Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 13 maja 2012, 14:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

witam
A ktora moze rodzila lub bedzie rodzic w City Hospital? Chcialabym sie dowiedziec cos wiecej na temat tego szpitala bo bede tam rodzic:D Pozdrawiam Mamusie wszystkie :)

magdunia22
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez lori28 » 13 maja 2012, 19:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ja bede rodzila w City
mam termin na 4go pazdziernika
a Ty?
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 13 maja 2012, 19:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziewczyny, orientujecie sie moze, czy tutaj mozna kupic cos na podtrzymanie ciazy (luteine albo cos takiego), coraz bardziej plamie, a wiem, ze tutaj nic nie daja i troche sie denerwuje... :(
manka36
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 13 maja 2012, 19:49 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie wiem czy ona pracuje gdzies poza szpitalem mi porod odbierala tzn. miala ale byly komplikacje i lekarz odebral. ciesze sie ze na p. Sylwie trafilam:) nie wiem czy da rade to zalatwic zeby akutar ona odbierala porod. ale wiem ze istnieje opcja zeby wziac tlumacza poloznej trzeba powiedziec ze chce sie miec przy porodzie tlumacza i nie powinno byc z tym problemu:) ja nie mialam tlumacza bo sadzilam ze dam rade ale gdyby nie pl polozna to bym nie dala rady bo nie rozumialam jak mowili ze bede musiala urodzic z pomoca kleszczy (wszystko mi wytlumaczyla). jak z agielskim masz problemy to mozesz tlumacza wziac nawet do poloznej tylko musisz w przychodni poprosic o to, sami ci nie zaproponuja :) jakby co moge pomoc nie znam angelskiego perfekt ale dogaduje sie bez problemu :)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 13 maja 2012, 20:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Dziekuje bardzo za chec pomocy, na pierwszej wizycie mialam tlumacza, bardzo mila dziewczyne, ktora na dodatek jest w 5 miesiacu ciazy, ale myslalam, ze jest mozliwosc zeby ciaze prowadzila, np. polska polozna

Dodano: -- 13 maja 2012, 21:03 --

Teraz jednak bardzo martwie sie tym ciaglym plamieniem :( . Polozna mowila, ze to normalne i dopiero kiedy zaczne mocno krwawic to moge sie zglosic do szpitala :(
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 13 maja 2012, 20:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

moze jest ale to bys musiala znalezc przychodnie w ktorej przyjmuje pl polozna a to jak szukanie igly w stogu siana. oby ci sie udalo trafic prz porodzie na p. Sylwie :)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez manka36 » 13 maja 2012, 20:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Orientujesz sie moze, czy mozna tu coc zdobyc na podtrzymanie ciazy....bo mam zle przeczucia...caly czas plamie :(
manka36
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 13 maja 2012, 20:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

manka36 napisał(a):Wolalabym chodzic do polskiej poloznej bo moj angielski nie jest za dobry...

mozesz poprosic o tlumacza na kazdej wizycie.

dopiero doczytalam, ze juz zostalo to napisane.

to nie jest tak, ze jak wsrod staffu jest polka/polak to zaraz dostanie pod opieke polaka. to nie tak wszystko dziala :wink:

jak masz jakies pytania i obawy zwiazane z tym plamieniem to udaj sie do Early Pregnancy Unit, lub zapytaj poloznej/lekarza dlaczego "tutaj nie podtrzymuje sie ciazy".

lykanie luteiny (progesteronu) ma tylko zastosowanie wtedy kiedy w Twoim organizmie jest go niewystarczajaco. to nie jest tak, ze podtrzymuje on ciaze. zalezy jaka jest przyczyna odrzucania ciazy przez organizm. ponad polowa to wady zarodka.
progesteron jest odpowiedzialny za "wysciolke" (lining) jamy macicy. jak wiemy zarodek zagniezdza sie w kilku pierwszych tygodniach od dnia zaplodnienia (w zaleznosci gdzie do niego doszlo).
jesli mialas przed ciaza problemy hormonalne i bralas progeteron, to na pewno warto to kontynuowac na poczatku ciazy.
mysle, ze na Twoim miejscu w akcie desperacji poprosilabym o zbadanie poziomu progesteronu. jesli wyjdzie niedobor, sprawa oczywista - powinnas wspomoc organizm, jesli wynik ok - przestac sie zamartwiac i zaufac naturze.

wiem, wiem - latwo sie mowi.
ale uwierz, im czlowiek wie wiecej tym jest spokojniejszy :)

ps. czytaniem polskich forum nie pomagasz sobie ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 13 maja 2012, 21:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

nie dostaniesz nic na podtrzymanie, ja poronilam 2 razy i przy 3 ciazy tez pytalam lekarza o cos na podtrzymanie to mi powiedzial ze moze mi wypisac kwas foliowy i ze mam sie niepotrzebnie nie martwic bo stres szkodzi maluszkowi i tobie tez to samo radze. Nie mysl tyle o tym a wszystko bedzie dobrze.

Agg jak bedzie pl poloza na zmianie to na 99,9% bedzie miala pod opieka polke jak bedzie taka sytuacja. Personel bedzie chcial przede wszystkim sobie zycie ulatwic.
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 13 maja 2012, 22:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189 napisał(a):Agg jak bedzie pl poloza na zmianie to na 99,9% bedzie miala pod opieka polke jak bedzie taka sytuacja. Personel bedzie chcial przede wszystkim sobie zycie ulatwic.

moze bedzie, moze nie bedzie ;)
napisalam jak to generalnie wyglada w sluzbie zdrowia.
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 13 maja 2012, 22:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

no nie wiem czy tak generalnie jest jak ty mowisz ale ja jak lezalam w szpitalu po odejsciu wod to personel jak sie zmienial to odrazu bez zastanowienia dali mnie pod opieke pl poloznaj wiec nie sadze ze tak 'generalnie to wyglada w sluzbie zdrowia' oni nie sa tacy zeby sobie utrudniac prace
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 14 maja 2012, 06:55 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

mam termin na 14sierpnia...Moze sa tu mamy ktore rodzily w City Hospital?

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 14 maja 2012, 13:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189, nie bede sie sprzeczac, bo nie o to chodzi. jestem pielegniarka srodowiskowa, dlatego wiem jak to dziala od "drugiej" strony ;)
ja tez nie zawsze jezdze do polakow. pewnie jak pacjent by sie uparl i wiedzial, ze pracuje gdzie pracuje oraz nie znal jezyka to moze by i poprosil o mnie. Uwierz, w tym kraju jest taka mieszanka narodowosci, ze nie robi nam wiekszego problemu czy ktos "spika" plynnie czy nie :D
Dlatego napisalam "generalnie" :)

magdunia22, powodzenia :) z tego co pamietam, to Ty chyba ma juz jedna pocieche? czy cos mi sie pokielbasilo? :oops:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 14 maja 2012, 13:39 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg tak mam 7 letniego synka :) A teraz na 60% mam dziewczynke!! I jestem ciekawa czy City Hospital jest ok co do porodu :)

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 14 maja 2012, 18:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

orientuje sie moze ktos gdzie moge sie udac zeby dostac biala plastikowa karte nhs na np.dentyste ponoc dopuki malentwo nie skoncczy roku mam darmowego stomatologa i leki na recepte tylko trzeba miec ta karte. ja juz urodzilam a tej karty wciaz nie mam
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona