Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez manka36 » 30 kwi 2012, 21:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

A ja czuje sie swietnie....zadnych objawow ciazowych :( . Juz sie zaczynam zastanawiac czy wszystko jest ok :(
Zastanawiam sie czy nie odwiedzic jakiegos polskiego ginekologa zeby sie upewnic czy wszystko jest w porzadku; tylko nie wiem czy w piatym tygodniu to nie za wczesnie :idea:: :idea::
manka36
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 30 kwi 2012, 21:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie mysle ze nie byloby za wczesnie akurat :) w Coventry sa polscy ginekolodzy tylko troche krzycza za wizyte-100f wizyta + usg.

Ewelajna1111
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 30 kwi 2012, 21:21 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Oj, to chyba sobie daruje; chociaz troche panikuje to i tak intuicja podpowiada mi ze wszystko jest dobrze :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 1 maja 2012, 06:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Do Bham tez przyjezdza ginekolog chyba co dwa tygodnie i przyjmuje, cena taka sama. Tylko trzeba dzwonic i sie dowiadywac kiedy bedzie. Nie korzystalam wiec nie moge nic wiecej na temat tego lekarza powiedziec.
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez sylwio70 » 1 maja 2012, 10:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Manka36
Co do objawów ciąży to jeszcze wszystko przed tobą. Jakby się coś działo niepokojącego czyli krwawienie czy ból to i tak do 12 tygodnia nic nie zrobią. Lekarze tu uważają że jak do 12 tygodnia się poroni samoistnie to tak właśnie musiało być i coś było nie tak z płodem. Dlatego uważam że 100Ł to przesada za wizytę bo tu w ramach ciążowej opieki za darmo położne też są dobre i wyczulone na różne nieprawidłowości. Ja na przykład jak tylko miałam jakieś przypuszczenia to od razu przy mnie dzwoniła do szpitala i zamawiała wizytę z lekarzem. Także nie można narzekać akurat na położne. Pewnie jeszcze zależy na jaką się trafi ale ja ze swojej jestem bardzo zadowolona. Moja przychodnia mieści się na Acocks Green na Victoria rd.

sylwio70
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 1 maja 2012, 14:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189 napisał(a):ja ja karmilam po 1-1.5h i po 1 h byla glodna. Bede musiala dokarmiac butelka bo z cyca nie zrezygnuje
no niestety poczatki sa trudne, ale nie daj se wmowic ze sie nie da. zdrowo sie odzywiaj,pij duzo wody i herbatek pobudzajacych laktacje np z kopru wloskiego.

Dodano: -- 1 maja 2012, o 14:35 --

manka36, ja bylam prywatnie w bodajze 7 tgodniu w tej klinice http://www.mums.me.uk/ baardzo bylam zadowolona, super mila obsluga,dostalam zdjecia i filmik .placlam za scan kolo 70£

Dodano: -- 1 maja 2012, o 14:46 --

manka36, lykaj kwas foliowy i duzo odpoczywaj, ja jestem zdania ze co ma byc to bedzie, znam kupe dziewczyn ktore urodzily tu zdrowe dzieciatka, a mam znajome w PL ktore lataly na Usg co miesiac i non stop na wizyty, a stracily dzieciatka przed terminem..Mysle ze wszystkie potrzebne badania sa tu robione, jesli co s jest nie tak sa dodatkowe wizyty albo scany, zawsze dla zabicia swojej niepewnosci czy ciekawosci mozna isc na dodatkowa wizyte prywatnie.
Mysle ze to wszytsko tez zalezy od danej poloznej, ja z mojej bylam zadowolona,mialam wizyty co ok 4 tygodnie, pozniej co 2, jakmialam problemy z rwa kulszowa to zalatwiala mi fizjoterapie, oprocz tego szkole rodzenia, dostawalam rozne ulotki, plyty, probki kosmetykow dla maluszkow,kupony itd.
Ale czytalam ze niektore dziewczyny byly srednio zadowolone bo np polozna przekladala wizyte, lub byly rzadzej, mysle ze tak jak wszedzie wszystkiego trzeba pilnowac zarowno tu jak i w pl.
Wiadome jest ze prywatna opieka czy tu czy w pl wyglada inaczej ;) zainteresowanie lekarza wzrasta wraz z iloscia wizyt,...;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 1 maja 2012, 15:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nio wlasnie wszystko zalezy na jaka polozna sie trafii !!! bo to od jej podejscia i zainteresowania wszystko zalezy,i automatycznie zmienia sie samopoczucie przyszlej mamusi!!! nio ale trzeba miec wlasnie to szczescie i miec fajna polozna!! a niestety nie w kazdych medical center trafi sie na taka pomocna jak Ty mialas Boginii

