Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez tekken » 18 lut 2010, 15:45 Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Siemka mam pytanko odnośnie trasy z Dunkierki do szczecina(polski).macie może pojęcie ile czasu zajmie pokonanie dystansu?planowany wyjazd 24;00 z dunkierki,samochodem głównie 130km/h.Dajcie znać jak jechaliście. Dzięki ;)

tekken
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Viola » 18 lut 2010, 17:03 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

to zalezy jaka droge wybierasz , ja na szczecin -pomorzany dokladnie przez kolbaskowo , wyjechalam z birmingham 5pm, 2 godz prom , droga rewelacyjna i latwa , 1,5 przerwy dla kierowcy w domku na pomorzanach bylam 2.3-pm kolejnego dnia :)powodzenia

Viola
Raczkujący

Reputacja: 6
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 18 lut 2010, 19:14 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Eee no to widzę, że krajanie się odzywają :P Okolice Stargardu się kłaniają.
A co do meritum:
- prom północ - Dunkierka 1, Stargard około 19. W trasie 4h snu/drzemki, bo nie szło inaczej :)
W drugą stronę:
Wyjazd około 10-11 am, prom - 2 rano. Bez żadnych przerw, ale ze śniegiem po drodze i jednym wypadkiem.

Pozdrawiam i szerokiej drogi :)

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Guest » 19 lut 2010, 00:30 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Ja w tym roku pobiłem swoje wszelkie rekordy :) tak wogóle to Świdwin się klania :) jechałem 47 godzin :) korek na promie złapałem w święta, jechałem tylko na jednego kierowce (ja prowadziłem) zero snu i drzemek, jakoś się udało na szczęście, życzę szerokiej drogi bez podobnych przygód.

Guest

KobietaPostNapisane przez Viola » 19 lut 2010, 12:30 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Tak naprawde nasze polskie drogi sa do d**py, znajomym trasa do Szczecina zajela pare smiesznych godz, ale jechali do Bydgoszczy i tu sie dopiero zaczely cyrki :) Szcz - Bydg. ponad 10 godz!!!!! Szczecin kolo Niemiec i latwa trasa , same autostrady , to zalezy od szczecia i warunkow na drogach. a no i zaznaczam ze czasami czekaja niespodzianki ze strony niemieckiej policji na zjazdach , mialam taki przypadek jadac autobusem , czyli + 3,5 godz ;/ zdecydowanie odpowiadalo mi polaczenie Bham----> Szcz..Ryanair..1,5 godz w domku :)

Viola
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 19 lut 2010, 15:13 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Viola - zgadza się. Szkoda, ze to połączenie było tak krótko - tylko kilka miesięcy. Ja teraz jak sam to latam B'ham -> Berlin. Lufthansa (przesiadka we Frankfurcie) lub KLM (przesiadka w Amsterdamie). Koszt w granicach 150 funtów w obie strony plus bus Berlin<-> Szczecin/Stargard około 100zł w obie strony.
Lufthansa mnie mile zaskoczyła, jak w tym roku 3go stycznia z powodu zimy na lotnisku w B'ham odwołali mój lot z Frankfurtu do B'ham. Bez żadnego "ale" i upominania się dali nocleg w hotelu i przebukowali bilet na następny dzień. Na dowolny praktycznie lot. Można było asap, można było o 12 a i o 14 też. Bez problemów. Żeby nie było - NIE miałem wykupionego ubezpieczenia :D
No more Ryan jeśli tylko będę mógł :D

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Viola » 20 lut 2010, 03:24 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

o nieeee, tyle zachodu zeby dostac sie do domku:( ja chyba zostane przy Ryanair Lnd Stansted - Szcz. poki co nie zawiodlam sie jeszcze na tych liniach mimo narzekan innych.... 2 tyg temu mialam przygode z Monarchem..Wybralam sie na tydz zimowych wakacji do Bulgarii z Manchesteru i co najlepsze przelot spoko z posilkiem , kawa i odrobina slodyczy , dolelcialam zadowolona i tu sie zaczal koszmar bagaze zostaly w Uk;/ wszytskie ciuchy , deski snowboardowe....fakt ze dolecialy po 4 dniach , ale nikomu nie zycze takich wrazen;/ i wakacjii bez bagazu ;/

