I.D. w Morrisonie

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

PostNapisane przez EWELINASTG2 » 12 maja 2012, 22:06 Re: I.D. w Morrisonie

umisiak Ciekawe jakie są (o ile są) reakcje polskich sprzedawców na dokumenty tożsamości obcokrajowców w naszym ukochanym kraju Polska...

napewno glupia mina i wybałuszone gały :D :D :D :D
Ostatnio edytowano 12 maja 2012, 22:13 przez EWELINASTG2, łącznie edytowano 1 raz

EWELINASTG2

KobietaPostNapisane przez monika8224 » 12 maja 2012, 22:11 Re: I.D. w Morrisonie

włączając się do dyskusji dodam że też przydarzyło mi się kilka razy takowe zachowanie, a śmiać mi się chce bo za każdym razem są to młodsi ludzie ode mnie, dziwnie na nich patrzę ale z grzeczności i z uśmiechem podaję to ID:)))

monika8224
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Steinik » 12 maja 2012, 22:24 Re: I.D. w Morrisonie

:D Ivoneczka lubie toooo :D Celebryci hmmmm....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 12 maja 2012, 22:38 Re: I.D. w Morrisonie

chyba pozostaje nam sie cieszyc, ze tak mlodo wygladamy :lol:
a z drugiej strony nie ma sie co dziwic... ja tez bym miala zdziwiona mine gdyby ktos mi jakies ID np. z Kambodzy zapodal :roll:
ja nie wiem, ale dla polakow wszystko jest takie oczywiste i zarazem smieszne. przeciez taki sprzedawca ma prawo nie wiedziec jak wyglada polskie ID, tym bardziej, ze brytyjczycy sie takowym nie posluguja. i podejrzewam, ze sklep tez ma jakies "policy", w ktorym okreslone jest jaki dokument jest akceptowany.
moze i jest to wkurzajace, dla nas jako klientow. ale wyobrazcie sobie Wasze 15-to letnie dziecko chcacekupic alkohol czy papierosy... chyba fajnie, ze sa tak wyczuleni i maja zaostrzone przepisy.
i w kazdym sklepie jest jak wol napisane: jesli wygladasz na mniej niz 25! lat sprzedawca moze poprosic cie o okazanie dokumentu potwierdzajacego wiek.
takze super, ze wiekszosc z nas wyglada <25 :D

Dodano: -- 12 maja 2012, o 22:39 --

ewela119 napisał(a):Mnie tez w Asdzie pani poprosila o ID jednego razu kiedy chcialam wyslac totka bo trzeba miec ukonczone 16 lat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Luiza » 13 maja 2012, 11:07 Re: I.D. w Morrisonie

Wydziwiają sobie bo mają taki kaprys. To nie bank i nie wyjmowanie pieniędzy z konta. Wystarczy jakikolwiek dokument ze zdjęciem i datą urodzenia. Choćby to była polska karta rowerowa to mają psi obowiązek go honorować. Jak nie, to jest dyskryminacja.
Mi na szczęście wszędzie przyjmują dowód, bo jak nie to byłby dym. No a też młoda już nie jestem :D ale proszą mnie o ID dosyć często.
Ale niektóre sklepy mają swoje granice wiekowe. W jednych sklepach do kupienia alkoholu trzeba mieć skończone 18 lat, a w innych nawet 25.

Dodano: -- 13 maja 2012, o 11:10 --

agg napisał(a): przeciez taki sprzedawca ma prawo nie wiedziec jak wyglada polskie ID,

Jak jest na nim data urodzenia, którą ja zawsze od razu pokazuję paluchem, to reszta nie powinna ich interesować.
Luiza
Wtajemniczony

Reputacja: 71
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 13 maja 2012, 12:37 Re: I.D. w Morrisonie

Luiza napisał(a):agg napisał(a):
przeciez taki sprzedawca ma prawo nie wiedziec jak wyglada polskie ID,

Jak jest na nim data urodzenia, którą ja zawsze od razu pokazuję paluchem, to reszta nie powinna ich interesować.

No wlasnie, tym bardziej ze jak juz pisalam wczesniej maja wszystko podpisane po angielsku wiec wystarczy przeczytac
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez Fok@ » 13 maja 2012, 13:57 Re: I.D. w Morrisonie

Mnie sie zapytali o id przy zakupie zdrapki a mam 29 lat. Jezeli nie akceptuja polskiego id to biegiem do managera.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2
Fok@
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 14 maja 2012, 20:15 Re: I.D. w Morrisonie

musisz młodo wygladac hehe albo te ich nastolatki wygladaja tak staro ze juz sami nie wiedzia;)
mnie kiedys spytali czy mam 16 lat powiedzialm nie...25;)

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez misia33 » 16 maja 2012, 14:07 Re: I.D. w Morrisonie

Polski Dowod Osobisty to forma ID oficljalnie uznawana przez prawo brytyjskie. W razie problemow w sklepie, prosze poprosic o rozmowe z mamagerem i wytlumaczyc, ze jest formalne ID uznawane przez tutejsze prawo i jak maja problem , moga sprawdzic przeciez albo zadzwonic po Policje i zaraportowac, ze osoba mogaca byc nieletnia kupuje alkochol/ papierosy.

misia33
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

Poprzednia strona

Powrót do HYDE PARK