Ewelajna1111
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 1 maja 2012, 16:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja mialam do tej pory dwie wizyty - na kazdej byla inna polozna....
dodatkowo dwie wizyty w szpitalu z powodu klopotow z watroba i woreczkiem zolciowym- na pierwszej lekarz zlecil mi badania, powiedzial, ze od ich wynikow zalezy dalsze leczenie, wyniki byly zle, na drugiej wizycie bylam juz u innego lekarza, ktory spytal jak sie czuje i na tym koniec, nie zlecil zadnych badan kazal przyjsc za miesiac-powinnam miec kontrolowane enzymy watrobowe na biezaco, ale wg niego akurat nie :?
mnie juz nic nie zdziwi, po prostu akceptuje to co jest, sama leczyc sie nie bede przeciez :wink:
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ewelajna1111 » 1 maja 2012, 16:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 napisał(a):ja mialam do tej pory dwie wizyty - na kazdej byla inna polozna....
dodatkowo dwie wizyty w szpitalu z powodu klopotow z watroba i woreczkiem zolciowym- na pierwszej lekarz zlecil mi badania, powiedzial, ze od ich wynikow zalezy dalsze leczenie, wyniki byly zle, na drugiej wizycie bylam juz u innego lekarza, ktory spytal jak sie czuje i na tym koniec, nie zlecil zadnych badan kazal przyjsc za miesiac-powinnam miec kontrolowane enzymy watrobowe na biezaco, ale wg niego akurat nie :?
mnie juz nic nie zdziwi, po prostu akceptuje to co jest, sama leczyc sie nie bede przeciez :wink:

:( :( :(

Dodano: -- 1 maja 2012, 16:39 --

lori28 napisał(a):ja mialam do tej pory dwie wizyty - na kazdej byla inna polozna....

:( :( :(

Ewelajna1111
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 1 maja 2012, 18:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dzieki dziewczyny :). Tak sobie mysle, ze najlepiej sie nie denerwowac na zapas. Do 12 tygodnia; na tak wczesnym etapie ciazy to chyba lekarz niebylby w stanie nic poradzic, jezeli z ciaza byloby cos nie tak. I niewazne gdzie sie mieszka (w UK czy w PL). Nasze organizmy sa madrzejsze od lekarzy i same wiedza co w takiej sytuacji robic ( jezeli z malenstwem jest cos nie tak). Przykre to, szczegolnie dla dziewczyn, ktore bardzo sie staraly o dzidzie, ale i dla tych, dla ktorych bylo to niespodzianka.
Dlatego....spokoj, dieta i odpoczynek; to najlepsze lekarstwo :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 1 maja 2012, 18:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

manka, a jak to Twoje plamienie? slabsze juz czy tak samo ciagle?
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 1 maja 2012, 18:52 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 napisał(a):manka, a jak to Twoje plamienie? slabsze juz czy tak samo ciagle?

Dzisiaj w poludnie mialam jedna wieksza plame, taka capucino, ale juz nie mam skrzepow jak wczoraj (takich malutkich, brazowych).
Intuicja mi mowi,ze te plamienia zwiazane z miesiaczka, bo to moj termin; a tak poza tym czuje tylko takie ciagniecia w podbrzuszu, takie delikatne; takze mysle, ze wszystko ok (kobieca intuicja) :) . Zreszta czytalam, ze takie niewielkie plamienia w terminie spodziewanej miesiaczki nie sa niczym groznym.

Dodano: -- 1 maja 2012, 19:56 --

Zreszta co ma byc to bedzie, nie bede sie denerwowac bo to nie ma najmniejszego sensu; lezec plackiem tez nie zamierzam :) . Poltorej tygodnia rzucilam palenie (jak tylko sie dowiedzialam o ciaze i biore kwas foliowy), wiec co ma byc to bedzie :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 1 maja 2012, 19:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

i dobre podejscie:)
bedzie wszystko ok, musi byc :D

ja kupilam bilety do Pl na czerwiec :mrgreen: , a teraz ide polezec w wannie i spac :)
DOBRANOC
lori28
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 1 maja 2012, 19:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Doanoc lori28 :)
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 3 maja 2012, 18:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

wciaz pokarmu mam nie wystarczajaco :( ale robie wszystko zeby bylo wiecej. fakt sciaganie pokarmu idzie coraz sprawniej za kazdym razem pokarmu jest wiecej. mam nadzieje ze za tydzien juz nie bede musiala dokarmiac butelka, juz tylko daje corci tylko jedna butelke sztucznego mleka na 24 h :) jestem dobrej mysli :)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona