiedy nie naprawi usterek nie zrobie tego, ale on jedynie kazał mi oddać klucz i sie wynieść, zapłaciłem więc czynsz po awanturze na smsy bo chce mieć potwierdzenie prawne, że sam nie zawiniłem chciałbym jakoś zadziałać w imieniu swoim i polaków z którymi mieszkam, ale nie wiem na co mogę sobie pozwolić i gdzie sie z tym faktem udać - pomożecie rodacy :P?
-
- Ossey
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez wielkimar » 17 kwi 2012, 21:14 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- wielkimar
- Rozeznany
- Reputacja: 25
Napisane przez P-C » 17 kwi 2012, 21:31 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
Po kiego sie z klientem użerać jak mozna spokojnie zyc?
-
- P-C
- Stały Bywalec
- Reputacja: 61
Napisane przez godziogodzio » 17 kwi 2012, 21:49 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- godziogodzio
- Raczkujący
- Reputacja: -9
Napisane przez malaroksi » 18 kwi 2012, 06:45 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
Stąd najlepiej udać się do budynku councilu w twoim mieście , do działu spraw mieszkaniowych prywatnego sektora i tam wyjaśnić całą sprawę, oni zadzwonią do landlorda, poinformują go o jego prawach i obowiązkach ,dadzą mu 5dni na rozwiązanie problemu ale nim wrócisz z councilu będzie stało pod drzwiami 2 gości i naprawiało klamkę .
Gdy urodzi się dziecko, radzę mimo wszystko szukać czegoś normalnego, bo z betami na poddasze się gramolić to trochę nie wygodne no i sam mówisz że to mały flat,ale zawsze warto zrobić wszystko legalnie , czyli dać miesięczne wypowiedzenie najmu itd potem referencje i nne pierdoły będą potrzebne by wynająć normalny dom czy flat i stworzyć dziecku godne warunki życia.
No i cóż, życzę miłego szybkiego bezproblemowego rozwiązania (chodzi o poród) i pozytywnie załatwienia sprawy mieszkaniowej .
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Darwas » 18 kwi 2012, 10:45 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputacja: 58
Napisane przez godziogodzio » 18 kwi 2012, 11:08 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
malaroksi napisał(a):
Stąd najlepiej udać się do budynku councilu w twoim mieście , do działu spraw mieszkaniowych prywatnego sektora i tam wyjaśnić całą sprawę, oni zadzwonią do landlorda, poinformują go o jego prawach i obowiązkach ,dadzą mu 5dni na rozwiązanie problemu ale nim wrócisz z councilu będzie stało pod drzwiami 2 gości i naprawiało klamkę
Rownie dobrze Pakistanczyk moze mu podrzucic narkotyki do pokoju i zadzwonic po policje albo i co gorsze skoro to alkoholik i hazardzista.
-
- godziogodzio
- Raczkujący
- Reputacja: -9
Napisane przez dodsonn » 18 kwi 2012, 11:11 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- dodsonn
- Początkujący
- Reputacja: 4
Napisane przez bogini8 » 18 kwi 2012, 13:06 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
W koncu sam was wyrzuci, albo podrzuci jakies swinie w odwecie...
Mi by bylo szkoda czasu i nerwow ,zeby sie użerać z takim pajacem.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Ivoneczka23 » 18 kwi 2012, 13:08 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
jesli kontrola przyjdzie zobaczyc mieszkanie wyremonutuja wam za darmo a on bedzie musiał za to zapłacic ale moja rada uciekajcie stamtad
jesli powodem dla którego tam mieszkacie jest niemoc finansowa sa organizacje które pozwola sie wam przeprowadzic w krótkim okresie badz zapłaca za was depozyt na nowe mieszkanie
jeli landlodr nie odda wam pieniedzy za depozyt takze wam pomoga bo depozyt musi byc wpłacony do specjalnego urzedu
landlord nie moze go przechlac;)
jesli tego nei uczyni czeka go normalna kara a depozyt i tak odzyskacie
jesli macie jakiekolwiek pytania jak sie szybko wyprowadzic gdzie czego szukac zapraszam na pw
udziele wszelkich porad we własnym zakresie
bo co jak co ale kur..chamstwa i nieuczciwego landlorda nie zniese
pozdrawiam
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputacja: 40
Napisane przez monika8224 » 19 kwi 2012, 09:24 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- monika8224
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez Darwas » 20 kwi 2012, 09:54 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
-
- Darwas
- Zadomowiony
- Reputacja: 58
Napisane przez malaroksi » 21 kwi 2012, 08:03 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
No ale składać aplikacje na socjalny zawsze można , tylko myślę że nie ma się co napalać że sie dostanie za miesiąc tylko trzeba sie przygotować że odczeka sie nawet kilka lat. Chociaż koleżanka dosłownie po pierwszym bidowaniu dostała pierwszą propozycję :) tyle że na bloku i jak tam weszła by zobaczyć to zrezygnowała od razu gdy zobaczyła na klatce zgraję dzieciaków podpalającą jakieś śmieci...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Ivoneczka23 » 22 kwi 2012, 15:15 Re: Problem z landlordem! Proszę o pomoc!W
mysle ze to zalezy od urzednika...i jego good mood
;)
-
- Ivoneczka23
- Stały Bywalec
- Reputacja: 40
-