Pozdr

Viola
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 22 lut 2010, 23:27 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

No tak, tylko że na ten Stansted też się trzeba dostać. I trochę to kosztuje. Na pewno więcej niż dostanie się na lotnisko B'ham + bus z Berlina :D O zachodzie i czasie nie wspominając. Żeby nie było - mam za sobą 2 czy 3 kursy via Stansted.

Ale to jest moje skromne zdanie. Każdy lubi co innego :)

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

PostNapisane przez Mherba » 14 cze 2012, 07:05 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Ja jak lece (czyt. jade :) ) do szczecina kolo urzedu miasta to o 00:00 prom czyli 02:00 z dunkierki wyjezdzam i max 11:00 jestem w domu. Lepiej w nocy jechac bo wtedy nie ma tyle niemcow na drodze i te wszystkie roboty nie ograniczaja predkosci bo nie pracuja. Zawasze preferowalem jazde w nocy. Raz wybralem sie w dzien - 18h jechalem i zaliczylem na niemczech dwa korki-postoje po 1,5h i 2h (czasami przesuwalismy sie po smieszne cm). Ja czesto kursuje do szczecina wiec jezeli ktos kiedys bedzie chcial jechac i mniej wiecej w tym samym okresie ja bede jechal to zapraszam.

Pozdrawiam.

Mherba

MężczyznaPostNapisane przez bongorno » 14 cze 2012, 08:32 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Ja zawszę lecę w sobotę wyjazd 11 na 16 prom zabookowany , jako ze jadę na Śląsk to mam sporo dalej ale ruchu już wieczorem nie ma można naprawdę szybko przejechać co od promu na Śląsk zajmuje mi 12-14 h . Jak wracam to podobnie 7 rano wyjazd prom zawsze bookuje na 22 wiec mam zapas w razie w , cb radio na pokładzie i często 2-3 rano jestem z powrotem w Redditch. Jeśli o trase do promu chodzi polecam jednak jechać M40 , M25 , M26 bo mnóstwo remontów jest na M1 nie mówiąc o tym ze ten odcinek M25 jest często zakorkowany , i bardzo duże natężenie ruchu.

bongorno
Rozeznany

Reputacja: 30
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez Hunteros30 » 14 cze 2012, 18:19 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

tekken napisał(a):Siemka mam pytanko odnośnie trasy z Dunkierki do szczecina(polski).macie może pojęcie ile czasu zajmie pokonanie dystansu?planowany wyjazd 24;00 z dunkierki,samochodem głównie 130km/h.Dajcie znać jak jechaliście. Dzięki ;)

Witam. Wyjazd 20.00 do dover =4h prom około 2h dalej jakieś 16h jazdy. byłem pod szczecinem i heble ponieważ szanowni Panowie drogowcy odwalili wykopki drogowe...ziemniaków szukali pod asfaltem i dalej jakieś 8h do Bydgoszczy. Heh porażka, śmigać po europie ja marzenie ale w Polsce mamy faaajne heble ;) powodzenia na trasie.
Hunteros30
Stały Bywalec

Reputacja: 42
Pokojowy

PostNapisane przez Mherba » 15 cze 2012, 08:24 Re: Dunkierka-szczecin ,jak długo?

Mialem przyjemnosc podrozowania po polsce i np ze szczecina do wrocka wolalem jezdzic przez niemcy niz slimaczym tempem jechac przez polske. W kolbaskowie wyskakujesz na autostrade i do samego wrocka prosta droga. :) To sie nazywa jazda.

Mherba