Dążac do spełnienia marzeń- dzidzia w planach i staraniach:)

Rodzina, dzieci i ich wychowanie, sprawy związane z codziennym życiem rodziców.
Witam:)

wraz z chłopakiem po wielu rozmowach i -wiem, że głupio to zabrzmi- finansowych kalkulacjach podjęliśmy decyzję o wyjęciu implanta (juz po :) ) i staraniu się o dzidzie...
Jestem całkowicie zielona w tym temacie, pod względem praktyki (opieka nad młodszym rodzeństwem i kuzynostwem to nie to samo co swoje :) )i wiedzy jak to jest tutaj, w sensie: gdzie najlepsza opieka lekarska, kto jakiego lekarza poleca, dobre i najlepiej niedrogie sklepy, może "należne" benefity (jestem osobą pracującą part-time, chłopak full-time), jak zapobiec ewentualnym buzującym hormonkom i w ogóle interesowałyby mnie wszystkie ciekawostki jakie Mamusie mają do powiedzenia:) jeśli możecie mi coś podszepnąć, pogadać, podzielić się refleksjami-z chęcią posłucham :)
martizzo
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Mysle ze dostaniesz duzo porad ale sadze ze na ten temat jest oddzielne forum tylko dla kobiet.

Pozdrawiam.

Mherba

a implanta gdzie robiłas?

joanika4
Przyczajony

Neutralny

w boots`ie,w centrum:) na dole, gdzie masz część dziecięcą, fotograficzną i optyka:) przychodzisz, mówisz, że chciałabyś implanta założyć, wypełniasz formularz i umawiają Cię na wizytę:)

dziękują za podpowiedź, przenoszę wątek:)
martizzo
Raczkujący

Neutralny

po implancie trzeba odczekac mnimum rok zeby cos z tego wyszło ;')

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

po rozmowie z lekarzem i trzema koleżankami, co to też miały implanta mam inna wiedzę, a mianowicie że spokojnie już po miesiącu a nieraz i szybciej (ogólnie od razu po wyjęciu jest prawdopodobieństwo, zwiększa się po pierwszej miesiączce "po") można "zaciążyć":)
Ostatnio edytowano 8 cze 2012, 11:56 przez martizzo, łącznie edytowano 1 raz
martizzo
Raczkujący

Neutralny

Ivoneczka23 napisał(a):po implancie trzeba odczekac mnimum rok zeby cos z tego wyszło ;')

skad to wiesz
ja wiem ze implant dziala od pierwszego dnia posiadania go w rece, a przestaje w momecie wyjecha go (lub po trzecha latach zmniejsza swoje dzialanie do minimum)

dlaczego rok czasu niby jest potrzebny zeby zaczac byc znowu plodnym skoro hormony przestaja byc dostarczane do organizmu z momentem wyjecia implantu?

podaj prosze jakies zrodla bo bardzo mnie zaciekawilas
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

witam jak masz ochote posluchac matki polki to zapraszam na priv;) mam trojeczke chlopca trzyletniego i blizniaczki dwuletnie ;) moge sie wypowiedziec na temat szpitali chociaz co do tego to sa zdania podzielone ja syna rodzilam w heartlands i jestem bardzo zadowolona naomiat god hope ( no hope) raczej nie jest idealnym miejscem na rodzenie ze wzgledu na panujacy tam... hmmmm rasizm? no moze wieksze uprzedzenia ale moze ktos ma inne zdanie na ten temat.... a jak chcialabys praktyczne rady ciazowe to zparaszam to moj nr gg 7155097

Dodano: -- 8 cze 2012, 12:59 --

witam jak masz ochote posluchac matki polki to zapraszam na priv;) mam trojeczke chlopca trzyletniego i blizniaczki dwuletnie ;) moge sie wypowiedziec na temat szpitali chociaz co do tego to sa zdania podzielone ja syna rodzilam w heartlands i jestem bardzo zadowolona naomiat god hope ( no hope) raczej nie jest idealnym miejscem na rodzenie ze wzgledu na panujacy tam... hmmmm rasizm? no moze wieksze uprzedzenia ale moze ktos ma inne zdanie na ten temat.... a jak chcialabys praktyczne rady ciazowe to zparaszam to moj nr gg 7155097

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

moja wiedże czerpie stąd iz została mi udzielona przez lekarza który oferował mi implant a na który sie nie zdecydowałam z prostej przyczyny
mianowicie implant działa 3 lata i gdyby się cos stało odpukac mojemu dziecku i tylko kolejna ciąza mogłaby uratowac jego zycie nie miałby szans poniewaz jak udielono mi informacji nawet po jego wyjeciu przez rok płód moze ulec osłabieniu deformacji obuamarciu itd itp włacznie z poronieniami a tyzyko jest zwiekszone własnie w przypadku noszenia implanta niz innych srofków antykoncepcyjnych
on oczywiscie słabnie zbdza sie ale jesli 3 lata trujesz organizm dzien w dzien to moze się tak wydarzyc
ja nei chce tu nikogo straszyc bron boze nie taka była moja intencja
nie twierdze ze nie bedziesz płodna i daj Ci dziecko jaknajszybciej jesli takie jest twoje marzenie
pisze tylko to czego dowiedziałam sie od lekarza i dlatego z niego zrezygnowałam i pozostałam przy moich metodach anty;)

zapomniałam dodac ze te sam lekarz poinfoemował mnie iz nosząc implant moge miec miesiaczki nawet do 30 dni oraz ze przychodza do niego pacjentki z implantem i z brzuchem no ale wiadomo ze implant nie daje 100 procent jak kjazdy środek anty

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy

Slyszalem ze tabletki antykoncepcyjne wywoluja raka, a te implanty tez?

godziogodzio
Raczkujący

Reputacja: -9
Wyśmiewca

w dzisiejszych czasach nawet masło wywołuje raka

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Pokojowy

ja o dziecko nie staram sie i raczej nie mam zamiaru

autorka tematu jest mloda i silna i na pewno szybko w ciaze zajdzie

Ivoneczka23 napisał(a):w dzisiejszych czasach nawet masło wywołuje raka

:056: :056: :056:

ja osobiscie zdecydowalam sie na implant wlasnie ze wzgledu na zmniejsozne ryzyko raka szyjki i piersi- na tle innych srodkow antykoncepcyjnych dla kobiet.
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

martizzo napisał(a):(...) i staraniu się o dzidzie...
Jestem całkowicie zielona w tym temacie, (...)

Fajnie zabrzmiało, w kontekście szukania porady co i jak :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Dziewczyny nie IMPLANTA tylko IMPLANT :roll:

Ivoneczka23, skad ty zes takiego lekarza wytrzasnela? Ktos mu powinien chyba odebrac prawo wykonywania zawodu skoro on ludziom takie pierdoły opowiada :roll: Przegrzebalam tysiace stron internetowych, przeczytalam opinie setek specjalistow, rozmawialam z kilkoma lekarzami i nikt nie nie pisal/mowil ze trzeba czekac rok i ze jest zwiekszone ryzyko jakis wad czy deformacji u plodu :roll: Owszem ciaze sie zdarzaja, nie czesciej jednak niz przy tabletach bo jak slusznie zostalo zauwazone 100% pewnosci nie daje zadna metoda antykoncepcji, jedynie wstrzemiezliwosc ;)

martizzo, wszystkie informacje ktore chcesz uzyskac, ktore wymienilas w pierwszym poscie znajdziesz w temacie "ciezarowki czyli kobiety w ciazy" :wink:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

wiem, że głupio to zabrzmi- finansowych kalkulacjach podjęliśmy decyzję o wyjęciu implanta (juz po :) ) i staraniu się o dzidzie...

hej, dla mnie to nie brzmi glupio, tylko zalosnie, dzieki takim "radosnym"wypowiedziom, coraz bardziej jestem dumny z moich dzieci (chociaz nie wiem, czy mozna byc bardziej dumnym niz jestem), znajac twoja wczesniejsza opinie o nich.
pozdrawiam
wujek

ps. wiesz, ze to bedzie przykre dla dziecka, gdy kiedys dowie sie, ze jest owocem finansowych kalkulacji? powodzenia
nawad
Raczkujący

Reputacja: 3
Neutralny

Następna strona